۲۰ هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

خانه / پیشنهاد ویژه / ۲۰ هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به انتخاب پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی (فهما) از میان پنج نامزد استانی راه یافته به مرحله نهایی داوری گفت: در سامانه بچه‌های مسجد یک جریان وسیع از تولید محتوا رخ می‌دهد.

۲۰ هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

هیات: نشست هیات انتخاب پایتخت فهما، صبح روز چهارشنبه ۶ بهمن‌ماه با حضور هیأت انتخاب متشکل از حجج‌اسلام محمدحسین ملانوری، مهدی اصلانی، غلامرضا عادل، رضا عزت‌زمانی، علی‌اصغر ثنایی، حبیب‌رضا ارزانی و سردار عبدالرضا آزادی و اصغر امیرنیا برگزار شد.

زیست‌بوم بچه‌های مسجد و رویداد ملی فهما چیست؟

 حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در ابتدای این نشست ضمن قدردانی از حضور هیأت انتخاب در مرحله نهایی فهما ۱۴۰۰ و انتخاب پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی (فهما) اظهار کرد: زیست‌بوم بچه‌های مسجد و رویداد ملی فهما در سال ۱۳۹۸ شکل گرفت تا اعضای کانون‌ها بتوانند زیست مجازی داشته باشند و از سوی دیگر اعضا بتوانند فعالیت‌های سایر اعضا در استان‌ها و شهرستان‌ها را رصد کنند.

وی افزود: در ابتدای شکل‌گیری فهما این پرسش مطرح بود که ما به ازای فعالیت در این زیست‌بوم چیست؟ اما با شیوع کرونا و با وجود تمام مضراتی که این ویروس منحوس با خود به همراه آورد یک جنبه مثبت داشت که فعالیت در عرصه فضای مجازی بود چرا که در اثنای آن ایام به مدت یکسال مردم عملاً مسجد حضور نداشتند بنابراین ثبت فعالیت‌های بچه‌های مسجد در این زیست‌بوم بیش از پیش با استقبال مواجه شد.

زیست بوم فهما سه ساله شده است

ارزانی با بیان اینکه زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد صرفاً برای رقابت میان کانون‌ها طراحی نشده است، تصریح کرد: این زیست بوم در واقع فضایی برای انجام فعالیت‌ها و تولید آثار فاخر است و به نظر ما افرادی که در فضای مسجد حضور دارند، ویژگی تعهد و انقلابی بودن را دارند اما اینجا بحث تخصص و مهارت‌افزایی مطرح بود در نتیجه با توجه به ذوق مخاطب، کلاس‌ها و دوره‌های مهارت افزایی برای بچه‌های مسجد ایجاد کردیم و در نهایت همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد سال ۱۳۹۸ اولین رویداد ملی فهما رقم خورد. فهما امروز به مثابه یک بچه سه ساله است.

20 هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: هدف ما این بود که در رویداد فهما دست بچه‌های مسجد را بگیریم، در سامانه که زیست بوم بچه‌های مسجد است کلیه فعالیت‌ها و اعضای واقعی شرکت‌کننده و مراحل مختلف نمایش داده شده است و اکنون در سال ۱۴۰۰ در چندین بخش از جمله کانون‌های برتر، شهرستان‌های برتر، نفرات برتر و همچنین با توجه به میانگین فعالیت کانون و برآیند امتیازاتی که در استان و شهرستان کسب کرده است از میان ۳۵ منطقه به پنج استان برای داوری پایتخت فهما رسیده‌ایم.

۲۰ هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه نگاه ما جهان اسلامی بود و به دنبال این هستیم که زیست‌بوم بچه‌های مسجد و این شبکه بتواند ارتباط و تعامل خود را با جهان اسلام برقرار کند، افزود: از میان ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری در سراسر کشور ۲۰ هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سامانه حضور یافته و در دوره‌های مختلف شرکت کردند، بیش از ۳۰ هزار اثر تولید شد و جریان تولید محتوای عظیمی شکل گرفت.

تاکنون ۹۰۴ هزار نفر دوره در سامانه بچه‌های مسجد برگزار شده است

جواد عبادی سرپرست اداره کل آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به معرفی سامانه‌های بچه‌های مسجد برای هیأت انتخاب پایتخت فهما پرداخته و با اشاره به ظرفیت‌های این سامانه اظهار کرد: سامانه با دو بخش مخاطب بیرونی و ادمین اصلی زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد روبه‌رو است. این سامانه با نام اصلی (بچه‌های مسجد) در مرورگرها و فضاهای مجازی قابل جست وجو بوده و به مخاطبان اطلاعات مختلفی را ارائه می‌کند که از جمله این اطلاعات می‌توان به بخش آماری سامانه، دوره‌های آموزشی اشاره داشت که آمار این اطلاعات به تعداد نفر، دوره قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: تاکنون ۹۰۴ هزار نفر دوره برگزار شده است، دو میلیون فعالیت و ۱۰ هزار کتابخانه باز و مخزن‌دار در سامانه به ثبت رسیده است و کانون‌های برتر به لحظه در معرض دید عموم قرار دارد. همچنین پوسترهای تبلیغاتی دوره‌ها نیز بارگذاری شده است.

 وی افزود: بخش بانک اطلاعات کانون‌ها در سامانه بچه‌های مسجد قابل جستجو است و قابلیت فیلتر دارد، در این بخش اطلاعات مختصری از کانون‌ها نمایش داده می‌شود، همچنین امتیاز فعلی کانون، تصویری از مسجد و کانون و خدمات دیگر در این بخش ارائه شده است. در واقع هر کانون در سامانه بچه‌های مسجد صفحه اختصاصی خود را دارد. در حال حاضر بیش از ۲۶ هزار کانون فرهنگی در مساجد کشور در سامانه صفحه دارند.

سرپرست اداره کل آموزش، پژوهش و فناوری اطلاعات کانون ‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه ما هر سال تحت عنوان رویداد ملی فهما یک سری شاخص‌هایی را به کانون‌ها معرفی می‌کنیم که در سامانه ثبت شده است، گفت: فعالیت‌ها در این شاخص‌ها و رواق‌ها ثبت شده و منجر به کسب سقف ۲۰ هزار امتیاز برای کانون‌ها می‌شود.

20 هزار کانون در رویداد فهما شرکت کردند

 سه هزار و ۲۸۰ کانون به مرحله استانی سومین رویداد ملی فهما رسیدند

مرتضی طاهریان دبیر سومین رویداد ملی فهما طی سخنانی اظهار کرد: سه هزار و ۲۸۰ کانون به مرحله استانی سومین رویداد ملی فهما رسیدند که از این میان کانون‌های فعال در رواق‌های مختلف از سوی هیأت انتخاب مشخص شده و نهایتاً ۶۲۶ کانون به ما معرفی شد، در این مرحله داوری براساس پنج شاخص «مسجد محوری، جاذبه آفرینی هنری، پیوست رسانه‌ای، نگاه تشکیلاتی و خودکفایی» صورت پذیرفت که با توجه به این شاخص‌ها از میان ۶۲۶ کانون یاد شده تعداد ۴۸۲ کانون مستندات خود را ارائه کردند که از سوی داوران در تاریخ ۱۵ تا ۲۰ دی‌ماه بررسی شد.

دبیر سومین رویداد ملی فهما افزود: در مرحله بعد که مرحله نیمه نهایی داوری بود از میان ۱۲۱ کانون تعداد ۶۹ کانون انتخاب شدند. نکته جالب توجه در رویداد فهما ۱۴۰۰ توجه به کانون‌های روستایی بود. امسال استان‌ها بر اساس رواق‌ها به صورت تخصصی ارزیابی شدند؛ اما نکته مهم آن است که در سامانه پس از بررسی استان و شهرستان برتر نهایتاً به پنج استان رسیدیم که در اکثر رواق‌ها قابلیت انتخاب داشتند و کاندید پایتخت فهما شدند.

منبع:فارس

بازدیدها: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *