تحلیل بیانات سال ۱۴۰۳|عوامل اساسی تأمین کننده منافع ملی

خانه / تازه ها / تحلیل بیانات سال ۱۴۰۳|عوامل اساسی تأمین کننده منافع ملی

تحلیل بیانات سال ۱۴۰۳|عوامل اساسی تأمین کننده منافع ملی

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۳ حول محورهای مختلفی از جمله عوامل اساسی تأمین‌کننده منافع ملی متمرکز بوده است. ایشان در سخنرانی‌ها و دیدگاه‌هایشان، بر اصولی تأکید کردند که برای حفظ استقلال و پیشرفت کشور ضروری‌اند. این عوامل شامل امید، ایمان، وحدت ملی، و مردم‌سالاری دینی هستند.

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در سال گذشته در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است. موضوع «منافع ملی» و معرفی علل و عوامل آن است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تأمین منافع ملی را کاملا در راستای حقیقت مردم سالاری دینی مطرح می‌کنند. و هر نوع فکر و اقدام که منافع ملی را خدشه دار سازد تهدید‌کننده مردم سالاری دینی می‌دانند. ایشان معنای مردم سالاری دینی را حرکت مسئولان بر مدار تأمین منافع ملی و ترجیح آن بر منافع دشمنان ملت ایران از جمله آمریکا دانسته و می‌فرمایند:« مردم به ما رأی دادند، ما را سر کار آوردند. برای اینکه برای منافع آنها کار بکنیم؛ نه‌اینکه منافع آمریکا را مورد نظر قرار بدهیم….. 19/10/1403 قلدران عالم میگویند …. همه باید منافع ما را بر منافع خودشان مقدّم کنند. ….  ایران اسلامی تنها کشوری است که به طور قاطع این را رد کرده. ما به طور قاطع گفته‌ایم که ما به هیچ وجه منافع دیگران را بر منافع خودمان ترجیح نمیدهیم.22/12/1403»

رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدام برای تأمین منافع ملی را وابسته به ماهیت وجودی «جمهوری اسلامی» می‌دانند. و در سال گذشته در بخش‌هایی از بیانات خود از اهمیت و عوامل مهم تأمین کننده منافع ملی سخن گفته‌اند. از جمله ایشان معتقدند منافع ملّی و افق روشن آینده‌ وابسته به «امید»، «ایمان»، «اتّحاد دلهای مردم» و «وحدت ملی» است. که آن را سیاست قطعی نظام جمهوری اسلامی معرفی می‌کنند.

در این گزارش مهم‌ترین نقطه نظرات ایشان در باره عوامل فوق را به شرح زیر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

1- امید و امید آفرینی

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مسئله امید را به عنوان راهبرد اساسی نظام اسلامی در چهل ساله دوم حیات پرافتخار خود معرفی کرده و پس از آن بارها و بارها خطر دشمن و اذناب داخلی آنها در یأس‌آفرینی و ناامیدسازی را افشا و به مقابله با آن پرداخته‌اند. و نسبت به مخاطرات جریان ناامیدساز هشدار داده و همگان را به تلاش برای پر فروغ نگاه داشتن چراغ امید و پرهیز از هر قول و سخنی در جهت خواست دشمن برای ناامیدسازی دعوت کرده‌اند. ایشان امید را رمز بقا و روشنی‌ آینده نظام و انگیزه‌بخش برای پیشرفت و غلبه بر مشکلات و جلب نصرت الهی می‌دانند. و در مناسبت‌های مختلف به عوامل متعددی که باعث زنده نگاه داشته شدن روح امید در جامعه است اشاره کرده‌اند که در زیر به آنها اشاره خواهد شد.

عوامل امید‌آفرین و امیدزا

  • برجسته‌سازی و افتخار به پیشرفت کشور‌ در عرصه‌های علمی، صنعت، سلامت، سیاست داخلی و سیاست خارجی (امیدآفرینی این است که پیشرفتها را برایشان توضیح بدهید، نقاط مثبت را توضیح بدهید، چشم‌اندازهای شوق‌انگیز را توضیح بدهید12/2/1403)
  • حضور مردم در صحنه و حضور جوانان با انگیزه در میدان های مختلف  (این راه‌پیمایی‌های عظیمی که به مناسبت اربعین، به مناسبت اعیاد نیمه‌ی شعبان، غدیر و غیره در سرتاسر کشور انجام میگیرد، کار همین جوانها است. اینها همه عوامل امیدزا است…. از اینها پیدا است جوانهای ما فعّالند… اینها همه جلوه‌های امیدزا در کشور است؛ مظهر نشاط کشور است، مظهر امیدواری کشور است. این نشان میدهد که مجموعه‌ ملّت ما، بخصوص جوانهای ما، بانشاطند، باتحرّکند، باحرکتند، باابتکارند، امیدوارند.1/1/1403)
  • نگاه واقع‌بینانه به ضعف‌ها و مشکلات، برجسته‌سازی نقاط قوت وخود نگاهداری از بیان ضعف‌ها و پرهیز از بزرگنمایی آنها (مثل اینکه کمین گرفته‌اند که روح امید را در جوانها از بین ببرند و بمیرانند. سالها است دشمن این کار را دارد میکند [امّا] موفّق نشده. سالها است با تبلیغات گوناگون، با انواع و اقسام ترفندهای تبلیغی و رسانه‌ای و مانند اینها دارند تلاش میکنند. ضعفهای ما را بزرگ‌نمایی میکنند. خب ما در کشور ضعفهایی داریم. آن را ده برابر بزرگ میکنند؛ پیشرفتهایی داریم. آنها را مسکوت میگذارند، گاهی انکار میکنند. 1/1/1403 ممکن است خود شما یک نقطه‌ضعفی را در کشور، در نظام، در کار دولت در ذهنتان داشته باشید. لزومی ندارد منتقل کنید و این کار را موجب ناامیدی کنید. و جوان را ناامید کنید. شما سعی کنید او را به آینده امیدوار کنید. 12/2/1403)
  • تلاش مسئولان در تحقق عدالت و حل مشکلات مردم 2/4/1403
  • باور به نصرت الهی 17/8/1403
  • پرهیز از انتقادهایی که موجب بن بست‌نمایی در کشور می‌شود. 22/12/1403
  • امید نبستن به دشمن 6/6/1403
  • مسئولان امیدوار و خوش بین به آینده (دولت مرحوم آقای رئیسی (رضوان الله علیه) دولت کار بود. دولت امید بود، دولت حرکت در بخشهای داخلی و خارجی بود. … ایشان واقعاً امیدوار بود، واقعاً خوش‌بین بود به آینده ــ البتّه حق هم با ایشان بود. ــ و تصمیم داشت که به آن هدفها خودش را برساند با همکاری شماها. 17/4/1403)

 

  • همراهی و معیت با «رهبر» و «امام جامعه»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنار این عوامل به یک عامل اساسی‌تر و تعیین‌کننده اشاره می‌کنند و با اشاره به نقش حضرت امام خمینی(ره) در به پیروزی رساندن مبارزات ملت ایران اهمیت همراهی و معیت با «رهبر» و «امام جامعه» را در زنده نگاه داشتن روح امید در جامعه را مورد تأکید قرار می‌دهند.

در همین قضیّه‌ی نوزدهم دی، روز نوزدهم دی این حادثه اتّفاق افتاد، مردم قم قیام کردند و قیام قم سرکوب شد؛ مردم را زخمی کردند، شهید کردند، خیابانها را خونین کردند؛ این مال نوزدهم دی است. پیام امام بزرگوار، در دوّم بهمن ــ یعنی دوازده روز بعدش ــ از نجف آمد؛ در پیام امام این عبارت هست که من یادداشت کرده‌ام: «من به ملّت ایران با این بیداری و هوشیاری و با این روحیه‌ی قوی و شجاعت بی‌مانند، نوید پیروزی میدهم…. این معنایش همین است که ما بایستی هرگز نگذاریم چراغ امید خاموش بشود.19/10/1403»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حوادث تلخ لبنان و غزه که منجر به شهادت شهدای والامقامی همچون سید حسن نصرالله شد در نماز جمعه نصر دقیقا به سیره امام راحل(ره) عمل کرده و فرمودند:« ما همه در شهادت سیّد عزیز، مصیبت‌زده و عزاداریم. این، فقدان بزرگی است و جدّاً ما را عزادار کرد. البتّه عزاداری ما به معنی افسردگی و پریشانی و نومیدی نیست؛ از جنس عزاداری برای سیّدالشهدا حسین‌بن‌علی (علیهما السّلام) است؛ زنده‌کننده، و درس‌دهنده، و انگیزه‌بخش، و امیدآفرین است.13/7/1403»

2- ایمان و خداباوری

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایمان و در حقیقت خداباوری را یکی از پایه‌های تأمین کننده منافع ملی می‌دانند. این عاملی است که باعث عدم تسلیم در برابر دشمنان و  عدم ترجیح منافع آنان بر منافع ملی می‌شود.

در منظومه فکری رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی، ایمان خود امیدآفرین است و نقش تعیین کننده‌ای در حفظ استقلال و قدرت‌بخشی به ملت برای ایستادگی در مقابل خواست و اراده دشمنان دارد.

ایمان به خدا به فرد انقلابی که برای تأمین منافع ملی می‌کوشد این نوید را می‌دهد که فرمانده این عالم خداست و همه عالم جنود الهی هستند و با صدق ایمان می‌توان از یاری و کمک الهی و جنود الهی در مقابله با دشمنان بهره‌مند شد و امید به پیروزی داشت.

این ایمان به فرد انقلابی اجازه سازش در برابر دشمن و تسلیم شدن در برابر او را نمی‌دهد. بلکه او را تنها مطیع و منقاد پروردگار و متکی به یاری و حمایت او می‌سازد.«نتیجه‌ی خداباوری عبارت است از تسلیم در مقابل خدا، توکّل به خدا، یقین به وعده‌ی خدا؛ خداباوری یعنی این. اوّلاً تسلیمیم در مقابل خدا، ثانیاً تکیه‌ی به کمک خدا داریم و امید به کمک خدا داریم. ثالثاً به وعده‌ای که خدا به ما داده، اعتماد داریم. 5/9/1403»

3- وحدت ملی

رهبر معظم انقلاب سومین عامل تأمین کننده منافع ملی را «اتحاد دل‌های مردم»، « اتّحاد عزمها و اراده‌های مردم » و « ارتباط و همدلی اجتماعی» دانسته و از وحدت ملی به عنوان سیاست قطعی نظام جمهوری اسلامی از روز اوّل یاد می‌کنند و ضمن هشدار به این که در برهه‌هایی در این باره دچار غفلت شدیم تلاش برای تحقق آن را وظیفه‌ای همگانی معرفی کرده و ابعاد وحدت ملی را ناظر به موارد زیر مطرح می‌کنند:

  • وحدت مردم با مردم
  • اتحاد مردم در مقابل با دشمنان (بعضی‌ها با یکدیگر سر مسائل جناحی، مسائل سیاسی اختلاف پیدا میکردند، امام (رضوان الله علیه) به اینها نهیب میزد و میگفت: «هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید»1/1/1403)
  • اتحاد مردم و مسئولان
  • پرهیز از دشمن‌انگاری خودی‌ها
  • پرهیز از نفرت‌پراکنی نسبت به یکدیگر
  • پرهیز از دامن زدن به دوقطبی‌ها در جامعه

 

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *