9 دی مظهر تجلی سرمایه اجتماعی نظام اسلامی به قلم دکتر عباس حاجی نجاری

9 دی مظهر تجلی سرمایه اجتماعی نظام اسلامی به قلم دکتر عباس حاجی نجاری

خانه / اختصاصی هیأت / 9 دی مظهر تجلی سرمایه اجتماعی نظام اسلامی به قلم دکتر عباس حاجی نجاری

نظام جمهوری اسلامی ایران در طول سی وهشت سال گذشته حوادث تلخ وشیرینی را تجربه کرده است که تحرکات تجزیه طلبانه گروهکهای قومی و ضد انقلاب در ماههای اولیه پس از پیروزی ، غائله منافقین و تحمل 8 سال جنگ وتحریمهای فلج کننده اقتصادی ،مصادیقی از آن هستند ،اما تحولات وحوادث پیرامون انتخابات دهم ریاست جمهوری در سال 1388 که به فتنه عظیم پس از انتخابات انجامید،آن را از همه حوادث و تحولات پیش وبعد از آن، تا به امروز، کرد که در این مقاله با پیامدهای فتنه 88 آشنا می شوید .

بسمه تعالی

9 دی مظهر تجلی سرمایه اجتماعی نظام اسلامی

عباس حاجی نجاری

چکیده

نظام جمهوری اسلامی ایران در طول سی وهشت سال گذشته حوادث تلخ وشیرینی را تجربه کرده است که تحرکات تجزیه طلبانه گروهکهای قومی و ضد انقلاب در ماههای اولیه پس از پیروزی ، غائله منافقین و تحمل  8 سال جنگ وتحریمهای فلج کننده اقتصادی ،مصادیقی از آن هستند ،اما تحولات وحوادث پیرامون  انتخابات دهم ریاست جمهوری در سال  1388 که به فتنه عظیم پس از انتخابات انجامید،آن را از همه حوادث و تحولات پیش وبعد از آن، تا به امروز، کرد . چرا که این تحولات در بستر انتخاباتی شکل گرفت که از پویایی  وشادابی کم نظیری برخوردار بود. شيريني حضور 40 ميليوني مردم در پای صندوق رأی در آن مي‌توانست ضمن افزايش مشروعيت مردمي، سرمایه اجتماعی وتحکیم  بيشتر نظام جمهوری اسلامی ، پشتوانه  محکمی هم برای دولت جمهوری اسلامی  باشد تا به تبع آن  بتواند  در عرصه بين‌المللي از موضعي قدرتمندتر خواسته‌هاي ومطالبات مردم ایران را پيگيري نماید. اما اين فتنه بزرگ ،ضمن اينكه ذائقه مردم را تلخ و خسارات گسترده  سياسي، اقتصادي، انسانی و معنوي براي كشورمان تحمیل کرد،پیامدهای  سختی را نیز برای مردم ونظام اسلامی در پی داشت که به رغم گذشت بیش از8سال ،هنوز کشور از آن رنج می برد. اما در روند حوادث بعد از انتخابات ،اگرچه از ظرفیت اجتماعی فتنه گران روز به روز کاسته می شد،اما وقتی تحرکات خیابانی فتنه گران نهضت عاشورای حسینی را هدف گرفت ودر روز 6 دی ماه 88(روزعاشورا)آنگونه یکی از مبانی ارزشی مکتب حیات بخش اسلام  به سخره گرفته شد،دیگر حتی برای کند ذهن ترین افراد جامعه نیز تردیدی باقی نماند که برای فتنه گران حتی ادعای تقلب در انتخابات نیز بهانه ای بیش نیست وهدف مبانی اساسی نظام وارزشهای اسلامی است (همانگونه که در شعارهای خود می گفتند:انتخابات،بهانه است،اصل نظام نشانه است) واینگونه بود که حماسه 9دیماه سال 1388 شکل گرفت .در این مقاله به ابعاد زیر از فتنه بعد از انتخابات 88 و حماسه9دی پرداخته می شود

پیامدهای فتنه 88

زمینه های شکل‌گیری حماسه 9 دی

دستاوردهای داخلی حماسه 9دی

آثار و دستاوردهای خارجی حماسه9دی

چرایی تداوم فتنه گری  سران فتنه وحامیان آنها پس از 9 دی 88

مقدمه

  باگذشت بیش از8سال از حوادث تلخ پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری ودر شرایطی که نظام جمهوری اسلامی تهدیدات وچالشهای سنگین دیگری را نظیر تحریمهای فلج کننده اقتصادی، جنگهای نیابتی وفتنه جریان تکفیری داعش را با پشت سرگذاشته است  ،اما هنوز انقلاب ونظام اسلامی از آثار وبرکات قیام مردم در 9دی 88 علیه فتنه مشترک بیگانگان وعوامل داخلی آنها علیه تمامیت نظام اسلامی بهره می برد وهمانگونه که ایستادگی مردم ورزمندگان اسلام در دوران 8ساله دفاع مقدس،کشور را برای همیشه از تهدیدات نظامی دشمن مصون ساخت،قیام 9دی نیز به نمادی مصونیت بخش برای نظام اسلامی در برابر تحرکات براندازانه نظام سلطه وعومل داخلی آنها برای فروپاشانده نظام از داخل تبدیل شد،که اظهارات ناامیدانه تیم جدید حاکم برکاخ سفید در براندازی نظام جمهوری اسلامی گواهی برآن است.

قیام 9دی پاسخی  به فتنه بعد از انتخابات 88

حوادث بعد از انتخابات 88 خسارات مادي، معنوي و حيثیتي زيادي براي نظام و كشورمان چه در داخل و چه در سطح بين‌الملل به همراه داشته است. فتنه‌اي كه اگر انجام نمي‌شد، شيريني حضور 40 ميليوني مردم در پای صندوقهای رأی ، مي‌توانست ضمن افزايش مشروعيت مردمي نظام جمهوری اسلامی، باعث استحكام بيشتر كشور و نظام در همه زمينه‌ها، چه در داخل و چه در خارج، شود و نظام مي‌توانست به پشتوانه اين انتخابات بزرگ، در جوامع بين‌المللي از موضعي قدرتمندتر پيگيرخواسته‌هايش، باشد اما اين فتنه، ضمن اينكه ذائقه مردم و دلسوزان انقلاب را تلخ كرد، باعث تحميل خسارات زيادي اعم از سياسي، اقتصادي، مادي و معنوي براي كشورمان در داخل و خارج شد؛ خساراتي كه تبعات و پیامدهای آن هنوز هم برای كشور ادامه دارد .

1-حرمت شکنی و هجمه به ارزشها و باورهای دینی

   یکی از پیامدهای فتنه 88، زمینه سازی برای هجمه  به ارزشهای دینی و ملی بود. عاشورا در فرهنگ ملی و دینی ایرانیان، از قداست بالایی برخوردار است. حرمت شکنی روز عاشورا در 6دیماه 88، در تاریخ این کشور کم سابقه است .اگر چه پیش از این عوامل جریان حامی فتنه به بهانه های مختلف در رسانه ها،مکتوبات واجتماعات خود، ارزشهای اسلامی را زیر سئوال می بردند ،اما آنچه که در فرآیند حوادث بعد از انتخابات،از تمسخر شعارهای بنیادین انقلاب در روز قدس سال 88ودیگر اجتماعات این ایام ،پاره کردن تصویر حضرت امام(ره) ونهایتا فاجعه روز 6دیماه سال 88(روز عاشورا)در هجمه به ارزشهای دینی ونمادهای عاشورایی اتفاق افتاد ،نه یک اتفاق ،که برخاسته از بنیانهای فکری گردانندگان پشت صحنه فتنه 88 بود

2- زیر سوال رفتن مشروعیت  نظام انتخاباتی کشور

    نقطه آغازين فتنه88 و رمز آشوبي را كه آن حوادث ناگوار براي كشور و نظام به وجود آورد، مي‌توان به بحث ادعاي «تقلب» از سوي برخي از كانديداهاي شكست‌خورده انتخابات رياست‌جمهوري، به ويژه موسوي و كروبي منوط دانست، بنا بر اسناد موجود ادعاي تقلب در ماه‌ها قبل از انتخابات، از سوي برخي بيگانگان و گروه‌ها و جريانات سياسي اصلاح‌طلب از جمله اين دو كانديداي شكست‌خورده، مطرح شده بود که طرح بحث ايجاد «كميته صيانت از آرا» در همين راستا ارزيابي مي‌شود، ولي رسماً، با ادعاي پيروزي از سوي آقاي موسوي در ساعت 23 شب انتخابات كه هنوز بسياري از شعب اخذ رأي در حال جمع­آوری آراي مردم  فتنه آغاز شد .

3- اميدواري  مجدد دشمنان به براندازی نظام از درون

روند تحولات کشور از بعد انتخابات دوم شوراها و ایجاد ثبات سیاسی در کشور بعد از غائله تیر ماه 1378 ،دشمنان قسم‌خورده انقلاب كه همواره از هر بهانه‌اي براي ضربه‌زدن به نظام استفاده مي‌كردند را به این جمعبندی رسانیده بود که چاره ای جز پذیرش واقعیات ایران وتغییر روند تعامل ندارند وبه همین دلیل بود که اوباما در اواخر سال 87 با نامه نگاری مستقیم با مقام معظم رهبری به زعم خود تلاش داشت باب جدیدی را در این عرصه بگشاید ،که نشست های عمان نتیجه این روند بود ،اما روند تحولات قبل وحین انتخابات  وبرآوردهای آنها از محیط داخل که بی ارتباط با سرپلهای داخلی نبود راهبرد بیگانگان را تغییر داد  ،آنها اگرچه در ابتدا، از حضور 40 ميليوني مردم بر سر صندوق‌هاي رأي ناراحت بودند، اما ادعاي تقلب از سوي سران فتنه و اردوكشي خياباني فتنه‌گران در تهران باعث شد كه به اين بهانه وارد فتنه شده و شانس خود را يك بار ديگر براي سرنگوني نظام امتحان كنند. دشمنان مسرور از اين موضوع، بلافاصله دست به كار شده و به انحاي مختلف اقدام به حمايت از اين فتنه‌گران كردند. شايد مهم‌ترين كاركرد فتنه براي دشمنان جمهوری اسلامی، سوءاستفاده و اميدواري آنان برای ضربه‌زدن به نظام از داخل بود. به گونه ای که بارها برعزم خود در حمایت از فتنه گران تأکید وحتی کنگره آمریکا برای حمایت از “جنبش سبز”55میلیون دلار بودجه تخصیص داد

4- کشته سازی وهزینه های سنگینی که بر نظام تحمیل شد

در روند شکل گیری وتشدید آشوبها  ، مهمترین راهبرد فتنه گران تحریک عواطف عمومی و به صحنه کشاندن مردم به هرقیمت بود .که در این میان کشته سازی وریختن خون، بخش لاینفک تحرکات فتنه گران است  در هر دو فتنه سالهای 78 و 88 فتنه‌گران دست به طراحی پروژه کشته‌سازی برای اصلاحات زدند تا نشان دهند اصلاحات واقعاً برای حیات دوباره به خون نیاز دارد. اما درهر دو مورد نیز بعد از مدتی دروغ‌های عجیب و غریب زیادی از این خبرسازی‌ها بیرون آمد. در سال 78 در اولین روز درگیری‌های پلیس با دانشجویان در کوی دانشگاه، به‌سرعت خبرسازی‌هایی مبنی بر کشته شدن 25 نفر از دانشجویان انجام گرفت و فردای آن روز در بیشتر دانشگاه‌های کشور با پخش قرآن و سیاه‌پوش کردن دانشگاه‌ها لیستی از افراد کشته‌شده منتشر شد واین در حالی بود که دانشجویی کشته نشده بود. در سال 88 نیز رهبران فتنه در مراسم‌ختم هایی شرکت می‌کردند که مرده‌ای نداشت! این پروژه ابتدا در 25 خرداد 88 با تهاجم سازمان یافته به یک حوزه مقاومت بسیج در غرب تهران کلید خورد و سپس در خرداد 30 خرداد 88 با قتل «ندا آقاسلطان» در حوالی امیرآباد تهران و انعکاس بسیار گسترده آن در رسانه های بیگانه، مجازی و دیجیتالی وارد مرحله ای جدید شد.تلاش رسانه‌های اپوزیسیون برای کشته‌سازی و پروژه 72 کشته با افشا شدن دروغ‌های متعدد رسانه‌های اپوزیسیون ناکام ماند.

5- آشوب های خیابانی وخسارات سنگین مادی برای نظام

    خسارات مادي و مالي يكي ديگر از پيامدهاي منفي آشوب‌هاي فتنه 88 بود كه متأسفانه تاکنون تحقيق جامعي درباره ميزان خسارت‌هاي فتنه منتشر نشده و مواردي نيز كه اعلام شده به صورت پراكنده مي‌باشد. بنا بر اسنادي كه در اعترافات فتنه‌گران دستگير شده اعلام شد، گروه زيادي از اراذل اجاره‌اي، منافقان، كمونيست­ها و بهايي­ها برابر يك برنامه از قبل تعيين شده و در قبال دريافت وجوهي طي هشت ماه آشوب و اغتشاش، خسارات بسياري به كشور وارد كردند كه آتش زدن اتوبوس‌هاي شهري، بانك‌ها، مساجد، سطل‌هاي زباله، اماكن دولتي و عمومي و… بخشي از خسارات‌ ميداني فتنه‌گران در آشوب‌هاي فتنه سبز بود كه اگر خساراتي چون؛ تعطيلي مراكز دولتي در مركز شهر اعم از بانك‌ها، ادارات و حتي مراكز خريد و… را به آن اضافه كنيم، قطعاً رقم بسيار زيادي خواهد شد. البته همه اينها تنها بخشي از خسارات ظاهري وارد شده به كشور مي‌باشد، حال اگر خساراتي را كه اين آشوب‌ها براي كشور در عدم عقد قراردادهاي سرمايه‌گذاري خارجي به بار آورد، اضافه كنيم ارقام بالاتري را در بر خواهد گرفت.

6- آسیب دیدن اعتماد مردم به مسئولان ونهادهای نظام

 اگرچه تخريب چهره نهادهاي قانوني و انقلابي از همان سال‌هاي اول انقلاب در رأس اهداف دشمنان داخلي و خارجي قرار داشت، اما هجمه و تخريب اين نهادها پس از دوم خرداد تشديد شده و در فتنه 88 به اوج خود رسيد. به جرأت مي‌توان گفت؛ خطرناك‌ترين و خسارت‌بارترين پيامد آشوب‌ها و اغتشاشات در فتنه سبز، تخريب چهره نهادها و مراكز قانوني‌اي چون سپاه، بسيج، شوراي نگهبان، ولايت‌فقيه، صدا و سيما و… بود. سران فتنه و فتنه‌گران، بيشترين حجم تخريب و ترور شخصيتي خود را بر روي اين نهادها به‌ويژه سپاه و بسيج مصروف داشتند. در پس پرده تخريب چهره اين نهادهاي انقلابي، اهدافی نظیر؛ بي‌اعتماد كردن مردم به نهادهاي انقلابي و قانوني، به انفعال كشاندن نهادهاي انقلابي، سرنگوني نظام یا حداقل روی کار آوردن جریانی وابسته به غرب در کشور و… مد نظر فتنه‌گران و حاميان خارجي آنان بود که به فضل الهی خنثی شد.

7- کاهش اعتبار بین المللی نظام اسلامی

     از ديگر آسيب‌ها و پيامدهاي منفي فتنه 88، مي‌توان به ضربات سهمگين حيثيتي که به ملت و نظام جمهوي اسلامي در سطح بين‌المللي وارد شد اشاره کرد. سران فتنه و فتنه‌گران با ادعاهاي بدون سندي چون؛ تقلب در انتخابات، دستگيري گسترده مخالفان نظام، كشتار مخالفان، عدم آزادي سياسي، تجاوز و شكنجه و… با حيثيت نظام بازي كردند و از اين راه فشار زيادي بر نظام اسلامي‌ در سطح جهانی وارد كردند. فتنه‌گران داخلي با كمك رسانه‌هاي صهيونيستي غرب و آمريكا دست به چنان هجمه تبليغاتي گسترده‌اي عليه كشورمان زدند كه در ابتدا، بسياري از دولت­مردان كشورها را كه از حقايق پشت پرده اين هجمه تبليغاتي خبر نداشتند، دچار شك و ترديدهاي زيادي كردند. اين موضوع را در موضع‌گيري‌هاي ابتدائي برخي از آنان به عينه می­توان دید و اگرچه به مرور زمان و با كنار رفتن غبار فتنه، بسياري از حقايق براي مردم و دولت­مردان خارجي آشكار شد، اما تأثير آن تخريب‌ها و جنگ رواني دشمنان اگرچه كمتر، اما هنوز نيز در ذهن برخي از مردم جهان به ويژه در جهان غرب كه دسترسي زيادي به اطلاعات واقعي و حقايق ايران نداشته و ندارند، شبهاتي در خصوص انتخابات ايران وجود داشته و دارد.

8-مخاطب سازی برای رسانه های بیگانه

رسانه‌های غربی برای فتنه سال 88 سنگ تمام گذاشتند! از بی‌بی‌سی فارسی گرفته تا رسانه‌های کم‌مخاطبی چون شبکه ماهواره‌ای VOA و سایت‌ها و روزنامه‌های وابسته به اپوزیسیون خارج‌نشین به‌همراه تعداد زیادی از شبکه‌های اجتماعی همه و همه در خدمت فتنه‌گران قرار گرفتند. مسئله شایعات و خبرسازی‌ها در فضای مجازی به‌قدری در سال 88 توسعه پیدا کرد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از بخش فنی سایت توئیتر خواست که پروسه تعمیرات خود را که منجر به کند شدن این شبکه مجازی می‌شد به تأخیر بیندازد تا رسانه‌های غربی اخبار دقیق‌تری از حوادث ایران داشته باشند. محصول طبیعی این روند از یک سو کاهش اعتماد به رسانه های داخلی  بود واز سوی دیگر تبدیل عرصه افکار عمومی به جولانگاه محتوای مخرب وغیر اخلاقی و ضد فرهنگی شبکه های ماهواره ای است .به دیگر سخن عوامل وسران فتنه نقش اصلی در ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی کنونی دارند که متأثر از بستر سازی برای شبکه های ماهواره ای ایجاد شده است.

   9-ایجاد تردید در حامیان وسرپنجه های انقلاب اسلامی

   ایجاد تشویش و تردید نسبت به برخی آرمانهای اصیل انقلاب، اصول مسلم و متقن قانون اساسی، خط امام خمینی(ره)، تنها به داخل کشور محدود نشد بلکه روند تقابل با ارزشهای انقلاب ،دوستان انقلاب در خارج از کشور رانیز دچار تردید کرده بود .در اوج تحولات منطقه خاورمیانه و در شرایطی که رژیم صهیونیستی سنگین ترین فشار نظامی و امنیتی را بر مقاومت لبنان و فلسطین وارد کرده بود، شعار نه غزه و نه لبنان،در خیابانهای تهران  عملاً عقبه راهبردی مقاومت اسلامی را با چالشی سخت  روبرو کرد به گونه ای که توجه رزمندگان مقاومت لبنان و فلسطین از رژیم صهیونیستی، به خیابان های تهران معطوف شده بود و آنها نگران این بودند که انقلاب اسلامی با چه سرنوشت مبهمی دچار خواهد شد، چرا که وقتی در نقطه کانونی انقلاب تصویر امام پاره شود و شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه داده شود، معلوم است که برای رزمنده خط مقدم روحیه ای برای ایستادگی و مقاومت باقی نمی ماند.

زمینه های شکل‌گیری حماسه 9 دی

باور بخشی از مردم  وبه ویژه رأی  دهندگان به موسوی وکروبی به القائات سران فتنه در نادیده گرفتن آراء وتقلب در انتخابات سبب شکل گیری اجتماعاتی در روزهای اولیه پس ازانتخابات شد ،که البته با روشنگری های مقام معظم رهبری و نهادهای ذیربط به مرور از حمایتهای مردم کاسته شد ونهایتا بعد از خطبه تاریخی مقام معظم رهبری در نماز جمعه روز 29خرداد ماه ،صف بندی ها روشن وپس از آن میداندار صحنه جریانهای ضد انقلاب و افراطیونی بودند که مشکل آنها نه تقلب وصندوق رأی ،که اصل نظام بود وبه همین دلیل از کشته سازی،تخریب اموال و اهانت به شخصیتها و هجمه به اصول وارزشهای نظام ابایی نداشتند که نقطه اوج آن فتنه روز عاشورای 88 بود .این صحنه وحوادث قبل از آن که هیچکدام از چشم مردم دور نمانده ونهایتا به قیام آنها علیه فتنه در روز 9دی 88 انجامید ،متأثر از چند حقیقت تلخ بود

اول–  مردم در جریان فتنه 88 به این نتیجه رسیدن که ماهیت فتنه در مقابل با  باورهای اصیل و مقدسات آنها است. این نتیجه زمانی بارز شد که در روز عاشور مقدسات این ملت مورد هتک حرمت فتنه گران قرار گرفت .

دوم– مردم ایران نسبت به استقلال کشور و دخالت بیگانکان در امور داخلی خود همواره حساس بوده اند. در واقع روح عزت طلبانه و انقلابی ملت ایران در تاریخ نشان داده است که هر جا پای بیگانگان به امور داخلی‌شان باز می شود واکنش شدیدی نشان می دهند. مردم در جریان فتنه به روشنی دریافتند که برنامه ریزی و هدایت فتنه در دستان نظام سلطه است و  حرکت فتنه 88 در امتداد توطئه های شوم استکبار در سال های انقلاب است. از این رو،  با آفرینش 9 دی نشان دادند که آنها به هر نوع مداخله گری خارجی پاسخ قاطعی خوهند داد. هر چند در جلوی حرکت فتنه افراد و شخصیت های سرشناس و با سابقه انقلابی باشند.

سوم– اصل نظام اسلامی در نزد مردم دستاورد خون های شهدای این مرز و بوم  است. مردم در جریان چند ماهه آشوب های فتنه 88 به فهم و برداشت درست رسیدند که بازیگران فتنه اصل نظام را نشانه گرفته و  در صورت موفقیت دستاورد حیاتی آن در معرض نابودی و زوال قرار می گیرد.

چهارم- ملت ایران دلداده آرمان ها و اندیشه های حضرت امام بوده و هستند. آنها اندیشه ها و راه امام راحل را راه نجات خود نه تنها از استبداد شاهی بلکه استبداد روشنفکری و استبداد جهانی و آزادی از یوق نظام سلطه می دانند. ملت همیشه نشان دادند که هر نوع تعرضی به امام راحل به معنای تعرض به آرمان های آنها است. همچنان که در سال 1356 به امام توهین شد و حرکت انقلابی علیه شاه شکل گرفت توهین و اسائه ادب به حضرت امام در فتنه 88 مردم را به واکنش خودجوش و غیرت مندانه وادار کرد

پنجم– ولایت محوری و ولایت داری مردم ریشه در اعتقادات و باورهای مذهبی آنها دارد. مردم با تجربه تاریخی خود به این نتیجه رسیده اند که اگر پشتیبان ولایت باشند به مملکت ضربه نمی خورد. آنها پیروی از ولی فقیه را پیروی از ولایت معصومین علیهم السلام می دانند لذا با نگاه به جهت گیری های رهبری واکنش خود را با جریان فتنه تنظیم کردند و در نهایت 9 دی را آفریدند.

دستاوردهای حماسه 9دی

9 دی در عین تقویت انسجام میان مردم و نظام، انزوای اصحاب فتنه را به دنبال داشت و نشان داد که انقلاب با اتکاء به مؤلفه های درونی قادر است همچون 8 سال دفاع مقدس، پیچیده ترین بحران را که ممکن است برای هر نظام سیاسی ایجاد شود، با کمترین هزینه مهار و از آن عبور کند. 9 دی یکبار دیگر هویت و ماهیت اسلامی انقلاب را به جهانیان نشان داد و به یک حادثه ماندنی در تاریخ انقلاب تبدیل شد، 9 دی تولد مجدد انقلاب بود، با همان ویژگی ها و احساس تکلیف دینی و از خودگذشتگی «خلوص در عمل». 9 دی راز ماندگاری انقلاب است، لذا همچون خود انقلاب باید پاس داشته شود، تا پس از این باز دیگرانی هوس خلق غائله های آنگونه را نداشته باشند.

مقام معظم رهبری در تشریح حماسه 9 دی می فرمایند: راز ماندگاری این انقلاب اتکاء به
ایمان هاست، اتکای به خداست، لذا شما می بینید آن روزی که توده های عظیم مردم در سرتاسر کشور احساس کنند که دشمنی متوجه انقلاب است، احساس کنند که دشمنی جدی ای وجود دارد، بدون فراخوان حرکت می کنند می آیند، روز 9 دی شما دیدید در این کشور چه اتفاقی افتاد و چه حادثه ای پیش آمد، دشمنان انقلاب که همیشه سعی می کنند راهپیمایی میلیونی را بگویند چند هزار نفر آماده اند، تحقیر کنند تا کوچک کنند – اعتراف کردند گفتند در طول این بیست سال، هیچ حرکت مردمی ای به این عظمت در ایران اتفاق نیفتاده است، این را نوشتند و گفتند: آن کسانی که سعی در کتمان حقایق درباره جمهوری اسلامی دارند، این را گفتند. علت چیست؟ علت این است که مردم وقتی احساس می کنند دشمن در مقابل نظام اسلامی ایستاده است، می آیند توی میدان، این حرکت ایمانی است، این حرکت قلبی است، این چیزی است که انگیزه خدایی در آن وجود دارد، دست قدرت خداست دست اراده الهی است این چیزها دست من و امثال من نیست، دلها دست خداست، اراده ها متعهد اراده پروردگار است، وقتی حرکت خدایی شد، برای خدا شد، اخلاص در کار بود خداوند متعال اینجور دفاع می کند.

الف:دستاوردهای داخلی حماسه 9دی

1-نمایان شدن ظرفیت انقلاب اسلامی

حماسه 9دی این باور را ایجاد کرد که تفکر انقلاب اسلامی ورهبری نظام جمهوری اسلامی ظرفیت لازم را برای مقابله با چالشهای پیچیده دارد، می تواند آسیبهای داخلی خود را ترمیم نماید. ازگردنه های سخت عبور کند که فتنه 88 مهم ترین گردنه بود.  مدیریت نظام در مهار فتنه و روشنگری ابعاد آن در جامعه نقش اساسی در خلق حماسه نهم دی داشت.  نظا م  به ویژه پس از حادثه روز عاشورا ، فتنه پس از انتخابات را بعنوان چالش با اعتقادات مردم رسانه ای نمود که این وضعیت، پیوند جریان فتنه با نظام سلطه و ضد انقلاب را به خوبی نشان داد، ماهیت فتنه را که چیزی غیر از رقابت های انتخاباتی و  تقلب در انتخابات بود، نمایان ساخت.

2- ارتقاءاقتدار مردمی و معنوی انقلاب و رهبری نظام

حادثه عظیم 9 دی پس از ماه‌ها مظلومیت انقلاب و رهبری و جنگ روانی سنگین تبلیغاتی و رسانه‏ای همراه با دروغ و تهمت، توانست سیمای مقتدر نظام اسلامی و پایگاه عظیم مردمی و اعتماد ملت به انقلاب و مقام معظم رهبری را به نمایش بگذارد. حوادث هشت ماه پس از انتخابات سبب گردید تا کارآمدی نظام ولایت فقیه برای جهانیان، مردم مسلمان ایران بویژه نسل جوان روشن تر گردد.عبور نظام اسلامی از فتنه 88 به عنوان یکی از عمیق ترین و پیچیده ترین بحران های سه دهه گذشته بیانگر قابلیت های مدیریت عالی در ثبات سیاسی کشور می باشد که به عنوان یکی از مصادیق عینی بحران های کشور، در نوشتار حاضر مورد بررسی قرار گرفته است.

سایر دستاوردهای داخلی حماسه 9دی

3-تقویت وحدت و انسجام ملی و ارتقا توان بازدارندگی کشور در برابر تهدیدات

4-تقویت سرمایه اجتماعی نظام با توجه به تبعات منفی فتنه در عرصه اجتماعی

5- تولید ظرفیت برای کنترل و مهار بحران های اجتماعی و فرهنگی ناشی از جنگ نرم دشمن

6- تقویت مجدد پیوند جامعه با ارزش های دینی، محرم و عاشورا

7- تقویت پیوند ملت با ولایت به رغم طراحی های دشمن در طول ماه های قبل و پس از انتخابات

8-تقویت باور به وجود جنگ نرم دشمن در میان نخبگان ومردم

9-شکست تئوری های غربی و کپی برداری از مدل انقلاب مخملی در ایران

ب) آثار و دستاوردهای خارجی حماسه9دی :

   اساسی‌ترین دلیل خصومت غرب به محوریت آمریکا با انقلاب و نظام اسلامی، نگرانی و هراس از قدرت الهام بخشی و الگوسازی انقلاب اسلامی است. البته وقوع بیداری اسلامی در منطقه به تاسی از انقلاب هم در همین راستا ارزیابی می شود. این هراس ایران را همواره در کانون دشمنی های غرب قرار داده که فتنه و حرکت آنها در عاشورا برای مبارزه با این الگو بود. اما حماسه تاريخي نهم دي که نمايشگاه غيرت ملي ايرانيان در دفاع از نظام اسلامي بود، در واكنش به شيطنت دشمنان انقلاب به وجود آمد. بر همین اساس، این حماسه ملی- اسلامی آثار و دستاوردهای بیرونی در بعد منطقه ای و بین المللی هم دارد که مهمترین انها عبارتند از:

1-اذعان غرب به اقتدار و قدرت بازدارندگی نظام اسلامی؛ غربی ها با برآوردهای غلط دشمنان و خائنان ملت ایران چون منافقین، به اذعان خودشان چالشی‌ترین بحران را برای ایران اسلامی طراحی و عملیاتی کردند اما با مشت محکم مردم مواجه شده، به پیوند نظام اسلامی با مردم و اقتدار حاصل از آن پی بردند.

