حجت الاسلام پناهیان: اربعین، ابزاری برای مقابله با تهاجم فرهنگی و اقدامی تمدن‌ساز است

خانه / اختصاصی هیأت / حجت الاسلام پناهیان: اربعین، ابزاری برای مقابله با تهاجم فرهنگی و اقدامی تمدن‌ساز است

تحلیل راهبردی از سخنان حجت‌الاسلام پناهیان در جمع فعالان فرهنگی مواکب اربعین

 

اربعین؛ جهان‌سازی تمدنی با محوریت جوانان

اربعین ابزاری تمدنی برای تقابل فرهنگی مؤمنانه با غرب است. پناهیان در جمع مسئولان فرهنگی اربعین بر لزوم جوان‌گرایی، دلبری از عراقی‌ها و جهان‌سازی اربعینی تأکید کرد.

 

اربعین و جوانان

به گزارش هیات رزمندگان اسلام ، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در گردهمایی مسئولان فرهنگی مواکب اربعین، اربعین را جهان بزرگ‌تر تمدنی دانست که تنها با میدان‌داری نسل جوان، جهانی خواهد شد.

اربعین، ابزار بی‌نظیر تمدن‌سازی

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در گردهمایی مسئولان فرهنگی مواکب اربعین حسینی هیئت رزمندگان اسلام، سخنانی مهم درباره ماهیت تمدنی و ظرفیت‌های فرهنگی این حرکت جهانی ایراد کرد. او تأکید کرد: اربعین تنها یک مراسم مذهبی نیست، بلکه ابزاری برای مقابله با «تهاجم فرهنگی» و اقدامی مومنانه و تمدن‌ساز است.

او با اشاره به ابعاد جهانی فضای مجازی و قدرت جریان‌های سلطه‌گر رسانه‌ای گفت: ما مثل اربعین ابزاری نداریم که ماهیت تهاجمی مؤمنانه داشته باشد. در برابر جهانی‌سازی پوشالی غرب، باید جهان حقیقی اربعین را به جوانان نشان دهیم.

جوانان، ستون‌فقرات تمدن اربعینی

پناهیان یکی از کلیدی‌ترین محورهای سخنان خود را به ضرورت «جوان‌گرایی جدی» اختصاص داد. او با انتقاد از انفعال در این حوزه اظهار داشت: اگر اربعین پیر شود، بی‌رمق خواهد شد. ما باید با تمام توان، میدان را به جوانان بدهیم. حتی اگر رفتارهایی از آن‌ها می‌بینیم که به مذاق‌مان خوش نمی‌آید، باز هم باید بپذیریم و مدیریت‌شان کنیم.

او تأکید کرد که اربعین باید برای جوانان مأمن هویت‌بخش و بستری برای مسئولیت‌پذیری باشد، نه فقط صحنه خدمت سنتی و تکراری.

 

کار را بدهیم به جوان‌ها، خودمان برویم پشتیبانی کنیم. اربعین باید دانشگاه مدیریت جوانان انقلابی باشد.

رفاقت، رسانه مؤثرتر از ماهواره

پناهیان به اهمیت «تأثیر رفاقت» در میان جوانان اشاره کرد و آن را مؤثرتر از رسانه‌ها و ماهواره‌ها دانست: ۴۷ درصد از جوانانی که منحرف شدند، تحت تأثیر رفیق بودند نه رسانه. این یعنی رفیق‌سازی از مهم‌ترین ابزارهای فرهنگ‌سازی است.

او با یادآوری تجربه شهدا گفت: امام فقط ۱۰ درصد روی ما تأثیر داشت. شهدا، شهید را ساختند. رفاقت مؤمنانه معجزه می‌کند.

اربعین، خاکریز هویت امت واحده

در بخش دیگری از سخنانش، پناهیان به موضوع حساس رابطه ایرانی‌ها با مردم عراق اشاره کرد و خواستار تغییر نگرش و حفظ حرمت مردم مؤمن عراق شد.

عراقی‌ها در مسیر مقاومت و شهادت، هزینه‌های سنگینی داده‌اند. اربعین فرصتی است تا با دلبری و احترام متقابل، امت واحده را تقویت کنیم.

او با تأکید بر روایات اهل‌بیت، «دل‌بری» را یک راهبرد دانست و اظهار داشت: به عربی صحبت کردن، احترام به آداب آن‌ها، رعایت کوچک‌ترین حساسیت‌ها، همه جزو عملیات دلبری است. امام صادق(ع) فرمود دل‌ها را به‌سوی ما بکشانید. این دستور فرهنگی ماست.

 

غفلت نکنیم؛ جمعیت اربعین یک سرمایه است

پناهیان نسبت به برخی نگاه‌های حداقلی‌گرایانه به جمعیت اربعین هشدار داد و گفت: هر سال برخی می‌گویند جمعیت کم شود، گرماست، امکانات نیست… اما ماجرای اربعین ماجرای معجزه است. نگاه آقا به اربعین، فراتر از همه محاسبات دولتی است.

او با اشاره به تجربه سال‌های تهدید داعش گفت: همان سالی که آقا پیامی صریح برای اربعین داد، دشمن عقب‌نشینی کرد. اثر وضعی توجه امام جامعه را جدی بگیریم.

اربعین، آزمون تمدن‌سازی ماست

پناهیان در پایان سخنان خود، مسئولیت فعالان فرهنگی مواکب را بسیار سنگین دانست و گفت: کار شما تنها چای دادن و پذیرایی نیست. شما مهندس فرهنگی آینده‌اید. باید جوانان را وارد میدان کنید، دل‌های عراقی‌ها را به دست آورید و جهان را با زبان اربعین تسخیر کنید.

 

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *