حجت الاسلام پناهیان: انسان با تقوا نسبت به تهدیدها، ترس‌ها و تشویق‌ها انفعال ندارد

خانه / تازه ها / حجت الاسلام پناهیان: انسان با تقوا نسبت به تهدیدها، ترس‌ها و تشویق‌ها انفعال ندارد

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان:ا نسان با تقوا موجود مستقلی است و نسبت به تهدیدها، ترس‌ها و تشویق‌ها انفعال ندارد.

به گزارش خبرنگار هیات رزمندگان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه و تولیت حوزه علمیه دارالحکمه به مناسبت ماه مبارک رمضان در فاطمیه بزرگ تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: انسان با تقوا موجود مستقلی است و نسبت به تهدیدها، ترس‌ها و تشویق‌ها انفعال ندارد.

وی با بیان اینکه هرکس از عقوبتهای فوری بترسد انسان ضعیف و منفعلی می‌شود. عنوان کرد: برای اینکه یک انسان مستقل تربیت کنیم نباید فوری او را عقوبت یا تشویق کنیم. تا انسان مستقلی بشود. پاداش و جزاء در تقوا فوری نیست و حتی اندازه‌گیری آن هم معلوم نیست.

مساله اول حیات انسان ها طاغوت است

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه انسان موجودی است که بسیار در معرض آفت‌ها قرار می‌گیرد. و برای همه کسانی که سلطه طلب هستند خواستنی است. اظهار کرد: مسئله اول حیات اجتماعی انسان ها طاغوت است. که طغیان کرده و دیگران را به بردگی می‌کشد. وقتی رسانه‌ها افکار عمومی را فریب می‌دهند برده کشی می‌کنند. هرکس در شما چنان نفوذ داشته باشد. که حرف او را بدون دلیل بپذیرید برده او شده‌اید و این منطقی نیست.

هرکس انسان را منفعل کند طاغوت است

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند از انسان منفعل تنفر دارد. و دوست ندارد کسی دیگران را منفعل کند چرا که او طاغوت است. ابراز کرد:‌ انسان وقتی خود را مستغنی از خدا ببیند طغیان می‌کند. استقلال اصل اساسی و غریزی انسان است و خداوند می‌خواهد که انسان‌ها مستقل باشند. در مسیر تربیت باید مراقب باشیم کسی مرعوب کسی نشود. مربی هم دانش آموزان را مرعوب نکند. تشویق و تنبیه فوری گاهی شخص را مرعوب می‌کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بر اساس تقوا اولیا الهی خداگونه رفتار می‌کردند و معلوم نبود چه زمانی می‌خواهند مجازات کنند، گفت:
امام حسن مجتبی(ع) می‌فرمایند در عقوبت گناه عجله نکنید. بین عقوبت و خطایی که شخص انجام داده راه فراری قرار بدهید. در گذشته می‌گفتند زود پاداش عقوبت بدهید که شخص اصلاح شود اما امروز به این نتیجه رسیدند که هرچه پاداش و عقووبت مشخص نباشد، نتیجه تربیتی بهتری می‌دهد.

حلم  و کمال باعث تاخیر عقوبت اند

وی با استناد به فرمایشی از امیرمومنان امام علی(ع) ابراز کرد: حضرت می‌فرمایند از کمال و حلم فرد است که عقوبت را به تاخیر می‌اندازد. فرزندان باید از والدین فرا بگیرند که آنها را زود عقوبت نمی‌کنند. از بهترین افعال یک کریم این است که غفلت بورزد نسبت به آنچه می‌داند. مسجد محل آموزش تقوا است اگر این گونه باشد امام جماعت امام متقین می‌شود. کسی که بخواهد امام متقین شود باید بسیار سعه صدر داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی تصریح کرد: خداوند بسیار متنفر است از کسانی که مردم از زبان او در ترس هستند.
اگر می‌خواهید زندگی خود را خوب اداره کنید سه قسمت کنید دو قسمت آن زیرکی و هوش و یک قسمت آن تغافل است. امیرمومنان امام علی(ع) می‌فرمایند از علامت‌های انسان پست این است که زود دیگران را مجازات کند. مردم در کشورهای دیگر به خصوص اروپا و آمریکا همچون برده منفعل هستند اگر لبخند می‌زنند از روی ترس است.

حکمت گمشده مومن است

وی با بیان اینکه حکمت گمشده مومن است، عنوان کرد: هر آنچه دانشمندان در دنیا بگویند جامع و کامل آن در دین وجود دارد، کسی که بر علیه دین صحبت می‌کند دین را تجربه نکرده است، اگر آن را ترجمه می‌کرد قطعاً بر علیه دین صحبت نمی‌کرد. آنان که بر علیه دین صحبت می‌کنند کلیسا را در نظر می‌گیرند. بسیاری از سخنان امروز را که دانشمندان می‌گویند و همه دنیا در مقابل آن تواضع می‌کنند را امام صادق(ع) ۱۴۰۰ سال پیش فرمودند.

تولیت حوزه علمیه دارالحکمه ادامه داد: در تست‌های روانشناسی امام صادق(ع) می‌فرمودند که هیچگاه نگویید که من هم یکی از مردم هستم بلکه باید مستقل باشید دنبال رو دیگران نباشید. این نوع از استقلال اولین خدمت را به دانش می‌کند. درباره مرجع تقلید ما به عنوان متخصص به آنها مراجعه می کنیم و احکام را می پرسیم و در عقاید خود تقلید نداریم. نباید شخصیت فرد را برای درس، نظم یا عدالت موهومی که در ذهن برخی وجود دارد از بین ببرید.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ما گاهی می‌خواهیم تفاوت‌ها را خود تعیین کنیم و آن زمان است که خراب می‌کنیم در حالی که باید تفاوت‌ها را به صورت طبیعی مدیریت کنیم، امروز در اثر فشارها، هیجان‌ها، تمسخرها و تشویق‌ها برخی از دبیرستانی‌های ما شغلی را انتخاب می‌کنند که هیچ علاقه‌ای به آن ندارند.

کنار زدن طاغوت ها

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ درگیری پیامبر اکرم با مشرکان این بود که طاغوت‌ها را کنار می‌زد. اگر رسول خدا(ص) با طاغوت‌ها کاری نداشت و با کدخداهای آن دوره می‌بست ابوسفیان، ابوجهل و ابولهب بهترین یار پیامبر(ص) می‌شدند. امیرمومنان امام علی(ع) هنگام خلافت خود بیت المال را مساوی تقسیم کردند و این امر برای یک عده از اصحاب خوشایند نبود. حتی اقوام امیرمومنان امام علی(ع) گفتند تو ما را با غلام خود یکی کردی. امیرمومنان امام علی(ع) جلوی طغیان اصحابی که برتری طلب بودند را می‌گرفتند.

 

eheyat

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *