کودکان و نوجوانان واقعه عاشورا
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان جت الاسلام و المسلمین مرتضی وافی کارشناس مذهبی، در گفت و گویی با اشاره به اینکه روایات بسیاری از اسامی، سن، نسب و نحوه شهادت یاران و همراهان امام حسین علیه السلام وجود دارد، گفت:در روایات، منابع و کتابها درباره قیام امام حسین علیه السلام، آمده نبرد امام حسین علیه السلام و همراهانشان با سپاه دشمن در چند مرحله بوده و در اولین مرحله ۱۳۶ تن همراه امام بودند که در محاصره دشمن و تیرباران قرار گرفتند؛ عده زیادی از همراهان آن حضرت به شهادت رسیدند و آن ۷۲ تنی که در روایات به آنها اشاره شده است، با دشمن نبرد تن به تن کرده و بعد از نبردی طولانی و سخت به شهادت رسیدند.
حجت الاسلام و المسلمین وافی تصریح کرد: در منابعی مانند کتاب الفتوح ابن اعثم کوفی که در قرن سوم هجری قمری نوشته شده است، ارشاد شیخ مفید و تاریخ طبری، حضور ۸۴ بانو و کودک در واقعه عاشورا ذکر شده که حدود ۳۰ تن از آنها کودک بودند.
وی در خصوص حضور کودکان و نوجوانان در قیام امام حسین علیه السلام بیان کرد: در کتاب «انصار الحسین علیه السلام» سید شمس الدین و «نفس الهموم» مرحوم محدث نوری آمده است دو طفل شیرخوار در واقعه عاشورا به شهادت رسیدند؛ حضرت علی اصغر علیه السلام طفل شش ماهه که بر دستان امام حسین علیه السلام به شهادت رسید و طفلی دیگر به نام عبدالله رضی که در آغوش امام حسین علیه السلام به شهادت رسید.
این کارشناس مذهبی افزود: حضرت رقیه سلام الله علیه هم یکی از کودکانی است که در ماجرای قیام امام حسین علیه السلام به شهادت رسیده است، اما دو روایت در این باره وجود دارد. درباره سن، نام و نسب ایشان اختلاف نظر هست؛ یک جا حضرت رقیه سلام الله علیه اینگونه معرفی شده که دختری سه یا چهار ساله بودند که از شدت حزن و اندوه دوری پدر و تازیانههایی که خورد، در خرابه شام به شهادت رسید. در روایتی دیگر آن حضرت دختر امام حسین علیه السلام نبوده و فاطمه سلام الله علیه یا رقیه نام داشته و دختری از اهل بیت علیه السلام بود که در بقعهای متبرکه دفن شده است. دختری به نام خوله نیز در مسیر شام کشته شده است و با طغیان رودی مزارش آشکار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین وافی افزود: امام محمد باقر علیه السلام که راوی اصلی واقعه عاشوراست و این رویداد را در تاریخ ثبت کرده است، عبدالله بن حسن علیه السلام کودک ۱۱ ساله، قاسم بن حسن علیه السلام نوجوان ۱۳ ساله، ابوبکر بن حسن علیه السلام، عون بن عبدالله بن جعفر و محمد بن عبدالله بن جعفر پسران حضرت زینب سلام الله علیه از نوجوانان حاضر در کرب و بلا بودند. امر بن جنادهی انصاری هم از فرزندان یاران اهل بیت علیه السلام بود که در عاشورا به شهادت رسید؛ او ۹ سال داشت و در هنگام اجازه برای میدان رفتن امام حسین علیه السلام به او فرمود: مادرت به تو نیاز دارد؛ پدرت هم در نبرد به شهادت رسیده. اما این نوجوان پاسخ داد: مادرم امر کرده تا در رکاب شما بجنگم و امام اذن میدان دادند و او نیز به شهادت رسید.
این کارشناس مذهبی گفت: عبدالله بن مسلم که ۱۴ ساله بود در نبرد با سپاه یزید و در رکاب امام حسین علیه السلام به شهادت رسید. دو فرزند دیگر مسلم بن عقیل علیه السلام هم به نامهای محمد و ابراهیم بر اساس روایات با پدر به کوفه آمدند؛ یک سال در زندانهای کوفه به سر بردند و به دست زندانبان آزاد شدند و به خانه زنی رفتند که همسرش حارث از سپاهیان ابن زیاد بود و آن دو طفل را به شهادت رساند و سر مبارک آنها را نزد ابن زیاد برد.
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 16