به گزارش روابطعمومی هیئت رزمندگان اسلام، حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری، امام جمعه موقت تهران، در جمع عاشوراییان با تفسیر آیه «ربنا الله ثم استقاموا» به تبیین راههای ایستادگی در برابر فتنهها، وسوسههای شیطانی و دشمن درونی پرداخت و بر ضرورت خودسازی و معرفت تأکید کرد.
تحسین مجاهدان و شهیدان
شهادت از دست دادن نیست، به دست آوردن است.
وی با ادای احترام به فرماندهان و مجاهدان شهید، گفت این عزیزان با علم، اخلاق و شجاعت، جبهه حق را تقویت کردند و الگوی استقامت شدند.
استقامت، میوه ایمان عمیق است.
نفس اماره دشمن خانگی است.
رمز استقامت در آیه شریفه
ربنا الله؛ کلیدواژه توحید ربوبی.
امام جمعه تهران با تکیه بر آیه «ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا» گفت: رمز ایستادگی، ایمان عمیق به ربوبیت الهی و باور به تدبیر، رزق، قدرت و محبت خداوند است.
معرفت؛ شرط استقامت
ایمان بدون معرفت، ناقص و ضعیف است.
وی تصریح کرد: معرفت خدا، افزایش شناخت اسما و افعال الهی، مطالعه قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، پشتوانه ایمان و شرط استقامت مؤمن است.
جهاد اکبر در برابر دشمن درونی
نفس اماره دفتر نمایندگی شیطان در وجود ماست.
حاجعلیاکبری هشدار داد که بزرگترین دشمن، نفس اماره است که انسان را به گناه میکشاند. او جهاد اکبر را مبارزه دائمی، خستگیناپذیر و عالمانه با این دشمن دانست.
اهمیت ذکر و نماز
نماز باکیفیت، سپر مؤمن در برابر شیطان.
وی بر ذکر الهی و نماز باکیفیت تأکید کرد و گفت: ذکر و نماز، سپری محکم در برابر وسوسههای شیطان و راهی برای حفظ نورانیت قلب است.
توسل به اهل بیت / استقامت مؤمن
مجالس اهل بیت، منطقه امن معنوی.
امام جمعه موقت تهران مجالس اهل بیت(ع) را محیطی حمایتی و تقویتکننده توسل و محبت دانست که روح مؤمن را در برابر فتنهها ایمن میکند.
- معرفت، شرط ایمان و راه استقامت.
- نماز، ذکر و توسل؛ سه رکن استقامت مؤمن.
نقش علم و فکر در ایمان
معرفت خدا واجب عینی است.
او تأکید کرد که معرفت به خدا ترکیبی از علم و فکر فعال است و هر فرد باید خودش سهم معرفتیاش را بگیرد، همانگونه که غذا یا آب را خودش میخورد.
منابع معرفت ناب
قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه.
وی قرآن کریم را «کتاب معرفت الله» و نهجالبلاغه و صحیفه را ترجمان آن دانست و توصیه کرد به این منابع ناب معرفت توجه ویژه شود.
امام جمعه موقت تهران، با شرح دقیق راههای تقویت ایمان، به حاضران توصیه کرد برای رشد استقامت، خودسازی، ذکر، توسل، علم و معرفت را در اولویت قرار دهند و با بهرهگیری از آموزههای قرآن و اهل بیت، در برابر فتنههای زمانه پایدار بمانند.
انتهای پیام/
بازدیدها: 0