درخواست ۴ هزار هیئت مذهبی مازندران برای برپایی آیین های رمضان
هیات:در بیانیه شورای هیات مذهبی استان مازندران با گرامیداشت درپیش بودن مبارک رمضان آمده است: ماه مبارک رمضان به عنوان ماه بندگی خداوند و ماه عبادت شناخته میشود حال اگر مراسمات دینی و مذهبی در این ایام کمرنگ شود یقیناً مسائل دینی و مذهبی نیز در جامعه کمرنگ خواهد شد.
در این بیانیه آورده شده است: هیئتیها و جامعه مذهبی از ابتدای شیوع ویروس کرونا نشان دادند که در رعایت اصول بهداشتی و تمکین از پروتکلها و ابلاغیههای ستاد ملی مقابله با کرونا در صف اول قرار داشته و تأکید وزیر بهداشت بر رعایت حداکثری هیئتهای مذهبی در ماه محرم سال گذشته نیز تأییدی بر این مطلب است، اما چرا مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا با این وجود، دوباره بیشترین سختگیری را درباره برپایی مراسمهای مذهبی و تجمعات مناسبتی دارند و در مواجهه با مراسم مذهبی سختگیرانهترین ابلاغیهها را صادر میکنند و نسبت به دیگر فعالیتها و مناسبتها ازجمله نوروز منفعل عمل نمودند و حتی مجوز فعالیت نیز در این شرایط برایشان صادر میکنند که این جای بسی تأمل دارد؟
همچنین آمده است: ستاد مقابله با ویروس کرونا و دولت باید در تصمیمگیریها برای اعمال محدودیتها و شیوه اعمال آن باید از نظرات متخصصان و کارشناسان مسائل دینی استفاده کنند و با مشورت آنها از فرصت ویژه رمضان بهرهمند شوند تا شاهد نشاط دینی در جامعه باشیم چراکه جامعه امروز بیش از هرزمانی نیازمند تقویت ارتباط با خدا و بهره بردن از مناسک دینی است بنابراین امیدواریم فرصت رمضان با بیتدبیری از بین نرود.
در ادامه تصریح شد: اگر ما از لزوم فعالیت هیئتهای مذهبی و برپایی مجالس دعا صحبت میکنیم این سخن، منافاتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی ندارد و در مراسمهای ماه محرم نیز این موضوع را ثابت کردیم و بهتصریح امام خامنه ای بهترین گروهی که دستورالعملها را رعایت کردند و در کمکهای مؤمنانه شرکت کردند همین هیئتیها و تشکلهای دینی بودند.
شورای هیئات مذهبی انعکاس دهنده مطالبه مردم ولایت مدار و متعهد و متدین است و ما خواهان تجدید نظر در زمینه این مصوبه در ایام باقی مانده تا ماه مبارک رمضان هستیم. تعطیلی محافل معنوی و مذهبی در این شرایط سخت از جهت روحی و روانی، بهداشتی و جسمانی جامعه را دچار آسیب میکند در حالی که در عین رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوانیم شاهد برگزاری مراسم معنوی در ایام ماه مبارک رمضان باشیم.
همچنین در این بیانیه آمده است: سخنان اخیر امام خامنه ای بیانگر آن است که ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در خصوص تصمیمگیریهای خود باید از نظرات کارشناسان مذهبی و دینی برای مراسمات ماه مبارک رمضان استفاده کند اما به نظر میرسد تصمیمات اخیر ستاد ملی کرونا با نگاه کارشناسانهای همراه نبود. علی رغم اینکه همگان اذعان دارند هیئتهای مذهبی در ایام کرونا با حضور در بیمارستانها و کمک به کادر درمان، تولید ماسکهای بهداشتی و کمکهای مومنانه نقش مهمی را در مبارزه با کرونا ایفا کردند.
تصمیمات ستاد ملی کرونا دوگانه است و تجربه برگزاری مراسم در ایام محرم، صفر، فاطمیه و ماه رمضان سال گذشته نشان میدهد که میتوان با برنامه ریزی درست و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصله اجتماعی مراسمات مذهبی را به خوبی برگزار کرد.
چهار هزار هیئت مذهبی در مازندران فعالیت دارد.
منبع: خبرگزاری مهر
بازدیدها: 0