پایگاه خبری «عمان1» در گزارشی تحت عنوان «رژیم صهیونیستی استقلال اقلیم کردستان را اعلام و پیش بینی کرد که هدف بعدی داعش اردن باشد»، نوشت: تل آویو پنج شنبه گذشته به واشنگتن اعلام کرد که جدایی اقلیم کردستان از عراق امری حتمی و پایان یافته تلقی میشود و در این خصوص کارشناسان صهیونیستی پیش بینی کردند که رژیمشان به محض اعلام جدایی کردستان از عراق و تشکیل دولت، کشور جدید کردی را به رسمیت بشناسد.
رژیم صهیونیستی از دهه 60 قرن گذشته تاکنون رابطه نظامی و اطلاعاتی و تجاری و بازرگانی خود را با کُردها حفظ کرده است، چون کردها را بهترین یار و یاور خود در میان دشمنان عرب خویش میبیند، به ویژه آنکه کُردها نیز اعراب را دشمن خود ملاحظه میکنند و همین دشمن مشترک موجب شده تا این دو بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند.
اما کُردها از بحران اخیری که در عراق به واسطه توسعه طلبیهای گروه تروریستی داعش به وجود آمد، نهایت بهره برداری و استفاده را بردند تا مناطق تحت تصرف خود در شمال عراق را که از ویژگی خود گردانی بهره میبرد، توسعه و گسترش دهند و مهمترین نمود این امر ملحق کردن شهر «کرکوک» به اقلیم کردستان است، شهری که در آن منابع نفتی بیشماری قرار دارد و این اجازه را میدهد که در صورت اعلام استقلال اقلیم کردستان با تکیه بر این منابع نفتی تمام مشکلات اقتصادی خود را حل کند.
در این میان آمریکا مدعی است که خواهان حفظ وحدت و یکپارچگی عراق است و در همین راستا «جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا سفری به بغداد و از آنجا به کردستان داشت تا ضمن دیدار با رهبران این منطقه آنها را به پیوستن و هماهنگی سیاسی هرچه بیشتر با بغداد تشویق و ترغیب کند.
این درحالی است که وی در دیدار با «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در پاریس که روز پنج شنبه گذشته حاصل شد، آخرین تغییر و تحولات جاری در عراق را مورد بحث و بررسی قرار داد.
سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی درباره این دیدار گفت که لیبرمن به همتای آمریکایی خود تاکید کرده است که عراق در برابر دیدگان ما در حال تجزیه و تقسیم است و تشکیل دولت کردی مستقل امری حتمی و پایان یافته تلقی میشود.
در همین راستا «شیمون پرز»، رئیس رژیم صهیونیستی نیز نامه مشابهی را برای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ارسال کرد. وی در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد که به اوباما تاکید کرده که امکان متحد و یکپارچه نگه داشتن عراق بدون دخالت نظامی خارجی گسترده نیست و در غیر این صورت باید در انتظار جدایی کردها از اکثریت شیعه و اقلیت اهل سنت باشیم.
پرز در ادامه افزوده است که کردها در عمل دولت خود را که دولتی دموکراتیک است، تشکیل دادهاند و یکی از نشانههای دموکراتیک بودن این دولت دادن حق برابر و مساوی به زن است و در این میان ترکیه از جمله کشورهای منطقه است که از این وضعیت کردها استقبال خواهد کرد، چون به کردها در صادرات نفت اقلیم کمک خواهد کرد.
این درحالی است که روز جمعه گذشته رژیم صهیونیستی بر اولین محموله نفت کردستان از طریق لولههای جدید نفت کردستان دست یافت.
حدود 30 میلیون کرد در مناطقی که جنوب شرقی ترکیه و شمال شرقی سوریه و شمال عراق و غرب ایران را در برمیگیرد، زندگی میکنند. کردهای عراق تاکنون از اعلام استقلال خود از بیم اعتراض دیگر کشورهای همجوار امتناع کردند، اما هم اکنون زمزمههای جدایی آنها به گوش میرسد.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مدعی شده که هم اکنون روابط دیپلماتیک و رسمی میان تل آویو و کردها وجود ندارد، اما توضیحی درباره اینکه روابط محرمانه و سری وجود دارد، یا خیر ندادهاند.
«آموس گیلاد»، یکی از مسئولان ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت که سکوت تل آویو بهتر از لب به سخن گشودن درباره رابطه با کردها سخنی بر زبان نیاورد، چراکه این سخنان نه به سود ما و نه به کردهاست.
گیلاد که با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مصاحبه میکرد، در پاسخ به این سوال که آیا از استقلال کردها استقبال میکنید یا خیر با توجه به اینکه کردها از گذشته با اسرائیل رابطه داشتهاند، گفت: برای پاسخ به این سوال تنها کافی است نگاهی به تاریخ داشته باشیم تا بتوان از آن نتایج مورد نظر از آینده را گرفت.
مسئولان بلند پایه و کهنه کار دستگاه اطلاعات و امنیت رژیم صهیونیستی در این ارتباط میگوید که همکاری میان کردها و اسرائیل شکل و ماهیت آموزش نظامی کردها در شمال عراق را در برابر کمک کردها به فرار دادن یهودیان عراق به خارج از این کشور و همچنین جاسوسی علیه نظام بغداد و در این اواخر علیه ایران را به خود گرفته است.
از سوی دیگر «الیعازر تسافرر»، رئیس سابق دفتر موساد در اقلیم کردستان در شمال عراق درباره رابطه کردها با رژیم صهیونیستی میگوید که مخفی ماندن این رابطه به درخواست کردها بوده است.
وی میافزاید: ما دوست داریم که این رابطه علنی و آشکار باشد و ما دارای سفارتی در اقلیم کردستان داشته باشیم. اما این رابطه تاکنون به خواست کردها مخفی و پنهان باقی مانده است.
در همین راستا «اوفرا بنگیو»، کارشناس امور عراق دانشگاه تل آویو و مولف دو کتاب درباره کردها تصریح کرد که فروش نفت کردستان به اسرائیل و دیگر روابط تجاری و بازرگانی موجود بین دو طرف آشکارا نوید دهنده مرحله سیاسی جدیدی است که پیش روی دو طرف است.
بنگیو افزود: به نظر من لحظهای که طی آن مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان استقلال این منطقه و سطح روابط دو طرف را بالا برده و آن را آزاد و علنی اعلام کند و این بالطبع موضوعی است که به کردها و خواست و ارادهاشان مربوط میشود.
تاکنون دولت کردستان در شمال عراق فروش نفت به رژیم صهیونیستی را چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم رد کرده و تل آویو نیز تاکنون در قبال اخبار منتشره در این خصوص سکوت اختیار کرده است.
غیر از آن رژیم صهیونیستی پیش بینی کرده است که گروه تروریستی داعش از بیش از یک جبهه و محور اردن را مورد حمله قرار دهد و این موجب شده تا مسئولان این کشور به دنبال احداث دیوار امنیتی در امتداد مرزهای این کشور با عراق و سوریه و تقویت مناطق مرزی خود باشد.
رسانههای رژیم صهیونیستی در این خصوص اعلام کردند که کمیته امنیتی اسرائیل به ریاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی نشست این هفته خود به بررسی آخرین وضعیت اردن در قبال احتمال حمله داعش به این کشور پرداخته و بر این باور بوده که داعش تلاش خواهد کرد، اردن را از چند جبهه مورد حمله قرار دهد، به ویژه آنکه داعش دارای هواداران و پیروان بسیاری است که در مناطق مختلف اردن، به ویژه در جنوب این کشور و به طور خاص در شهر معان پراکنده شدهاند که در این اواخر شاهد درگیریهایی میان هواداران این گروه تندرو با نیروهای امنیتی بوده و همچنین مناطق شمالی اردن که سلفیهای جهادی اردنی و اصالتا فلسطینی در آنجا نفوذ وسیع و گستردهای دارند.
مطبوعات رژیم صهیونیستی همچنین از سوی «گای بیگور»، کارشناس اسرائیلی امور خاورمیانه نقل کردند که اردن دولتی است که انگلیسیها آن را با هدف کاستن از مساحت دولت یهودی که قرار بود، در فلسطین تاسیس شود، تاسیس شد و داعش باز میگردد تا به اردنیها یادآوری کند که در اصل کشوری به نام اردن وجود خارجی ندارد و این کشور بخشی از خلافت اسلامی بزرگی است که زمانی سراسر منطقه را فراگرفته بود.
بیگور افزود: مرزهای اسرائیل با اردن طولانیترین مرزها و در عین حال نا امنترین آنها به شمار میآید و این موجب شده تا سخن گفتن از صلح و امنیت برسر این مرزها برای بسیاری خیال و توهمی بیش نباشد و تاکید کنند، همان گونه که آرامش برسر این مرزها ابدی نخواهد بود، نظام حاکم در این کشور نیز ابدی نمیباشد، به خصوص وقتی مشاهده کنیم که کشورها و نظامهای بسیاری قدرتمندتری از اردن از هم فروپاشیدهاند، ایده از هم فروپاشیدن نظام اردن و خطراتی که در این خصوص اسرائیل را تهدید خواهد کرد، را بیش از پیش در خواهیم یافت و این طلب میکند که اسرائیل هرچه سریعتر در اندیشه بنای دیوار حائل در سریعترین وقت ممکن باشد.
بازدیدها: 241