بچه های پاکار / زندگی با آیه ها (۶)

خانه / اختصاصی هیأت / بچه های پاکار / زندگی با آیه ها (۶)

بچه های پاکار

خوشا مرام بچه محل های پاکار همانها که وقت چراغانی نیمه شعبان و ایستگاه صلواتی محرم و هم زدن دیگ سمنوی نذری پای کارند. همان جوانهای شوخ و شنگی که امروز شانه به شانه هم برای فقرای محله عرق می ریزند. و فردا چراغ موکبهای اربعین را روشن نگه می دارند. و روز دیگر برای دفاع از این آب و خاک سینه سپر میکنند.

همان سربازهای بی نام و نشانی که بی ردیف بودجه و آیین نامه و بخشنامه هزار سازمان و نهاد و وزارتخانه را انگشت به دهان گذاشته اند. که غیرت و همت و همدلی شان میتواند کوه ها را هم جابجا کند.

سرزمینی مظلوم زیر بار آتش و ظلم دشمنان قرار گرفته است.

مردمان غزه در محاصرهی نیروهای ستمگر اسرائیل، روزها را با صدای انفجار و شبها را در دل تاریکی بمباران سپری میکنند. اما در این سرزمین کوچک هزاران دست به یاری برخاسته است.

جوانی با دوربینش تصویرگری می کند تا صدای این مظلومیت را به جهانیان برساند. مادری با دستان ،خسته، غذایی ساده آماده میکند. و به دست همسایه ای می دهد که خانه اش زیر آوار مانده است.

دانشجویی در یک کشور دیگر هشتگ #غزه_تنها_نیست را داغ میکند و دیگری مقاله ای در یک رسانه معتبر می نویسد. یک بازرگان، بخش بزرگی از سود خود را برای تأمین نیازهای حیاتی این مردم میفرستد. و پزشکی از هزاران کیلومتر دورتر، با جان و دل خود را به خط مقدم میرساند تا جان کودکان زخمی را نجات دهد.

این همبستگی مصداق زنده ای از پیام الهی در آیه ی کریمه وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ) است.

خداوند ما را دعوت میکند که در مسیر “نیکی” و “تقوا” همیار یکدیگر باشیم. یعنی در مسیر خیر نیکوکاری و حفظ حقوق الهی و انسانی دست در دست هم دهیم. اما در مقابل از همکاری در گناه و تجاوز نهی می کند.
۱ سوره مائده، آیه ۲

 

این آیه در نظام مفهومی «ولایت» جایگاه ویژه ای دارد.

همان گونه که ولایت میان مؤمنان به پیوستگی و برادری می انجامد. همکاری در مسیر “نیکی” و “تقوا به تقویت این پیوندها کمک میکند. و جامعه ای مستحکم و مقاوم میسازد. سیاست قرآن برای مسلمان ها این است که ملتهای مسلمان، گروه های مسلمان، با یکدیگر همبستگی داشته باشند. و کأنه وعده می دهد که اگر شما ملتهای مسلمان این همبستگی را با هم داشته باشید.

این موجب آن است که عزّت خداوند پشت سر شما باشد. یعنی بر همه ی موانع غلبه پیدا میکنید. بر همه ی دشمنان پیروز می شوید. حکمت الهی پشتیبان شما است؛ یعنی همه ی قوانین آفرینش در جهت پیشرفت شما به کار خواهد افتاد.

این منطق قرآن و سیاست قرآن است. از سوی دیگر، اگر این همکاری آنطور که رسانه ها و قدرتهای جهانی تلاش میکنند. در مسیر گناه و تجاوز قرار گیرد. نه تنها جامعه ای از هم گسیخته ایجاد میشود. بلکه باعث تباهی ارزشها و سقوط تمدن ها میگردد.

امروز جهان اسلام در آزمونی بزرگ قرار دارد. این آیه، نقشه ی راهی برای امت اسلامی است با هم برای خدا از تواناییهای خود استفاده کنیم. و از هرگونه همکاری در مسیر ظلم و تجاوز دوری کنیم. این مسیر راه عزت و پیروزی همه مستضعفان است.
مقام معظم رهبری خطبه نماز جمعه نصر، ۱۴۰۳/۰۷/۱۳

برای عمل به این آیه در زندگی میتوانیم

نسبت به کارهای خوبی که اطرافمان انجام میشود بی تفاوت نباشیم. وقتی میبینیم مثلا عده ای برای تهیه جهیزیه پول جمع میکنند. وظیفه مان بدانیم که در این کار خیر حتما سهیم شویم.

از همراهی با جمع هایی که به غیبت، تهمت یا تخریب دیگران می پردازند، اجتناب کنیم. مثلا از بازارسال کردن پیامی که در
فضای مجازی آبروی شخصی را می برد خودداری کنیم.

گروه های کوچک خانوادگی یا دوستانه برای انجام کارهای خیر تشکیل دهیم.

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *