ماجرای ورود حضرت معصومه(سلام الله علیها) به قم

ماجرای ورود حضرت معصومه(سلام الله علیها) به قم

ماجرای ورود حضرت معصومه(سلام الله علیها) به قم 

امام کاظم علیه السلام وقتی که زندانی شد، به فرزندش امام رضا علیه السلام وصیت کرد تا سرپرستی دخترانش (که خواهران حضرت رضا علیه السلام باشند) را عهده‌دار گردد، و به آنها سفارش کرد، که در همه امور از برادرشان حضرت رضا علیه السلام اطاعت کنند. حضرت معصومه هنگام شهادت پدر (که در سال ۱۸۳ هـ.ق. رخ داد) ده سال داشت و بخش مهمی از دوران کودکی‌اش را با روزگار تلخ فراق پدر (که در زندان به‌سر می‌برد) گذراند.

حضرت معصومه سلام اله علیها در پناه برادرش زندگی می‌کرد، زیرا پدرش در زندان بود، هنگامی که یگانه برادر و پناهگاهش از روی اکراه به خراسان رفت، یک سال در مدینه بدون برادر زندگی کرد، ولی کاسه صبرش لبریز شد، تصمیم گرفت به‌خاطر دیدار برادر، سفر دور و دراز بین مدینه و خراسان را بپیماید، سرانجام همراه کاروانی از بستگانش، مدینه را به‌قصد خراسان ترک کرد، و با یک جهان اشتیاق و امید، بلکه پس از یک سال دوری برادر و سرپرستش، به فیض زیارت او نایل گردد، ولی در ساوه بیمار گردید… .

بعضی علت بیماری آن حضرت را چنین نوشته‌اند: مردم ساوه در آن عصر از دشمنان سرسخت خاندان نبوت بودند، ازاین‌رو وقتی که موکب حضرت معصومه و همراهانش به ساوه رسید، به آن حمله کردند و جنگ سختی درگرفت، برادران و برادرزادگان حضرت معصومه در این جنگ به شهادت رسیدند، حضرت معصومه همچون عمه‌اش زینب سلام اله علیها به‌وقتی که بدنهای پاره پاره آن ۲۳ نفر را دید، به‌شدت غمگین گشته بر اثر آن بیمار شد و سپس روانه قم گردید، و در قم بیماری او ادامه یافت و پس از ۱۶ یا ۱۷ روز رحلت کرد.
و در روایت دیگر آمده: هارون‌بن موسی‌بن جعفر علیه السلام همراه ۲۳ نفر از بستگانش که یکی از آنها خواهرش حضرت معصومه علیه السلام بود، در یک کاروانی وارد ساوه شدند، دشمنان اهل‌بیت علیه السلام به کاروانی که در حال غذاخوردن بودند، حمله کردند و آنها را به شهادت رساندند و افراد دیگر کاروان را مجروح و پراکنده ساختند. نقل شده در غذای حضرت معصومه علیه السلام زهر ریختند و آن بانوی گرامی، مسموم گشته بستری شد، و طولی نکشید که در قم به شهادت رسید.

مطابق نقل بعضی، مسموم نمودن آن حضرت توسط زنی در ساوه انجام شد.

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

بازدیدها: 119

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *