وصف‌ درهای‌ بهشت در معراج‌ رسول‌ الله صلّی الله علیه وآله وسلّم

خانه / مطالب و رویدادها / وصف‌ درهای‌ بهشت در معراج‌ رسول‌ الله صلّی الله علیه وآله وسلّم

بهشت

وصف‌ درهای‌ بهشت در معراج‌ رسول‌ الله صلّی الله علیه وآله وسلّم

     مرحوم مجلسی‌ رضوان‌ الله‌ تعالی علیه‌ از کتاب‌ «فضائل‌» شاذان‌، و از کتاب‌ «روضه‌» با إسناد خود مرفوعاً از عبدالله‌ بن‌ مسعود روایت‌ می کند از حضرت‌ رسول‌ الله‌ صلّی‌ الله‌ علیه‌ وآله‌ که‌ فرمود: چون‌ در معراج‌ مرا به‌ آسمان‌ بردند، جبرئیل‌ به‌ من‌ گفت‌: بهشت و جهنّم‌ مأمور شده‌اند که‌ خود را بر تو عرضه‌ کنند.

     من‌ بهشت را دیدم‌ و آن‌ نعمت‌هائی‌ را که‌ در آن‌ بود، و جهنّم‌ را دیدم‌ و آن‌ عذاب‌هائی‌ را که‌ در آن‌ بود.

     بهشت دارای‌ هشت‌ در بود، و بر فراز هر دری‌ چهار کلمه‌ نوشته‌ بود که‌ هر کلمۀ آن‌ از تمام‌ دنیا و آنچه‌ در دنیاست‌، برای‌ کسی‌ که‌ بداند و عمل‌ کند بهتر است‌. و جهنّم‌ دارای‌ هفت‌ در بود، و بر فراز هر دری‌ سه‌ کلمه‌ نوشته‌ بود که‌ هر کلمه‌ای‌ از آن‌ برای‌ کسی‌ که‌ بداند و عمل‌ کند از دنیا و آنچه‌ در آنست‌ بهتر است‌.

کلمات‌ نوشته‌ شده‌ بر فراز درهای‌ بهشت

     در این‌ حال‌ جبرئیل‌ به‌ من‌ گفت‌: بخوان‌ ای‌ محمّد که‌ بر بالای‌ درها چه‌ نوشته‌ شده‌ است‌! و من‌ خواندم‌. امّا بر درهای‌ بهشت :

بر بالای‌ در اوّل‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «برای‌ هر چیز راهی‌ و چاره‌ای‌ است‌، و راه‌ وصول‌ به‌ راحتی‌ و عیش‌ چهار صفت‌ است‌: قناعت‌، و بذل‌ کردن‌ حقّ، و ترک‌ کینه‌، و مجالست‌ با اهل‌ خیر.»

و بر بالای‌ در دوّم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ.«برای‌ هر چیز راهی‌ و چاره‌ای‌ است‌، و راه‌ وصول‌ به‌ سرور و خوشحالی‌ در آخرت‌ چهار صفت‌ است‌: دست‌ کشیدن‌ بر سر یتیمان‌، و عطوفت‌ بر بیوه‌زنان‌، و کوشش‌ در برآوردن‌ نیازهای‌ مؤمنان‌، و تفقّد از فقیران‌ و مسکینان‌.»

و بر بالای‌ در سوّم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «برای‌ هر چیز راهی‌ و چاره‌ای‌ است‌، و راه‌ وصول‌ به‌ سلامتی‌ در دنیا چهار صفت‌ است‌: کم‌ گفتن‌، و کم‌ خوابیدن‌، و کم‌ راه‌ رفتن‌، و کم‌ خوردن‌.»

و بر بالای‌ در چهارم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «کسی‌ که‌ ایمان‌ به‌ خدا و روز قیامت‌ دارد، باید میهمان‌ خود را گرامی‌ بدارد. و کسی‌ که‌ ایمان‌ به‌ خدا و روز قیامت‌ دارد، باید همسایۀ خود را گرامی‌ بدارد. و کسی‌ که‌ ایمان‌ به‌ خدا و روز قیامت‌ دارد، باید پدر و مادر خود را گرامی‌ بدارد. و کسی‌ که‌ ایمان‌ به‌ خدا و روز قیامت‌ دارد، باید یا کلام‌ خوب‌ و گفتار خیر بگوید و یا ساکت‌ باشد.»

و بر بالای‌ در پنجم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «کسی‌ که‌ بخواهد به‌ او ظلم‌ نشود، باید خود او ظلم‌ نکند. و کسی‌ که‌ بخواهد به‌ او فحش‌ ندهند و شتم‌ ننمایند، باید خود او فحش‌ ندهد و شتم‌ ننماید. و کسی‌ که‌ بخواهد ذلیل‌ و پست‌ نشود، باید کسی‌ را ذلیل‌ و پست‌ نکند. و کسی‌ که‌ بخواهد به‌ دست‌ آویز متین‌ و استواری‌ در دنیا و آخرت‌ چنگ‌ زند، باید بگوید: لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ.»

و بر بالای‌ در ششم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «کسی‌ که‌ دوست‌ دارد قبرش‌ وسیع‌ و گشاده‌ باشد، مساجد را بنا کند. و کسی‌ که‌ دوست‌ دارد او را کرم‌ها در زیر زمین‌ نخورند، در مساجد سکونت‌ کند. و کسی‌ که‌ دوست‌ دارد پیوسته‌ پاک‌ و تازه‌ باشد و نپوسد و کهنه‌ نشود، مساجد را جاروب‌ کند. و کسی‌ که‌ دوست‌ دارد جایگاه‌ خود را در بهشت‌ ببیند، مساجد را با فرش‌ و بِساط‌، فرش‌ کند.»

بر بالای‌ در هفتم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «سفیدی‌ و روشنائی‌ دل‌ در چهار صفت‌ است‌: عیادت‌ کردن‌ از مریضان‌، و تشییع‌ از جنازه‌ها، و خریدن‌ کفن‌ها، و رد کردن‌ قرض‌ها.»

و بر بالای‌ در هشتم‌ نوشته‌ بود:

     لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِیٌّ وَلِیُّ اللَهِ. «کسی‌ که‌ دوست‌ دارد از این‌ درها وارد بهشت شود، باید به‌ چهار صفت‌ متمسّک‌ گردد: سَخاوت‌، و حُسن‌ اخلاق‌، و صدقه‌ دادن‌، و نگاهداشتن‌ خود را از اذیّت‌ و آزار بندگان‌ خداوند متعال‌.»

برگرفته از پایگاه علوم و معارف اسلام-آثار مرحوم علّامه ی طهرانی، معادشناسی، جلد دهم.

پایگاه اطّلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

بازدیدها: 197

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *