لقمههایی که ما را از امام زمان دور میکند
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام به نقل از شبستان؛ آنچه در ادامه می آید مروری است بر آموزه های برخی آیات در حوزه سبک زندگی که می تواند راهگشای منتظران در عصر غیبت باشد. شرح مهدوی دو آیه از این آیات به قلم حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا نصوری»، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عجل الله تعالی فرج الشریف) در ذیل می آید:
«یَآ أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا طَیِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ ۚ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ؛ ای مردم! از آنچه از انواع میوهها و خوردنیها در زمین حلال و پاکیزه است، بخورید و از گامهای شیطان پیروی نکنید؛ زیرا او نسبت به شما دشمنی آشکار است.»
ازجمله امور مهمی که در دین اسلام نسبت به آن تأکید و سفارش زیادی شده توجه به حلال و حرام بودن لقمه یا همان رزق است، زیرا تأثیرات آن در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی میتواند ظهور و بروز کند؛ چنانچه بیتوجهی به حلال و حرام لقمه بود که مسلمانان نمازخوان و معتقد را در روز عاشورا مقابل امام و ولی خود قرار داد، بهگونهای که امام حسین(علیه السلام) فرمودند: «تأثیر نکردن سخنان من در دل و قلب شما در اثر آن هدایای حرامی است که به دست شما رسیده و مشکل شما شکمهای پر از مال حرام است.»
در واقع تأثیرات لقمه حرام در زندگی چنان نیست که متوجه آن باشیم بلکه مانند قطرات آبی است که روی سنگ بهمرور زمان باعث سوراخ شدن آن میشود، شاید در ابتدا اصلاً متوجه هم نشویم که علت اصلی برخی مشکلات پیشآمده از کجا است.
«یَآ أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمْ وَاخْشَوْا یَوْمًا لَا یَجْزِی وَالِدٌ عَنْ وَلَدِهِ وَلَا مَوْلُودٌ هُوَ جَازٍ عَنْ وَالِدِهِ شَیْئًا ۚ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ فَلَا تَغُرَّنَّکُمُ الْحَیَاهُ الدُّنْیَا وَلَا یَغُرَّنَّکُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ؛ ای مردم! از پروردگارتان پروا کنید، و بترسید از روزی که هیچ پدری چیزی از عذاب دوزخ را از فرزندش دفع نمیکند، و نه هیچ فرزندی برطرف کننده چیزی از عذاب پدر خویش است. بیتردید وعده خدا حق است، پس زندگی دنیا شمارانفریبد، و مبادا شیطان شما را به کرم و رحمت خدا مغرور کند. تنها چیزی که در روز قیامت انسان ها را بی نیاز می کند تقوای الهی است در غیر این صورت هیچکس به فریاد دیگری نمی رسد حتی نزدیکترین عزیزان!
قیامت حق است و تخلف ناپذیر، پس هوشیار باشیم که زندگی دنیا با زینت های فریبنده اش ما را نفریبد مال و جاه و شهوت و… علاوه بر این وسوسه های شیطانی فریب مان ندهد و مغرورمان نسازد که اگر راه این گناهان بسته شود هیچ خطری ما را تهدید نمی کند چون انسان ها ضعیفند که با مشاهده زرق و برق دنیا فریب می خورند و مغرور می شوند و منظور از غرور اعم از شیطان و انسان های شیطان صفت فریبنده و … است.
بازدیدها: 239