گلایه حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی از مسئولان

خانه / گوناگون / گلایه حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی از مسئولان

رئیس ستاد اقامه نماز گفت: بنده تا کنون ۴۰ کتاب نوشته‌ام و حدوداً ۳۵ سال است که برنامه درس‌هایی از قرآن به طور رایگان از صدا و سیما پخش می‌شود اما هیچ یک از مسئولان تا کنون مشورتی از من نگرفته‌اند.

حجت‌الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز در مراسم «آیین گشایش فصل نشاط»؛ طرح سراسری اوقات فراغت که عصر روز دوشنبه (۲۶ خردادماه) از سوی دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، گفت: پُز ماه مبارک رمضان به قرآن است چرا که خداوند متعال قرآن را در این ماه نازل کرد و عظمت ماه رمضان به قرآن است در حالیکه ما قرآن را رها کرده‌ایم و از آنجایی که قرآن، ذکر است هرکس به ذکر بی‌اعتنایی کند زندگیش تلخ می‌شود.
وی گفت: هنر یعنی اینکه از یاد گرفتن یک چیز لذت ببریم و به گونه‌ای آن را فرا بگیریم که دیر از ذهنمان برود مانند اثر هنری استاد فرشچیان از واقعه عاشورا که هرکس اسبی را بدون سواره می‌بیند یاد واقعه عاشورا می‌افتد.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه ما نمی‌دانیم هنر یعنی چه، تصریح کرد: متأسفانه بعضی از کارهای هنری را تا خود هنرمند نباشد مردم متوجه آن نمی‌شوند در صورتی که هنر باید به خودی خود آنقدر گویا باشد که عموم مردم متوجه پیام یک هنر بشوند.
وی تصریح کرد: در این سی و چهار سالی که از ابتدای انقلاب اسلامی می‌گذرد چقدر برای فرهنگ هزینه کرده‌ایم، فرهنگ ما قرآن است؛ برای قرآن، شورای فرهنگ عمومی تشکیل می‌دهیم اما تنها بحثی که نمی‌شود قرآن است. اگر این هزینه‌ای که برای شورای فرهنگ عمومی داشته‌ایم آن را صرف مغز فرزندان جامعه می‌کردیم حتماً تا امروز به جایگاه خوبی رسیده بودیم.
این معلم قرآن گفت: مقام معظم رهبری برای اینکه ما به یک کلمه از قرآن عمل نکرده‌ایم مبنی بر کاهش جمعیت، در سفرشان به بجنورد عذرخواهی کردند لذا کثرت جمعیت افتخار ماست در یکی از ادعیه می‌خوانیم «و غله عددنا» عدد کم، آه و ناله دارد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه‌های ما تولید علم کم است و بیشتر انتقال علم صورت می‌گیرد اظهار داشت: آنچه که می‌تواند به حضور پرشور جوانان در مساجد بینجامد قصد قربت، داشتن آگاهی و مجهز به علم روز بود و رعایت شئونات اخلاقی است.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به ترفندهای بعضی از روحانیون برای کشاندن جوانان و نوجوانان به مساجد، ابراز داشت: آخوند اگر آخوند باشد مردم خودشان دور او جمع خواهند شد، مانند آیت‌الله مجتهدی تهرانی(ره) با وجود اینکه حوزه علمیه ایشان مابین چند کوچه قرار داشت اما در همین حوزه علمیه چندین هزار روحانی و طلبه تربیت شد. همچنین عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم وقتی روزی متوجه شد که یکی از طلبه‌هایش بیمار است به منزل رفت و برای او سوپ درست کرد و اینگونه است که حوزه علمیه قم طلاب زیادی دارد.
وی عنوان کرد: ما حدوداً ۲-۳ هزار پژوهشکده داریم که هیچکدام از آنها ما را به خدا نزدیک نمی‌کند اما کمیل، دعای کمیل را که پژوهش چند صفحه‌ای بود انجام داد و هرکس که می‌خواهد در شب جمعه با خدا صحبت کند و به درگاه الهی تقرب بجوید و انابه کند دعای کمیل می‌تواند این اتصال را میان خالق و مخلوق برقرار کند.
حجت‌الاسلام قرائتی گفت: قرآن و روایات و فطرت ما می‌گوید که باید بچه‌دار شویم چرا که بچه مانند گچ می‌ماند و عامل تحکیم خانواده است. بنابراین از دروغ‌های مسلمی که هیچ دلیل عقلی و تجربی برای آن وجود ندارد این است کسی که دو فرزند دارد نسبت به کسی که سه فرزند دارد فرزندانش با ادب‌ترند. در حالی که برخی از علما فرزندان زیادی داشتند که یکی از دیگری برتر بودند و همگی نیکو تربیت شدند.

* برگزاری جلسات تفسیر قرآن ۵ دقیقه‌ای در مساجد

رئیس ستاد اقامه نماز اظهار داشت: ما خط را گم کرده‌ایم و از ریل خارج شده‌ایم؛ برای شورای شهر، شهرداری و ریاست‌جمهوری و… بسیاری از افراد احساس وظیفه و تکلیف می‌کنند اما وقتی حرفی از نماز به میان می‌آید می‌گوییم فرصت نداریم. مگر ما به دنبال چه چیزی هستیم که در اسلام وجود ندارد و چرا دنبال نسخه‌های دیگر می‌رویم اگر آنچه را که قرآن می‌گوید عمل کنیم قطعاً موفق خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: تلاوت نور در مساجد کار خوبی است اما تا چه زمانی می‌خواهیم فقط به روخوانی قرآن کریم بپردازیم ما باید در آیات الهی تدبر کنیم و آن را به تفسیر پنج دقیقه‌ای تبدیل کنیم.
حجت‌الاسلام قرائتی با بیان اینکه کار فرهنگی دویست شرط دارد و بنده آنها را قبلاً عنوان کرده‌ام، گفت‌: شاه عباس کار ماندگار کرد، کاروانسرای شاه عباس امروزه بعد از ۴۰۰ سال هنوز هم باقیست اما کار فرهنگی ما به گونه‌ای است که مثلاً اگر امروز یک بنر را در جایی نصب کنیم روز بعد عده‌ای آن را پاره می‌کنند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم، مبنی بر اینکه جوایز تولیدی به افراد بدهیم، گفت: جایزه‌های پیامبر اکرم(ص) همه تولیدی بود؛ یا درخت خرمای باردار و یا شتر آبستن،‌ از این رو برای تشویق ورزشکاران نیز شایسته است که جوایز سودمندی مانند اینکه بخشی از سهام کارخانه یا باغی را به عنوان جایزه به آنها اهداء کنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: ورزش اسلامی باید دو شرط داشته باشد، نخست آنکه برای امروز افراد لذت بخش باشد و دیگر اینکه خدمتی برای فردای جامعه باشد. بنابراین همه باید ورزش شنا را بیاموزند، اما اینکه عده‌ای در بازی فوتبال به دنبال یک توپ بدوند و گروهی هم فقط آن را تماشا کنند مانند تماشای پول بانک است که واقعاً چیزی عاید انسان نمی‌شود و فقط عمرسوزی است. لذا انواع سواری‌ها از جمله اسب سواری و اتومبیل سواری علاوه بر اینکه سرگرمی است فرد در آینده نیز می‌تواند به وسیله آن به خانواده و جامعه خود خدمت کند.
وی تصریح کرد: باید فکر کنیم خودمان باشیم، ما خودمان را باخته‌ایم و هویت اصلی خویش را فراموش کرده‌ایم. مهم این نیست که چیزی را که داریم خوب است یا بد، مهم این است که آن را خودمان انتخاب کرده باشیم نه آنکه دیگران آن را برای ما برگزیده باشند.

* حدیثی که ضد قرآن و ضد فقه است

حجت‌الاسلام قرائتی گفت: قرآن در شب قدر هم که شب نزولش است سهمی ندارد، کدام مسجد در شب‌های قدر جلسات تفسیر قرآن برگزار می‌کند.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به سخنی منصوب به پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه ایشان در اواخر عمر خود عنوان کردند که چه کسی حقی بر گردن من دارد و پیرمردی پاسخ داد که روزی شما عصای خود را به اشتباه بر من زدید، تصریح کرد: با توجه به متن روایات که می‌فرماید: «فا لله حجه البالغه» کسی که خداوند او را به عنوان حجت برای مردم می‌فرستد فردی کامل است؛ زبان پیامبر معصوم است و همچنین پیامبر(ص) نیز صد در صد عصمت داشتند لذا خطا کردن درباره ایشان معنا ندارد، از این رو بنده در زمان حیات آیت‌الله فاضل لنکرانی به ایشان گفتم این حدیث ضد قرآن است که آیت‌الله لنکرانی نیز بعد از اندکی تأمل، فرمود: این حدیث علاوه بر اینکه ضد قرآن است ضد فقه هم هست چرا که قصاص برای کار عمدی است، در حالیکه در این حدیث عنوان می‌شود که عصای پیامبر به اشتباه به آن پیرمرد اصابت کرده است بنابراین این حدیثی که ضد فقه و ضد قرآن است متأسفانه بارها در منبرهای ما نقل می‌شود.

وی اظهار داشت: اگر کسی بگوید خداوند دارای فرزند است این سخن آنقدر مزخرف است که جا دارد زمین و آسمان از هم بشکافد لذا آنجا که شبانی درباره نوع برقراری ارتباط با خداوند شعر می‌گوید، دروغ و حرف بیهوده‌ای بیش نیست البته هرچند ممکن است مثنوی دارای اشعار خوب هم باشد اما نمی‌توان دین را از مثنوی گرفت و نباید دین را از عارف فرا گرفت.

* گلایه حجت‌الاسلام قرائتی از مسئولان

این معلم قرآن ادامه داد: دست ما از قرآن و معارف والای آن رها شده و ما به پیسی خورده‌ایم بنابراین باید به ساحت مقدس قرآن کریم بازگردیم و خودمان بیاندیشیم، بر اساس هویت خودمان و هویت امیرالمؤمنین خودمان.

وی با اشاره به تجاوزهایی که در جامعه بشری صورت می‌گیرد اظهار داشت: از میان تجاوز به مال، جان، ناموس و آبرو، بیشترین تجاوز به آبرو است اما دنیای حقوق، هنوز برای تجاوز آبرو قانونی وضع نکرده است. لذا در بسیاری از موارد، اسلام سرفراز است اما ما از آن خبر نداریم و در واقع دست ما از اسلام خالی است.

رئیس ستاد اقامه نماز در پایان ضمن گلایه از مسئولان کشور خاطرنشان کرد: بنده تا کنون ۴۰ کتاب نوشته‌ام و تفسیر نور اینجانب در ۱۵ جلد به ۲۴ زبان زنده دنیا ترجمه شده است و حدوداً ۳۵ سال است که برنامه درس‌هایی از قرآن به طور رایگان از صدا و سیما پخش می‌شود اما هنوز شورای فرهنگ عمومی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صدا و سیما حتی یک مرتبه هم کوچکترین مشورتی از من نگرفته‌اند. همانند اینکه یک کشتی در دریا گم می‌شود قرائتی نیز در نظام جمهوری اسلامی گم شده است.

بازدیدها: 233

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *