حجت الاسلام والمسلمین پناهیان: هیئتهای مذهبی؛ سرمایه راهبردی انقلاب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت:
رهبر معظم انقلاب فرمودند هجرت حضرت معصومه(س) به قم و هجرت حضرت رضا(ع) به این سرزمین اگرچه با مشکلات و مسائل همراه بود. ولی یک حرکت سراسر جهادی بود. امام صادق فرمودند حرم ما اهل بیت(ع) قم، حرم خدا مکه، حرم پیغمبر(ص) مدینه، حرم حضرت امیرالمومنین کوفه و بعد از امیرالمومنین(ع)، حرم امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حتی خود امام زمان(عج) قم است. طبق فرمایش حضرت نهضتی که در قم برپا می شود تا ظهور ادامه دارد.
وی افزود: شرایط هیئتهای جوانان عاشورایی ما در کشور در حال پیشرفت و تعالی است.
پیام رهبر معظم انقلاب برای این جمع، اتفاق خاص و مبارکی است که فرمودند هیات ها از ذخائر مهم انقلاب هستند. پس از دوران دفاع مقدس، وقتی اصلاحات به مقدسات حمله ور شدند. هیئتها به میدان آمده در کنار پیکرهای مطهر شهدای گمنام در آن ۱۰ سال خصوصاً سالهای آخر تمام توطئه دشمنان را خنثی کردند. این مدال بزرگی است که شما نیروهای ذخیره انقلاب اسلامی باشید و سر بزنگاهها و در موقعیتهای خاص نایب امام زمان(عج) روی شما حساب کند.
این استاد اخلاق ادامه داد: روح این پیام در قسمت دوم آن است که فرمودند دوستان عزیز جوانان عاشورایی باید این هیئتها را نگه دارید.
با افزایش سن نسل جنگ باید شما جوان ها وارد عرصه شده و هیات را نگه دارید. بنابراین در این زمینه دقیق تفکر و برنامهریزی کنید که هیئت رزمندگان را چگونه میشود حفظ کرد. با موجی که در برخی هیئتها راه افتاده و رسماً علم مقابله با روحانیت و علما را بلند کردند. و تریبون دارهایی به نام مداح و میاندار بهانه پیدا میکنند و داد میزنند که مسیر و خط ما جدا است. با اینکه رهبری فرمود هیئتها باید خط و ربط خود را روشن کنند.
به لطف الهی وضعیت و آینده هیئتهای رزمندگان و جوانان عاشورایی بسیار خوب و در بسیاری از استانهای در حال پیشرفت و رشد است. البته این به آن معنا نیست که ما ایراد و نقص نداریم. در برخی از استانها و شهرستانها کم همتی وجود دارد. که بخشی از آن به ستادهای مدیریت استانی و شهرستانی و بخشی به خود دوستان جوان مربوط می شود. و گاهی انتخابات یا انتصابات درست نیست.
رهبرمعظم انقلاب فرموند در امورات دیربازده نباید مسئول سریع عوض شود. با توجه به اینکه هیئت کار فرهنگی و جزء امور دیربازده است. وقتی خواستید برای هیئت، مدیر معرفی کنید طوری باشد که تا ۱۰ یا ۲۰ سال کار بر عهده یک نفر باشد.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه امروز توان دفاعی ما در بخش نظامی و موشکی بسیار قوی است اما باید در بخش نرم افزاری هم قوی باشیم که هیات متولی این امر است، عنوان کرد:
امروزه به لطف الهی وضعیت فرهنگی و علمی مدیران هیئت جوانان عاشورایی در سطوح بالا قرار دارد. و مدیران از بین اقشار مختلف اعم از معلم، پاسدار، دانشجو، کارمند و افراد فرهنگی و نخبه انتخاب شدند. اکثر هیئتهای ثابت ما از ۵۰ تا ۱۰۰ نفر شرکت کننده ثابت دارند این بسیار مهم است چراکه تربیت نیرو در هیئت هفتگی رخ می دهد. بیش از نیمی از هیئتهای ما جلسات هفتگی دارند که آمار خوب است اما قانع کننده نیست. تقریبا شاید ۶ یا ۷ سال است که به شما التماس میکنیم که بخش جوانان حتماً هیئت هفتگی داشته باشد. شما سکاندار جلسات مناسبتی، انقلابی و مذهبی هستید. اگر هیئت رزمندگان نیروسازی نکند نمیتواند بماند. طبق فرمایش رهبری امروز خط مقدم در غزه و لبنان است. و آنها برای دین جان و همه چیز خود را قربانی می کنند. حداقل ما هم به عنوان پشتیبان در هیات وقت گذاشته و کار کنیم.
وی بیان کرد: اکثر هیات ها جلسات هفتگی دارند اما کمتر از یک سوم از هیئتهای رزمندگان جوانان جلسه هفتگی ندارند. باید جوانان جلسه هفتگی بگیرند. که در این زمینه تجربیات لازم را کسب کنند.
اگر هیات رزمندگان به صورت مستمر با مخاطبان و نیروی خود ارتباط نداشته باشد نمی تواند جریان ساز باشد. رهبر معظم انقلاب از جبهه خودی 5 ایراد محکم گرفتند که یکی از آنها شامل کم صبری است. شاید گاهی در هیات ها از کم تجربگی جوانان به عنوان مدیر خسته شوید. اما صبر کنید که علم هیات را نگه دارند امروز در جنگ فرهنگی نگه داشتن علم هیاتی که در خط باشد ساده نیست.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از نیمی از عزیزان ما موفق شدند همایش احلی من العسل را برگزار کنند.
یعنی حدود ۱۸۰ نفر از عزیزان به صورت مشترک و ۷۷ نفر از آنها هم مستقل برگزار کردند حدود ۳۸ تا ۴۰ هیات هم اصلاً برگزار نکردند در حالی که این کار ملی است و اشکالی ندارد که با یک واحد یا مجموعهای مثل آموزش و پرورش یا بسیج مشترک برگزار شود.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه در زمینه راهیان نور حدود ۱۳۰ مجموعه به صورت مشترک، ۱۵ مجموعه به صورت مستقل و ۱۵ تا ۱۹ مجموعه هم با اردوی ستاد برگزار کردند. گفت:
رهبر معظم انقلاب فرموند پرچم راهیان نوی باید بالا بماند چراکه اتفاقاتی که در شلمچه، اروند و طلاییه رخ می دهد. در مجالس ما رخ نمی دهد چراکه آنجا قتلگاه است و خون شهدا اثر دارد. چرا ۱۳۰ هیات ما راهیان نور نبرد.، راهیان نور سختی دارد اما ما باید ببریم. از جوان ها بخواهید چراکه آنها می توانند. کیفیت اردوی راهیان نوری که هیئت رزمندگان برگزار کند. با اردوی راهیانی که مدرسه برگزار کند متفاوت است. انشالله همت کنید این بخش فعال بماند.
وی با بیان اینکه در بخش اربعین جوانان ما در حدود ۱۶۰ موکب در ایران و حدود ۶۰ کاروان ۴۰ نفره اعزام فعالیت می کنند، اظهار کرد:
کاری کنید کاروانهای ۴۰ نفره کربلا را جوانان با وجود همه فشارها و سختی هایی که ممکن است برای آنها در مسیر پیش بیاید خودشان مدیریت کنند. در دوران دفاع مقدس اگر آن سختی و مشکلات در عملیاتها نبود امروز کسی مدیر نمیشد. کربلای پنج، کربلای چهار و والفجر ۸ ما را مدیر پرورش داد که توانستیم در هیات رزمندگان ۳۰ سال خادمی کنیم. موکب مشترک هیات رزمندگان در عراق ۶۰ عدد و حدود ۱۵ موکب مستقل که فعالیت آنها صفر است.
این استاد اخلاق در پایان اظهار کرد: به جوانان بگویید که رهبری فرموده هرچه میتوانید هیات رزمندگان را نگه دارید و این با شما است.
هیات رزمندگان با محتوای خود، تلاش و کوشش جهادی باقی می ماند پس باید جوانان آن را غنی کنند. رهبری فرمودند درست فکر کنید؛ درست تشخیص دهید و هدفزنی کنید. و این نمی شود مگر اینکه به قرآن مراجعه کنید. بنابراین باید جوانان با قرآن و نهج البلاغه کار فنی و محتوایی انجام بدهند. در این زمینه رهبری فرمودند برای جوانان در فضای مجازی تولید محتوا کنید. دانشآموزها باید به دانش آموزهای جهان اسلام محتوا بدهند.
بازدیدها: 0