شخصی که به دنبال حقایق بوده با مرگ زنده‌تر خواهد شد

خانه / مطالب و رویدادها / شخصی که به دنبال حقایق بوده با مرگ زنده‌تر خواهد شد

دینانی با بیان اینکه مرگ برای شخصی که در دنیا به دنبال حقایق و معارف بوده است پایان نیست بلکه پلی برای انتقال است گفت: چراکه به حقایقی رسیده است که با آن حقایق که همیشه زنده هستند از پل طبیعت عبور کرده و در آن جهان آن حقایق زنده‌تر خواهد شد.

دکتر غلامحسین دینانی در برنامه این هفته‌ «معرفت» شبکه چهارم سیما در رابطه به آیه ۸۵ سوره اسراء وَیَسْأَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ ۖ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی وَمَا أُوتِیتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا و آیه ۲۶۹ سوره بقره یُؤْتِی الْحِکْمَهَ مَن یَشَاءُ ۚ وَمَن یُؤْتَ الْحِکْمَهَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا کَثِیرًا ۗ وَمَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ گفت: آنچه از علم و آگاهی نصیب انسان می‌شود کم است اما اگر حکمت نصیب انسان شود بسیار زیاد و کثیر است.

وی با طرح این پرسش که منظور از  حکمت کثیر و علم قلیل در آیات چیست گفت: منظور از علم، علمی است که مربوط به ظواهر باشد و منحصر به  این دنیا باشد، قلیل است؛ چرا که تمام علوم دنیوی در این جهان خلاصه می‌شود و اثرش نیز بهتر کردن زندگی در همین عالم است؛ در حالی است که عالم دنیا قلیل است. کل عالم دنیا در برابر آنچه در عالم معنویت وجود دارد بسیار قلیل است بنابراین علم مرتبت با آن نیز قلیل خواهد بود.

دینانی با اشاره به اینکه حکیم شخصی است که دارای حکمت است گفت: حکیم در زبان یونانی  همان فیلسوف و حکمت، فلسفه است گفت: حکمت منحصر به این جهان نمی‌ماند و با مبنای عالم سر و کار دارد و سرانجام این جهان را می‌پرسد. حکمت معنی جهان را می‌پرسد و نه آثار مفید زندگی را که به آن کار ندارد.

وی با بیان اینکه زندگی دنیوی عالم سرشار مصرفی است گفت: علم رسمی فقط شرایط را برای بهتر زندگی کردن در این عالم مهیا می‌کند اما همه جهان واقعی محدود به این عالم نیست.

دینانی در مورد اینکه انسان موجود مصرفی است و مثلا با تنفسش هوا را آلوده می‌کند و غذا را تبدیل به یک ماده‌ی دیگر می‌کند گفت: اگر انسان در حد مصرف‌کنندگی باقی بماند دارای تاریخ مصرف خواهد شد و با مرگ از او اثری باقی نخواهد ماند.

وی با بیان اینکه مرگ برای شخصی که در دنیا به دنبال حقایق و معارف بوده است پایان نیست بلکه پلی برای انتقال است گفت: چراکه به حقایقی رسیده است که با آن حقایق که همیشه زنده هستند از پل طبیعت عبور کرده و در آن جهان آن حقایق زنده‌تر خواهد شد.

دینانی با اشاره به آیه ۸۵ سوره اسراء‌ «وَمَا أُوتِیتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِیلًا» گفت:‌ منظور از این آیه از علم قلیل علم مصرفی دنیوی است و منظور از حکمت ۲۶۹ بقره «وَمَن یُؤْتَ الْحِکْمَهَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا کَثِیرًا» علم حکمی است که مربوط به صورت دنیوی نیست و معنوی است و به همین جهت این دو آیه تناقضی با یکدیگر ندارند.

وی با بیان اینکه اگر انسان به دنبال معنی نباشد حقیقتا یک بار مصرف است گفت:‌ هر موجودی در جهان تا آنجا هست که معنی دارد؛ حال اگر انسان طالب معنی شذد و به عالم معنی رهنمود شد پایانی ندارد و مرگ نیز برا یاو پایان نخواهد بود.

دینانی  با اشاره به اینکه ظاهر انسان قلیل است و با مرگ از بین خواهد رفت اما باطن انسان از بین رفتنی نیست گفت: کل عالم نیز اینگونه است و باطن عالم ملکوت است.

بازدیدها: 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *