رهبر انقلاب امسال در دیدار ۳۱ فروردین با جمعی از شاعران و مداحان در بخشی از سخنانشان فرمودند:
«…سعى کنیم آنچه را بهعنوان مضمون و محتوا در شعر خودمان میگنجانیم، هر کلمه ی آن آموزنده باشد. فرق نمیکند؛ گاهى مصیبت است، گاهى مدح است؛ همه ی اینها میتواند جورى انتخاب بشود که آموزنده باشد. در دوران شور انقلاب و هیجان انقلاب، در محرّمى که آخرین محرّم دوران طاغوت بود و محرّمى بود که بلافاصله بعد از محرّم و صفر، پیروزى انقلاب اتّفاق افتاد، هیئات مذهبى در شهرهاى مختلف، نوحههایى را میخواندند که هر یک از این نوحهها بهقدر یک خطابه ی بلند و بلیغ، مردم را روشن میکرد و آگاه میکرد و بصیرت میداد. باید همیشه همینجور باشد؛ نوحهها را [پرمحتوا کنید]. این کارى که نوحهخوان انجام میدهد، کار بسیار جذّاب و جالبى است. این سنّت نوحهخوانى و رفتارهایى که در نوحهخوانى انجام میگیرد، کارهاى بسیار مهمّى است؛ اینها استثنائىِ جامعه ی شیعه است، یعنى مخصوص ما است؛ در جاهاى دیگر، به این شکل در مراسم مذهبى وجود ندارد؛ این از امتیازات ما است؛ این را باید پرمحتوا کرد، پرمضمون کرد. به این چیزها اگر انشاءالله توجّه بشود،جامعه مدّاح یکى از اثرگذارترین پیشروان اصلاح در نظام فکرى و عملى جامعه ی ایران خواهد بود، و این میتواند تحقّق پیدا کند».
با عنایت به اهمیت سخنان رهبر انقلاب و تاثیر ویژه نوحه در هیئات مذهبی، «جامعه ایمانی مشعر» در نظر دارد نسبت به تهیه مجموعه نوحهای فاخر و مناسب برای ایام فاطمیه، اقدام کند. از شاعران و نوحه سُرایان گرامی، دعوت میشود نوحههای فاطمی خود را تا تاریخ دوشنبه ۱۳بهمن۱۳۹۳ ارسال کنند. مقصود از نوحه، تمام قالب های سینه زنی است و در پایان از آثار برگزیده تقدیر خواهد شد.
نحوه ارسال اثر
ـ ارسال متن نوحه در قالب فایل word
همراه با درج: نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره همراه و آدرس پستی
ـ ارسال سبک نوحه در قالب فایل mp3 با کیفیت مناسب جهت ارائه
همراه با درج: نام، نام خانوادگی و شماره همراه صاحب سبک
ـ ایمیل دریافت آثار: nouhe128@gmail.com
ویژگی آثار
۱٫ سلامت زبان: عاری بودن نوحه از ضعف تالیف، کژتابی و… .
۲٫ روانی و زلالی زبان و پرهیز از تکلف و پیچیده گویی.
۳٫ یکدستی زبان: زبان یک نوحه در تمام اثر یا «رسمی» باشد یا «محاوره».
۴٫ در قالب نوحه به معنای خاص، لازم است زبان رسمی باشد و در سایر قالب ها نیز باید زبان رسمی یا محاوره به درستی و متناسب با سایر ارکان اثر انتخاب شود.
۵٫ موسیقایی بودن زبان و بهره گیری از شگردهای موسیقایی برای برجستگی موسیقی بر دیگر ارکان نوحه.
۶٫ توجه به عناصر ادبی و هنری نوحه.
۷٫ تطبیق کامل کلمات نوحه با سبک از لحاظ وزن و هجا.
۸٫ تناسب بین مضمون، قالب و ملودی نوحه؛ مثلا ملودی عاطفی در قالب عاطفی (مثل زمزمه یا واحد کند) با مضمون عاطفی ارائه گردد.
۹٫ سلامت مضمون: سالم بودن نوحه از حیث اعتقادی، تاریخی و … .
۱۰٫ وحدت موضوعی: یک نوحه به یک محور موضوعی و زوایای آن بپردازد و از پراکنده گویی به دور باشد.
۱۱٫ توجه به بیان کنایی و غیر مستقیم مرثیه.
۱۲٫ بیان شکوهمند مرثیه و توجه به لایههای تعلیمی، حماسی و مدحی در مرثیه.
۱۳٫ تناسب سبک با شأن مجالس عزای اهل بیت: لازم است سبک با مجالس عزای اهل بیت تناسب داشته باشد و سبکهایی که آهنگ یا ریتم نامناسبی داشته باشند، پذیرفته نخواهند شد.
۱۴٫ توجه به زاویه دیدهای جدید و نگاه های تازه به موضوع فاطمیه.
بازدیدها: 95