دستاوردهای حمله به داعش برای آمریکا چیست؟

خانه / مطالب و رویدادها / دستاوردهای حمله به داعش برای آمریکا چیست؟

آنچه در شورای امنیت وارد صحنه عملی امکان پذیر نبود، حال در پوشش اقدام نظامی که تحت فصل هفتم منشور قطعنامه 2170 از وجاهت نیز برخوردار است، در حقیقت به جنگ واقعی بر علیه نظام بشار اسد کشیده خواهد شد که کشورهای عربی منطقه از انگیزه بالایی برای آن برخوردارند.

کاخ سفید در چهار سال گذشته ایام سختی را سپری کرده است. خزانه خالی، انباشته شدن پرونده های شکست خورده در سیاست خارجی، کاهش اعتماد به هم‌پیمانان خاورمیانه‌ای که وعده‌های تو خالی در عراق، سوریه، فلسطین و دیگر نقاط بحرانی به آمریکا داده اند، بخشی از مشکلات اوباماست.کاخ سفید احساس کرده که هم از مسابقه با قدرت‌های جهانی و بویژه چین و روسیه بازمانده و هم نتوانسته خاورمیانه را به یک نقطه با ثبات و قابل اعتماد باری تسلط بر فضای کلان منطقه و نفت و ثروت های آن و امنیت رژیم صهیونیستی برساند.کاخ سفید امروز را بدتر از دیروز ارزیابی می کند و سخت در تکاپوی راه هایی است که این عقده های سرکوفت شده را التیام بخشد.طرحهای بزرگی در سوریه تدارک شد ولی حاصل آن امروز این است که به جز تروریستها داعش و النصره و دسته جات سرگردان در بین القاعده و داعش، چیزی در میدان باقی نمانده و آمریکا و غرب از تمامی وعده های عربی و ترکیه سرخورده شده اند. با این‌حال کاخ سفید نمی تواند کمترین امید برای جبران این فضای ناامید کننده را از دست بدهد و نمی خواهد در پایان ماجرا با سر افکندگی، فقط با آنچه بشار اسد آنرا تروریسم می نامد، در مصاف جنگی قرار بگیرد و از آنچه در چهار سال گذشته در مورد سوریه و بشار اسد بیان کرده، شرمنده باشد.بسیاری از صاحب نظران بدنبال پاسخ این سوال بودند که حمله به داعش به موصل و اشغال برخی مناطق چه معنایی دارد و اکنون با بهانه نزدیک شدن داعش به اربیل و منطقه قرمز منافع آمریکایی، “چرا آمریکا به داعش در یک عملیات نمادین حمله می کند؟”
حمله به عراق یک پیروزی و  یک صید بزرگ برای آمریکا

به موازات رویداد های عراق، داعش، فراز و نشیب های انتخابات عراق و سیر شکل گیری ساختار های سیاسی و رسمی، در شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه 2170 برای مهار و مقابله با داعش و النصره با اجماع 15 عضو سازمان شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید و ظاهرا  موجب خشنودی خیلی از کشور ها شد که از هراس داعش، در کابوس به سر می بردند. حال سوال این شد که آمریکا و انگلیس ها که متن قطعنامه را به شورا داده اند،قصد نابود کردن جریانی را دارند که هزار امید به کارکردهای آن دارند؟!!
یک مرکز پژوهش آمریکایی طرحی را در این زمینه در آمریکا آماده کرده است تا با فرماندهی آمریکا، یک سازماندهی نظامی بزرگ تدارک شود. نیروی هوایی، استخبارات و فرماندهی در اختیار آمریکا خواهد بود. ستاد این کار را کشورهای اروپایی و غربی شکل خواهند داد و هواپیماها و امکانات خود را در اربیل و اقلیم کردستان عراق مستقر می کنند و نیروزی زمینی را کشورهای عربی و منطقه تامین می کنند و کل هزینه جنگی و عملیاتی را کشورهای عربی خواهند داد. 

حمله به عراق یک پیروزی و  یک صید بزرگ برای آمریکا

این سازمان رزم در اربیل که با نام منطقه شمالی نامیده شده، عملیات ضد داعش را آغاز می کنند و نیروی زمینی کشور های عربی و این عملیات که عمدتا برای فراری دادن و پاکسازی داعش از خاک عراق است به مرزهای سوریه می رسد. شاه بیت این طرح در این نقطه است که به دلیل تصویر و شرایط روانی هولناکی که داعش از خود به جای گذاشته، دشمنان داعش و کسانی که بر علیه آن وارد جنگ و کارزار شوند “منجی” خواهند بود.ادامه عملیات نظامی علیه داعش وارد خاک سوریه می شود و به بهانه مقابل با داعش و النصره که در تمامی خاک سوریه پراکنده شده اند، عملیات بر علیه نظام بشار اسد هم صورت می پذیرد. یعنی آنچه در شورای امنیت وارد صحنه عملی امکان پذیر نبود، حال در پوشش اقدام نظامی که تحت فصل هفتم منشور قطعنامه 2170 از وجاهت نیز برخوردار است، در حقیقت به جنگ واقعی بر علیه نظام بشار اسد کشیده خواهد شد که کشورهای عربی منطقه از انگیزه بالایی برای آن برخوردارند. این پروژه یعنی یک منجی آمریکایی همه را از دست تروریسم داعش و النصره نجات می دهد، خزانه های مالی امریکا با خرید کشور های عربی پر پول می شود، نظام سوریه ساقط و یا آنچنان ضعیف می شود که آماده امتیازدهی است، معادله عراق به نفع دوستان آمریکا متمایل خواهد شد و کاخ سفید یک پیروزی و یک صید بزرگ را به دست خواهد آورد. برای اینکه این پروژه یک خواب پریشان  واقعی باشد، نیاز به بیدار بودن ما دارد. هوشمندی و تدبیر و اقدام به موقع و دقت در مسیر تحولات منطقه‌ای حیاتی است.

بازدیدها: 138

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *