نظر امام خامنه ای درباره فعالیتهای مردمی مربوط به عفاف و حجاب در جامعه
اخیرا همراه با جمعی از عزیزانی که در موضوع حجاب و عفاف، فعال یا صاحبنظر بودند و آثاری را منتشر کرده بودند، خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم.(۱) در این جلسه، هفت هشت نفر از اعضای جمع دیدگاههای خود و نتایج فعالیتهایشان و تجربیاتی را که به دست آوردند، خدمت حضرت آقا ارائه دادند. نوعاً بخشی از بحثها به حوزههای تبلیغی برمیگشت؛ که شیوهی تبلیغ در مورد حجاب و عفاف باید متحول بشود، تحولاتی که اینها انجام داده بودند و نتایجی را که به دست آورده بودند، خدمت حضرت آقا بیان کردند. بعضی در سطح نظریهپردازی و ایدههایی که داشتند، مطالبی را مطرح کردند؛ بعضی دیگر هم آسیبشناسیها، نقدها و انتقادهایی را که در این عرصه به نظام داشتند، گفتند.
در این دیدار رهبر انقلاب در بخشی از فرمایششان به این نکته اشاره کردند که اینکه حضرت امام از اول انقلاب رعایت حجاب را در جامعه به صورت قانون آوردند، از مصادیق این بیان بود که “آنچه پیر در خشت خام میبیند…”؛ ایشان گفتند خیلی وقتها حضرت امام دیدگاههایی داشتند که ما تعبداً میپذیرفتیم، ولی دلیلش را آن موقع متوجه نمیشدیم و بعدها زمان به ما نشان میداد که چقدر این کار، حسابشده بود. یکی از اینها، مسألهی حجاب بود که مستقیماً خود حضرت امام به این نظر رسیده بودند و این نظر را در جامعه مطرح کردند که باید این حکم اسلامی در جامعه و ادارهها کاملاً رعایت بشود.
ایشان گفتند اگر این نظر حضرت امام نبود بخش زیادی از موفقیتهایی که ما در این ۳۰، ۴۰ سال شاهدش بودیم، در جامعه رخ نمیداد و اگر این مسأله در کشور ما نبود، به خاطر فشارها و حساسیتهای زیادی که در رابطه با جامعهی ایران دارند، وضعیت جامعه به مراتب از کشورهای منطقه بدتر میشد.
بعضیها فکر میکنند که اگر مسألهی الزام به رعایت حجاب در جامعه نباشد، کشور، خودش به یک تعادلی میرسد، آنهایی که تمایلی به حجاب ندارند، آن قسمتهایی را که میخواهند رعایت نمیکنند، آنهایی هم که مایلند رعایت میکنند. آقا نظرشان این نبود، میگفتند اگر این مسأله از ناحیهی حضرت امام از همان اول محکم نشده بود، الان وضعیت کشور ما و سیمای ظاهری کشور ما حتی از کشوری مثل ترکیه، به مراتب بدتر بود.
نکتهی سوم در صحبتهای رهبر انقلاب این بود که معتقد بودند خیلی از بحثهایی که در جلسه مطرح شده احتیاج به هیئتهای اندیشهورز دارد که شما دور هم بنشینید و خودتان این مسائل را با همدیگر حلاجی کنید. توصیه کردند که یک چنین جمعهایی شکل بگیرد و در واقع این گروههای مردمی که دارند فعالیت میکنند، خودشان یک سند راهبردی داشته باشند و بر اساس آن سند راهبردی حرکت کنند، که حرکتهای همدیگر را خنثی نکنند و همافزایی بشود. توصیه کردند که این مجموعهها با هم مرتبط باشند، تشتتی در آنها نباشد و بتوانند به همبستگی برسند. در عین حالیکه هر کدام وجود مستقلی دارند و با حفظ استقلال، بینشان هماهنگی ایجاد شود.
(۱) دکتر امیر حسین بانکی پور فرد استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده اهل بیت(ع) دانشگاه اصفهان
- منبع: khamenei.ir
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 410