2-حفظ استقلال سیاسی؛ مهمترين وجه اقتدار، حفظ استقلال سیاسی است. غرب ترديدي در اقتدار سياسي جمهوري اسلامي و تحول ساختاري که در روابط بين الملل ایجاد کرده ندارد. بر این اساس، دشمن در قضیه فتنه 88 و در ادامه آن در 9 دی که برای تست مردم برای تداوم فتنه گری ها بود در واقع استقلال ملت ایران را نشانه گرفته بود که با قاطعیت و حضور آگاهانه مردم در صحنه دفع شد.

3-تحرک بخشی به روند  بیداری اسلامی منطقه؛ خیزش اسلامی که در شمال آفریقا و خاورمیانه شاهد آن هستیم، ریشه اسلامی دارد و به اذعان تحلیل گران غربی و عربی از انقلاب اسلامی تاثیر پذیرفته است. درست است که حماسه نهم دی پیش از این خیزش ها به وقوع پیوست اما مردم مقاومت و ایستادگی بر سر اصول اسلامی را تا کنون از حرکت هایی نظیر حماسه 9دی یاد گرفتند.

4- تقویت روحیه و امید در جبهه مقاومت و حامیان انقلاب اسلامی در کشور های مختلف جهان

چرایی تداوم فتنه گری  سران فتنه وحامیان آنها پس از 9 دی 88

بعداز رخداد تاریخی 9 دی، سران اصلی فتنه همچنان بر مواضع خود مبنی بر ادعای  تقلب در انتخابات و نامشروع دانستن دولت  پافشاری کرده، به هر مناسبت با انجام مصاحبه و دادن پیام، برای کشاندن هواداران به خیابان‌ها برای تداوم اغتشاشات اصرار می ورزیدند. مسئولان نظام اسلامی هم البته  با سعه‌صدر بالا، سعی در آرام نگه‌داشتن فضای جامعه داشته، از برخورد با سران اصلی فتنه که عامل ریخته شدن خون‌های بی‌گناهان و وارد آمدن خسارت‌های سنگین به کشور بودند، پرهیز می کردند. اما فتنه‌گران این رفتار خردمندان نظام را، دلیل بر ضعف نظام تلقی کرده، با این تصور به نافرمانی مدنی و گسترش اعتراضات خیابانی و استمرار بخشیدن به آن تا رسیدن به اهداف ادامه می دادند. بر اساس همین تحلیل بود که با توجه به تحولات منطقه و حوادث بیداری اسلامی در کشورهایی چون تونس و مصر، و… موسوی و کروبی به رغم حضور ده ها میلیونی مردم در اهپیمایی روز 22بهمن 89  با بیانیه‌هایی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال کشاندن هواداران به خیابان‌ها در روز25 بهمن ماه  بودند! در چنین شرایطی بود که، شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از تداوم فتنه‌گرایی فتنه‌گران، تصمیم به حصر خانگی آنها گرفت. درواقع برخورد نظام با فتنه‌گران اصلی در داخل کشور و قرار دادن آنان در حصر خانگی، به دلیل تداوم فتنه‌جویی آنان باگذشت بیش از یک سال از حماسه ماندگار و مردمی‌9 دی بود. آنها تصور می‌کردند با توجه حمایت‌های داخلی و خارجی ، با تداوم فتنه‌گری خواهند توانست نظام اسلامی را وادار به عقب‌نشینی و تسلیم در برابر خودنمایند. امید اصلی آنها هم   به اثربخشی تحریم‌های وضع‌شده از سوی غرب و پس از فتنه 88، بود که با تصویب قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل در خرداد89 به اوج خود رسیده بود. عوامل اصلی فتنه در داخل کشور، تصور می‌کردند شرایط به‌گونه‌ای است که درنهایت نظام اسلامی قادر به مقاومت در برابر فشارهای خارجی نخواهد بود و تحریم‌های فلج‌کننده اقتصادی غرب، مردم را از نظام جدا کرده، آنان می‌توانند با مدیریت اعتراضات مردم علیه نظام، به خواسته خود برسند. اما گذر زمان نشان داد که نظام اسلامی با هدایت های رهبری وپشتیبانی مردم با بصیرت و ولایتمدار، بر این توطئه هم، همانند دیگر توطئه‌ها می‌تواند غلبه  وآن را به فرصتی برای تحکیم بنیانهای انقلاب ونظام اسلامی تبدیل کند

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

 

بازدیدها: 226

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *