حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون مطرح کرد؛ ضرورت تربیت نسل تراز با دیدگاه جهانی مبتنی بر مبانی دین اسلام
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون گفت:
در عصر معاصر، ما به عنوان پیروان مکتب اهلبیت، وقتی میخواهیم نسل خود را تربیت کنیم. نباید نگاهمان به عصر و زمان حاضر باشد. بلکه دیدگاه تربیتی ما باید مبتنی بر اصول انسانی. با نگاهی به عالم بشریت باشد. این همان اصل و دیدگاهی است که در مکتب امام خمینی (ره) احیا شد. انسانها در مکتب روحالله دیدگاهشان جهانی شد. و پس از امام (ره) در دوره رهبری معظم انقلاب نیز تربیت نسل، مبتنی بر دیدگاه جهانی و فراملیتی ادامه یافت.
به گزارش خبرنگار هیات رزمندگان اسلام؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون، استاد حوزه علمیه پیرو سلسله مباحث تحکیم خانواده در شبستان امام خمینی (ره) به تشریح شاخصه تربیت نسل تراز پرداخته و در این راستا به عنصر اساسیِ تربیت مبتنی بر تفکر جهانی اشاره کرده و عنوان داشت:
دین مبین اسلام، دینی جهانی است. در میان پیامبران الهی که خداوند متعال برای هدایت و رستگاری انسانها مبعوث کرد. تعداد انگشتشماری رسالتشان جهانی بود. که یکی از آنها نبی اکرم (ص) بود. که مأموریتش مختص منطقه یا یک گروه خاص نبود. به همین دلیل وجود مبارک حضرت رسول (ص) وقتی برگزیده شد. نمایندگانی را برای دعوت به دین مبین اسلام به اقصینقاط جهان فرستاد. لذا فرهنگ تبلیغی پیامبر اسلام نیز جهانی بوده است. این در حالی است که برخی از پیامبران اوالعزم، مانند حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) مأموریت جهانی نداشتند. و هردوی این بزرگواران برای هدایت قوم بنیاسرائیل برگزیده شدند.
وی در ادامه ضمن تأکید بر این امر که در میان ادیان الهی، علاوه بر دین اسلام، دین حضرت ابراهیم (ع) نیز جهانی بوده است افزود:
قرآن کریم نیز که معجزه ماندگار الهی است نیز رهنمودهایش جهانی است. تکتک معصومین (ع) نیز برای هدایت همه انسانهای عالم برنامه و دغدغه داشتند. لذا مأموریتشان جهانی بوده است. حضرت صدیقه طاهره (س) نیز سرور و الگوی همه زنان عالم هستند. در نهایت وجود مبارک حضرت ولیعصر ارواحناه فداه، نیز وقتی ظهور کنند. حکومت عدالتگسترشان جهانی است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تراشیون با اشاره به لزوم تربیت نسل متناسب با ضروریات عصر معاصر اشاره کرد:
در عصر حاضر نباید نسل را برای دوره و عصر خودمان تربیت کنیم. در واقع در تربیت نسل نیز باید نگاهمان جهانی باشد. و نسلی را تربیت کنیم که نگاهش جهانی باشد. این همان نسلی است که در مکتب امام خمینی(ره) بر تربیت آنها همت گماشته شد. نسلی که عملکرد و دیدگاهش منوط به مختصات جغرافیایی نبوده. و نگاهش فراگیر و عالمگیر بود. و این یکی از رموز موفقیت و ماندگاری مکتب امام (ره) بود. که پس از ایشان در زمان رهبر معظم انقلاب نیز پیگیری شد. و انسانهایی تربیت شدند که نگاهشان جهانی و فراملیتی بود. همانند دیدگاه اهل بیت و حضرت امیر (ع) و حضرت زهرا (س) که سه شب متوالی غذای خود را به اسیر و مسکین و یتیم دادند. بدون این که بیندیشند که آیا اینها از حامیان ما هستند یا مخالف و دشمن ما.
استاد حوزه علمیه در ادامه به تشریح نحوه تربیت نسل در جهان غرب پرداخته و عنوان کرد:
در غرب دیدگاه انسانها از انسانیت به ملیت کاهش یافت، سپس منوط به قومیت شد. چندی بعد اهتمام عمومی به طائفه و خانواده فروکاست و در نهایت حول محور فردگرایی متمرکز شد. در واقع در مکتب غرب، نگاه جهانی وجود نداشته و تربیت نسل مبتنی بر دیدگاه فردی است. از اینرو به نسل امروز میگویند، نسل زد. نسل آلفا یا نسل هزاره که خودبین و خودمحور است. یعنی به عوض دگراندیشی تنها به فکر خود است. و به دیگری کار نخواهد داشت. در واقع در این مکتب آسایش و آرامش فردی مهم است ولاغیر.
وی در ادامه به بیداری انسانی رخ داده در غرب اشاره و تصریح کرد:
بیداری رخ داده در غرب ثمره نگاه جهانی و انسانی بود. که در بخشی از نسل جدید به منصه ظهور رسید. بر این اساس این نسل، توجهشان به مردم غزه و لبنان و وضعیت ناشی از ظلم صیونیستها معطوف شد و نمود عینی پیدا کرد.
استاد حوزه علمیه در بخشی از سخنانش ضمن اشاره به پدیدار شدن برخی از نشانههای ظهور در عصر حاضر بیان کرد:
وقتی میگوییم ظهور حضرت حجت ارواحناهفداه، نیاز به مقدماتی دارد که یکی از آن مقدمات، پذیرش برقراری یک حکومت جهانی با محوریت فطرت انسانی است. این همان دیدگاهی است که در دنیای معاصر ِغرب در حال شکلگیری است.
نماد آن، ظهور و بروزِ نگاه حقطلبی و انسانیت در قلب آمریکا و دانشگاههای اصلی این کشور بود. در این راستا زمانی گفته شد که ”کاخ سفید حسینیه خواهد شد”. عدهای این جمله را تمسخر کردند. اما در فاصلهای کوتاه، جهانیان شاهد برپایی نماز جماعت و نیز عزاداری برای اباعبدالله (ع) در مقابل کاخ سفید بودند. این امر در واقع گسترش همان مکتب فکری بود که حضرت امام (ره) معتقد بودند. روزی اقصی نقاط عالم را خواهد گرفت و این بیداری فطری و انسانی در حال افزایش است.
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگیِ تربیتی نسل در مکتب امام (ره) اشاره و عنوان کرد:
شهید طهرانیمقدم، پدر موشکی ایران، نگاهش منطقهای و درونکشوری نبود، بلکه نگاه جهانی و بینالمللی داشت. این تربیت در واقع مبتنی بر مکتب اصیل اسلامی و مبتنی بر دیدگاه حقطلبی اولیاء و انبیا الهی در طول بشریت است. چراکه وقتی دین اسلام جهانی، پیامبر سلام جهانی، معجزه وی، یعنی کتاب قرآن، جهانی و وجود نازنین حضرت ولیعصر (عج)، به عنوان آخرین ذخیره الهی، حکومتشان جهانی است. آیا نباید تربیتیافتگان این مکتب نگاهشان جهانی باشد؟ قطعا که باید جهانی باشد. سردار رشید اسلام، شهید سلیمانی نیز دیدگاهش به انسانها فراملی و فرامرزی بود. لذا اگر از گوشهای خارج از مرزهای ایران نیز ندای مظلومیتی برمیخاست. به آن لبیک میگفت. شهید زینالدین هم تربیتی مبتنی بر دیدگاه جهانی داشت. از اینرو توانست در ۱۹ سالگی با پختگی تمام در زمان دفاع ۸ ساله ایران در برابر عراق، فرمانده یک لشگر شود.
حجتالاسلام والمسلمین تراشیون در پایان عرایض خود ضمن اشاره به ضرورت و لزوم تربیت نسل حاضر مبتنی بر دیدگاه انسانی و جهانی به عنوان تربیت تراز اسلامی خاطرنشان کرد:
در مکتب امامین انقلاب (حضرت امام ره و رهبر معظم انقلاب) تربیت نسل باید به گونهای باشد که منیت نداشته. و در مسیر انسانیت و بدور از خودمحوری رشد نماید. چنین نسلی به صورت خودجوش در پویش همدلی و کمک به مردم غزه و لبنان پیشتاز میشود.
وظیفه هر پدر و مادری است که نسلی را تربیت کند که قلبش برای انسانهای دیگر بتپد و مشکل و اندوه دیگری را غم خود بداند. نه این که تنها دغدغه آنها هماهنگ کردن تخت و پرده به لحاظ رنگ و فرم همسان برای فرزندشان باشد. در واقع باید نسلی را تربیت کرد که همتش بلند باشد. آنگاه دیدگاهشان جهانی میشود. و تربیت آنها مبتنی بر تراز اسلامی بوده. و یک جهان به احترامشان تعظیم خواهد کرد. همانند احترامی که به شهید رئیسی پس از شهادتشان و حین تشییع وی گذاشته شد.
بازدیدها: 0