35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

خانه / دسته‌بندی نشده / 35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

دو بانوی خیر و کارآفرین در شهرستان آبیک استان قزوین توانستند برای 35 زن سرپرست خانوار در زمینه قالی‌بافی اشتغال‌زایی کنند. آن‌ها در کارگاه خود مشغول بافت فرش‌هایی منقش به اذن دخول برای حرم‌های علوی و حسینی هستند.

35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

هیاتزنان سرپرست خانوار برای اداره زندگی خود و فرزندانشان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند که اشتغال‌زایی برای آنان به منظور به دست‌آوردن یک منبع درآمد مستمر بسیار مهم و اساسی است.

جای بسته معیشتی به نیازمندان کار کردن یاد دادیم

زهرا محبی بانوی کارآفرین و اهل شهرستان آبیک استان قزوین است که به همراه مهناز عبدل‌زاده برای کارآفرینی در شهرستان خود فعال شده‌اند. او از سال ۸۵ مسئول هیأت زنانه محبان امام رضا علیه السلام محله خود می‌شود و فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی بسیاری را شروع می‌کند. این دو بانو با توجه به شناختی که از مشکلات محله دارد و اهمیت کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار تمرکز توان خود را برروی اشتغال‌زایی برای این قشر می‌گذارد. محبی می‌گوید: « بسیاری از افراد در این اوضاع اقتصادی وضعیت مالی مناسبی ندارند. می‌توانستیم مثل دیگران به آن‌ها پول یا بسته معیشتی دهیم اما تصمیم گرفتیم کار را ریشه‌ای حل کنیم. بنابراین بنا شد به‌جای ماهی دادن، به آن‌ها ماهی‌گیری آموزش دهیم و به همین دلیل با دوستانم اقدام به اشتغال‌زایی در محله خود کردیم.»

35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

۳۵ زن سرپرست خانوار شاغل شده‌اند

این دو بانو در سال ۹۷ کار خود را با سرمایه‌ای اندک شروع می‌کنند و به آموزش هنر قالی‌بافی می‌پردازند. با گذشت زمان تعداد نیروهای خود را افزایش می‌دهند. محبی می‌گوید: « تعداد بافنده‌ها در حال حاضر به ۳۵ نفر افزایش یافته است که اکثریت آنها را بانوان بی‌سرپرست و بدسرپرست تشکیل می‌دهند. تا کنون ۶۰ فرش توسط این افراد، بافته شده و به فروش رسیده و مبلغ حاصل از آن نیز بین آن‌ها تقسیم شده است و ۳۵ قالی دیگر نیز در حال بافت است. البته برای فروش فرش‌ها متاسفانه واسطه‌ها سراغ مجموعه‌های مشابه ما می‌آیند که اگر بتوانیم مستقیم به خریدار واقعی بفروشیم درآمد بیشتری نیز برای بافنده‌ها خواهد داشت.»

35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

بافت دو فرش برای حرم‌های علوی و حسینی

این جمع قالی‌باف، در کنار کار بافندگی، با کمک های مردمی در حال آماده سازی فرشی برای حرم امام حسین و حرم امام علی هستند که روی آن‌ها اذن دخول حرم نقش بسته است. محبی می‌گوید: «من بارها به کربلا مشرف شدم و همیشه دوست داشتم که کاری هرچند کوچک برای این عتبه شریف انجام دهم. این دغدغه باعث شد که با همراهی یکی از دوستان خود این کار را شروع کنیم و خدا را شکر حال معنوی بسیار خوبی در اثر آن به وجود آمد و تاکنون نزدیک ۳۰۰ بافنده به این قالی گره زده‌اند.»

تکمیل فرش‌های حرم، نیازمند کمک خیرین

این بانو با تأکید بر این‌که بافنده‌های این فرش هیچ دستمزدی دریافت نمی‌کنند، می‌گوید: «افراد بسیاری مشتاق نشستن پای این قالی‌ها هستند اما از زمان شیوع کرونا هر روز فقط به دو نفر نوبت داده می‌شود که به بافتن این فرش‌ها مشغول شوند. از مردم خواستاریم برای تکمیل این فرش‌ها کمک کنند. برای این کار کارت بانکی به شماره ۵۸۹۲۱۰۱۳۱۳۶۷۶۶۳۳ به نام هیأت ایجاد شده است.»

35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

۷۰۰ خانواده نیازمند زیر پوشش هیأت

زهرا محبی ساکن شهرکی با جمعیت ۳ هزار نفر در شهرستان آبیک قزوین است. او در ایام کرونا و پیرو تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر انجام کمک های مؤمنانه، یک گروه جهادی ۱۵ نفره، تشکیل می‌دهد. هر کدام از افراد این گروه، مسئول ۱۰ بلوک محله می‌شوند تا به شناسایی نیازمندان محله و کسانی که شغل‌شان در این ایام دچار آسیب شده است، بپردازند. او می‌گوید: « در این فرایند ۷۰۰ خانواده نیازمند را با همکاری بانوان هیأتی در شهرک خود شناسایی کردیم. بعد از این مرحله اقدام به توزیع بسته‌های معیشتی و غذای گرم کردیم. همچنین هزینه دارو و درمان افراد را مهیا کردیم و به مستأجرانی که اجاره خانه‌های‌شان عقب افتاده بود، کمک مالی کردیم.»

کمک‌رسانی به نیازمندان در مناسبت‌های مختلف

حالا بعد از گذشت یک سال بسیاری از خانواده‌هایی که سایه سنگین کرونا مشکلاتشان را دوچندان کرده بود، به همت این بانو مسائل‌شان رفع شد و تنها ۲۵۰ خانواده هستند که همچنان نیازمند کمک‌های مردمی هستند که اکثریت آنها یا توان کار ندارند و یا بی‌سرپرست و بدسرپرست هستند. محبی می‌گوید: «تاکنون سعی کردیم از مردمان محله، برای حل مشکلات شهرک یاری بگیریم و در این میان کمیته امداد و سپاه شهرستان آبیک هم تا حدودی کمک‌هایی کردند تا بتوانیم به مردم خدمات‌رسانی کنیم. ما در مناسبت‌های مختلف مانند ماه رمضان، محرم، آغاز سال تحصیلی و شب عید کمک‌های مختلفی در قالب غذای گرم، بسته معیشتی و جهیزیه برای نیازمندان داریم.»

پرداخت وام قرض‌الحسنه

زهرا محبی همچنین با کمک زنان هیأتی، با جمع آوری پول اندک از مردمان محله، ماهانه یک ذبح قربانی برای فرج و سلامتی امام زمان انجام می‌دهد که گوشت آن هم بین نیازمندان محله تقسیم می‌شود. او می‌گوید: «صندوق قرض الحسنه به کمک اهالی محله راه‌اندازی کردیم. این صندوق با اعطای وام های قرض الحسنه بین ۲ تا ۵ میلیون تومان سعی دارد گره‌ای از مشکلات نیازمندان باز کند.»

35 زن سرپرست خانوار با همت این خانم‌ها شاغل شده‌اند

برای آخرتم بیش از دنیا کار می‌کنم

خانم محبی درباره انگیزه اصلی خود برای انجام کارهای خیر، می‌گوید: «دوست دارم برای آخرتم بیشتر از دنیای خود کار کنم‌. همسرم در تمامی این کارها کمک‌رسان من بوده است و با همدلی و همراهی خانواده و هم مسجدی‌ها سعی در گره‌گشایی از مشکلات مردم داریم.»

زهرا محبی و مهناز عبدل‌زاده بانوان کارآفرین شهرستان آبیک قزوین برگزیدگان مرحله شهرستانی مهرواره محله همدل شدند.

منبع: فارس

بازدیدها: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *