روز ششم ختم قرآن| ملا محسن فیض کاشانی
روز ششم ختم قرآن با نکوداشت یاد مرحوم ملامحسن فیض کاشانی ( ۱۰۰۷ تا ۱۰۹۱ هجری قمری )
فیض به دلیل كثرت تألیفات و تصنیفات و تنوع آنها عالم و دانشمندی پركار و جامع درعلوم و فنون بوده و سالهای متمادی به امر تعلیم و تعلم اشتغال داشته است.
آثار ملامحسن فیض کاشانی را بیش از یکصد عنوان بیان کرده اند که از جمله آنها میتوان به محجه البیضاء، حقایق و حق الیقین اشاره کرد.
ملا محسن دارای منشی عالی و نظراتی بلند و از عناوین و القاب گریزان بوده و از به دست آوردن شهرت و قدرت با وجود امكانات خودداری میكرده است. وی گوشهگیری و انزوا را برای كسب علم باطنی و دانش و تفكر مفید، بر همه چیز ترجیح داده است.
از رفتن به مهمانی و مجالست با اصحاب و انصار حكومت فاصله میگرفته و در جستجوی اهل كمال و كاوشهای علمی مسافرتهای زیادی كرده است.
فیض در بیان آراء و نظریات خود صریح بوده و از ریاء و تظاهر و تملق پرهیز میكرده و نارضایتی خود را از هرگونه بیبندوباری، تظاهرات صوفیانه، تقدس خشك، عالم نماهای دنیا پرست ابراز مینموده است.
او در راه اعتلای كلمه حق و عقاید راستین شیعه هیچ ترسی و هراسی به خود راه نداده و آرزویش این بود كه مسلمانان همه سرزمین ها بدور از تفرقه و پراكندگی همزیستی داشته باشند.
در سرودن اشعار مختلف به زبان فارسی و عربی توانا و این فن را فرع بر علوم و دانستنیهای دیگرخود شمرده و به تبعیت از اساتید خود ملاصدرا، میرداماد و شیخ بهایی كه نیكو شعر میسرودند رباعیات، غزلیات، قصاید و مثنویهایی دارد كه در چند كتاب و رساله گردآوری شده است.
این شعر معروف یکی از اشعار این عالم خوش ذوق میباشد.
بیا تا مونس هم یار هم غمخوار هم باشیم
انیس جان غم فرسوده بیمار هم باشیم
شب آید، شمع هم گردیم و بهر یکدیگر سوزیم
شود چون روز، دست و پای هم، در کار هم باشیم
یکی گردیم در گفتار و در کردار و در رفتار
زبان و دست و پا یک کرده خدمتکار هم باشیم
نمی بینم بجز تو همدمی ای (فیض) در عالم
بیا دمساز هم گنجینه اسرار هم باشیم
مقبره این عالم گرانقدر در شهر کاشان است.
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 505