به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران؛ وجود ائمه معصوم و سیره رفتاری، اجتماعی و سیاسی حضرات علیه السلام، یکی از مهمترین الگوهای زندگی در جامعه امروزی تهاجم فرهنگی است. این مساله آنقدر پر اهمیت است که در برخی احادیث شیعه و پیروی از ایشان به التزام و تبعیت عملی از سبک زندگی امامان علیه السلام در آمده است.
از میان ائمه معصوم علیهم السلام، جایگاه زنان بارها در آیات نورانی قرآن کریم آمده است، و نام حضرت زهرا سلام الله علیها مثال خورشیدی تابان، نورافشانی میکنند.
حضرت فاطمه سلام الله علیها، پابه پای پدر خویش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برای اعتلای و ترویج دین مبین اسلام و یکتا با کفار و مشرکان به مبارزه پرداختند. در همین راستا، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری سخنران و کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت درخصوص ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها در عرصه و زمانی بروز و ظهور پیدا می کنند که شاید در جامعه آن روز، زن دارای هیچ شخصیتی نیست و هیچ ارزشی حتی از بُعد ظاهری برای زنان قائل نیستند. اما وجود مبارک حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها از زمان تولد به عنوان آثار معنوی و خلقت نوری «من الله و من الرسول» به جامعه ابلاغ می شود. به این شکل که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مطالبی را در شأن ایشان بیان می کنند و سپس رشد و اطاعت پذیری این بانوی عالیقدر را هم از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و بعد از ازدواج از همسرشان امیرالمومنین علیه السلام موید این مسئله است.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها صاحب یک جایگاه والای تقوای و الگوی تمام عیار برای مجموعه بشیریت است، اظهار کرد: به حدی ایشان در مباحث اعتقادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و همچنین در سیستم نظام خانواده رشد می کنند که در جامعه منحصر به فرد می شوند. این بانوی عالیقدر سلام الله علیها در جایگاه همسر، بی نظیر ترین رفتار ها را برای امیرالمومنین علیه السلام انجام می دهند. با اینکه ازدواج برای حضرت علی علیه السلام در زمان حیات حضرت فاطمه سلام الله علیها ممنوع نبود، اما شما مشاهده می کنید که حضرت علی علیه السلام ازدواج ثانویه ای انجام نمی دهد. چراکه حضرت زهرا سلام الله علیها کامل است و هیچ نقصی در نوع رفتار و عمکلرد او به عنوان همسر وجود ندارد که امیر المومنین علیه السلام بخواهد همسری دیگر اختیار کند.
نقش مادری حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها
حجت السلام والمسلمین بهاری افزود: حضرت فاطمه سلام الله علیها به عنوان مادر معیار اصلی همه مادران عالم می شوند. ایشان با اینکه دورهای در خانه ای زندگی می کردند که ظاهرا آزادی عمل و احترام پدر به ایشان بیش از اندازه بود، اما هرگز به تعبیر ساده ما، بیش از حد خود کاری را انجام نمی دادند. شما در مدتی که حضرت زهرا سلام الله علیها در خانه امام علی علیه السلام است، می خوانید که ایشان یکبار هم بی اذن همسرشان کوچکترین کار را هم انجام نمی دهند. حتی در آن واپسین لحظات عمر مبارکشان، وقتی که خلفا اراده می کنند به عیادت بانو بیایند و ایشان منع می کنند. امیرالمومنین به صدیقه می فرمایند: «بگذارید خلفا به دیدار شما بیایند.»، حضرت فاطمه سلام الله علیها بیان می کنند:«اَلبَیتُ، بَیتُک و اَنَ اَنتُک» خانه خانه توست و من کنیز توام. به این معنی که هرچی تو بگویی درست است. حضرت صدیقه الکبری سلام الله علیها با این روش و منش سیستم نظام خانواده را تقویت کردند.
بررسی ابعاد سیاسی و اجتماعی حضرت زهرا سلام الله علیها
این کارشناس و سخنران مذهبی درخصوص جایگاه ویژه حضرت زهرا سلام الله علیها در ابعاد اجتماعی و سیاسی بیان کرد: در روز مباهله پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم با حضور حضرت فاطمه سلام الله علیها می خواهند به عالم اعلام کنند که خداوند منان این را بیان کرده است، که جنسیت زن و مرد معنایی ندارد، بلکه این شخصیت تقوایی انسان است که ارزش او را بالا می برد، به همین سبب فاطمه سلام الله علیها را در جایگاه کسی که طیبه و طاهره است برای مباهله با حضور حضرت علی علیه السلام و حسنین علیه السلام همراه خودشان می کنند.
وی ادامه داد: همچنین پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و اتفاقاتی که بعد از رحلت پدر بزرگوارشان رخ میدهد، این بانوی عالیقدر نه به عنوان حضرت صدیق الکبری سلام الله علیها همسر امیرالمونین علیه السلام، بلکه حضرت فاطمه سلام الله علیها در نقش معموم و دفاع کننده از مقام ولایت و امامت احساس می کنند که باید پای به عرصه مبارزه بگذارند. اگر بخواهم خیلی ساده این جمله را بیان کنم، حضرت فاطمه سلام الله علیها یک آتش به اختیار تمام عیار در مقابل کج رفتاری های حاکمان خودشان بود. چون امام زمان ایشان در یک معذوریت و مظلومیتی قرار دارد، ولی محدودیت هایشان باعث این نمی شود که از امام خود دفاع نکند. بلکه بسیار حساب شده وارد صحنه می شوند.
حجت السلام والمسلمین بهاری با بیان اینکه خطبه فدکیه یک خطبه سیاسی، اجتماعی و اعتقادی تمام عیار است، گفت: خطبه فدیکه برای هدایت یک جامعه کافی است. به حدی رفتار سیاسی حضرت زهرا سلام الله علیها اثر گذار است که به جرات می توانیم بگوییم با یک گل بهار را ایجاد می کنند و هیئت حاکم وقت را به چالش می کشند. حضرت فاطمه سلام الله علیها در خطبه فدکیه در حالی که شخصیت خودشان را به عالم معرفی می کنند، بیان نمی کنند: که شما حق همسر من را خوردید، نمی گویند مُلک اقتصادی من و حاکمیت اقتصادی زندگی من را به چالش کشید، ایشان می فرمایند: «مردم! خدا ما را به عنوان نظم دهنده جوامع بشری قرار داده و ما خانواده «اَمانه الفُرقَه» به معنی امنیت دهنده جامعه از تفرقه هستیم. اگر دور ما جمع شوید تفرقه از بین می رود و دور شدن از ما حاصلی چون اختلاف و تفرقه ندارد.
وی ادامه داد: زمانی که شما از این شخصیت بی نظیر بزرگوارانی مانند امام صادق علیه السلام سوال می کنید، حضرت می فرمایند: «مادر ما زهرا به عنوان یک بانوی تمام عیاری است که هدایت جامعه را به عهده گرفته است.» و امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند : «این زن که مادر ما زهرا باشد، حجت خدا بر ما اهل بیت علیه السلام است و ما حجت فاطمه سلام الله علیها بر مردم هستیم.» و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به غاصب بن اعلای همدانی می فرمایند: «مادرم فاطمه اسوه و الگوی ما است.» پس معلوم می شود نوع رفتار حضرت فاطمه سلام الله علیها یک الگوی زنانه نیست بلکه الگویی برای بشیریت است. و این رفتار و الگو در عالم هستی آنچنان اثرگذار است که به عنوان شجره طیبه نبوی در عالم معرفی می شود.
اولین شهید راه ولایت
حجت الاسلام والمسلمین بهاری در پایان خاطرنشان کرد: در اصل اولین شهیده و سپر دفاعی حریم ولایت حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها است، که با تمام وجود در این مسیر جان و مال خودشان را هدیه کرد، تا ثمره او ولایت حضرت علی علیه السلام برای تمام عالم هستی شود.
هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 182