حجت الاسلام حسین انصاریان از اساتید حوزه ی علمیه،در حسینه ی حضرت سیدالشهدا علیه السلام ضمن اشاره اشاره به تاریخ ظهور دین گفت: دین را برای عالم هستی به صورت تکوینی و برای انسانها به صورت تشریعی عرضه شده است.
وی افزود: دین در عالم هستی به صورت تکوینی و خارج از اراده است اما در دین انبیای الهی براساس تشریع و اختیاری بوده که با عمل به دستورات الهی انسان دیندار میشود.
حجت الاسلام حسین انصاریان اضافه کرد: در دینداری تکوینی دیندار هیچ اراده و اختیاری ندارد چرا که خداوند ذات او را دیندار آفریده و خود نیز او را در این امر یاری میکند.
استاد حوزه علیمه در ادامه با اشاره به اینکه دین انسان به صورت تشریعی و ارادی است، اظهار داشت: انسان در دینداری اختیار دارد در مسیر هدایت و یا گمراهی گام بردارد.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه مرگ به منزله فنا و نابودی نیست، گفت: در قرآن کریم خداوند از مرگ به عنوان فنا یاد میکند اما این فنا به معنای نابودی و نیستی نبوده بلکه به معنای تغییر شکل و نه به معنای تغییر ذات است.
وی با اشاره عقاید بسیاری جامعه شناسان و تاریخ شناسان غربی نسبت به آغاز دین اطلاع صحیحی ندارند، عنوان کرد: بر همین اساس باید پرسشهای دینی از کارشناسان دینی پیگیری و پرسیده شود.
حجت الاسلام حسین انصاریان ادامه داد: مسلمانان اعتقاد دارند دین و علم از زمان حضرت آدم علیه السلام آغاز شده زیرا خداوند در قرآن کریم اشاره به این مطلب دارد که زندگی در عالم دنیا با علم شروع شده است.
این دانشمند فرزانه با بیان اینکه خداوند در قرآن دین را مایه آرامش معرفی میکند، خاطرنشان کرد: بی دینی زمینه ساز وحشت و اندوه انسان بوده اما دینداری آرامش و شادی را برای انسان دیندار به ارمغان میآورد.
بازدیدها: 94