شانزدهمین نشست سخنرانان مرتبط با هیات رزمندگان اسلام در مورخ 96/2/15 در آستانه ماه مبارک رمضان در مجاورت مسجد قدس جمکران برگزار شد.
جلسه با قرائت قرآن توسط حجت الاسلام مرتضی صلح میرزایی و سپس از آن با توسل به ساحت مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شروع شد.
در ابتدای نشست مدیر جلسه حجت الاسلام محمد باقر نادم به بیان موضوعات نشست پرداختند و راجع به استفاده از کالای داخل و همچنین مشی و روال علمای قدیم از جمله آشیخ محمد تقی بافقی نکاتی را متذکرشدند.
در این نشست بعضی از سخنرانان از جمله دکتر حسن قائمی، سید حسین مومنی، احمد پناهیان به بیان دیدگاه های خود در موضوعات مطرح شده پرداختند که به بعضی از مباحث مطروحه اشاره می شود. لازم به ذکر است که سخنران اصلی این نشست حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری بودند که پیرامون تفکر و تدبر به ایراد سخن پرداختند. که به جهت اهمیت بحث ایشان در ابتدای این گزارش به آن می پردازیم:
استاد ماندگاری فرمودند یکی از بزرگترین مشکلاتی که در جامعه امروز با آن مواجه هستیم، بی فکری و عدم تفکر است، ما باید مردم را دعوت به تفکر کنیم و بالاتر از آن دعوت به تدبر کنیم.
تدبر یک فکری است که از دلش ایده و تدبیر می جوشد.
اول اینکه در امور خوب و راه صحیح تفکر کنیم؛ خدا نسبت به قرآن هم توصیه به تدبر می کند. (أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآن أَمْ عَلَى قُلُوبهم)
دوم: تفکر در قسم های قرآن
سوم: تفکر در آخر کار : در این بخش 5 اثر تفکر در آخر کار بیان گردد
چهارم: تفکر در ولایت مداری
پنجم: تفکر در مرگ: در این بخش استاد ثمرات تفکر در مرگ را بیان فرمودند
1- دل نبستن
2- بار نبستن
3- دل نشکستن، که در این صورت، اگر بی ادبی نسبت به خدا پیش آمد توبه و اگر بی ادبی به خلق خدا رخ داد عذر خواهی می کنیم.
ششم: تفکر در مدیریت موفق قرآن
هفتم: تفکر در انتخابها: در واقع در انتخابها عقل وسیله ی انتخاب و قرآن و سنت معیار انتخاب است، مردم در همه ی انتخابها مشاور می گیرند و مشاوره می دهند، ولی 4 گروه به ما مشاوره می دهند:
1- شیاطین (لَيُوحُونَ إِلى أَوْلِيائِهِمْ – يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ )
2- مردم (ولی مردم بی قید) يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ
3- نفس (إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ)
4- قران (إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ)
و در پایان ملاک های مشاور خوب را فرمودند:
1- طهارت (پاکی)
2- دیانت (تعهد)
3- لیاقت (عرضه)
موضوع بحث استاد قائمی یقین بود کن موقناً تکن قویاً ما من شی ء اعز من الیقین
دراین بحث استاد قائمی مطلبی را از مرحوم جواد آقا ملک تبریزی نقل فرمودند.
شما به تشنه آب خوردن نمی آموزید
به گرسنه غذا خوردن نمی آموزید
به مادر جوان مرده گریستن نمی آموزید
سخنرانی ها آب دادن قبل عطش است، هنر یک خطیب در ابتدا ایجاد انگیزه و ایجاد علاقه برای مخاطب است ، لذا باید سعی کرد در ابتداء خطابه برای مخاطب ایجاد انگیزه کنیم. در این بخش استاد به مراتب یقین اشاره کردند و به این نقطه رسیدند که یکی از مراتب یقین اخلاص است و پیرامون اخلاص مطالبی را متذکر شدند.
در بخش دیگر این نشست حجت الاسلام والمسلمین مومنی پیرامون حیا ایراد سخن نمودند.
در این بخش عواملی که سبب بی حیائی می شود را بیان نمودند و این سوال را مطرح کردند که چرا در این ایام تبلیغات برای ریاست جمهوری بعضی به راحتی دروغ می گویند، این نشانه ی بی حیائی است و شروع خیلی از گناهان از بی حیائی است.
ایشان متذکر شدند که همراهی ما با امام در جمیع شئونات است هم دنیا و هم در آخرت.
در ادامه جلسه حجت الاسلام والمسلمین حاج احمد پناهیان متذکر شدند که در انتخابات پیش رو، منطق ولایت معیار انتخابات باشد نه منطق شخص و سیاسی و از طرفی نهادینه کردن اطاعت از ولی خدا موجب مهندسی رفتار در افراد جامعه می شود.
از طرفی به دغدغه های ولایت باید توجه کرد و این مهم از سخنرانان که با هیات رزمندگان در ارتباط هستند بیشتر انتظار می رود.
در بخش دیگر این نشست حجت الاسلام حائری زاده پیرامون شاخص های انتخاب اصلح از منظر قرآن و سنت به ایراد سخن پرداختند که به اختصار به این موارد اشاره می شود.
1- حسن شهرت 2- لیاقت 3- حسن تدبیر 4- شجاعت و قاطعیت 5- تجربه 6- حامی محرومان و مستضعفان 7- وفادار به ولایت 8- دیندار 9- کار آمد 10- دغدغه مند برای مردم
در پایان این نشست برادر سردار نجات پیرامون تحولات سیاسی روز مطالبی فرمودند
بازدیدها: 185