۳ عمل محبوب حضرت زهرا در دنیا

۳ عمل محبوب حضرت زهرا در دنیا

خانه / پیشنهاد ویژه / ۳ عمل محبوب حضرت زهرا در دنیا

حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرمودند: ۳ چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است: تلاوت قرآن، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و کمک به نیازمندان در راه خدا.

۳ عمل محبوب حضرت زهرا سلام الله علیها در دنیا

پایگاه اطلاع رسانی هیات، همه ما در زندگی خود همواره با مشکلاتی روبرو بوده‌ایم و گاهی اوقات در ذهن خود مرور می‌کنیم که در دنیا به چه چیزی اهمیت دهیم و دوستش داشته باشیم و از چه چیزی متنفر باشیم. اگر بخواهیم با نگاهی متفکرانه به دنیا بنگریم متوجه این امر خواهیم شد که دنیا به خودی خود بد نیست و این ما هستیم که اگر درست از فرصت‌ها و تجارب افراد برجسته استفاده نکنیم خسرانی بزرگ دیده‌ایم. در دنیا اعمال و رفتار خوب و بد وجود دارد و این ما هستیم که با اختیار خود راه درست یا غلط را انتخاب می‌کنیم.

۳ عمل محبوب حضرت زهرا در دنیا
۳ عمل محبوب حضرت زهرا در دنیا

شیطان به عنوان دشمن قسم خورده انسان همواره در تلاش است تا اعمال بد را بیاراید و زمینه گمراهی افراد را فراهم کند چنان که قرآن کریم می‌فرماید: «وَ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِیلِ؛ [1] و شیطان اعمالشان را برای آنان آراسته بود، از این رو آنان را از راه (خدا) بازداشت.» در این مواقع خطرناک داشتن الگوی مناسب و برتر می‌تواند ما را از مرتکب شدن به اعمال زشت بازدارد.

سه عمل مطلوب از نظر بهترین بانوی عالم
الگوی مناسب فرد یا افرادی هستند که اول از همه خودشان از گناه و آلودگی در امان باشند، برترین افراد عالم که می‌توانند بهترین الگوها باشند ائمه اطهار علیهم‌السلام هستند؛ زیرا آنان بنابر آیات قرآن کریم از پلیدی و زشتی به دورند؛ چنان‌که قرآن کریم می‌فرماید: «إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا؛ [2] همانا خداوند متعال اراده کرده است که پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور و کاملاً شما را پاک کند.» وقتی افرادی الگو باشند علاوه بر اینکه خودشان اعمال و رفتار نیک را انجام می‌دهند سعی در این دارند که راه درست را به ما معرفی کنند. ما با تبعیت کردن از آنان می‌توانیم راهی به سوی سعادت و خوشبختی پیدا کنیم.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به عنوان یکی از افراد برتر عالم در این دنیا سه چیز را دوست داشتند و به آن عمل می‌کردند که مطمئناً ما هم اگر آنها را در زندگی خود به کار گیریم، سعادتمند خواهیم شد، ایشان فرمودند: «حُبِّبَ لَیَّ مِنْ دُنْیاکُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَةُ کِتابِ اللّهِ، وَ النَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَ الاْنْفاقُ فى سَبیلِ اللّهِ؛ [3] سه چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است: تلاوت قرآن، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و کمک به نیازمندان در راه خدا.» در اینجا این سه عمل نیکو را شرح خواهیم داد.

در دنیا و آخرت همراه با قرآن کریم
حضرت زهرا سلام الله علیها در خانه وحی و در محضر رسول مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله بزرگ شدند و همیشه علاقه خود را به تلاوت قرآن و انس با آیات الهی نشان می‌دادند و حتی در وصیتشان به امیرالمؤمنین علیه‌السلام عرض کردند: «فَاکْثِرْ مِنْ تِلاوَةِ الْقُرآنِ، وَ الدُّعاءِ، فَإنَّها ساعَةٌ یَحْتاجُ الْمَیِّتُ فیها إلى اُنْسِ الاْحْیاءِ؛ [4] پس از آن که مرا دفن کردى، برایم قرآن را بسیار تلاوت کن، و برایم دعا کن، چون که میّت در چنان موقعیّتى بیش از هر چیز نیازمند به اُنس با زندگان است.» قرآن و کلام وحی باعث جلای روح و باطن فرد می‌شود و باعث زنده شدن قلوب خواهد شد.

دردانه رسول خدا همواره مورد لطف و محبت پیامبر اسلام قرار داشتند؛ به‌ گونه‌ای که هر زمان پیامبر خدا حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم  حضرت زهرا سلام الله علیها را می‌دیدند به احترامشان می‌ایستادند و از ایشان استقبال می‌کردند. پیامبر اکرم در مورد شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها می‌فرمایند: «إنَّ فاطِمةَ بَضعَةٌ مِنّی و هِىَ نورُ عَینی و ثَمَرَةُ فُؤادی؛ یَسوؤُنی ما ساءَها و یَسُرُّنی ما سَرَّها؛ [5] فاطمه پاره تن من و روشنى دیده و میوه دل من است. آنچه او را ناراحت کند مرا ناراحت می‌کند و آنچه شادش کند، مرا شاد مى‏‌کند.»

حضرت زهرا سلام الله علیها هم همین حس را به رسول خدا داشته همیشه ایشان را احترام کرده به پیروی از رسول خدا می‌پرداختند. اکنون ما که از توفیق دیدار پیامبر اکرم بی‌نصیب هستیم، با عمل به سیره آن حضرت می‌توانیم باعث خشنودی و کسب رضایت ایشان شویم و در این صورت رضایت خدواند متعال را هم کسب خواهیم کرد زیرا خشنودی خدواند در پی عمل به دستورات دین و پیامبر حاصل خواهد شد.

انفاق موجب افزایش روزی
برترین بانوی اسلام در زندگی خود همیشه پایبند به انجام اعمال نیک بوده انفاق به نیازمندان را بسیار دوست می‌داشتند؛ به گونه‌ای که فقیری نزد رسول خدا آمد و پیامبر اکرم ایشان را به در خانه حضرت زهرا سلام الله علیها راهنمایی کردند و این بانوی بزرگوار اسلام گردنبند خود را به فقیر دادند و همین گردبند گرسنه‌اى را سیر و مستمندى را بی‌نیاز و برهنه‌اى را مالک لباس و غلامى را آزاد کرد و در آخر به دست صاحبش بازگشت. [6] حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها با این انفاق و دستگیری از نیازمندان به ما آموخت که رضایت خدا و رسول در گرو یاری و کمک به مستمندان و نیازمندان است. انفاق و کمک به نیازمندان برکات فراوانی برای فرد و جامعه خواهد داشت و نه تنها مال انسان را کم نخواهد کرد بلکه آن را چندین برابر می‌کند چنان‌که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم  می‌فرماید: «مَن أعطی دِرهَما فی سَبیلِ اللّه ِ کَتَبَ اللّه لَهُ سبعَمِائةِ حَسَنَةٍ؛ [7] هر که یک درهم در راه خدا بدهد، خداوند برایش 700 ثواب می‌نویسد.»
* حجت‌الاسلام سیداحسان دهسار استاد حوزه علمیه قم
=================
پی‌نوشت:
[1] سوره نمل، آیه 24.
[2] سوره احزاب، آیه 33.
[3] نهج الحیاة، ح 164.
[4] بحارالانوار الجامعه لدرر اخبارالائمه الاطهار علیهم‌السلام، ج 79، ص 27.
[5] همان، ج 37، ص 84.
[6] بحارالانوار، ج 43، ص 56، ح 50.
[7] بحارالانوار الجامعه لدرر اخبارالائمه الاطهار علیهم‌السلام، ج 74، ص 120.

بازدیدها: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *