ظهور منتقم و آرزوی جهاد در رکاب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، به زائران سیدالشهداء(علیه السلام) امید میدهد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام، به مناسبت قرار گرفتن در ماه های محرم و صفر و ایام عزاداری های سید و سالار شهیدان(علیه السلام)، در سلسله گفتگوهایی با حجت الاسلام «محمدرضا نصوری»، معاون ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت آموزه های مهدوی و امام شناسانه زیارت عاشورا را به بحث و بررسی گذاشته ایم که در ادامه سیزدهمین بخش آن تقدیمحضورتان می شود:
زیارت عاشورا از نظر یاری و نصرت امام هر عصر و زمان چه آموزه هایی برای منتظران دولت موعود دارد؟
یاری امام و دفاع از مظلوم گرچه در حد نیت و آرزو هم باشد، امری ارزشمند و اخلاقی و قابل تحسین است. زیارت عاشورا به ما می آموزد که با پرورش آرزوی یاری آن حضرت (علیه السلام)، این سجیه اخلاقی را در خود به یک باور برسانیم. وقتی تقاضا می کنیم، در عمل هم عادت خواهیم کرد که در هر موضع بتوانیم امام و مظلومین را یاری کنیم: «إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ، وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ وَوَلِیٌّ لِمَنْ والاکُمْ».
آمادگی برای گرفتن انتقام مظلومان نیز در زیارت عاشورا به منتظران امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آموزش داده می شود: «أَنْ یَرْزُقَنِی طَلَبَ ثارِکَ مَعَ إِمامٍ مَنْصُورٍ»؛ یعنی تلاش و دعا می کنیم در آن مسیری باشیم که در رکاب امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) انتقام خون سیدالشهداء و یارانشان و هر مظلومی را بگیریم.
با توجه به آنکه رسیدن به مقاصد متعالی بنابر آموزه های دینی ما نیازمند بصیرت است، آیا این زیارت شریف نیز بر ضرورت داشتن بصیرت برای یاری امام تاکید و تصریح دارد؟
ظهور منتقم و آرزوی جهاد در رکاب امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، به زائران سیدالشهداء(علیه السلام) امید میدهد
یکی از آموزه های مهم زیارت عاشورا بصیرت دینی و سیاسی است، بصیرت یعنی دیدن واقعیت در پس پرده های فتنه و شبهه و انتخاب راه درست از میان بیراهه های فراوان. زیارت عاشورا با نشان دادن راه از چاه، زائرین سیدالشهداء(علیه السلام) را به نور بصیرت منوّر میکند. دشمنان پشت پرده فاجعه کربلا را رسوا می کند و با گذر از جنایتکارانی که بازیچه سردمداران کفر و ظلم در حق اهل بیت(علیه السلام) بودند، سرنخ این طغیان گری را در دست افرادی مثل معاویه و امثال اینها می داند بلکه اول ظالم در حق پیامبر(صلوات الله علیه) و آل پیامبر(صلوات الله علیه) را جریان بنی امیه می داند.
انسان در این مسیر باید سه نکته را رعایت کند: اینکه تا می تواند امام زمان شناس باشد. البته این کافی نیست چراکه باید دشمن شنـاس هم باشیم.
پایداری و مقاومت دیگر درس بزرگ این زیارت برای منتظران است، باید توجه داشت یکی از اصول مهم زندگی مؤمنین در حراست از ایمان فردی، خانوادگی، اجتماعی، اصل پایداری در مسیر حق و دچار نشدن به آفتی چون توقف، ارتجاع و یا ارتداد از مسیر حق است. زیارت عاشورا صبر و پایمردی در راه حق را از جمله عوامل ارتباط با امام حسین(علیه السلام) می داند و با الگو قرار دادن آن حضرت(علیه السلام) به زائریاش درس صبر و مقاومت می دهد: «وَثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ وَأَصْحابِ الْحُسَیْنِ الَّذِینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِالسلام».
جامعه منتظر ظهور امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیازمند امید و انگیزه برای تحمل سختی های عصر غیبت است، آیا در زیارت عاشورا در کنار بیان جنایات علیه امام حسین(علیه السلام) و مصائب آن حضرت(علیه السلام)، به آینده روشن بشر هم اشاره می شود؟
بله، این زیارت امید و آینده روشن را وعده می دهد، اینکه انتقام خون سیدالشهداء(علیه السلام) روزی گرفته و عدالت در جهان گسترده می شود؛ ظهور منتقم و پرورش آروزی جهاد در رکاب آن حضرت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) برای زائرین امام حسین (علیه السلام) امید به آینده را به ارمغان می آورد: «أَنْ یَرْزُقَنِی طَلَبَ ثَارِکَ مَعَ إِمَامٍ مَنْصُورٍ».
این امید به ما یاد می دهد که با دیدن ظلم و فساد و بی بند و باری در دنیا، خود را رها نکنیم بلکه در کنار ایمان و عمل صالح، امید به ظهور امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و گرفتن انتقام از ظالمان را در دلهایمان بپرورانیم.
این زیارت چه تصریحی درباره پیروزی های جبهه حق بر باطل دارد؟
زیارت عاشورا با بیان پیروزی قطعی حق و نیروهای حق، قطعیت نابودی باطل و اهل آن را اعلام و تصریح می کند که امام حسین(علیه السلام)، یاران و مکتبشان زنده است و در مقابل جبهه باطل مرده و لعنت خدا بر آنها دائمی است که این نوید پیروزی همیشگی اهل حق بر باطل را می دهد.
زیارت عاشورا چه آموزه های دیگری دارد که با آنها می توان مسیر انتظار را به مقصد ظهور پیوند زد؟
نگاه همزمان به دنیا و آخرت آموزه بزرگ این زیارت برای منتظران است تا دانند در کنار عزت دنیایی باید به عزت و منزلت اخروی خود نیز نظر داشته و برای تامین آن بکوشند. یعنی مؤمن باید مسیر سعادت اخروی خودش را از عالم دنیا بگیرد و این میسر نمی شود مگر در پرتو تمسک به قرآن و توسل به اهل بیت(علیه السلام) «وَجیهاً عِنْدَ اللّهِ» یعنی آبروی دو عالم. و از این رو زائر در زیارت عاشورا عرضه می دارد: «اَللّهُمَّ اجْعَلْنی عِنْدَکَ وَجیهاً بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ فِی الدُّنْیا وَ الاْخِرَهِ».
منبع : شبستان
بازدیدها: 0