راننده آمبولانسی که فرمانده بود

خانه / انقلاب و دفاع مقدس / راننده آمبولانسی که فرمانده بود

شهید غلامرضا کیانپور به خانواده اش گفته بود که در منطقه راننده آمبولانس است. زمان شهادتش مادر شهید کیانپور گریه می کرد و می گفت: «تا امروز نمی دانستم او فرمانده عملیات بوده».

– غلامرضا کیانپور یکی از عاشقان و دلباختگان مکتب حسینی بود که در روز ۱۹ دی ماه ۱۳۶۵ در حالی که به عنوان فرمانده اطلاعات و عملیات، رزمندگان سلحشور لشگر ۱۰ سیدالشهدا (علیه السلام) برای اجرای عملیات کربلای ۵ به منطقه شلمچه اعزام شده بود، در اثر اصابت گلوله مستقیم دشمن بعثی، سبکبال به بارگاه ملکوتی سید و سالار شهیدان بال و پر گشود.

شهید کیانپوردر تحلیل اسناد جنگی تبحر خاصی داشت؛ و گویی که دشمن را کاملاً می شناخت و همیشه می گفت: «بعثی ها چون ایمان درستی ندارند، ترسو هستند، پس با یک حرکت رزمنده ها متلاشی می شوند».

بعثی ها سرتاسر منطقه عملیاتی کربلای ۵ سنگرهای بتونی احداث کرده و به زمین های شلمچه آب انداخته بودند و پیش از این موانع نیز، تعداد زیادی نیروی پیش مرگ عراقی در منطقه مستقر بودند که به آنها کمین های سیار می گفتند؛ همه این موانع، پیشروی رزمندگان اسلام را با کندی مواجه می کرد.

منطقه ای را که به لشکر ۱۰ سیدالشهدا (علیه السلام)، سپرده بودند، منطقه بسیار پیچیده ای بود که عراقی ها با انواع میدان های مین، ده ها ردیف سیم خاردار، موانع خورشیدی و سنگرهای بتونی و دیده بانی آنجا را به کنترل خود درآورده بودند تا جلوی پیشروی رزمندگان را بگیرد؛ اما در این شرایط دشوار تنها گروه شناسایی که توانست به پد بعثی ها نفوذ کند، گروه شناسایی شهید کیانپور بود.

«وقتی وارد آبگرفتگی های منطقه شلمچه شدیم و به نزدیکی کمین های عراقی ها رسیدیم؛ شهید کیانپور به ما اشاره کرد که آهسته تر حرکت کنید. در این لحظه متوجه شدیم که گروه های رزمی بعثی ها به سوی محل استقرار ما در حال پیشروی هستند.

در این شرایط به حرکت خود ادامه دادیم در حالی که کمتر از ۴ متر با عراقی ها فاصله داشتیم؛ به طوری که جرأت فرو دادن آب دهانمان را نیز نداشتیم»

خاطراتی از همرزمان شهید کیانپور

«سنگر های نونی» دشمن در کربلای پنج نتوانست مانع پیشروی رزمندگان در عملیات کربلای ۵ شود.

در عملیات کربلای ۵ فرماندهان عراقی دستور داشتند تا با شلیک مستقیم توپ ها و موشک های سنگین مانع پیشروی رزمندگان اسلام شوند؛ در این نبرد چیزی به عنوان سلاح سبک وجود نداشت و ما کاملاً زمین گیر شده بودیم؛ در این شرایط شهید غلامرضا کیانپور طرحی ارائه داد که توانستیم سریعتر به منطقه تحت تسلط دشمن نفوذ کنیم.

طرح شهید کیانپور اینگونه بود که از جانب پهلو به دشمن حمله کنیم چرا که سلاح های دشمن فقط خطوط مستقیم را پوشش می دادند و نسبت به غرب منطقه درگیری دید کافی نداشتند و ما با استفاده از این غفلت توانستیم به داخل خطوط عراقی وارد شده و سنگرهای نونی شکل را تصرف کنیم.

سنگر های نونی شکل *ن* توسط نیروهای آمریکایی و اسرائیلی ساخته شده بود که طراحی و ساخت آنها ۴ سال طول کشیده بود؛ عراقی ها سلاح های سنگینی را در آن تعبیه کرده بودند و با استحکام بالایی که این سنگرها داشت به راحتی کل منطقه و میدان عملیات را در کنترل داشتند.

فرمانده یا راننده آمبولانس

شهید غلامرضا کیانپور به خانواده اش گفته بود که در منطقه راننده آمبولانس است.
زمان شهادتش مادر شهید کیانپور گریه می کرد و می گفت: «تا امروز نمی دانستم او فرمانده عملیات بوده» و این چنین تواضع و فروتنی باعث شد تا فرمانده اطلاعات عملیات کربلای ۵ در آغازین روز این عملیات در ۱۹دی ۱۳۶۵ به مقام شهادت نایل شود و پیکر پاکش در امامزاده محمد کرج آرام گیرد.

منبع : مشرق

بازدیدها: 20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *