روش هایی برای نهادینه کردن عفاف و حجاب برای کودکان

خانه / پیروان عترت / همسرانه / چند کلمه حرف حساب / روش هایی برای نهادینه کردن عفاف و حجاب برای کودکان

روش هایی برای نهادینه کردن عفاف و حجاب برای کودکان

در محیط خانه و خانواده والدین برای فرزندان خود اسوه های معتبر و مورد توجه می باشند. از این رو پدران و مادران بایستی از حیث دیداری، شنیداری، گفتاری و کرداری اسوه حسنه باشند. چشم های فرزندان دختر یا پسر همچون دوربین با حافظه ماندگار از کلیه حرکات و سکنات والدین فیلم برداری می کند و به ذهن می سپارد، حساس می شود کنجکاو می گردد، پرسش می کند و می خواهد در حد مطلوب آن رفتار یا گفتار را تکرار نماید. از جمله مسائلی که فرزندان از والدین خود یاد می گیرند و تبعیت می کنند نوع پوشش، آرایش و پیرایش است و این امور والدین همواره با کنجکاوی تمام مورد توجه فرزندان می باشد.

حقیقتاً این پدر و مادرها و به تعبیری خانواده هستند که در شکل گیری اعتقادات فرزندانشان بسیار موثر می توانند عمل کنند و البته این مساله از هر دو طرف مثبت و منفی می تواند باشد. تربیت دینی دختران در مقوله حجاب هم به شیوه مستقیم پاسخ به پرسشهای کودکانه وی انجام میگیرد و هم به شیوه غیر مستقیم .

توجه به نوع اسباب بازی ها (بویژه عروسک هایی که بچه با آن بازی می کند) سی دی های متفرقه ای که برای بازی و سرگرمی او تهیه می شود، توجه به گروه همسالان و همبازیهای او و نوع ارتباطی که دارد همه و همه در تربیت دینی وی موثر است بویژه دختر بچه ها در مقوله حجاب بسیار تاثیر پذیر هستند.

مادران باید توجه داشته باشند که زمانی که دختر بچه خردسال و کوچکی تمایل به سر کردن چادر یا روسری یا مقنعه نمود اولاً از رنگهای مناسب سنش برای این پوششها استفاده کنند، ثانیاً اندازه و سایز چادر یا روسری و مقنعه متناسب با جثه کودک باشد تا دست و پا گیرش نشود و از اوان خردسالی آشنایی وی با حجاب، با سختی این پوشش همراه نباشد و ثالثاً تا حد امکان سعی کنند در قالب داستانها و قصه های کودکانه – که با مهارت تربیتی خویش براحتی میتوانند برای کودکشان قصه سازی کنند –  محاسن حجاب را برای او در حد فهم و سنش بازگو و نهادینه کنند.                                                    

  • با زبانِ ساده و شیرین کودکانه توضیح دهید 
  • از زبان داستان بهره بگیرید
  • در قالب بازی مفاهیم را انتقال دهید
  • از زبان تمثیل استفاده کنید

وقتی دخترمان درباره حجاب و پوشش از ما سؤال می کند، راه حل این است که با زبان خودشان این موضوع را برایشان روشن کنیم. مثلاً : چرا دخترها باید حجاب داشته باشند؟

دختر خوبم میدونی كه خدا همه مارو میبینه و به ما گفته كه اگر كارای خوب انجام بدیم هر چی بخوایم بهمون میده ولی یه كارای بدی هم هستش كه اگر انجام بدیم خدا با ما قهر میكنه یكی از كارای خوب كه خداگفته من هر كسی این كارو انجام بده دوستش دارم حجابه…

وقتی هم خدا آدم رو دوست داشت کاری می کنه که بقيه آدما هم خيلی خيلی دوسش داشته باشن و باهاش مهربون باشن حتی اگه کسی هم روی زمين باشه که يه دختر ناز و زيبا رو با حجاب دوست نداشته باشه معلومه که اون آدم خدا رو دوست نداشته و دلش نمی خواسته به حرفای خوب خدا گوش کنه ….

فقط همیشه فكر كن كه خدا چی میخواد و اونو انجام بده… اونه كه این همه نعمت به ما داده اونه كه فقط باید حرفشو قبول كرد پس چادر چون حرف به وجود آورنده همه ماها هست باید گوش كرد… خدا هم با انجام این كار هوای مارو داره…

خدا در قرآن به ما مي گه كه حجاب را رعايت كنيم:

وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها

وبه زنان مؤمن بگو تا چشم هاى خود را (از نامحرم) و دامن و اندامشان (از عمل زشت) محفوظ دارند و زینت خود را جز آنچه ظاهر مى ‎ شود، بر بیگانگان آشكار نسازند.(سوره نور آيه ۳۱)

دخترم می دونی چرا خدا گفته خانم ها بايد حجاب داشته باشند؟ برات يک مثال می زنم تا خوب متوجه بشی!

تا حالا دیدی یه غنچه گل زيبا كه رنگش مثل لب گلی بچه ها خوشگله و لباس سبزی پوشيده رو چه جوری و کجا ازش مراقبت میکنن حتما جواب مي دی معلومه تو گلخونه بله درست گفتی دور از چشم همه آدم هایی که می خوان گلها رو بچینن فقط باغبان و کسایی که محرمن میتونن اونو ببینن و ازش مراقبت کنن.

اگه کسی هم غیر از اونا بخواد اون غنچه رو ببینه از پشت شیشه یا از پشت پلاستیک گلخونه اینکارو میکنه دخترم تو هم مثل اون غنچه میمونی حجابم مثل اون شیشه یا پلاستیک گلخونه است که باعث میشه غریبه ها و مزاحم ها طرفت نیان و نخوان تو رو از ریشه بکنن پس سعی کن حجابت رو رعایت کنی تا وقتی گل زیبا و شکفته ای شدی تمام گلبرگهات رو داشته باشی و اونا رو ازت ندزدیده باشن.

پایگاه اطلاع رسانی هیأت رزمندگان اسلام

بازدیدها: 316

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *