راز پاداش بهشت برای زائران حضرت معصومه(سلام الله علیها)

خانه / مطالب و رویدادها / راز پاداش بهشت برای زائران حضرت معصومه(سلام الله علیها)

اینکه همه بزرگان در پیشگاه این کریمه عرض می‌ کنند «..إشفَعی لیّ فی الجنه ..»، معلوم می‌ شود که وجود مبارک این کریمه از ولایت الهی برخوردار است و با قرآن همراه است و از قرآن جدا نمی‌ شود؛ چنین مقامی را اگر کسی بشناسد و آن حضرت را با این معرفت زیارت کند، استحقاق بهشت را خواهد داشت.

عظمت مقام کریمۀ اهل ‌بیت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)

از آنجا که حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) که از دودمان نبوت و ولایت است به جایی می‌ رسد که امام هشتم و امام نهم(سلام الله علیهما) دربارۀ زیارت او هم توصیه و سفارش و هم دستور و برنامه دارند؛ لذا از وجود مبارک امام هشتم علی ‌بن‌ موسی ‌الرضا (سلام الله علیهما) رسیده است که، خواهر ما فاطمۀ معصومه در قم مدفون است [و] هر کس این بانو را زیارت کند بهشت برای او است؛ و از وجود مبارک امام نهم امام محمد تقی(سلام الله علیه) روایت شده که عمّۀ من فاطمۀ معصومه(سلام الله علیها) در قم مدفون است و هر کس آن حضرت را زیارت کند، بهشت برای او می باشد.

126

ولایت مداری، سرّ پاداش بهشت برای زائر کریمۀ اهل بیت(سلام الله علیها)

اعمالی که باعث ورود در بهشت است، یکسان نیست؛ بعضی از عمل های خیر باعث می ‌شود انسان به بهشت راه پیدا کند و بعضی از اعمال خیر سبب می‌ شود که بهشت در اختیار او قرار بگیرد، نه او در اختیار بهشت.

لذا سرّ اینکه وجود مبارک امام هشتم و امام نهم (سلام الله علیهما) فرمودند: هر کس کریمۀ اهل ‌بیت فاطمۀ معصومه (سلام الله علیها) را زیارت کند بهشت برای او است، بدین خاطر است که او اهل ولایت است؛ اگر کسی پیوند ولایی با دودمان عصمت و طهارت داشته باشد، می‌ کوشد که رایحۀ ولایت و طعم ولایت در هستی او پدید آید و خود جزء اولیای الهی بشود؛ اگر کسی جزء اولیای خدا شد، «ولیّ ‌الله» شد، در آن صورت بهشت مشتاق او است.

بهشت مملوک انسانی است که «ولیّ الله» است

در برخی از روایات آمده است که بهشت مشتاق سلمان است و اشتیاق بهشت به سلمان بیش از علاقۀ سلمان به بهشت است. سّرش آن است که بهشت محصول عقیده صحیح و اخلاق صحیح و عمل صالح است و عقیده و اخلاق و اعمال جزء شئون ادراکی و عملی انسان است، اگر بهشت در اثر عقیده و خُلق و عمل است و اگر عقیده و خلق و عمل جزء شئون ادراکی و عملی روح آدم است؛ پس روح انسان والاست که در اثر تحصیل عقیده و اخلاق و اعمال بهشت را می‌ سازد. بهشت مملوک انسانی است که «ولیّ الله» است در جریان دوزخ هم ـ معاذالله ـ این ‌چنین است؛ بنابراین وجود مبارک امام هشتم و امام نهم(سلام الله علیهما) اثر زیارت فاطمۀ معصومه(سلام الله علیها) را استحقاق بهشت دانستند که بهشت برای او است.

عدم تأثیر ذکورت و انوثت در تحصیل کمال و منزلت

منزلت برای انسان از آن جهت که یک روح ملکوتی دارد و آن روح ملکوتی، نه زن است نه مرد قابل تحصیل است؛ چون بدن انسان یا به صورت زن یا به صورت مرد ساخته شده است؛ وگرنه جان انسان و روح انسان که امر ملکوتی است مثل فرشته ‌ها، نه مردند و نه زن. روح نه مذکر است نه مؤنّث؛ چون بدن نیست، جسم نیست، ماده نیست. از آن جهت که روح نه مذکر است نه مؤنّث، لذا کمال ها و معارف را هم زن ها می‌ توانند فراهم بکنند هم مردها.

معرفت به حق کریمۀ اهل بیت(سلام الله علیها)؛ شرط ورود به بهشت

از وجود مبارک امام رضا(سلام الله علیه) روایتی به ما رسیده است که فرمود: اگر کسی خواهرم کریمه اهل ‌بیت فاطمۀ معصومه را «عارفاً بحقّها» زیارت کند، بهشت برای او ثابت است؛ معلوم می ‌شود کریمۀ اهل‌بیت فاطمۀ معصومه(سلام الله علیها) حقّی دارد که بعضی از زائران به حقّش عارف هستند و برخی عارف نیستند و آن حضرت را تنها به عنوان خواهر امام و دختر امام و عمه امام می‌ شناسند و زیارت می‌ کنند که اینها بخشی از فضیلت و ثواب را دریافت می دارند؛ اما به ثواب کامل راه نمی یابند. لیکن برخی دیگر از زائرین آن حضرت حقّ این کریمه را می‌ شناسند که امام هشتم فرمود: هر کس خواهرم را «عارفاً بحقّها» زیارت کند بهشت برای او است.

زیرا معمولاً در مستحبّات، مطلوب متعدد است؛ یعنی اگر کسی عارف به حق وجود مبارک فاطمۀ معصومه(سلام الله علیها) نبود و یک زیارت عادی و عامی انجام داد، این ‌چنین نیست که از فضیلت محروم باشد، بلکه به اندازۀ کار خود و درک خود ثواب می ‌برد؛ ولی آن ثواب کامل برای کسی است که عارف به حقّ کریمه اهل ‌بیت باشد و او را زیارت کند.

بازدیدها: 93

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *