دکتر جبلی: هیئت‌های مذهبی، بازوی فرهنگی انقلاب اسلامی

خانه / اختصاصی هیأت / دکتر جبلی: هیئت‌های مذهبی، بازوی فرهنگی انقلاب اسلامی

دکتر جبلی: هیئت‌های مذهبی، بازوی فرهنگی انقلاب اسلامی

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، در جمع اعضای هیئت رزمندگان اسلام، هیئت‌ها را از مختصات جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی دانست. وی تأکید کرد که انقلاب اسلامی از دل هیئت‌های مذهبی برخاسته و دوران دفاع مقدس نیز با حضور پررنگ هیئت‌ها تداوم یافت. جبلی با اشاره به اینکه هیئت‌ها محل تلاقی نسل‌های مؤمن، جوانان انقلابی و پیشکسوتان مرید اهل‌بیت (ع) هستند، آن‌ها را نیرویی مؤثر برای خاموش کردن فتنه‌ها و حرکت‌های مردمی در طول تاریخ انقلاب برشمرد.

هیئت‌ها در برابر رسانه‌های مدرن

جبلی با بیان این‌که جوانان امروز به سمت زیست‌بوم‌های جدید رسانه‌ای مانند شبکه‌های اجتماعی تمایل دارند، اظهار داشت: برخلاف کاهش اقبال عمومی به رسانه‌های سنتی، هیئت‌ها همچنان با جذابیت فزاینده‌ای میان نسل جوان مواجه‌اند. وی این استقبال را فرصت مهمی برای صیانت از آرمان‌های انقلاب اسلامی عنوان کرد.

حضور جهانی رزمندگان اسلام

جبلی در بخش دیگری از سخنان خود به فراگیر بودن حرکت رزمندگان اسلام اشاره کرد. وی تأکید کرد که این حرکت تنها محدود به سال‌های دفاع مقدس نیست، بلکه امروز در محور مقاومت از یمن، عراق، لبنان و فلسطین تا غزه ادامه دارد. به گفته وی، افتخار خدمت رسانه ملی به هیئت رزمندگان اسلام، گواهی است بر استمرار این مسیر نورانی در سطح امت اسلامی.

تدوین سند تحول رسانه ملی

رئیس صداوسیما با تشریح سند تحول رسانه ملی که از سال ۱۴۰۰ کلید خورده است، به آسیب‌شناسی عملکرد گذشته این سازمان پرداخت. وی خاطرنشان کرد که این سند بر اساس مشارکت عناصر درون و بیرون سازمان، با هدف ارتقاء محتوای رسانه‌ای و توجه به اولویت‌های مغفول مانده انقلاب اسلامی تهیه شده است.

۱۲ اولویت محتوایی سند تحول رسانه ملی

در سند تحول رسانه ملی، ۱۲ اولویت محتوایی شامل موارد زیر تدوین شده است:

  • عدالت اجتماعی

  • پیشرفت ملی

  • زن مؤمن و انقلابی

  • جوان انقلابی

  • نهادهای انقلاب اسلامی

  • تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

  • سبک زندگی اسلامی ایرانی

  • تاریخ معاصر اسلام و ایران

  • و سایر موضوعات کلیدی مورد غفلت در تولیدات پیشین رسانه ملی.

نسل جوان، امید تحول رسانه‌ای

جبلی با اشاره به نمونه‌هایی از تولیدات اخیر، به قدرت نسل جوان در بازآفرینی هویت ملی و دینی پرداخت و افزود: در یکی از پربیننده‌ترین تولیدات نوروز ۱۴۰۳، شخصیت‌های نسل جدید در مواجهه با تهدید خارجی پیش‌قدم شدند، که این نشانه‌گذاری‌ها، هویت نسل نو را برجسته می‌کند.

موفقیت برنامه‌های معارفی در قالب جدید

وی با اشاره به موفقیت برنامه «محفل» که کاملاً معارفی و قرآنی بود، تصریح کرد: برخلاف ادعای بی‌میلی مردم به برنامه‌های دینی، اگر این برنامه‌ها هنرمندانه و خلاقانه تولید شوند، بیشترین مخاطب را جذب خواهند کرد.

اهمیت وحدت اسلامی در رسانه ملی

جبلی با تأکید بر نقش وحدت اسلامی، اظهار داشت: بی‌توجهی به وحدت در بزرگ‌ترین رسانه کشور خطایی نابخشودنی است. ما باید از اندیشه‌های غلوآمیز و ضد وحدت، حتی اگر با ظاهر محبت اهل بیت همراه باشد، دوری کنیم؛ چرا که وحدت اسلامی از اصول راهبردی امام راحل، رهبر انقلاب و مکتب اهل‌بیت است.

تغییر رویکرد رسانه‌ای؛ از مرکز به پیرامون

رئیس رسانه ملی با اشاره به تغییر رویکرد خبری در راهپیمایی ۲۲ بهمن، از آغاز پوشش خبری از روستاها و مناطق محروم به جای تهران خبر داد. وی این اقدام را نماد عدالت رسانه‌ای دانست و آن را گامی مهم در نشان دادن وفاداری اقشار مختلف به نظام اسلامی توصیف کرد.

کار قرارگاهی و مدیریت تحولات رسانه‌ای

جبلی در پایان بر کار قرارگاهی در حوزه فرهنگی و رسانه‌ای تأکید کرد و افزود: چالش‌های متکثر فرهنگی نیازمند اقدام قرارگاهی، جهادی و مداوم است. سند تحول رسانه ملی به‌صورت مرحله‌ای (کوتاه‌مدت، میان‌مدت، بلندمدت) طراحی شده و اجرای آن، زمان‌بر ولی واجب و ضروری است.

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *