چرا شورای نگهبان علت ردّ صلاحیت‌ها را به‌طور شفاف به عموم مردم اعلام نمی‌کند؟

خانه / تازه ها / چرا شورای نگهبان علت ردّ صلاحیت‌ها را به‌طور شفاف به عموم مردم اعلام نمی‌کند؟

چرا شورای نگهبان علت ردّ صلاحیت‌ها را به‌طور شفاف به عموم مردم اعلام نمی‌کند؟

تبصره ماده(5) قانون نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: «دلایل ردّ صلاحیت محرمانه به اطلاع داوطلب می‌رسد.» با این تصریح قانونی، نمی‌توان خلاف آن عمل و دلایل ردّ صلاحیت را علنی اعلام کرد. اگر روزی قانون‌گذار مقرر کند که این دلایل ردّ صلاحیت علناً و در تلویزیون اعلام شود. شورای نگهبان نیز همان کار را خواهد کرد. از سوی دیگر، اگر فردی برای انتخابات نام‌نویسی کرده. و همه افراد هم او را خیلی نمی‌شناسند. ولی مثلاً یک مطلب خلاف و پنهانی داشته و همان عامل ردّ صلاحیت او شده. شورای نگهبان با چه مجوزی می‌تواند آن را برای همه افشا کند. و باعث هتک حیثیت و بی‌آبرویی او شود؟

طبیعتاً این امر به مصلحت نیست و مجوز شرعی نیز ندارد. البته الان کاری که شورای نگهبان انجام می‌دهد. این است که طی نامه‌ای به وزارت کشور دلیل ردّ صلاحیت فرد را اعلام می‌کند. و این نامه برای فرمانداری‌ها می‌رود. و فرمانداری‌ها بند مربوطه را به نامزد اعلام می‌کنند. که شما به استناد مثلاً بند(1) ماده(28) از طرف شورای نگهبان تأیید صلاحیت نشدید. اگر فرد اعتراضی داشت ظرف مدت مشخص قانونی می‌تواند اعتراض‌اش را اعلام کند. تا مجدداً بررسی‌ شود. در این ‌باره به چند عامل دیگر هم می‌توان اشاره کرد:

1. مطالبه قانون برای حفظ آبروی افراد:

شورای نگهبان و به‌طورکلی، هیئت‌های اجرایی و نظارت در انتخابات به‌عنوان امین نظام، مردم و کاندیداها موظفند اگر فردی به هر دلیلی احراز صلاحیت نشود. دلایل این امر را صرفاً به اطلاع همان شخص برسانند. زیرا لزوم امانت‌داری و حفظ آبروی مؤمن ایجاب می‌کند. که اسرار افراد مخفی بماند.

2. آینده‌نگری:

ملاک شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها، وضع فعلی افراد است. و چه‌بسا فردی که در یک دوره صلاحیت وی احراز نمی‌شود یا رد می‌شود برای دور بعدی جبران مافات کرده و مانعی برای احراز صلاحیت وی وجود نداشته باشد. حال در این میان، چه‌بسا اعلام دلایل عدم ‌احراز صلاحیت یک کاندیدا منجر به پایان حیات سیاسی وی از نظر افکار عمومی شود. افزون بر این، ممکن است فردی برای نمایندگی مجلس صلاحیت‌های لازم را نداشته باشد. اما برای مناصب دیگری واجد صلاحیت باشد. در این حالت، اعلام دلایل رد یا عدم ‌احراز صلاحیت وی برای نمایندگی مجلس می‌تواند بر آینده‌ حیات سیاسی وی تأثیر نامطلوب بگذارد.

3. جلوگیری از ترور شخصیت از سوی مخالفان:

از آنجا که ممکن است فردی که در یک دوره تأیید یا احراز صلاحیت نمی‌شود. برای دور بعدی احراز صلاحیت شود، اعلام دلایل رد یا عدم احراز صلاحیت وی می‌تواند بهانه‌های لازم را برای تخریب وی در اختیار مخالفان و منتقدان وی قرار دهد.

 

eheyat

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *