بعد سیاسی مراسم اربعین حسینی نمایشی باشکوه از شور و شعوری است که میتواند راه درمان بسیاری از دردهای جهان اسلام باشد چراکه اینراهپیمایی، موجب نزدیکی قلوب و یکی از مهمترین عوامل تحقق وحدت مسلمانان جهان است.
– مراسم اربعین حسینی در سالهای گذشته و در کنار هم قرار گرفتن میلیونها انسان با هدفی مشترک، باعث گردید که دوست و دشمن بر بینظیر بودن این حرکت اعتراف و بر عظمت آن تعظیم نمایند.
– این حماسه بزرگ و تکرار آن در هر سال باعث امیدواری دوستان و حیرت و ناامیدی دشمنان اهلبیت (علیه السلام) گردیده است و همهی آنهایی که مسائل جهان اسلام را رصد میکنند بهخوبی واقف هستند که این حرکت میتواند سرآغاز قیام عمومی برای پایان دادن به ظلم و جور یزیدیان زمان باشد. ظلمی که دامنگیر سرزمینهای اسلامی و مسلمانان شده است. از فلسطین و لبنان گرفته تا عراق و سوریه، از یمن و بحرین گرفته تا افغانستان و پاکستان، از کشمیر و میانمار گرفته تا مصر و نیجریه و…!
– یقیناً اینراه پر افتخار تا ظهور منتقم خون شهیدان کربلا ادامه خواهد داشت و مراسم اربعین امسال نیز باشکوهتر از سالهای گذشته انجام خواهد گرفت اما نباید فراموش کنیم که هدف از بزرگداشت اربعین حسینی، همانا یادآوری اهداف آن امام آزادیخواه و پرچمدار شرافت انسانی است تا بدانیم که در همیشهی تاریخ در کدام صف قرار داریم، صف حسینیان یا صف یزیدیان؟!
– راهپیمایی اربعین، برای شیعیان عراق هم یک نوع قدرتنمایی است و خودشان هم به این میرسند که در موضع ضعف نیستند. اتفاق بزرگتری که میافتد اینکه پیامی به جبهه مقابل میدهد که این همبستگی و رابطه عاطفی بین ملت ایران و عراق سرمایهای است که بهراحتی نمیتوان آنرا گرفت و از بین برد.
– راهپیمایی اربعین، تأکید بر هویت دینی کسانی است که از ملیتهای مختلف، گرایشها و قومیتهای مختلف در کنار هم جمع میشوند. از هرجایی که میآیند برای زائر امام حسین (علیه السلام) این حس وجود دارد که اینجا مرکز ثقل هویتی آنها است.
– تقدیر الهی این است که هرچه به آخرالزمان و زمینهسازی برای ظهور امام مهدی نزدیکتر میشویم؛ دلها و جانهای محبین اهل بیت (علیه السلام)، بهوسیله امام حسین (علیه السلام) وبهخصوص راهپیمائی اربعین بیشتر به هم نزدیکتر میشود و به هم پیوند بخورد.
– محبت، انسجام و احساس غرور و نشاطی که برای مسلمانان در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی ایجاد میشود، مهمترین دستاورد این آیین با شکوه است.
– حضور در راهپیمایی اربعین حسینی در واقع یک خلوت برای افراد است که دور از کشور خودشان و تعلقات طبیعی آن، به این حرکت عظیم الهی تعلق خاطر پیدا میکنند و نسبت به آن فکر میکنند و این تأثیر عمیق و نتایج مثبتی هم برای فرد و هم برای جهان اسلام دارد که نشان میدهد اگر جهان اسلام بخواهد بر مقوله وحدت مسلمانان تمرکز کند، محبت اهل بیت (علیه السلام) مهمترین مقولهای است که میتواند بهعنوان محور مورد توجه قرار گیرد.
– محبت و دوستی مسلمانان در جریان راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و انسجام و اتحاد آنها و احساس غرور و نشاطی که برای مسلمانان در چنین فضایی ایجاد میشود، مهمترین جلوه و دستاورد این آیین عظیم حسینی است که باید قدر آنرا دانست و آنرا پاس داشت.
– پیادهروی اربعین مانور اقتدار و عظمت شیعیان در دنیاست و هیچ قدرتی جز قدرت سیدالشهدا (علیه السلام) و شیعه نمیتواند چنین اجتماع بزرگی را رقم بزند.
– جامعهشناسان معتقدند، فرهنگ با ارتباط شکل میگیرد و شاید خودمان متوجه نشویم که این برنامه باعظمت اربعین چه تأثیراتی خواهد داشت ولی در درازمدت، فضایی از روابط و همراهیهای مردم ایجاد میشود که در نهایت جریان ارزشی انقلاب اسلامی تبیین شود و گرایش به آرمانهای انقلابی بهوجود آید. حتی کسیکه هر سال از کانادا، استرالیا و اروپا به این اجتماع میآید بهطور طبیعی متأثر از فرهنگ و آرمانهای انقلابی میشود.
اربعین مانند یک ذخیره است که قابل استحصال در فواید و ابعاد مختلف – مثل پتروشیمی برای نفت و انواع لبنیات که از شیر میگیرند- است و نباید آنرا صرفاً یک پیادهروی ساده خلاصه کرد. ما توانایی نداریم که از ذخیره غنی بهرههای فراوان ببریم، ما اگر توانایی داشته باشیم در طول سال زمان زندگیمان مملو خواهد شد از استفاده از دستاوردهای اربعین حسینی و اگر ما خوب به مسأله نگاه کنیم خواهیم دید که باید در روح و فکر خود یک سال آمادگی برای اربعین سال بعد را آغاز کنیم. فلذا نیازمند است که به اربعین خدمت بیشتری صورت بگیرد و باید ستادهایی که برای اربعین فعالیت میکنند در تمام طول سال فعال شده و به زائران امام حسین (علیه السلام) خدمت سالیانه ارائه دهند و اقدامات آنها نباید محدود به یک دوره زمانی مشخص (و تنها اختصاص به موسم اربعین داشته باشد) شود و از اربعین نیز برای استحصال نتایج ارزشمند فکری و فرهنگی آن باید تلاشهای فراوانی صورت بگیرد.
منبع : تسنیم
بازدیدها: 136