روز هشتم ختم قرآن| علامه مجلسی
روز هشتم ختم قرآن با گرامیداشت عالم پارسا و محدث گرانقدر “علامه محمدباقر مجلسی” صاحب مجموعه عظیم روایی بحارالانوار
آن بزرگوار در سال ۱۰۳۷ هجی قمری در اصفهان دیده به جهان گشود و پس از عمری تلاش پر ثمر در سال ۱۱۱۰ هجری در همان شهر دیده از جهان فروبست و در کنار مرقد پدر بزرگوارش در کنار مسجد جامع اصفهان به خاک سپرده شد. در تقویم جمهوری اسلامی روز سی مرداد به عنوان روز گرامیداشت ایشان نامگذاری شده است.
عالم بزرگواری که مکتب اهلبیت علیهم السلام مرهون خدمات و تلاشهای بی شائبه اوست. مقدمه ای ایشان بر کتاب شریف بحارالانوار خواندنیست که بخشی از آن را در اینجا میاوریم:
علّامه مجلسی بعد از حمد و ثنای خداوند و درود بر حضرت ختمی مرتبت پیغمبر اكرم و ائمه طاهرین علیهم السلام می نویسد:
« ای پویندگان حق و یقین ! و گروندگان به ریسمان پیروی خاندان سید المرسلین، صلوات اللَّه علیهم اجمعین !
بدانید كه من در اوائل جوانی اشتیاق زیادی به تحصیل انواع علوم و فنون داشتم، و بفضل الهی وارد دائره آن شدم، و قدم در گلزار آن نهادم، و با خوب و بد آن مواجه گشتم، تا اینكه آستینم از میوه های رنگارنگ آن پر شد، و گریبانم از بهترین نوع آنها اِشباع گردید. از هر چشمه ای جرعه گوارائی نوشیدم، و از هر خرمنی دو مشته برداشتم.
سپس به فوائد و نتائج آن علوم نگریستم، و درباره مقاصد محصلین و آنچه موجب ترغیب آنها برای نیل به سرانجام تحصیل آن علوم است، اندیشیدم. آنگاه در آن قسمت كه برای جهان دیگرم سودمند بود، و انسان را به كمالات شایسته می رساند، دقّت و تأمّل نمودم، تا بفضل و الهام باری تعالی به یقین دانستم كه اگر علم و دانش از منبع زلالی كه از سرچشمه های وحی و الهام می جوشد، گرفته نشود، عطش انسان را برطرف نمی سازد، همان طور كه حكمت نیز وقتی از رهبران دین كه عُقَلای بشریّت هستند، اخذ نشود گوارا نخواهد بود.
من در نتیجه مطالعات خود تمام علوم را در كتاب خداوند عزیز (قرآن مجید) كه به هیچ وجه باطلی در آن راه ندارد، و در اخبار خاندان پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم كه خزانه دار دانش آن حضرت و ترجمان وحی او بودند یافته، و دانستم كه دانش قرآن مجید عقول بندگان را برای استنباط خود كافی نمی داند، و جز پیغمبر و امامان عالی مقام علیه اسلام كه خداوند آنها را برگزیده و پیك وحی الهی در خانه های آنان فرود آمده است، كسی به آن احاطه پیدا نمی كند !
چون به این نتیجه رسیدم، آنچه را كه زمانی در راه آموختنش صرف عمر كرده بودم، با اینكه در زمان ما رواج كامل دارد، ترك گفتم و سراغ چیزی رفتم كه می دانستم در سرای دیگر نافع به حالم می باشد، با اینكه اینها ( احادیث و اخبار ) در عصر ما بازار كسادی دارد !!
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 226