چرا هنگام عرض ادب به ساحت مقدس ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف) دست بر سر خویش میگذاریم؟

خانه / قرآن و عترت / عترت / ستارگان هدایت / امام زمان (عجل الله تعالی فرج الشریف) / چرا هنگام عرض ادب به ساحت مقدس ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف) دست بر سر خویش میگذاریم؟

این باره روایت خاصی از حضرات معصومین علیهم السلام وارد نشده است ؛ جز روایتی که علامهء مامقانی رضوان الله تعالی علیه در تنقیح المقال ، ج۱ ، ص۴۱۸ در ترجمهء دعبل خزاعی از مشکواه الأنوار ، شیخ محمد بن عبد الجبار نقل می کند و آن روایت این است

چرا هنگام عرض ادب به ساحت مقدس ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف) دست بر سر خویش میگذاریم؟

در این باره روایت خاصی از حضرات معصومین علیهم السلام وارد نشده است ؛ جز روایتی که علامهء مامقانی رضوان الله تعالی علیه در تنقیح المقال ، ج۱ ، ص۴۱۸ در ترجمهء دعبل خزاعی از مشکواه الأنوار ، شیخ محمد بن عبد الجبار نقل می کند و آن روایت این است :

لما قرأ دعبل قصیدته المعروفه التی أولها ( مدارس آیات ) علی الرضا علیه السلام وذکره عج الله تعالی فرجه وضع الرضا علیه السلام یده علی رأسه وتواضع قائما ودعا له بالفرج .

زمانی که دعبل قصیدهء معروفش را که اولش (مدارس آیات ) بود بر امام رضا علیه السلام خواند و در آن نامی از حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف برده شد ، امام رضا علیه السلام دست بر سر نهاد و متواضعانه ایستاد و برای تعجیل در فرج آن حضرت دعا کرد .

یا قائم آل محمد 181

 

 

مرحوم محدث نوری رحمت الله علی در باره قیام و دست گذاردن بر سر می نویسد :

هذا القیام والتعظیم خصوصا عند ذکر ذلک اللقب المخصوص سیره تمام أبناء الشیعه فی کل البلاد من العرب والعجم والترک والهند والدیلم وغیرها ، بل وعند أبناء أهل السنه والجماعه أیضا. (النجم الثاقب ، ص ۶۰۵) .

این نوع قیام تعظیم در هنگام ذکر لقب مخصوص حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف ، از قدیم الأیام در میان تمام شیعیان ؛ اعم از عرب و عجم و ترک و دیلم ، در تمام شهرها و کشورها ؛ بلکه حتی در نزد اهل سنت نیز مرسوم بوده است .

بازدیدها: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *