روز سه شنبه ۱۸ شهریور ماه سال جاری، روابط عمومی «قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه» از درهم شکستن حمله اشرار و تروریستهای مسلح به پاسگاه مرزی در سراوان خبر داد.
بنا بر اعلام قرارگاه سپاه، این حمله در ساعات اولیه بامداد همان روز توسط گروهی از اشرار و تروریستهای مسلح به یک پاسگاه مرزی در منطقه سراوان (منطقه میل ۱۷۱ مرزی) با قصد تصرف آن صورت گرفت که البته با مقاومت رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و نیروهای بومی بویژه بسیجیان بلوچ منطقه، عملیات آنها درهم شکسته و تروریستها مجبور به فرار به داخل خاک پاکستان میشوند.
موقعیت جغرافیایی سراوان
فردای این حمله، سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه به میان خبرنگاران آمد و بدون اشاره به جزئیات این عملیات گفت: بعد از کشته شدن سرکرده یک گروهک تروریستی در شرق کشور، عوامل این گروهک به دلیل اختلافات داخلی قصد ابراز وجود در عرصه افکار عمومی داشتند تا اختلافات خود را پوشش دهند.
اشاره سردار شریف به کشته شدن عبدالرئوف ریگی (سرکرده گروهک تروریستی جیش النصر و برادر عبدالمالک ریگی) بود که چند روز قبل از این اقدام تروریستی (در تاریخ ۶ شهریور) در جریان یک نزاع داخلی به قتل رسید.
سردار شریف افزود: از آنجا که آنها پیش از این نیز در این منطقه جنجال آفرینی کرده بودند، تصور میکردند میتوانند باز هم در آن منطقه عرض اندام کنند اما با دادن تلفات زیاد مجبور به ترک خاک ایران شدند.
با گذشت کمتر از یک ماه از این اقدام تروریستی و مقابله پاسداران قرارگاه قدس سپاه در جنوب شرق، «سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه» در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، به جزئیات بیشتری از این ماجرا اشاره کرد.
سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه
سردار پاکپور گفت که تروریستها با حجم بسیار بالای نیروی انسانی و مواد منفجره دست به این اقدام علیه پاسگاه ۱۷۱ ما زدند.
وی ادامه داد: آنها ۶۰۰ کیلوگرم مواد منفجره را که روی یک ماشین سوار کرده بودند، به دیوار پاسگاه زدند که انفجار بسیار مهیبی صورت گرفت و دیوارهای پاسگاه فرو ریخت ولی بعد از حدود ۳ ساعت و نیم درگیری نتوانستند به هدف خود برسند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه تعداد اشرار در این اقدام تروریستی را حدود ۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: آنها از داخل خاک پاکستان با ۶ خودرو آمده بودند تا پاسگاه مرزی ما را تصرف کنند.
سردار پاکپور با اشاره به مقاومت همه جانبه نیروهای سپاه و بسیجیان بومی منطقه گفت: ما در این عملیات یک شهید دادیم و افراد ما توانستند در این درگیری ۳ ساعت و نیمه پاسگاه مرزی را از سقوط نجات دهند.
به گزارش فارس، تنها شهید این حادثه، «یارمحمد درزاده» از نیروهای بسیجی مرزدار بود.
وی سطح آمادگی پاسداران برای حراست از مرزهای شرق کشور را «کامل و مطلوب» ارزیابی کرد و اظهار داشت: اتفاقاتی از چند ماه پیش در آن سوی مرز یعنی در پاکستان افتاد و بعضی از سازماندهیها توسط سرویسهای امنیتی برخی کشورها صورت گرفت و اقدامات ایذایی را شروع کردند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در ادامه گفتگو با خبرنگار فارس، درخصوص وضعیت مرزهای غربی کشور نیز با توجه به اوضاع عراق و تحرکات داعش اظهار داشت: مرزهای ما در شمال غرب و غرب تغییر خاصی نکرده که بخواهد حالت غیرعادی داشته باشد و یا ما بخواهیم اقدام خاصی انجام دهیم.
سردار پاکپور ادامه داد: ما روندی را از سال ۹۰ در شمال غرب برای امنیت پایدار و استقرار نیرو در مرزها خصوصاً در ارتفاعات «قندیل»، «حاج ابراهیم» و «پانهسر» شروع کردیم؛ اینها ارتفاعاتی بدون جاده بود که هیچگاه پاسگاه و یا نیرویی بر روی آن مستقر نبوده است.
وی تصریح کرد: از حدود ۳ سال قبل که درگیریهای ما با ضدانقلاب در این مناطق شروع شد، ارادهمان را به دشمن تحمیل کردیم و در مرزهایمان پاسگاه زدیم و مستقر شدیم.
بازدید سردار پاکپور از مناطق شمال غرب کشور
بازدیدها: 97