سردار نجات: پیروزی انقلاب، ثمره ایمان، رهبری و مقاومت مردم بود

خانه / اختصاصی هیأت / سردار نجات: پیروزی انقلاب، ثمره ایمان، رهبری و مقاومت مردم بود

سردار نجات: پیروزی انقلاب، ثمره ایمان، رهبری و مقاومت مردم بود

سردار نجات، رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان  در بیست و نهمین همایش مدیران هیئت‌های رزمندگان اسلام گفت: سال ۱۳۶۰، یکی از پرچالش‌ترین و پرحادثه‌ترین سال‌ها پس از انقلاب بود که در زمانی کوتاه، دو رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور، و چهار یا پنج امام جمعه بزرگوار خود را از دست دادیم. همچنین، تعدادی زیادی از نمایندگان مجلس و تعدادی از وزرای ما نیز در حوادث و توطئه‌هایی که اتفاق افتاد، به شهادت رسیدند. و به مقام معظم رهبری نیز سوءقصد و ایشان جانباز شدند. پیش از آن، به آقای هاشمی رفسنجانی نیز سوءقصد شد که البته موفقیت‌آمیز نبود. همان کسانی که قصد داشتند کیف انفجاری را در نخست‌وزیری منفجر کنند. هفته قبل از آن، کیف را به جماران برده و قصد به شهادت رساندن امام خمینی (ره) را داشتند که موفق نشدند.

وی افزود: حوادث سال‌ قبل نیز، به خصوص در جبهه مقاومت، شبیه به این بود.

فروردین‌ماه، سردار زاهدی و سردار حاج رحیمی، در سوریه به شهادت رسیدند. پس از آن، در یک سانحه، رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه، استاندار و امام جمعه تبریز را از دست دادیم. پس از آن، شهادت‌هایی چون شهادت اسماعیل هنیه، شهادت سید حسن نصرالله، شهادت سید هاشم صفی‌الدین، و شهادت سردار نیلفروشان، که فرمانده سپاه ما در لبنان و مستشار سید حسن نصرالله بودند، و جمع زیادی از فرماندهان مؤثر حزب‌الله را شاهد بودیم.

سردار نجات بیان کرد:

همیشه پس از شهادت‌ها و پس از تحمل سختی‌ها، خداوند نصرت خود را نصیب ما کرده است. پس از حوادث سال ۶۰، پیروزی‌های بعدی ما از سال ۶۱ در جبهه‌های جنگ و جبهه کردستان آغاز شد. در طول جنگ، شهدای بزرگواری همچون شهید خرازی‌ها، شهید همت‌ها، شهید باکری‌ها، شهید زین‌الدین‌ها، شهید بروجردی‌ها، شهید چمران‌ها و شهید ستاری‌ها را از دست دادیم. بیش از ۱۰۰ هزار شهید در طول جنگ تقدیم کردیم. اما پس از اینکه جنگ تمام شد، در طرف مقابل ما رژیمی بود که همه دنیا به او کمک می‌کردند؛ آمریکا، اروپا، کشورهای عربی منطقه و شوروی آن روز همه کمک می‌کردند. ولی پس از پایان جنگ، قضاوت همه دنیا این بود که ایران، دست‌تنها پیروز شد. هیچ کشوری به ما کمک نمی‌کرد و فقط لیبی و سوریه در آن مقطع، مقداری سلاح به ما دادند. ولی ما در جنگ پیروز شدیم.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان با بیان  اینکه مبارزه همه پیامبران الهی نیز همین‌گونه بوده است. اظهار کرد:

هر زمان در اوج سختی و مشقت قرار می‌گرفتند، دعا می‌کردند: «خدایا، ما در اوج مشقت قرار گرفته‌ایم، نصرت چه زمانی فراهم می‌شود» و خداوند می‌فرمود من دعای شما را اجابت کردم، پس استقامت کنید، پابرجا، ثابت‌قدم باشید و صبر کنید. هرزمان ما صبر کردیم و استقامت کردیم، خداوند ما را قدرتمند کرد. همیشه ملتی در دنیا پیروز است که دارای یک ملت بزرگ، ایدئولوژی بزرگ، رهبر بزرگ و دشمن بزرگ باشد. الحمدلله، خداوند بزرگ‌ترین، صبورترین و پایدارترین ملت دنیا را به جمهوری اسلامی داده است. ایدئولوژی ما، به گفته قرآن، ایدئولوژی آخرالزمان است. آن چیزی که در دنیا پیروز خواهد شد، اسلام است، خداوند یک رهبر بزرگ، همچون امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، به ما داده است که در مقابل مشکلات و در مقابل ابرقدرت‌ها، مستقیم ایستاده است. شما همان روشی را که موسی کلیم‌الله در مقابل فرعون داشت، امروز می‌بینید که مقام معظم رهبری، به‌عنوان شاگرد کوچک این مکتب، در مقابل آمریکا و استکبار جهانی دارند در حالی که خم به ابرو نمی‌آورند و محکم کشور را هدایت می‌کنند.

وی ادامه داد:برخی از فرماندهان سپاه می‌گفتند اگر مقام معظم رهبری نبود، تصمیم حمله به پایگاه عین‌الاسد و تصمیم‌های وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ اتفاق نمی‌افتاد.

ما در وعده صادق ۲ به پیچیده‌ترین و بزرگ‌ترین پدافند هوایی دشمن حمله کردیم. اگر بخواهیم ملتی مقاوم، بزرگ و پیروزمند باشیم، باید مقابل دشمنان بزرگ ایستادگی کنیم. خداوند می‌تواند در حوادث مختلف ملائکه خود را به کمک ما بفرستد. اما در عوض ملتی ضعیف، خواهیم شد. ملت منتظر امام زمان(عج) باید قوی با امکانات قوی باشد. خداوند در این کوره‌ها ما را آزمایش و قوی می‌کند.

شما جمهوری اسلامی امروز را با جمهوری اسلامی ۴۰ سال پیش مقایسه کنید. امروز ما در پهپاد حرف دوم را در دنیا می‌زنیم. در موشکی جزو هفت یا هشت کشور برتر دنیا هستیم. با وجود بزرگ‌ترین تحریمی که در طول تاریخ بشریت علیه یک کشور اعمال شده. ما در زمان آقای رئیسی به رشد چهار و نیم درصد رسیدیم. ما ستاره خلیج فارس را با بیش از ۵۵ میلیون لیتر بنزین در روز، زیر تحریم ساختیم. زیر تحریم مترو ساختیم. به غنی‌سازی ۶۰٪ رسیدیم. به موشک ۹ برابر سرعت صوت نقطه زن رسیدیم. بیمارستان ساختیم، فولاد مبارکه ساختیم. و به قطب علمی تبدیل شدیم.

این‌ها ناشی از این است که یک رهبری داشتیم و داریم که ما را هدایت کرد. و گفت نترسید و به جوانان اعتماد کنید. لغت «نمی‌توانیم» را برداشت و به‌جای آن جمله «ما می‌توانیم» را جایگزین کرد. و الحمدلله در تمام این مدت رو به جلو بودیم. از شکست‌ها و کاستی‌ها نهراسید.

سردار نجات با بیان اینکه هر شکست، مقدمه یک قدرت و یک پیروزی است. عنوان کرد:

ما نباید مقهور قدرت اروپا و غرب شویم. غرب در قرن نوزدهم طلایه‌دار دموکراسی و آزادی بود. اما امروز غرب و آمریکای امروز سردمدار جنایت و دفاع از ضد حقوق بشر است. غزه ۲۰ هزار کودک و ۲۰ هزار زن را کشتند. فرزندان آن‌ها دست و پا و چشم ندارند. آرد و آب به غزه نمی‌رسد. اما غرب نشسته نگاه می‌کند و قهقهه می‌زند. و اگر یک نفر در دانشگاه هاروارد، یک استاد دانشگاه یا یک دانشجو، پرچمی به نفع فلسطین بلند کند. او را از دانشگاه اخراج می‌کنند. غرب وحشی، غیرمتمدن و حامی تروریست است.

وقتی مجلس سنای آمریکا در مقابل آقای نتانیاهو تمام‌قد می‌ایستد و کف می‌زند. یعنی یک کشور کاملاً بدون تمدن و بدون انسانیت؛ حس انسانیت در این کشورها از بین رفته است. در مقابل آن، زن‌های جمهوری اسلامی برای دفاع از مردم فلسطین و لبنان همه آمدند. و همه طلاهای خود را گذاشتند تا از این جوانان، زنان و کودکان لبنان حمایت کنند. آن ملت را با این ملت امروز مقایسه کنید.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان با بیان اینکه امروز مشکل اصلی ما در جمهوری اسلامی، عملیات روانی و جنگ شناختی است. ابراز کرد:


متاسفانه، ماهواره‌ها، رسانه‌های مزدور و رسانه‌های قلم به دست غرب را یک جریان متمدن و رو به جلو را معرفی می‌کنند و جمهوری اسلامی را ضد حقوق بشر جلوه می‌دهند. جوانان ما در جمهوری اسلامی، احساس نمی‌کنند که کشورشان در حال پیشرفت است و در یک کشور متمدن، بشر دوست و حامی مستضعفین خدمت می‌کند. این احساس در جوانان ما وجود ندارد.

وی با بیان اینکه امروز، وظیفه اصلی همه هیئت‌های رزمندگان، جهاد تبیین است. گفت:

رهبر معظم انقلاب چند سال پیش در جلسه هیئت‌ها فرمودند «هیئت جای جهاد، کانون جهاد فی سبیل الله؛ جهاد در راه احیای مکتب اهل بیت، مکتب امام حسین (ع) و مکتب شهادت.محل تبین و محل بیان است، محل بیان مهم‌ترین مفاهیم و معارف اسلامی و علوی است، محل پاسخ به سؤال‌هاست، محل پاسخ به شبهه‌هاست، محل اندیشیدن است، گاهی جهاد با بیان و زبان از جهادهای دیگر بالاتر است.» یعنی کسانی که می‌خواهند در رکاب امام زمان (عج) بجنگند و جامعه را برای ظهور آن حضرت آماده کنند، راهی جز جهاد با بیان ندارند.

سردار نجات افزود:

رهبر معظم انقلاب سرفصل‌های این جهاد با بیان را مشخص کرده‌اند؛ هم در بیانیه گام دوم و هم در صحبت‌های اخیرشان قبل از عید فرمودند «همه رسانه‌های دنیا دنبال این هستند که در مردم ایجاد یأس، ناامیدی و ترس از آینده کنند. وظیفه ما این است که به جامعه امید و نشاط ببخشیم.» ما در هفت سرفصل که به عنوان کار اصلی هیئت‌ هست ذکر کرده‌ایم. همین موضوع و فرمایشات آقا را آورده‌ایم. امیدآفرینی و ایجاد نشاط، نشان دادن ماهیت رژیم سابق،( چرا باید یک جوان بگوید که جمهوری اسلامی کاری نکرده و رژیم سابق بهتر بود. چرا واقعاً نتوانستیم عقب‌افتادگی‌ها، وابستگی‌ها و فقر رژیم سابق را به جوانان خود منتقل کنیم).  دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی (این را به جوانان خود منتقل نکردیم).

نشان دادن ماهیت ضد بشری، تروریستی، جنگ‌افروزی و مبتذل غرب و آمریکا، محور بد سبک زندگی اسلامی، معرفت و عشق به ائمه طاهرین (ع) و مهدویت و انتظار، پیروزی محور مقاومت و ان‌شاءالله شکست رژیم اشغالگر قدس و آمریکا از جمله این هفت محور بود.

وظیفه همه ما است که به سخنرانان دعوت شده بگوییم که درباره این هفت محور، صحبت کنند. باید در فضای مجازی تولید محتوا کنیم. و این مطالب را پوشش دهیم. جلسات هفتگی که نوجوانان عاشورایی، فاطمی، هیئت‌ها و پیروان عترت برگزار می‌کنند. باید این مفاهیم را به نسل آینده و نسل جوان منتقل کنند. بنابراین در سال ۱۴۰۴، وظیفه‌ همه ما است که در جهاد تبیین باید بر این محورها متمرکز باشیم. این هفت محور  خلاصهٔ تمام آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب در جلسات مختلف بیان کرده‌اند. این هفت محور، شامل عشق به ائمه و امام حسین است.

مقام معظم رهبری فرمودند: «اگر کسی امام حسین را بشناسد، اسلام، قرآن، توحید و راه را شناخته است.» خب، شما این کار را در اربعین انجام می‌دهید.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان درباره طرح زندگی با آیه‌ها؛ عنوان کرد:

در این طرح انتخاب ۲۰۰ آیه و تمرکز بر ۳۰ آیه در ماه رمضان را مطرح شد. شما می‌توانید روی ۳۰ یا ۴۰ آیه تمرکز کنید. این آیات توسط گروهی انتخاب و خدمت رهبری برده شد. و ایشان ۵۰ آیه هم به آن اضافه کردند. این آیات، شامل موضوعاتی چون مبارزه با استکبار، سبک زندگی اسلامی، صبر، استقامت و پیروزی است. «زندگی با آیه‌ها» باید توسط همهٔ هیئت‌ها به یک برنامهٔ تربیتی تبدیل شود.

 وی در خصوص حمایت و تقویت تولید محتوا در فضای مجازی، بیان کرد:

امروزه نسل جوان ما، روزانه بین سه و نیم تا چهار ساعت در فضای مجازی هستند. این بخش فضای مجازی باید با افراد مبتکر تقویت شود. تولید محتوا، که محتوای خاص فضای مجازی است. روش خاص خودش را دارد. پادکست، ویدئو، عکس‌نوشته، جملات یک‌سطری و دو‌سطری، کاریکاتور و انواع روش‌های مختلف وجود دارد که ما باید این بخش را برای اثرگذاری بر جامعه در هیئت‌ها تقویت کنیم.

سردار نجات با بیان اینکه قرارگاه اربعین باید در همهٔ هیئت‌ها فعال باشد، گفت:

اربعین یک ظرفیت بسیار بزرگ است. همهٔ موکب‌ها برای بخش اربعین خود، معاونت فرهنگی ایجاد کنند که اثرگذاری داشته باشند. بخش فرهنگی ما، سرخط را هم می‌دهد. مسئول موکب و مسئول جمع‌آوری کمک‌های مردمی نیز مشخص شود. هیئت‌ها با کمک‌های مردمی پیش می‌روند. امسال تصمیم گرفتیم که مسئولیت کاروان‌های ۴۰ نفره را به هیئت‌های جوانان عاشورایی واگذار کنیم. ان‌شاءالله حاج احمد پناهیان و آقای تقی‌زاده، ستاد این کار می‌شوند. شما هم در استان‌ها مسئولیت را به جوانان واگذار کنید.

هیئت‌های جوانان را از همین ابتدای فعالیت ثبت‌نام کنید. یک روحانی و مداح جوان همراه کاروان باشد. ما یک کتاب تهیه کرده‌ایم که هر سال آن را به‌روز می‌کنیم و مبنای کار آن روحانی همراه کاروان خواهد بود. یک فلش حدود ۶۰ تا ۷۰ گیگ نیز آماده می‌کنیم. که همهٔ نماهنگ‌ها، شعرها، سرودها و تکه‌ سخنرانی های خوب را در آن قرار می‌دهیم. تا از آن استفاده شود. موکب‌های مشترک بین ایران و عراق، جزو اولویت‌های ما است. اولویت مهم‌تر ما، موکب در جدار مرز است. داخل عراق هم، چون به اندازهٔ کافی دست هست. شما هم انجام دهید؛ ولی این، اولویت ما است.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان درباره تقویت و توسعهٔ گروه‌های جهادی در کلیهٔ هیئت‌ها، اظهار کرد:

هر هیئت باید یک گروه جهادی داشته باشد. هر هیئت، یک نقطهٔ محروم در شهرستان خود داشته باشد. برادر آقای سالاری از اینجا مسئول گروه‌های جهادی هستند. برادران با ایشان ارتباط برقرار کنند. ابتکارات و کارهایی که خودشان انجام می‌دهند را به آقای سالاری بدهند. ایشان جمع‌بندی می‌کند و به بقیهٔ هیئت‌ها هم منتقل می‌کند.

وی درباره تقویت قرارگاه جمعیت، گفت:

امروز مهمترین مسأله جمهوری اسلامی، جوانی جمعیت است. البته من نشنیدم. ولی یکی از برادران دیروز در جلسه می‌گفتند که رهبری در یک جلسه گفتند که من گاهی اوقات شب تا صبح خوابم نمی‌برد. به خاطر اینکه جمعیت کشور پیر می‌شود. همهٔ هیئت‌ها باید برای ازدواج آسان، تبلیغ فرزندآوری و جلوگیری از سقط جنین، تسهیلات لازم را فراهم کنند. روزانه در کشور ۴۰۰ هزار سقط جنین انجام می‌شود. فقط اگر ما جلوی این را بگیریم، یعنی ۴۰۰ هزار فرزند جدید برای جامعه خواهد بود.

مسئلهٔ اصلی فرزندآوری، فرهنگی است و اقتصادی نیست. افرادی که در طبقات پایین جامعه هستند. تعداد فرزندانشان زیاد است. هرچه به سطح بالای جامعه می‌رویم، کمتر می‌شود. لذا مشکل، اقتصادی نیست، بلکه فرهنگی است. خداوند می‌فرماید در دوره جاهلیت از ترس اینکه دچار فقر شوند. فرزندان خود را زنده به گور می‌کردند. امروز هم برخی از ترس اینکه دچار فقر شوند، سقط جنین می‌کنند. ما باید نگذاریم این اتفاق رخ دهد.

سردار نجات ادامه داد:

ما باید هم در مرکز استان و هم در همهٔ شهرستان‌ها، هیئت پیروان عترت، هیئت جوانان عاشورایی و نوجوانان فاطمی را داشته باشیم. مسئولین هیئت‌ها، شما باید پدر هیئت باشید. گاهی برخی از هیئت خواهران می‌گویند ما  جمع‌آوری کمک‌های مردمی می‌کنیم و  آن را به مسئول هیئت می‌دهیم و مسئول هیئت می‌گوید حق ندارید خودتان استفاده کنید. اجازه بدهید هیئت‌های خواهران و هیئت‌های جوانان عاشورایی جمع‌آوری کمک مردمی داشته باشند اما برای نظارت به حساب واریز کنند. باید بگویید اولویت مصرف آن برای خودتان است. تنگ‌نظر نباشید؛ خواهران نصف جمعیت کشور هستند ضمن  اینکه دلسوزی، نظم، وقت آزاد و توانایی بیشتری نسبت به ما برادرها دارند. هرچه از آنها حمایت کنید، جبهه حق و انقلاب را حمایت کردید.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان با بیان اینکه همه هیئت‌ها باید جانشین جوان داشته باشند. عنوان کرد:

برای آینده ما باید میدان کار را به جوان‌ها منتقل کنیم. گاهی اوقات جوان‌ها طرح‌ها و برنامه‌هایی دارند که قشر جوان می‌توانند با آنها جذب کنند. شما کمک و پشتیبانی کنید. اگر می‌خواهد هیئت احیا شود، کارهای اجرایی را به دست جوان ها بسپارید. همه هیئت‌ها علاوه بر مراسم‌هایی که به مناسبت شهادت یا ولادت اهل بیت(ع) برگزار می کنند باید جلسات هفتگی، دو هفته یک بار یا ماهیانه داشته باشند. همه مسئولان محترم هیئت استان‌ها حداقل یک جلسه یا دو جلسه در سال با مسئولان شهرستان‌ها داشته باشند و در سال چند بار به این هیئت‌ها سرکشی کنند که مشکلات آنها را رفع کنند.

وی در خصوص استفاده از بعضی  فرصت‌ها، گفت:

یکی از این فرصت‌ها اعتکاف و راهیان نور است که می‌توانید از نظر اعتقادی جوانان را ارتقا دهید و آنها را به هیئت وصل کنید. در این زمینه سازمان اعلام آمادگی کرده که در زمنیه اسکان و غذا به هیئت‌ها سهمیه بدهد، از دیگر فرصت‌ها اربعین، جاماندگان اربعین، اردوهای دسته جمعی، خیریه و کانون قرآن است، در برنامه‌هایی که برگزار می‌کنید، حتماً حسینیه کودک و برنامه‌های جانبی برای جوانان و نوجوانان را پیش‌بینی کنید. بعضی از بچه‌ها همراه پدران خود می‌آیند و برنامه سالن را نمی‌پذیرند. در کنار آن، برنامه‌ای مناسب تدارک ببینید؛ یک مداح جوان و یک روحانی جوان بیاورید و با بچه‌های زیر ۱۲-۱۳ سال کار کنند. جذابیت ایجاد کنید که دست پدر و مادرشان را هم بگیرند و به هیئت بیاورند.

سردار نجات بیان کرد:

برخی از استان‌های ما گزارش شهرستان‌های خود را به ما نمی‌دهند. حدود ۲۳ الی۲۴ استان، گزارش‌های منظم شهرستان‌های خود را به ما می‌دهند؛ اما متأسفانه ۴ الی ۵ استان هستند که گزارش‌های منظم شهرستان‌های خود را به ما نمی دهند و شهرستان‌ها از این موضوع شکایت دارند. خواهش می‌کنم در آن استان‌هایی که عقب‌افتادگی دارند، فردی را در هیئت رزمندگان مشخص کنند که مخصوص دریافت گزارش از شهرستان‌ها و انتقال آن به هیئت مرکزی باشد.

رئیس هیئت امنای هیئت رزمندگان با بیان اینکه در انتخاب مسئول خواهران، برادران یا شهرستان‌ها باید الگو بودن آنها در نظر گرفته شود، ابراز کرد:

اگر مسئول هیئت جوانانی را انتخاب کردیم که رفتار او الگو نیست یا مسئول هیئت نوجوانان فاطمی که حجاب او الگو نیست و زیر چادر آرایش می‌کند، این امر برای افرادی که می‌خواهند به هیئت جذب شوند، بدآموزی دارد. در انتخاب مسئول، از لحاظ اخلاق و رفتار دقت کنید که فرد منتخب، الگو باشد.

 

وی افزود: برای همه مسئولین در سطح شهرستان حکم صادر کنید که قدرت بیشتری برای صحبت با مسئولان پیدا کنند.

تقویت بخش فرهنگی هیئت، در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها ضروری است. بخش فرهنگی شامل فضای مجازی، فعالیت‌های قرآنی، شعر و سرود، کارهای تبلیغی و کانون قرآن است که بخش فرهنگی باید روی آن‌ها تمرکز کند. برادر عزیزم، آقای سادات، با این موضوع ارتباط دارند. بعضی از استان‌ها فعال هستند و بعضی از استان‌ها و شهرستان‌ها فعال نشده‌اند. کارهای تحولی مذهبی را در سطح استان و شهرستان در دستور کار خود قرار دهید. ما در جلسات، الگوهای قشنگی دیده‌ایم.

یک برادری می‌گفت من در گلزار شهدا، در دهه اول محرم تریبون زدم همچنین در یک بوستان، تریبون زدیم. روزانه ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر جمعیت می‌آمدند.  من این را با میدان آزادی تهران مقایسه می‌کنم. بعضی از هیئت‌های مذهبی با کمک شهرداری، یک کشتی بزرگ درست کرده‌اند.. بلندگوکشی بزرگی هم کرده‌اند. بهترین مداح و سخنران را می‌آورند. خانواده ها در دهه اول یا دوم محرم از ساعت ۷ شب می‌آیند و آنجا مثل پارک می‌نشینند. غرفه هم برای فروش اقلام فرهنگی و اغذیه گذاشته‌اند و برنامه اجرا می‌شود. در میدان آزادی بعضی شب‌ها ۴۰ هزار یا ۵۰ هزار نفر جمعیت می‌آید.. یا هواپیمایی غدیر که اخیراً راه‌اندازی شده، موکب‌ها راه‌اندازی می‌کنند. و برای غدیر برنامه می‌گذارند و نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت می‌آید.

جلسه بگذارید فکر کنید و از این دست کارها را انجام دهید. گروه سرود، گروه تواشیح و کارهای هنری که جوان‌ها را جذب کند. ان‌شاءالله عزم خود را جزم کنید و برنامه‌ها را طوری تنظیم کنید که بتوانید یاوران امام زمان (عج) را تربیت کنید چراکه هرچه جمعیت را بیشتر کنید، ظهور امام زمان (عج) نزدیک‌تر خواهد شد.

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *