بر اساس برخی از روایات در سرزمین کربلا تا پنچ فرسخ از هر طرف جزء حریم قبر امام حسین علیه السلام محسوب میشود.
خاک تربت امام حسین به کجا اطلاق می شود آیا هنوز بعد از این همه سال خاک تربت وجود دارد؟
تربت امام حسین خاکی است که از قبر یا حوالی مرقد مطهر حضرت سیدالشهدا صلوات الله علیه برداشته شود و شیعه خوردن آن راشفا می داند. خاک اطراف قبر برای شفای بیمار و مهر نماز استعمال میشود.
امام خمینی می فرماید: آنچه به صورت قطعی تربت امام حسین علیه السلام است خاکی است که از قبر و آنچه عرفا ملحق به قبر است برداشته میشود. (1)
همچنین نظر عدهای از مراجع آن است که حکم فضیلت سجده بر تربت امام حسین و حکم جواز خوردن کمی از آن برای شفاء، مخصوص قبر و کمی از اطراف قبر امام حسین(علیه السلام)بوده و بقیه خاک کربلا هر چند محترم است؛ اما حکم خاک قبر امام حسین و اطراف قبر را ندارد.(2)
بر اساس برخی از روایات سرزمین کربلا تا پنچ فرسخ از هر طرف جزء حریم قبر امام حسین علیه السلام حساب میشود. (3)
به نظر بعضی از مراجع حکم تربت حسینی که در روایات وارد شده است بر خاک کربلا تا مقداری که حریم قبر امام حسین علیه السلام است یعنی از هر طرف پنج فرسخ بار میشود. ولی زمینهای نزدیک قبر شریف حضرت، دارای فضیلت بیشتری هستند. (4)
پی نوشتها:
1. تحریر الوسیله، ج 2، ص 156، امام خمینی، موسسه تنظیم و نشر اثار امام خمینی، 1421 ق ، چاپ اول.
2. آیت الله بهجت، توضیح المسائل مراجع، ج2 ذیل مسئله 2628، استفتاءات تلفنی از دفتر رهبری، و دفتر آیت الله سیستانی.
3. مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ قَالَ: قَالَ (علیه السلام) حَرِیمُ الْحُسَیْنِ (علیه السلام) خَمْسَه فَرَاسِخَ مِنْ أَرْبَعِ جَوَانِبِ الْقَبْرِ وسائل الشیعه، ج14، ص 513، باب حد حرم الحسین (علیه السلام) الذی یستحب… .
4. استفتاء تلفنی از دفتر آیت الله وحید خراسانی.
منبع: مجمع جهانی شیعه شناسی
بازدیدها: 69