طراحی استکبار برای خاورمیانهی جدید
جبههی استکبار به سرکردگی آمریکا و همراهی همپیمانان منطقهاش مانند عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نقشهای جامع برای تحول منطقه و ایجاد خاورمیانهی جدید، طراحی کرده بودند، برنامهای که در نشست در عربستان به رهبری ترامپ و با حضور نمایندگان پنجاه کشور مطرح شد که خلاصهی آن تفاهمی برای ایجاد یک جبههی متحد علیه جمهوری اسلامی ایران و منزوی کردن در سطح جهان و منطقه بود. خاورمیانهی جدیدی که رژیم صهیونیستی را به عنوان محور قدرت خود بشناسد و سیاستهای خود را در راستای اهداف این رژیم قرار دهد. بنابراین آنچه در منطقه رقم میخورد در حقیقت سیاستها و برنامههایی است که منافع آمریکا را تامین کند. تجربهی تاریخی ملتها در مواجههی با تسلط غرب و آمریکا نشان داده است که این تسلیم هیچگاه برای آنها پیشرفت و ترقی به بار نیاورده است و جبههی استکبار تنها به برآورده کردن حداکثری منافع خود راضی میشود. مصر یک مثال بسیار روشنی است که تسلیم فشارهای آمریکا شد و به طمع پیشرفت اقتصادی و امنیتی پیمان کمپ دیوید را پذیرفت، اما دیدیم که پس از پذیرش پیمان کمپ دیوید از هر نظر سقوط کرد و پسرفت کرد.
جنبهی دیگر طرح آمریکا برای منطقه، تبدیل شدن ایران به دشمن اصلی کشورهای منطقه بود. یعنی جبههی ضد صهیونیستی که در منطقه داشت شکل گرفته بود را تبدیل کردند به جبههی ضد ایرانی و هدف سومی که بنا بود انجام بگیرد، تقسیم کشورهای منطقه به کشورهای خرد، ضعیف و در تنازع همیشگی با یکدیگر بود. مثلا سوریه را تقسیم کنند به چند کشور که این چند کشور به لحاظ تقسیمات مذهبی و قومی با همدیگر در تضاد و تنازع باشند. عراق تبدیل شود به یک کشور سه بخشی، بخش کرد نشین، شیعه نشین و سنی نشین، همین نوبت به جاهای دیگر هم میرسید، در مصر هم مقدمات چنین کاری را داشتند فراهم میکردند که قبطیهای مسیحی مصر را علیه مسلمانان بشورانند، انفجارهایی که در کلیساهای مسیحیان مصر انجام گرفت در همین راستا بود.
این نقشهای که برای منطقه کشیده بودند بحمدالله با ایستادگی جبههی ضد استکباری مقاومت در منطقه در هم شکسته شد. پیروزیهای مقاومت در سوریه و عراق علاوه بر شکست نقشهی جدید آمریکا برای منطقه، سلطهگری آمریکا و هژمون بر جهان را نیز به چالش کشید. مقاومت کرهی شمالی علیه آمریکا نشانی از این شکست آمریکا در تحمیل پروژهی جهانی سازی است. مقابلهای که چین و روسیه امروز با سیاست آمریکا دارند، نشان دیگری از شکست سرکردگی آمریکا بر جهان است.
مرحلهای جدید در دنیای اسلام
امروز پیروزی جبههی مقاومت علیه تروریستها در منطقه میتواند آغازگر مرحلهی جدیدی در جهان اسلام باشد که دقیقا مخالف با شاخصههای طرح خاورمیانهی جدید آمریکا است. شاخص اول این مرحلهی جدید آن است که دیگر جهان چند قطبی است و در این جهان چند قطبی، آمریکا حرف اول را نمیزند و ایران به عنوان یک قدرت مطرح در سطح جهانی نقشآفرینی میکند. این در مقابل آن طرحی است که آمریکا میخواست انجام دهد و ایران را در منطقه محاصره و منزوی کند که امروز دقیقا عکس آن اتفاق میافتد. اتحادهایی که آمریکا ایجاد کرده بود برای مقابله با جمهوری اسلامی مثل اتحادیهی کشورهای حاشیهی خلیج فارس در حال فروپاشی است . هدف دوم تبدیل شدن ایران به خطر اصلی منطقه بود که این هدف هم شکست خورد و در حال حاضر ایران به عنوان قدرتی که از کشورهای مظلوم در مقابل تروریستها دفاع میکند شناخته میشود. هدف سوم نیز ایجاد کشورهای کوچک و مخالف یکدیگر در منطقه بود که این هدف نیز به واسطهی پیروزیهای مقاومت در سوریه و اتمام قائلهی کردستان عراق، شکست خورد.
کنفرانس وحدت، تریبونی برای اعلام شکست استکبار
در چنین شرایطی کنفرانسی بینالمللی تحت عنوان اتحاد علمای مقاومت در بیروت که پایتخت مقاومت به شمار میآید، شکل گرفته است که به معنی کلید زدن مرحلهی نوینی در منطقهی غرب آسیا است. در حقیقت کنفرانس اتحاد علمای مقاومت، اعلام شکست نقشههای دشمن در تجزیهی منطقه و ایجاد جنگهای داخلی و از همپاشیدگی کشورهای منطقه است. این کنفرانس اعلام پایان پروژهی آمریکا و متحدانش در منطقهی غرب آسیا است. در این دورهی جدید مسألهی اول منطقه، مسألهی آزادی فلسطین خواهد بود و دشمن اول منطقه و کشورهای منطقه آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهند بود و گرایش کلی کشورها به همگرایی و وحدت خواهد بود. این مشخصههای دوره جدید ما است. معتقدیم در دورهی جدید کرد و عرب، سنی و شیعه بیشتر به هم نزدیک خواهند شد. در دورهی جدید حتی ادیانی که در منطقه با یکدیگر زندگی میکنند به همگرایی بیشتری دست خواهند یافت. آنچه ما در لبنان و در منطقه میبینیم نشانهای از اثبات همین مدعا است.
نقش مهم این کنفرانس را از همین وجه، میتوان تشخیص داد، کنفرانسی که با حضور هفتصد شخصیت برجستهی جهان اسلام از کشورهای مختلف آسیای دور تا غرب آفریقا برپا شد. میتوان ادعا کرد همهی کشورهای جهان به شکلی در این کنفرانس نماینده دارند، شخصیتهای برجستهی این کنفرانس نماد وضعیت جدید منطقه هستند، اولا نماد وحدت هستند، چون شیعه و سنی، کرد و عرب و فارس و اقوام مختلف حول یک محور دور هم جمع میشوند و آن حول محور حمایت از مقاومت اسلامی علیه استکبار و علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی است. از سوی دیگر، این کنفرانس نماد موضع جدید منطقه و کشورهای اسلامی خواهد بود که جهتگیری علیه رژیم صهیونیستی و به نفع محور مقاومت است.
تبدیل تهدید به فرصت
دوران افراطیگری در حال سپری شدن است، افراطیگری که منجر به واگرایی جهان اسلام میشد. امروز دوران همگرایی جدیدی آغاز شده است که تا قبل از این سابقه نداشته است. این درست است که از صد و پنجاه سال قبل صد سال قبل سخن از وحدت و همگرایی میان مسلمانان زده میشد، اما معمولاً این سخن یک وحدت سطحی را میرساند. در واقع تا پیش از این دورهی خشونتهای ناشی از افراطیگری در منطقه وحدتی سطحی وجود داشته است. اما امروز یک وحدت بسیار جدی در حال شکلگیری است. من به روشنی پیشبینی میکنم که ما وارد یک دوره از وحدت حقیقی و عمیق میشویم، زیرا وحدتی که امروز در حال شکلگیری است وحدت گذر از چالش است و در این چالشها، همه عوامل ضد وحدت را شناختیم و توانستیم در هم بشکنیم. این امری است که وحدت امروز را از وحدت سطحی و ظاهری پیشین متمایز میکند. امروز وحدتی که شکل میگیرد یک وحدت نیرومند، قوی و بصیر است، یعنی وحدتی شکل میگیرد که کاملا جهتدار است. هم دشمن این وحدت معلوم است و هم دوست این وحدت. وحدتی است ضد آمریکا، ضد استکبار و ضد صهیونیسم و به نفع مقاومت. ما معتقدیم که ما باید خودمان را برای این مرحلهی جدید آماده کنیم، نیروهای انقلابی در سراسر جهان اسلام باید بدانند که امروز وارد مرحله جدیدی شدهاند و یک قدرت فوقالعاده جدیدی در جهان اسلام در حال شکلگیری است. در فرمایش حضرت امیر هست که میفرماید: «بَقِیَّةُ السَّیْفِ أَبْقَى عَدَداً، وَأَکْثَرُ وَلَداً»، یعنی بازماندگان شمشیر دوام و بقایشان بیشتر است. ابقی یعنی طول عمرش بیشتر است، ما امروز یک وحدت برخواسته از بقیةالسیف داریم، یعنی یک وحدت شمشیر خورده، یک وحدت زخم خورده است که توانسته زخم خود را التیام ببخشد. از این چالشها وحدتی نیرومند، جهتدار، بصیر و کارساز متولد خواهد شد.
تهدیدی که جان امت اسلامی را نشانه گرفته بود حالا به فرصت تبدیل میشود.این اتفاق خیلی کار بزرگ و مبارکی است که نتیجهی زحمات شهدای مدافع حرم و شهدای مقاومت و نیروهای انقلابی منطقه است. ایجاد این حیات جدید، همان چیزی است که قرآن مجید میفرماید: «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ. فَرِحِینَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَیَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ». چنین جامعهای حزن ندارد، خوف ندارد. نه خوف از آینده دارد و نه حزن از آنچه که در راه خدا تقدیم کرده است. ما امروز این را عملا احساس میکنیم که ثمرهی خون شهدای مدافع حرم، شهدای این مقاومت اسلامی در لبنان، در فلسطین، سوریه، عراق و در یمن در منطقه تبدیل میشود به یک رود جریانساز که بنیان استکبار در سراسر جهان را نابود میکند انشاالله.
گفتاری از حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
بازدیدها: 176