قلب ماه مبارک رمضان
امام صادق (علیه السلام)
قلب ماه رمضان، شب قدر است.
قلب ماه رمضان
در روایتی می خوانیم که امام صادق (علیه السلام) فرمودند: از کتاب خدا استفاده می شود که شماره که شماره ماههای شال نزد خداوند، دوازده ماه است ماهها، ماه رمضان است و قلب ماه رمضان، لیله القدر است.
از هزار ماه بهتر است
در فرهنگ غنی اسلام، همه امور را با معیارهای الهی می سنجد، از این رو قرآن کریم، ابراهیم، قهرمان توحید را یک امت می داند و یا در مورد شب قدر در قرآن می خوانیم: لیله القدر خیر من الف شهر و در صحیفه سجادیه (دعای 44) آمده است که: فضل لیله، علی لیالی، الف شهر و سماها، لیله القدر .
نظرهای گوناگونی در خصوص بهتر بودن این شب مبارک از هزار ماه، ابراز شده است ولی همان گونه که بسیاری از مفسران اختیار کرده اند، باید بگوییم مراد این است که عمل نیک در این شب از هزار ماهی که در آنها شب قدر نباشد بهتر است و در این رابطه روایت زیر قابل توجه و دقت است:
راوی از امام صادق (علیه السلام) سوال می کند: چگونه ممکن است شب قدر از هزار ماه بهتر باشد؟
امام – علیه السلام – فرمود: العمل فیها خیر من العمل فی الف شهر لیس فیها لیله القدر .
حال که کلام به این جا رسید، بد نیست تا اشاره ای گذرا به وجوه دیگری که دانشمندان نقل کرده اند، داشته باشیم:
الف) عبادت یک شب پیروان پیامبر (صلی الله علیه و آله) از سلطنت هزار ماه بنی امیه – که تقریباً هشتاد و اندی سال می شود برتر است.
ب) نقل است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) نام چهار تن از عابدان (یحیی، زکریا، حزقیل و یوشع) را بر زبان جاری کرد و فرمود: اینان هشتاد سال خدا را پرستیدند و لحظه ای هم از یاد او غافل نشدند و مرتکب گناه نگردیدند. حضار.
تعجب کردند. جبرئیل سوره قدر را فرود آورد.
پ) ابوبکر وراق گوید: ملک سلیمان هزار ماه بود و ملک ذوالفقار هزار ماه و کسی که در شب قدر خدا را عبادت کند، از ملک و سلطنت آن دو بهتر است.
ت) ثعلبی گوید: پیامبر (صلی الله علیه و آله) به یاران خود فرمودند: در بنی اسرائیل، عابدی می زیست که شمسون نام داشت، وی هزار ماه، سلاح بر تن کرد و در راه خدا نبرد نمود. صحابه گفتند: آیا ما نیز با این عمر کوتاه به چنین سعادتی نائل خواهیم شد؟ که سوره قدر نازل گردید.
ه) شب قدر از هزار ماه بهتر است، زیرا بر امتهای پیشین، هزاران ماه گذشت و آنان در تاریکیها و گمراهیها به سر می برند.
نزول قرآن در این شب
طبق روایات موجود، مجموع قرآن، که معجزه جاوید رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است، در شب قدر دفعه به صورت یک روح از لوح محفوظ به آسمان دنیا یا بیت المعمور و یا قلب پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نازل شده است .
و به همین علت، لغویان بین کلمه نزول از باب افعال و از باب تفعیل فرق گذارده اند، از این رو آیاتی که با لفظ انزل و مشتقات آن آمده، ظاهر در نزول دفعی می دانند. و آیاتی که با لفظ تنزیلو مشقات آن وارد شده است، ظاهر در نزول تدریجیمی دانند.
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان
بازدیدها: 56