در ستايش بانوي دو عالم | 10كتاب براي شناخت بيشتر حضرت زهرا سلام الله عليها

در ستایش بانوی دو عالم | ۱۰کتاب برای شناخت بیشتر حضرت زهرا سلام الله علیها

خانه / قرآن و عترت / عترت / کتابخانه عترت / در ستایش بانوی دو عالم | ۱۰کتاب برای شناخت بیشتر حضرت زهرا سلام الله علیها

یک راه آشنایی با بزرگان دینی، مطالعه سیره آنها در کتابهای مختلف است. از کتابهای تخصصی تاریخی در مورد حضرت زهرا سلامالله علیها تا کتابهای رمان و شعر، همه نویسندگان سعی داشتهاند که بهنحوی ارادت خود را به این بانوی بزرگوار اسلام نشان دهند. ایام فاطمیه امسال بهانهای شده است تا تعدادی از کتابهای فاخر با محوریت حضرت زهرا سلامالله علیها را معرفی کنیم. در اینجا به معرفی ۱۰کتاب در این زمینه خواهیم پرداخت.

آیین همسرداری در زندگی حضرت فاطمه سلام‌الله علیها

نویسنده: اسدالله محمدی نیا

انتشارات: سبط اکبر

این کتاب با موضوع نحوه زندگی زناشویی و تعاملات داخل خانه حضرت زهرا سلام‌الله علیها با دیگر اعضای خانه به نگارش درآمده است. نویسنده در این کتاب با بیان احادیثی از ائمه اطهارعلیهم السلام و آیاتی از قرآن کریم پیرامون ازدواج و همسرداری تلاش کرده است تا راه تکامل زن و شوهر و چگونگی ایجاد آرامش در خانواده و زندگی مؤفق را برای آنها به تصویر بکشد. در بخشی از کتاب «آیین همسرداری» درباره «آثار ازدواج در ابتدای جوانی»، آمده است: یکی از راه‌هایی که شیطان می‌تواند انسان را به گناه و آلودگی بکشاند، زنان بی‌حجاب و بی‌تقوا هستند. زنانی که با آرایش و ناز و عشوه‌گری دل مردان به‌ویژه جوانان را می‌ربایند و غریزه جنسی آنان را تحریک می‌کنند

بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک

نویسنده: مرحوم آیتالله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی

انتشارات: مصابیح الهدی

تصاحب «فدک» که قطعه زمین اهدایی پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم به حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها بود، از وقایع تلخی است که به همراه موضوع نادیده گرفتن جانشینی و خلافت حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام جان و روح زهرای مرضیه را می‌آزرد، به‌گونه‌ای که آن بانوی معصوم و دلخسته را به دفاع از فدک، و نیز دفاع از مظلومیت حضرت علی علیه‌السلام با از دست رفتن مقام و منصب الهی‌اش وامی‌داشت.فقیه و مرجع آگاه مرحوم آیت‌الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی مباحثی را در موضوع فدک تشریح کرده‌اند که به‌صورت کتابی ارزشمند منتشر شده است. در مقدمه این کتاب که توسط مؤسسه فرهنگی مصابیح الهدی تنظیم شده است در این‌باره اینگونه توضیح داده می‌شود: اهمیت این خطبه تا بدانجاست که ائمه اطهارعلیهم‌السلام آن را نقل کرده‌اند و علمای دین بر حفظ و فراگیری آن تأکید داشته‌اند. علمای بزرگوار شیعه در طول تاریخ، اسناد و مدارک این خطبه و شرح‌هایی از آن را تحریر و برای جامعه مسلمین به یادگار نهاده‌اند تا جایی که غیراز ده‌ها کتاب به زبان عربی و فارسی، ترجمه‌هایی از این خطبه به زبان‌های اردو، ترکی و فرانسوی صورت گرفته است.

  شرحی بر دعاهای روزانه حضرت زهرا سلام‌الله علیها

نویسنده: استاد علی صفائی حائری

انتشارات: لیله القدر

این نوشتار به شرح دعاهای حضرت زهرا سلام‌الله علیها در روزهای هفته پرداخته و نشان داده که چطور با توجه به مفردات و ترکیب و روابط و فضایی که جمله‌ها در آن شکل می‌گیرد، روشی به‌دست می‌آید که زمینه ساز تامل در همین جملات به ظاهر ساده می‌گردد. و همچنین به مباحثی در زمینه‌های: رحمت، رزق، شکر، افتقار، غنا و تعفف، فلاح و نجاح و صلاح، عبادت و عبودیت، محیط‌ها و موضع گیری‌ها، حفاظت و ستر، هدایت و تقوا، قرب و وجاهت، رویت و لقاء و رضایت و اخلاص و محبت و… پرداخته و زمینه‌هایی را برای تامل بیشتر فراهم آورده است. روزهای فاطمه سلام‌الله علیها دست نوشته‌ای است مختصر از مرحوم استاد صفایی حائری و در آن به دو شکل حمایت فاطمه سلام‌الله علیها از ولی خدا و احقاق حق علی علیه‌السلام به‌صورت مختصر و مفید توضیحی آمده است.در قسمت دوم این کتاب به شرحی از خطبه حضرت زهرا سلام‌الله علیها در مسجد مدینه(خطبه فدک)، پرداخته شده است. در این قسمت، از زیبایی و قدرت و پیام و ارتباط و انسجام این خطبه، نمونه‌هایی آورده شده و نشان داده شده که تفاوت این خطبه با خطبه‌هایی که از فصحاء و بلغای عرب مثل: صهبان وائل و غیره، نقل می‌کنند، چقدر زیاد است و مقایسه‌ها، مع الفارق. البته این قسمت از مجموعه نوارهای ایشان در دهه محرم سال ۱۳۷۸، بعد از پیاده کردن و تحقیق کامل، تهیه و تنظیم و به‌صورت نوشتاری درآمده که خدمتتان عرضه می‌شود. در این کتاب این عناوین به چشم می‌خورد: روزهای فاطمه، تربیت رسول، وضعیت عرب قبل از بعثت، تحولات بعد از رحلت رسول، فقه فاطمه سلام‌الله علیها، عوامل اعراض از رسول، انصار در نگاه فاطمه سلام‌الله علیها، جایگاه گفت‌وگوی تمدن‌ها، فدک از اموال فاطمه سلام‌الله علیها و…

  عروسی مهر و ماه: ماجرای ازدواج امیر المؤمنینعلیه‌السلام و فاطمه زهرا سلام‌الله علیها

نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری

انتشارات: جمال

زندگانی فاطمه زهرا سلام‌الله علیها و امیرمومنان علیه‌السلام چنان درخشان، جذاب و باشکوه است که چهارده قرن همه اندیشمندان را به‌خود خیره کرده و الگوی آرمانی همه پاکان عالم گردیده است. لحظه به لحظه زندگانی اهل‌بیت علیهم‌السلام دیدنی، شنیدنی و درس گرفتنی است.در این میان خاطره بسیار شیرین ازدواج دو گل پر ثمر خاندان پاک پیامبرصلی‌الله علیه و آله و سلم، یعنی فاطمه زهرا سلام‌الله علیها و امیر مومنان علیه‌السلام است. این کتاب با نثری روان و شیوا، شهد این ماجرای دلنشین را به کام ولایت دوستان می‌چشاند و آنان را با یکی از جالب‌ترین قطعات زندگی فاطمه سلام‌الله علیها و علی علیه‌السلام آشنا می‌سازد. آنچه این اثر را از سایر نوشته‌های همانندش متمایز می‌سازد شیوایی، زیبایی و غنای تاریخی متن آن است. توجه نویسنده به آثار تربیتی ازدواج حضرت زهرا سلام‌الله علیها، دیگر امتیاز این کتاب است.

فرهنگ فاطمیه: الفبای شخصیتی حضرت زهرا سلام‌الله علیها

نویسنده: مهدی نیلی پور

انتشارات: مرکز فرهنگی شهید مدرس

نویسنده، ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری و نیز جنبه‌های مختلف زندگی حضرت زهرای سلام‌الله علیها را براساس حروف الفبا در کتاب تنظیم کرده است. وی در مقدمه می‌گوید:«الفبای شخصیتی زهرا سلام‌الله علیها فرهنگی عظیم و بی‌انتهاست، لکن به قدر توان، قطره‌ای از زلال کوثر او را چشیدیم. آرزوی فاطمی بودن و تلاش برای فاطمی شدن و بسط فرهنگ و مرام فاطمه سلام‌الله علیها بر زندگی جوان و پیر، زن و مرد ما لازم است. در بخشی از کتاب آمده است: حضرت مجتبی علیه‌السلام در پنج سالگی هر روز به مسجد می‌رفت و از کلمات و مواعظی که پیغمبر صلی‌الله علیه و آله در مسجد بیان می‌فرمود، همه را به ذهن مبارک خود می‌سپرد، به خانه می‌آمد (و به اقتضای ادای حق علم که نشر است) برای مادر بزرگوار خود حرف به حرف بیان می‌کرد و چون امیرالمؤمنین علیه‌السلام به خانه تشریف می‌آورد، حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله علیها آنها را برای آن جناب بازگو می‌کرد. روزی حضرت علی علیه‌السلام پرسید:‌ای فاطمه، تو به مسجد حاضر نبودی ازکجا این کلمات را فهمیدی؟ گفت: فرزندم حسن هر روز آنچه پدر بزرگوارم بر منبر می‌گوید، بی‌کم و کاست به همان ترتیب برایم بیان می‌کند.

کوثریه(اشعار حضرت فاطمه زهرا)

نویسنده: میرعلی محمدنژاد

انتشارات: سنا

اشعار عربی ترجمه‌شده به فارسی حضرت زهرا سلام‌الله علیها در این مجموعه منتشر شده است.

مقام لیله القدری
حضرت فاطمه سلام‌الله علیها

نویسنده: اصغر طاهرزاده

انتشارات: لب المیزان

کتابی که در پیش رو دارید سلسله بحث‌های استاد طاهرزاده در رابطه با وجه باطنی حضرت زهرا سلام‌الله علیها است. طاهرزاده با توجه به متون روایی و وقایع تاریخی ما را دعوت می‌کند که باید از دو منظر به حضرت زهرا سلام‌الله علیها نظر افکند. یکی نظر به حقیقت باطنی آن حضرت و روایات دقیقی که این بعد از حضرت را معرفی می‌کند و یکی هم به نقش تاریخی که حضرت سلام‌الله علیها به‌خصوص پس از رحلت پیامبرصلی‌الله علیه و آله و سلم ایفاء کردند.

کشتی پهلو گرفته

نویسنده: سیدمهدی شجاعی

انتشارات: نیستان

این کتاب اثری جاودان از سیدمهدی شجاعی است. «کشتی پهلو گرفته» شرح حالی است از زبان اهل‌بیت در سوگ عالم‌سوز حضرت صدیقه طاهره علیها السلام که با قلمی شیوا، رسا و از دل برآمده بر کاغذ تصویر شده است. اگر این کتاب را نخواندید فاطمیه امسال فرصت بسیار خوبی است که این کتاب را مطالعه کنید.

رازهای شعله‌ور(مجموعه شعر)

نویسنده: زهرا هنرمند قمی

انتشارات: خورشید باران

مجموعه حاضر، حاوی شعرهایی در قالب‌های چهارپاره، غزل، مثنوی، دوبیتی و رباعی، با مضمون‌های مذهبی و عارفانه است. برخی از شعرها با توجه به آیات قرآنی سروده شده است. هنرمند قمی در این سروده‌ها الهامات و احساسات خود را در رابطه با ائمه اطهار علیهم السلام و واقعه عاشورا با زبانی عاطفی به نظم درآورده است. «گفت‌وگو با خدا»، «رازها»، «قنوت»، «عطر بسم‌الله الرحمن الرحیم»، «حمایت از ولایت» و «کاروان لاله» از عناوین کتاب ۲۰۴صفحه‌ای «رازهای شعله‌ور» است.

زندگی فاطمه الزهرا سلام‌الله علیها

نویسنده: سیدجعفر شهیدی

انتشارات: دفتر نشر فرهنگ اسلامی

روایت زندگی حضرت زهرا سلام‌الله علیها از قلم محققی بزرگ مانند سیدجعفر شهیدی قطعا جذابیت‌های خاص خود را دارد. این کتاب را از دست ندهید.

بازدیدها: 269

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *