حجت‌الاسلام حاج علی اکبری: تنها کسانی می توانند اسرار حقانیت وحی و قرآن را پیدا کنند که صاحب خرد ناب، عقل نورانی محض و فعال باشند

خانه / اختصاصی هیأت / حجت‌الاسلام حاج علی اکبری: تنها کسانی می توانند اسرار حقانیت وحی و قرآن را پیدا کنند که صاحب خرد ناب، عقل نورانی محض و فعال باشند

به گزارش خبرنگار هیات رزمندگان اسلام، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و امام جمعه موقت تهران در شب نهم ماه محرم در فاطمیه بزرگ تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: تنها کسانی می توانند اسرار حقانیت وحی و قرآن را پیدا کنند که صاحب خرد ناب، عقل نورانی محض و فعال باشند.

 

وی افزود: در دستگاه تربیت علوی و حسینی کسانی در این حریم قرار می‌گیرند. که ویژگی‌های اولیا خدا در آنها منعکس باشد. هرچه آینه وجود آنها زلال‌تر باشد دریافت آنها بیشتر می‌شود. ما در این حلقه اول یک چهره متفاوت تابناک، درخشان، جمیل، زیبا و دلربا و روح منور، مشعشع و تابناک و شخصیت بزرگ و باشکوه به نام عباس داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری ادامه داد:

شرح جمال حضرت عباس بن علی علیه السلام را قرآن توصیف می‌کند. حضرت عباس(ع) از جمله رجالی است که به جایگاه رفیع در اولباب رسیده است. یعنی شخصیت ایشان در ادامه امیرمومنان امام علی(ع) و امام حسین(ع) تعریف می‌شود. ایشان سرتاپا عقل محض خرد هستند.

حضرت عباس (ع) در خداشناسی و امام شناسی در قله درک حقایق وحیانی هستند. چراکه شاگرد استاد کل بودند و یک شاگرد عادی نیست بلکه استعداد و ظرفیت خالص دارد. حضرت عباس(ع) نه فقط فرزند جسم امیرمومنان امام علی(ع) هستند. بلکه فرزند جان ایشان هم هستتد.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه وفا با حضرت عباس(ع) معنا و تمثیل می‌شود و عینیت پیدا می‌کند، اظهار کرد:

حضرت عباس در عهد الهی، در عهد با امام و در عهد با خلق، خود وفا هستند. در کلمات اولیا خدا بر کلید واژه وفا درباره حضرت عباس(ع) بسیار اشاره کردند. یعنی آنها سر بندگی با خدا و همراهی با ولی خدا باوفا هستند. و پیمان و عهد خود را پر می‌کنند. در این مسیر جام عهد حضرت ابوالفضل(ع) لبریز است.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه حضرت عباس(ع) در مسئله عهد امتحان‌های ویژه‌ای شدند که دیگران ایشان را بشناسند، ابراز کرد:

از جمله اینکه شمر نانجیب یک امان نامه برای او فرستاد و حضرت عباس (ع) آنها را با قهر و غضب رد کرد. دیگر اینکه یک قهرمان شیر میدان نبرد که تمام چشم لشکر به او دوخته شده است. در قله عطش وارد شریعه آب می شود. ماموریت او پر کردن مشک آب است. و همه او را نگاه می‌کنند که چه می‌کند.

در آن گرمای سوزان و اوج تشنگی ناخودآگاه دست او به سوی آب رفت. که اگر آن را هم می‌خورد کسی او را سرزنش نمی‌کرد. اما وقتی آب را دید، آب را روی آب ریخت. و با خود گفت می‌خواهم در این دنیا نباشی که حسین و فرزندان او در این دنیا تشنه باشند. و تو سیراب شوی. مشک را پر کرد. و از شریعه خارج شد یک سر سوزن پیمان الهی و ولی خدا را نقض نکرد. اینجا نشان داد که حضرت ابوالفضل(ع) خود وفا است.

 

وی با بیان اینکه حضرت ابوالفضل(ع) سرحلقه همه جوانمردان عالم برای وفاداری است، عنوان کرد:

هرجا وفا است نشانه‌ای از حضرت عباس(ع) وجود دارد. شرح جمال اولوالالباب شرح جمال محمد و آل محمد،امام حسین و شیعیان حقیقی این خانواده است. که صدر نشین آن شهدای کربلا و نقطه کانونی و مرکزی آن شخصیتی به نام حضرت عباس علیه السلام است. هرجا خداوند گفته وصل باشید آنها وصل هستند و اتصال آنها دائمی است. با کانون الوهیت وصل هستند. با حریم ولی خدا که رحم همه مومنین است وصل هستند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه شیعیان با صله رحم داشته باشند، تصریح کرد:

شیعیان واقعی فرزند این خانواده هستند. همه کسانی که در حریم ولایت قرار می‌گیرند. به آنها اجازه دادند که فرزند این خانواده باشند. مثال هم اینکه پیامبر(ص) در معرفی جناب سلمان فرموند سلمان از ما است. یعنی همه کسانی که دوست دارند می‌توانند با اهل بیت(ع) فامیل شوند.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ایام محرم و عاشورا ایام بازشناسی نسبت‌ها است، گفت:

زیارت عاشورا سند است که شما در آن می‌خوانید که خدایا به من توفیق بده در انتقام خونی که برای من است شرکت کنم. یعنی مومن در ارتباط با اهل بیت(ع) به آنجا می‌رسد. که نسبت به مصیبت‌هایی که بر اهل بیت علیه السلام رفته است می‌گوید من صاحب این مصیبت هستم. و از خداوند می‌خواهد که توفیق بدهد تا انتقام بگیرد. این اتصال ذکری، قلبی، عاطفی، آرمانی، جیبی و مالی است که همه گونه باید وصل باشید تا صله رحم کرده باشید.

وی افزود: حضرت عباس(ع) خدمت امام حسین(ع) آمدند. و فرمودند من با تمام وجود و استعداد خود در خدمت شما هستم. در زیارتنامه حضرت عباس(ع) روی یک کلمه تاکید می‌شود. و آن لفظ برادر است. در این زیارتنامه می‌گوید که شما حق برادری را ادا کردید. و برای آن کم نگذاشتید یعنی صله رحم را با همه نوع آن ادا کردید.

حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه ویژگی دیگر اولی الالباب این است که آنها نسبت به پروردگار متعال در حال خشیت هستند. و قلب آنها سرشار از معرفت و عظمت حق و چشم آنها به روی قیامت باز است. اظهار کرد:

لذا آنچه در آنها دیده می‌شود حالت خشیت در برابر خداوند متعال است. معمولاً کسانی که قدرت فکری جسمی پیدا می‌کنند. و به یک نبوغ می‌رسند در وجود آنها خشیت کمتر می‌شود. در ماجرای شریعه حضرت عباس(ع) از ۴ هزار نفر عبور کرد. و این امر از نظر قدرت جسمی روحی بسیار امر بزرگی است.

همه مثل روباه از جلوی او عبور می‌کردند. اما همین عباس وقتی در نماز می‌ایستد. عبد ذلیل، کوچک و ضعیف در برابر خداوند متعال است.صاحب خرد گویا که جز ضعف و فقر چیزی در وجود او نیست. وقتی حضرت عباس (ع) وارد محراب نماز می‌شد. از اول نماز قطره‌های اشک بر روی چهره زیبای او می‌ریخت. تا نماز او تمام شود. وقتی اسم قیامت برده می‌شود ناله او به آسمان بلند می‌شد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد:

در مدینه قبل از اینکه حضرت عباس(ع) را به شجاعت او بشناسند به مرام، ادب، مهربانی، دستگیری از ضعفا و فقرا شناخته می‌شد. کسی ضعف و گرفتاری داشت در خانه حضرت علی اکبر(ع) یا درب خانه حضرت ابوالفضل(ع) می‌رفت. در مدینه سفره خانه امیر مومنان امام علی (ع)، حضرت علی اکبر بودند. همین کار را حضرت عباس(ع) برای امام حسن(ع) و امام حسین(ع) انجام می‌دادند. وقتی فقیرب به امام حسین(ع) مراجعه می‌کرد حضرت او را به حضرت عباس(ع) ارجاع می‌دادند.

وی با بیان اینکه صبر سرکلید تمام پیشرفت‌های مادی معنوی علمی است، ابراز کرد:

مقاومت صبر فعال است که انسان به وسیله آن با چالش‌ها مقابله می‌کند و دنیا نمی‌تواند با او بازی کند. مثل اعلای صبر امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) هستند. و مثال ویژه و بی‌نظیر آن حضرت زینب سلام الله علیها هستند. امام حسین(ع) می‌خواستند امر امت اصلاح شود. و سیره پیامبر(ص) و حاکمیت الهی حاکم شود. که مردم خوشبخت شوند و شهد عدالت و حاکمیت الهی به کام آنها ریخته شود. مردم نامه نوشتند. و گفتند که ما آمادگی کمک داریم حضرت آمدند. اما این میدان زحمت، دشواری و بی‌وفایی دارد. بنابراین صبر لازم است که آنها خود صبر هستند.

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *