10 فتواي عجيب وهابيت در سال 2014

خانه / مطالب و رویدادها / 10 فتواي عجيب وهابيت در سال 2014

«صالح الفوزان» فتوای دیگری هم دارد که در آن تصویربرداری در مسجدالحرام هنگام درس دادنش را حرام کرده که این نشان دهنده شدت خشم او از تصویربرداری داخل حرم است.

هر روز صبح شهروندان عرب منتظر مواجه شدن با فتواهای جدید جالب و بحث برانگیزی هستند که تنها با 10 دقیقه جستجو در سايت ها و يا صفحات شبکه های اجتماعی آنها را می یابند. 

این صفحات پر از فتوا درباره موضوعات عجیبی است که به ذهن عموم افراد جامعه خطور نمی کند. به محض اینکه از موج هیجان یک فتوا کاسته می شود، فتوای جدید دیگری ظهور می کند که در مورد آن بین موافق و مخالف و مسخره کننده فتوا صحبت می شود. در این گزارش 10 فتوا از مهم ترین و بحث برانگیزترین فتواها از ابتدای سال 2014 را ارائه می دهیم: 

1-
 اولین فتوای جدید و عجیب که مفتي مصری «أسامه القوصی» آن را صادر کرد و در شبکه های اجتماعی جنجال به پا کرد، مباح بودن نگاه کردن به زنی که مرد قصد ازدواج با او را دارد هنگام استحمام زن است، و اشاره می کند به صحابه که برای دانستن اینکه زن شایستگی همسری دارد یا نه، این چنین می کردند!

او در فتوایش گفت: همانا کارها براساس نیت هاست، و حدیثی از “جابر بن عبدالله” را شاهد می آورم که به نقل از پیامبر (ص) گفت: اگر یکی از شما به خواستگاری زنی رفت و امکان نگاه کردن به آنچه که او را ترغیب به ازدواج با آن زن می کرد داشت این کار را بکند، جابر گفت من از زنی خواستگاری کردم پس در جایی پنهان می شدم تا اینکه آنچه را که من را به سمت ازدواج با آن زن می کشاند، دیدم و با او ازدواج کردم.»

اين مفتي مصری افزود: یکی از صحابه در حین حمام کردن نامزدش در کنار چاهی او را زیر نظر داشت تا اینکه مطمئن شد آن زن شایستگی ازدواج با او را دارد، پس با وی ازدواج کرد. البته این به معنای عدم ورود مردان به حمام زنان و نگاه کردن به همه آنها است تا خودش را در معرض شبهه قرار ندهد.

این فتوا، «محمد مختار جمعه» وزیر اوقاف مصر را وادار به پاسخگویی به صادر کننده آن کرد و گفت: ما به او و امثال او می گوییم که تنها تکبر و خودخواهی مردانه در این فتوا است. آیا تو این فتوا را برای دختر خودت هم می پذیری؟! اگر تو آن را می پذیری بدان که مردم با ایمان و متمدن و تحصیلکرده مصر اعم از مسلمان و مسیحی نه آن را می پذیرند و نه تایید می کنند.

2 –
 فتوای دوم که “کميته امور اسلامی و اوقاف” امارات متحده عربی آن را صادر کرد این است که اقامت بر روی سیاره مریخ به هیچ وجه اسلامی نیست.

این فتوا بعد از آن صادر شد که سازمان «مارس ون» در بیانیه ای اعلام کرد که در تلاش است تا امکان اسکان دائمی انسان بر روی سیاره سرخ را تا سال 2025 ميلادي ایجاد کند، و توضیح داد که ابتدا پروازهایی که بار و وسایل را جابجا می کنند انجام خواهد شد، بعد از آن سفرهای بدون انسان و در پی آن سفرهایی که انسان در آن است صورت می گیرد.

به گفته نشریه اماراتی «خلیج تایمز»، “کميته امور اسلامی و اوقاف” امارات متحده عربی معتقد است که تلاش برای زندگی در مریخ بسیار خطرناک خواهد بود، و این یعنی بالا بردن میزان خودکشی که در اسلام حرام است.

“کميته امور اسلامی و اوقاف” امارات افزود: این سفرها با رویکردی یکسان برای زندگی خطرناک است و به هیچ وجه در اسلام توجیهی برای آن نیست، در سیاره مریخ امکان زندگی و بقا برای انسان وجود ندارد و در معرض مرگ قرار می گیرد.

20 هزار نفر که در میان آنها 500 نفر عربستانی هستند برای شرکت در این سفر که با عنوان «سفیران بشر» بر روی سیاره سرخ می باشد، ثبت نام کرده اند. 

3 – 
روی صفحات شبکه های اجتماعی فتوایی منتشر شد که باعث متهم شدن مبلغ سلفی و اردنی آن به نژادپرستی شد و موج بزرگی از خشم و رنجش سوری ها را به راه انداخت. در ویدیویی که در یوتیوپ منتشر شد شیخ «یاسر العجلونی» خواستار تبدیل زنان سوریه به “برده” يا “کنيز” شد!

شیخ العجلونی گفت: برای مسأله هجرت که گریبان مردم سوریه را گرفته راه حلی وجود دارد، از آنجا که زنان سوریه که مجبور به ترک خانه های خود شده اند کسی را برای تامین نفقه خود نمی یابند و کسی نیست که از آنها و امنیتشان محافظت کند، برایشان جایز است تا به عقد ازدواج برده اي يا کنيزي درآیند به طوری که این مرد سرور زن بشود و زن جزء دارایی مرد شود.

اما توجیه “العجلونی” برای این فتوا کم بودن تعداد مردان و زیاد بودن تعداد زنان به دلیل جنگ ها و کشت و کشتارها است. او در این فتوا اشاره می کند به اینکه «این فتوا تنها وسیله شرعی است که برای زنان سوری کوچانده شده که هیچ کس را جز خداوند ندارند تضمین می کند که مورد بهره کشی جنسی قرار نگیرند، به آنها اهانت نشود، مورد تجاوز قرار نگیرند و کسی از راه های غیرشرعی از آنها بهره مند نشود.»

4 –
 فتوای چهارم از مفتي عربستانی «صالح الفوزان» صادر شده است. وی عضو دائمی کمیته فتوا و عضو هیئت علمای سعودي است. این فتوای بحث برانگیز که در نشریات و سایت ها و شبکه های اجتماعی منتشر شد، درباره حرام بودن “سلف سرویس” است. یعنی شخص مبلغ ثابتی را در ازای هرآنچه که می خواهد بخورد یا بیاشامد پرداخت کند. 

فتوای “الفوزان” استناد به حرام بودن آن دارد، نقطه آغاز خرید و فروش و شرط اساسی آن این است که هر دو مشخص و معین باشد. او ادامه می دهد: فردی وارد سلف سرویس شده و هر چه می خواهد بدون محدودیت می خورد در حالی که قیمت معین و محدود است، این نامشخص و مجهول است در صورتی که شرط خرید و فروش آن است که هر دو مشخص و معلوم باشد. از لحاظ شرعی جایز نیست که کسی در سلف سرویس در مقابل 10 یا 50 ریال هر چه می خواهد بدون محدودیت و تعیین اندازه بخورد!

5 – 
از دیگر فتواهایی که افکار عمومی جهان اسلام را برانگیخت فتوای مفتی سابق مصر علی جمعه درباره ساختار گفتگو راجع به صبر اسلامي است که از طریق ویدئو در شبکه های اجتماعی انتشار یافت. 

او در این فیلم از مردان خواسته تا نسبت به همسرانشان صبر و مدارا داشته باشند و گفته: صبر اسلامي از شما می خواهد که قبل از آمدن نزد همسرتان با او تماس تلفنی بگیرید، ای برادر با همسرت تماس بگیر و اگر گمان می کنی فردی نزد اوست بگذار تا برود!

6 –
 فتوای بحث برانگیز دیگری از شیخ صالح الفوزان بر روی سایت او پخش شده که در جواب فردی است که از او سوالی درباره بوسیدن سر پدر و مادر هنگام نماز یا غیر از آن کرده است.

آنطور که در متن موجود در سایت آمده “الفوزان” می گوید: «جواب: جایز نیست. زیرا این به خاطر علاقه و دلبستگی است، بوسیدن او از سرعلاقه است پس جایز نیست. اما اگر به خاطر نیکی کردن به او باشد مانعی ندارد، نیکی دنیوی، اما نمودهای محبت آمیز مثل بوسیدن سر و مانند آن جایز نیست.»

7 –
 از شیخ “الفوزان” فتوای دیگری است که تعظیم و خم شدن برای بوسیدن پای مادر را با این توجیه و دلیل که خم شدن در برابر غیر خدا جایز نیست، حرام می کند. این فتوا هم بحث های بسیاری را در محافل جامعه عربستان و شبکه های اجتماعی برانگیخت. 

بسیاری از آن انتقاد کرده و تاکید کردند که برای بوسیدن پاهای مادرانشان خم خواهند شد و این خود عبادت و نزدیکی به خداوند است و اگر هم گناه و اشتباه است از زیباترین گناهان است. البته بعضی هم از شیخ و فتوای او دفاع کرده و توضیح داده اند که وی تنها تعظیم کردن را حرام کرده است و آن هم به این دلیل که تعظیم فقط در برابر خداوند باید باشد و بوسیدن پای مادر را حرام نکرده است.

8 –
 «صالح الفوزان» فتوای دیگری هم دارد که در آن تصویربرداری در مسجدالحرام هنگام درس دادنش را حرام کرده که این نشان دهنده شدت خشم او از تصویربرداری داخل حرم است. 

9 –
 فتوای بحث برانگیز دیگري که اخيرا صادر شده، باز هم از مفتي سرشناس سعودی «صالح الفوزان» است. او گفتن “مرگ بر اسرائیل” و لعن کردن اسرائيل را حرام کرده زیرا به گفته وي “اسرائیل نام حضرت یعقوب است”. او که از اعضای “هیئة کبار العلماء” عالی رتبه ترین هیئت دینی در عربستان است می گوید که “مرگ بر اسرائیل” جایز نیست زیرا «اسرائیل» نام پیامبر خدا یعقوب (ع) است و درست تر این است که گفته شود مرگ بر یهود.

10 –
 «یاسر برهامی» نایب رئیس مجلس “ادارة الدعوة السلفیة” فتوایی صادر کرده مبنی بر اینکه زنان جایز نیستند در برابر خواهران و فرزندانشان لباس تنگ مانند لباس های کشی و استرج بپوشند.

برهامی در سایت «أنا سلفي» در پاسخ به این پرسش که حکم پوشیدن لباس تنگ در خانه توسط زنان خواه در نقش مادر باشند یا خواهر مقابل فرزندان، برادران، پدر و مادرشان چیست؟ این فتوا را صادر کرد: «اگر لباسی مثل لباس های کشی تنگ بود و حجمی از بدنشان را نشان می داد زنان تنها مجاز به پوشیدن آن در مقابل همسرانشان هستند اما اگر لباس گشاد بود می توانند در برابر پدر، برادران و فرزندانشان بپوشند.»

بازدیدها: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *