آنچه باید در پیادهروی اربعین بدانیم
بیانات مقام معظم رهبری درباره اربعین:
«فقط یک جمله در باب اربعین عرض کنم؛ آمدن اهلبیت حسینبن علی (ع) به سرزمین کربلا، که اصل این آمدن مورد قبول هست، اما سال اول یا دوم بودن آن معلوم نیست، فقط برای این نبود که دلی خالی کنند یا تجدید عهدی بکنند؛ آنچنان که گاهی بر زبانها جاری میشود. مسأله از این بسیار بالاتر بود. نمیشود کارهای شخصیتی مثل امام سجاد (ع) یا مثل زینب کبری (س) را بر همین مسائل عادی رایج ظاهری حمل کرد، باید در کارها و تصمیمات شخصیتهایی به این عظمت در جستوجوی رازهای بزرگتر بود. مسألۀ آمدن بر سر مزار سیدالشّهدا (ع)، در حقیقت امتداد حرکت عاشورا بود. با این کار خواستند به پیروان حسینبن علی (ع) و دوستان خاندان پیغمبر و مسلمانانی که تحت تأثیر این حادثه قرار گرفته بودند تفهیم کنند این حادثه تمام نشد؛ مسأله با کشته شدن، دفن کردن و اسارت گرفتن و بعد رها کردن اسیران خاتمه پیدا نکرد؛ مسأله ادامه دارد.
به شیعیان یاد دادند اینجا محل اجتماع شماست؛ اینجا میعاد بزرگی است که با جمع شدن در این میعاد، هدف جامعۀ شیعی و هدف بزرگ اسلامی جامعۀ مسلمین را باید به یاد هم بیاورید. تشکیل نظام اسلامی و تلاش در راه آن حتی در حد شهادت، آن هم با آن وضع! این چیزی است که باید از یاد مسلمانان نمیرفت و خاطرۀ آن برای همیشه زنده میماند. آمدن خاندان پیغمبر، امام سجاد (ع) و زینب کبری (س) به کربلا در اربعین به این مقصود بود.»
(خطبههای نمازجمعه تهران، ۲۴/۷/۱۳۶۶، به نقل از کتاب «آفتاب در مصاف»، انشارات موسسۀ انقلاب اسلامی-دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای، ص۲۳۶.)
* از کجا تا کجا باید پیاده برویم؟
ـ زائران ایرانی معمولاً از نجف تا کربلا را پیاده طی می کنند اما برخی از هیئات مسیر بغداد تا کربلا را طی می کنند. این درحالی است که تمامی ورودی های شهر کربلا میزبان زائرین اربعین حسینی است.
* فاصله نجف تا کربلا چقدر است؟
ـ فاصله خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود 80 کیلومتر است.
* چه مدت پیاده خواهیم رفت؟
ـ معمولاً این مسافت را در 3 روز و 2 شب طی میکنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.
* آیا حتماً باید کل مسیر را پیاده برویم؟
ـ خیر! هر چند که لحظه رسیدن به کربلا به صورت پیاده لحظه فوقالعادهای است و تجربه طول مسیر باعث می شود خستگی از یاد انسان برود اما اگر زائری به هر دلیل قادر به طی کردن راه به صورت پیاده نباشد می تواند به وسیله خودرو هایی که بین راه وجود دارد بقیه مسیر را با ماشین طی کند. این خودروها را ارتش عراق مهیا کرده است و معمولاً زائرین را به صورت گروهی تا کربلا میبرند.
* آیا در طول مسیر از همکاروانیها جدا خواهیم شد؟
ـ بستگی به توافق شما با هم کاروانیهایتان دارد. بعضی از کاروان ها به صورت گروهی حرکت می کنند و تا کربلا با هم می رسند. برخی قرار می گذارند که مثلاً عصر اربعین یا شب اربعین فلان جا حضور داشته باشید.
* چه کنیم که در حرکتهای گروهی و دستهای گم نشویم؟
ـ استفاده از پرچمی که به نوعی نشان دسته شما خواهد بود مطمئناً خوب است اما با توجه به اینکه این پرچم باید نسبتاً بلند باشد تا دیده شود دو مشکل اساسی دارد: اولاً اینکه کسی که این پرچم را حمل میکند مطمئناً انرژی زیادی از دست خواهد داد و باید این پرچم دست به دست شود. ثانیاً در طول مسیر تعداد پرچمها خیلی زیاد است و تقریباً پیدا کردن پرچم کار سادهای نیست. مگر آنکه رنگ و نوع پرچم خیلی متمایز باشد.
* اگر در طول مسیر همراهانمان را گم کنیم چه طوری در آن شلوغی قرار بگذاریم؟
ـ تمام طول مسیر پیاده روی از خروجی نجف تا ورودی کربلا تیرهای چراغ برقی وجود که شمارهگذاری شدهاند. از 1 تا 1460 هر کدام از این تیرها با هم دقیقاً 50 متر فاصله دارند. به نوعی خط نشان هستند که چقدر از مسیر را طی کرده و چه قدر باقی است. معمولاً برای اینکه هم کاروانی ها با هم قرار بگذارند از شماره های این تیرها که سمت چپ یا راست مسیر پیاده روی قرار دارد استفاده می کنند.
* آیا خانمها یا افرادی با سن و سال بالا میتوانند این مسیر را طی کنند؟
ـ این سوال معمولاً از آنجا ناشی می شود که گمان می شود تمام این مدت 3 روز و 2 شب را باید پیاده روی کرد! در حالی که تقریباً هر چند کیلومتر استراحت می کنید و نیاز نیست که تمام این مسیر را به صورت یک نفس پیاده روی کنید. هرچند که ماشین هایی هم بین راه وجود دارد که زائرینی که از ادامه ی پیاده روی ناتوان شده اند را به مقصد برسانند اما با نگاهی به اطراف خود خواهید دید که جمعیت خانم ها و همچنین افراد مسن کم نیستند بلکه بعضی از خانم ها با بچه ای در آغوش یا افرادی با معلولیت جسمی این مسافت بلکه بیشتر از آن (از شهرهایی مثل بصره 14 روز پیاده روی تا کربلا) را طی می کنند. در کل حضور در بین جمعیتی که همگی باهم به سمت هدفی خاص در حال حرکت هستند معمولاً طی مسیر را برای انسان راحت می کند. این تجربه را در راهپیمایی های مناسبتی احتمالاً تجربه کرده اید.
* امنیت در طول مسیر چگونه است؟ آیا اینکه ما دو شب در طول مسیر هستیم امن هست؟
ـ امنیت بین نجف تا کربلا خیلی خوب است و در سنوات گذشته در این مسیر انفجار یا خرابکاری اتفاق نیفتاده است هرچند که در مسیر بغداد-کربلا موردهایی از نقض امنیت وجود داشته است. اما مسیر پیاده روی نجف تا کربلا جزو امنترین مسیرهای منتهی به کربلاست و تقریباً می توان گفت از امنیت شهر نجف و همچنین مسیر آن تا کربلا و شهر کربلا مخصوصاً منطقه ای که اطراف حرمین است خیالتان راحت باشد.
* چه کفشی باید بپوشیم؟
ـ حتماً سعی کنید از کفش راحت استفاده کنید اگر کفشتان ذرهای پای شما را اذیت می کند این اذیت در آن حجم پیاده روی خیلی نمود خواهد داشت و مطمئناً در روز آخر که معمولاً پای انسان در اثر یک عکس العمل طبیعی تاول های کوچکی خواهد زد بیشتر اذیت خواهید شد. ذکر دو نکته اینجا ممکن است مفید باشد: عرب ها از دمپایی برای پیاده روی استفاده می کنند. احتمالاً حرکت با دمپایی به مراتب راحتتر از کفش نامناسب خواهد بود. همچنین معمولاً چند ساعت آخر پیاده روی که نزدیک شهر کربلا خواهید شد به خاطر فشاری که کفش به پا خواهد آورد اکثر مردم با پای برهنه راه خواهند رفت زیرا پابرهنه راه رفتن راحتتر از حرکت با کفش نا مناسب است.
* ساکهایمان را چه کنیم؟
ـ سعی کنید از کوله پشتی استفاده کنید. راحتترین نوع بار جهت حمل در این مسافت کوله هایی است که کامل روی دوش قرار می گیرد. در غیر اینصورت از ساکهای چرخدار که تحمل این مسافت را داشته باشند استفاده کنید زیرا اگر چرخ این ساک ها روی آسفالت مسیر حرکت دچار مشکل شود مطمئناً مجبور به حمل این ساک ها به روش های دیگر خواهید بود که کار را برای پیاده روی دشوار می کند. ممکن است با هماهنگی با دوستانتان کسی راضی شود که ساک ها را با ماشین های عبوری به کربلا ببرد و آنجا منتظر شما باشد! اما سعی کنید تجربه پیاده روی را ولو با حمل ساک دستی از دست ندهید. برخی از اعراب از جعبه های میوه استفاده می کنند و یک سر طنابی را در آن حلقه کرده و سر دیگر در دست می گیرند. با کشیدن این جعبه از نجف تا کربلا هم بار خود را در آن قرار می دهند و در بعضی موارد بچه های خردسال را به وسیله این جعبه ها می کشند.
* آیا نیاز به حمل مواد خوراکی داریم؟
خیر! تقریباً می توان گفت همه نوع خوراکی در طول مسیر به صورت رایگان در اختیار است! در خیلی از موارد صاحبان موکبها (هیئتهایی که بین راه چادر زده اند) به اصرار شما را مجبور میکنند از خوراکیهای آنها بردارید.
* این موکب ها چیست و چه تعداد در مسیر موکب هست؟
ـ از ابتدای مسیر تا انتهای مسیر تقریباً تمامی طول مسیر به وسیله ی چادر ها یا سازه هایی تقسیم بندی شده است که هیئتهایی از سراسر عالم مسئولیت این چادر ها را بر عهده دارند! البته قریب به اتفاق این هیئت ها قبیله های عراقی هستند. عراقی ها به هیئت، موکب می گویند.
* در این موکب ها چه خبر است؟ و چه خدماتی به زائرین می دهند؟
ـ خدماتی که در این موکب ها داده می شود شامل موارد زیر است:
انواع پذیرایی صبحانه، ناهار و شام. طبیعتاً در این حالت حق انتخاب با شماست که از کدام چادر چه چیزی را برای ناهار یا شام انتخاب می کنید! مثلاً ممکن است جایی به اصرار شما را دعوت به قیمه نجفی کند و چادری دیگر آب گوشت پخته باشد یا حتی در ایستگاهی برای صرف ساندویچ فلافل توقف کنید! حتی تنور هم در کنار راه یافت می شود و همانجا مشغول پخت نان هستند! انواع طعام از ماهی تا انواع ساندویچ و خورشت را می توانید در طول مسیر میل بفرمایید! فرقش با جاهای دیگر دنیا در این نیست که رایگان است بلکه علاوه بر رایگان بودن اصرار صاحب طعام و التماس او برای خوردن حتی یک لقمه از طعامش هر انسانی را منقلب می کند!
انواع میوه. معمولاً میوه ها را در وسط راه پیاده روی به زور به دستتان می دهند!
انواع شیرینیجات. خرما و شیرینی های محلی عراق به وفور در طول مسیر دیده می شود.
انواع نوشیدنی. چیزی که شاید در تمام مسیر به صورت یکنواخت پراکنده شده است چایی شکر معروف عراقی هاست! که در استکان های کمر باریک زائران را برای رفع خستگی و عطش به سوی خود می خواند! علاوه بر چایی قهوه تلخ و آب معدنی و انواع نوشابه هم در طول مسیر توزیع می گردد.
محل خواب و استراحت! بعضی از موکب ها طوری شرایط موکب را طراحی کرده اند که محل استراحت زائرین باشد. در این موکب ها پتو و بالش و سایر ملزومات یافت می شود و معمولاً در هر ساعتی عده ای در این موکب ها مشغول استراحت هستند.
مشت و مال زائرین! در طول مسیر موکب هایی را خواهید دید که زائرین را مشت و مال می دهند! بعضی توسط دستگاه و بعضی به صورت سنتی اما حرفهای! حتی در مواردی پاهای خسته و خاکی زائرین را به زور می شویند! حتی ناراحت می شوند اگر شما اجازه ندهید که پاهایتان را بشویند!
ایستگاههای امدادی، توزیع دارو و ملزومات پزشکی. در طول مسیر ایستگاههای امدادی تعبیه شده است که اگر مشکلی برای کسی پیش آمد با مراجعه به این ایستگاه ها از خدمات پزشکی بهره مند شود. در طول مسیر هلال احمر ایران نیز ایستگاههایی دارد که به زائرین خدمات می دهد.
ایستگاههای فرهنگی. در این ایستگاه ها بسته های فرهنگی از مداحی تا پوستر و مطالب و بروشورهای فرهنگی توزیع می شود.
خدمات متفرقه! برخی از موکبها دست به نوعآوری زدند و خدماتی به مردم ارائه میکنند که ممکن است مورد نیازشان باشد مثلاً موکبهایی هستند که خیاط در آنها نشسته و با نخ و سوزن و چرخ خیاطی آماده است تا مشکل لباس یا کیف دستی شما را برطرف کند! در موکبهایی کفاش نشسته! در موکبهایی برخی با تلفنی در دست التماس میکنند که از تلفن آنها استفاده کنی و با هر جای دنیا که میخواهی تماس بگیری!
* در طول مسیر چه نوع لباسی مناسب است؟ آیا گرمای هوا زیاد است؟
ـ با توجه به اینکه هم اکنون اربعین در زمستان قرار دارد گرمای هوا به هیچ وجه اذیت کننده نیست و علاوه بر آن در ساعات شب و همچنین صبح هوا خیلی سرد هم خواهد شد. و بهتر آن است که لباس گرم به اندازه کافی بردارید.
* آیا برای پیاده روی پول همراهمان باشد؟
معمولاً به خاطر رایگان بودن خدمات در طول این سه روز هزینه ای نخواهید داشت اما مقدار کمی پول هم ضرر نخواهد داشت بهتر است از پول ملی خود عراق استفاده کنید (دینار عراق)
* اگر شارژ موبایلم تمام شد چه کنم؟ اصلاً برق وجود دارد یا خیر؟
ـ در طول مسیر موکب هایی هستند (تقریباً هر 1 کیلومتر) که در کنار جاده پنلهای 15 یا 20تایی برق گذاشتهاند و زائران دستگاههای برقی خود را در این پنلها شارژ میکنند.
* محل خواب چگونه است؟ و چه نکاتی را باید برای محل خواب در نظر گرفت؟
برای محل خواب طول روز با توجه به وجود خورشید و گرمای نسبی هوا خیلی نکته ی خاصی وجود ندارد. اما برای خواب پیشنهاد می شود که اولاً قبل از ساعت 8 محلی را برای خواب از بین موکب های طول مسیر انتخاب کنید ثانیاً با توجه به سرمای شب سعی کنید به جای چادر در موکب هایی که ساختمان دارند و گرمتر هستند اطراق کنید. احتمال اینکه بعد از ساعت 11 شب جای گرم و مناسب گیر بیاورید کمی سخت خواهد شد. ذکر چند نکته در اینجا اهمیت دارد اولاً جای خواب مناسب برای خواهران و برادران در طول مسیر وجود دارد ثانیاً کسی بدون جای خواب نخواهد ماند! چون جا و ملزومات خواب مثل پتو و بالش به اندازه کافی هست فقط باید بتوانید موکبی که هنوز کامل پر نشده را پیدا کنید اگر از خود اهالی بخواهید برایتان معرفی می کنند که کجا هنوز برای خواب جا دارد.
* در طول شب شرایط پیاده روی چگونه است؟
ـ معمولاً بعد از ساعت 9 شب مسیر پیاده روی خلوت تر می شود و اکثر موکب داران تا اذان صبح استراحت می کنند اما در این میان کم نیستند موکب دارانی که شب را هم متناسب با سرمای شب خدماتی ارائه می کنند که زائرین شبرو را کمک کند. به عنوان مثال چایی و شیر داغ و حتی هدبند! برای جلوگیری از سرمای شب در طول شب توزیع می شود و عده ای هستند که ترجیح می دهند تا اذان صبح پیاده روی کرده و بعد از طلوع آفتاب بخوابند.
* سرویس بهداشتی و وضعیت بهداشت مسیر چگونه است؟
ـ هرچند که جمعیت زیادی در مدت زمان کوتاهی در این مسیر تردد می کنند اما به لطف اهل بیت و عشق خدام الحسین مسیر از لحاظ بهداشتی وضعیت مناسبی دارد و همچنین سرویس های بهداشتی (حمام و توالت) به صورت مرتب توسط خادمین تمیز می شود و اغلب سطح بهداشت در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد. هرچند پیشنهاد می شود در کوله همراهتان یک صابون داشته باشید.
* چه کنیم بیشتر بهره ببریم؟
ـ همانطور که عراقی ها خود را برای پذیرایی از شما از مدت ها قبل آماده می کنند شما هم برای تاثیر گذاری بیشتر روی آنها و بالا بردن سطح علاقه و همچنین فکر آنها کار کنید.به عنوان مثال تجربه ما در سنوات گذشته نشان داد بچه هایی که در طول مسیر ایستاده اند و به زائرین نگاه می کنند و بعضاً حتی با اصرار به شما خوراکی تعارف می کنند با یک اسباب بازی کوچک یا حتی یک بسته پاستیل چقدر به شوق آمده و مطمئناً در دراز مدت تاثیر این حرکت در ذهنشان و تصورشان راجع به شیعیان و حتی ایرانیان چقدر مثبت خواهد بود. حتی آماده کردن بسته های فرهنگی به زبانهای عربی یا انگلیسی و توزیع آن بین مردمی که پیاده می روند تاثیرگذار است. گاهی یک پوستر یا یک عکس کوچک مذهبی با یک جمله عمیق تاثیر شگرفی بر ذهن مخاطب خواهد گذاشت. روی تاثیر گذاری متقابل چه برای موکب داران چه برای سایر زائران از سراسر جهان برنامه ریزی کنید.
اگر در طول مسیر با همکاروانی ها به صورت گروهی اطراق می کنید بهتر است که برنامه ای برای آن محل در نظر بگیرید مثلاً ذکر مصیبت یا مداحی و … چون هم بعضی از موکب ها سیستم صوتی دارند که در اختیار می گذارند هم اینکه در طول مسیر به خاطر صدای زیاد بلندگو ها که دائماً در حال پخش نوای مداحی عربی هستند احتمالاً نمی توان مراسم یا مداحی داشت و گوش کردن به همین نواها و دیدن صحنه هایی که از جلوی چشم انسان در حال عبور است برای آماده شدن دل و توجه آدمی کافی است.
زیارت حسین با خستگی پیادهروی گویی مزهای دو چندان دارد و اینجاست که پا و دل با هم ارتباط پیدا میکنند! در طول مسیر هنگامی که پاهایمان خسته یا حتی در مواردی جراحتی کوچک پیدا می کند کافی است برای آماده شدن دل. کمی اگر مرغ دل را پرواز دهی به وضوح کاروانی را خواهی دید که از کربلا به سوی شام به اسیری می روند و وقتی نگاهت را به طرفین بر میگردانی و میبینی اینچنین با عزت در حال راه رفتنی و اینچنین از تو پذیرایی می شود مطمئناً با خود می گویی این کجا و آن کجا؟ اینجاست که آدمی میگوید: لایوم کیومک یا اباعبدالله!
ميليونها نفر به قصد زيارت قبر امام حسين (عليه السلام) با پاي پياده به سمت كربلا حركت ميكنند! اگه شما هم علاقه مند هستيد كه به اين سفر ملحق شويد اين راهنما را بخوانيد تا بدانيد كه چگونه ميتوانيد اين سفر پياده از نجف تا كربلا را طي كنيد.
*اطلاعات ضروري:
ميزان مسافت: ۸۰ كيلومتر
تعداد ستونها: ۱۴۵۲ ستون
فاصله بين هر ستون: ۵۰ متر (۲۰ستون =۱ كيلومتر)
زمان لازم براي پياده روي كل مسير: ۲۰ تا ۲۵ ساعت (متوسط روزي ۷ تا ۸ ساعت) زمان تخميني سفر پياده: ۲ تا ۳ روز
بهترين زمان شروع سفر: ۱۶صفر
انتظار ميرود در اين تاريخ سفر تمام شود: ۱۸ صفر
مسير با خيل جمعيت پياده كاملا مشخص است و فقط كافي است باقي زايران را دنبال كنيد:
از درب ساعت (باب الساعه) حرم حضرت علي (عليه السلام) خارج شده و پياده روي را مستقيم از كنار خيابان امام زين العابدين (عليه السلام) يا خيابان امام جعفر صادق (عليه السلام) شروع كنيد. اين مسيرها را مستقيم برويد تا به بزرگراه كربلا برسيد. به سمت چپ رفته، جايي كه هزاران نفر بصورت پياده به سمت كربلا در حال حركت هستند. به آنها ملحق شويد و بعد حدود ۷۵ كيلومتر در ستون ۱۴۵۲ شما به حرم حضرت عباس عليه السلام خواهيد رسيد.
*دستورالعملهاي پياده روي:
۱. پياده روي را از طلوع آفتاب آغاز كرده و در مغرب به طور كامل توقف كنيد.
۲. اولين شب را در يكي از موكبها (كمپ يا حسينيه) در حدود ستون ۵۰۰ و دومين شب را حدود ستون ۱۰۰۰ بگذرانيد.
۳. مدت طولاني پياده روي نكنيد. هر زماني لازم بود استراحت كنيد.
۴. در زمان نماز مغرب جايي را براي خواب بين صدها موكب (كمپ يا حسينيه) پيداكنيد. نيازي به نگراني نيست چون تعدادي زيادي از اين موكبها وجود دارد.
۵. مراكز افراد گمشده در ستونهاي ۷۲، ۳۳۵، ۶۰۲، ۱۱۰۳ و حرم حضرت عباس (عليه السلام) قرار دارند. هر سه كيلومتر مركز گزارش گمشدگان تعبيه شده است.
*چه وسايلي همراه داشته باشيم؟
لازم به ذكرست كه در اين سفر شما بايستي يك كوله پشتي بزرگ بهمراه داشته باشين كه حاوي دو سري بار ميباشد يكسري بار براي كل سفر يك هفته تان در كربلا و نجف و كاظمين، يكسري بار هم براي سفر سه روزهٔ پياده روي اربعين؛ وسايل عمومي همچون لباس، لباس گرم، و وسايل شخصيتان مربوط به كل سفرست و با سفرهاي ديگر شما تفاوت زيادي نميكند اما براي سه روز پياده رويتان وسايلي نياز است كه در زير به آنها اشاره ميشود.
۱. سعي كنيد وسايل كم وزني را با خود حمل كنيد. نيازي به همراه داشتن غذا يا آب نيست چون مقدار زيادي غذا و آب در مسير موجود است. صرفا مقداري خشكبار مانند پسته، بادام، انجير خشك، برگه زردآلو بهمراه داشته باشيد. ۲. مقداري داروي اساسي براي ۲ يا ۳ روز پياده روي همراه داشته باشيد. مانند قرص سرماخوردگي، پماد براي باز شدن عضلات پا، باند كشي براي بستن پا در صورت نياز، و… البته تعدادي كلينيكهاي كوچك و كمپهاي درماني در طول مسير وجود دارند.
۳. به جاي همراه داشتن كيف دستي يا كيف خريد از كوله پشتي سبك استفاده كنيد.
۴. براي جلوگيري از سرما خوردگي لباسهاي مناسب به همراه داشته باشيد: جوراب، دستكش، كلاه، پوشش گوش، كاپشن و غيره. البته بنابر تجربه هوا در طول روز مناسب و در شبها حسابي خنك است. لباسهاي گرمتان را حتي الامكان جوري انتخاب كنيد كه دكمه يا زيپ داشته باشد و قابليت كم يا زياد كردن لباسهايتان را در طول مسير داشته باشيد. خانمها بهتر است، پارچه اي نرم مشكي مستطيل كه جلوي صورت را بگيرد تهيه كرده و كش دوخته و چيزي شبيه پوشيه درست كنند تا در طول مسير از سرما و گردوغبار محافظت كند. خانمها از چادري استفاده كنند تا امكان انداختن كوله باشد. انواع چادرهاي لبناني و ملي مناسب است.
۵. كرم مناسب براي تاول و عرق سوز به همراه داشته باشيد. البته اگر ميدانيد دچارش ميشويد.
۶. بد نيست يك عدد كيسه خواب نيز بهمراه داشته باشيد تا در صورت مناسب و سرد بودن مكانها براي استراحت از شما در برابر خاك و سرما محافظت كند.
۷. شما ميتوانيد يك قرآن، دعا و زيارت جيبي و يا مداحي مورد علاقيتان به همراه داشته باشيد. البته بهتر است اينها را درموبايل خود داشته باشيد تا درحال پياده روي گوش فرا داده يا بخوانيد.
۷. كفشهاي نو و بندي را نپوشيد. بهتر است يك كفش مناسب و آزاد بپوشيد. اين مورد خيلي خيلي مهم است. چون در طول مسير دايما براي استراحت در موكبها ناچار به در آوردن كفش از پا هستيد.
۸. پاسپورت و شارژر موبايل را حتما به همراه داشته باشيد.
۹. امكان گم كردن همراهانتان در طول مسير وجود دارد بنابراين با توجه به آنتن ندادن موبايلتان در بعضي نقاط همچنين به دليل ترافيك بالاي شبكه از همان ابتداي مسير شماره علمي (ستون ها) را انتخاب كنيد كه اگر همراهانتان را گم كرديد زمان رسيدن به آن علم توقف كنند. فقط حواستان باشد شمارههاي رند خيلي شلوغ است و تجمع افراد زياد است.
۱۰. همه خدمات در طول مسير مانند اسكان، نوشيدني ها، غذاها و حتي ماساژ بصورت رايگان ارائه ميشود. نيازي به حمل مقدار زيادي پول نيست. فقط مقداري پول عراقي همراه داشته باشيد چون پول ايراني قبول نميكنند.
۱۱. سرويسهاي بهداشتي فراواني در طول مسير قرار دارند و همينطور تعدادي از موكبها نيز سرويس بهداشتي فرنگي دارند. از آنجا كه آب براي شستن دستها بعد از دستشويي سرد است و بعضا مايع و آب براي شستن دستها كم است بهتر است همراه خود تعدادي دستكش يكبار مصرف داشته باشيد تا براي دستشويي رفتن استفاده كنيد تا اگر آب نبود يا سرد بود نگران نظافت دستتان نباشيد. صابون خميري و ژل شستشو حتما همراه داشته باشيد.
۱۲. نيازي نيست نگران به پايان رساندن مسير باشيد. در هر جايي تصور كرديد كه ديگر توانايي ادامه دادن مسير را نداريد ميتوانيد از صدها ون، ماشين و يا اتوبو سهايي كه در مسير هستند براي رسيدن به كربلا استفاده كنيد.
۳ ۱. به طور متوسط ۹۹ / ۹۹ درصد تمامي زنان و مردان بالاي ۱۰ سال بدون هيچ مشكلي در روز سوم مسير را به پايان ميرسانند.
۴ ۱. از اينكه نام و آدرس هتل و يا حسينيه محل سكونت خودتان در كربلا را ميدانيد اطمينان حاصل كنيد.
۵ ۱. اگر كه ميخواهيد تماس تلفني داشته باشيد بهتر است اين كار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهيد به اين خاطر كه احتمالا به دليل ترافيك بالاي شبكه در طول روز با مشكل برخواهيد خورد.
۱۶. بهتر است چتري سبك به همراه داشته باشيد چون بارانهاي عراق بسيار سنگين است.
۱۷. اگر در نهايت با همه تدابير همسفرانتان را گم كرديد بهتر است آخرين جايي كه براي قرار در نظر ميگيريد ستاد عتبات عاليات ايران در جوار حرم امام حسين (علیه السلام) باشد كه آدرس اين مكان را بيشتر كسبه اطراف حرم ميدانند.
*شمارههاي مهم:
اورژانس: ۱۰۴
افراد گمشده: ۰۷۸۰۱۳۰۰۵۶۱
احكام شرعي: ۰۷۸۱۴۶۵۱۳۵۳
*مخابرات و ارتباطات در ایام اربعین
نوع دکل های BTS در کشور عراق برای ایام عادی جوری طراحی شده که نهایتا حجم دو میلیون کانکشن رو پاسخگو باشند اما در ایام اربعین تراکم جمعیت در شهر نجف ، مسیر نجف کربلا ، کربلا و مرز ها دهها برابر حالت عادی ست و به طبع میزان کانکشن ها بسیار کم میشود . و بار ترافیکی شبکه بسیار بالا در نتیجه :
اگر میخواهید تماسی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع افتاب انجام دهید یا از ساعت ۱۱ شب به بعد که بار ترافیکی شبکه مخابراتی عراق کاهش می یابد .. اپراتور ها:
تعرفه رومینگ همراه اول به شرح ذیل می باشد :
مکالمه دریافتی به ازای هر دقیقه ۱۴۵۰ تومان
مکالمه داخلی عراق به ازای هر دقیقه ۵۵۰ تومان (شما از داخل عراق تماس بگیرید)
مکالمه با ایران به ازای هر دقیقه ۱۱۰۰ تومان
(شما از داخل عراق تماس بگیرید)
پیامک ارسالی به ازای هر صفحه ۳۵۰ تومان
پیامک دریافتی رایگان
استفاده از اینترنت همراه به ازای هر مگابایت ۳۳۰۰ تومان
ایرانسل در قرارداد با اپراتور زین عراقی:
مکالمه دریافتی به ازای هر دقیقه ۱۵۰۰ تومان
مکالمه داخلی عراق به ازای هر دقیقه ۱۱۱۰ تومان (شما از داخل عراق تماس بگیرید)
مکالمه با ایران به ازای هر دقیقه ۲۲۲۰ تومان
(شما از داخل عراق تماس بگیرید)
پیامک ارسالی به ازای هر صفحه ۵۱۸ تومان
پیامک دریافتی رایگان
استفاده از اینترنت همراه به ازای هر ۵۰ مگابایت ۱۵۸۰ تومان
ایرانسل در قرارداد با سایر اپراتور های عراقی:
مکالمه دریافتی به ازای هر دقیقه ۱۰۳۷ تومان
مکالمه داخلی عراق به ازای هر دقیقه ۲۹۶۵ تومان (شما از داخل عراق تماس بگیرید)
مکالمه با ایران به ازای هر دقیقه ۶۵۲۳ تومان
(شما از داخل عراق تماس بگیرید)
پیامک ارسالی به ازای هر صفحه ۱۳۳۴ تومان
پیامک دریافتی رایگان
استفاده از اینترنت همراه به ازای هر ۵۰ مگابایت ۱۵۴۰ تومان
سیم کارت های عربی هم به لحاظ هزینه خیلی برتری زیادی نسبت به ایران ندارند اما اگر قصد استفاده از سیمکارت های ایرانی رو دارید نکته :
برای اینکه زمان بازگشت به ایران با قبض چند صد هزار تومانی مواجه نشوید
حتما از خطوط اعتباری استفاده کنید و کارت شارژ ها به تعداد لازم از ایران تهیه کنید و همراه ببرید .
بدلیل ترافیک بسیار زیاد شبکه عراقی اصلا روی اینترنت همراه سیمکارت ها حساب نکنید …
دوستان دو نوع سیم کارت اعتباری تو عراق می تونند تهیه کنند.یک نوعش ارزون تره؛یه مدت ازش استفاده نکنی می سوزه .و نیاز به ثبت به نام شما نداره.نوع دوم به نام شما ثبت میشه و در محل فروش سیم کارت اسکن گذرنامه شما رو می گیرند.این نوعش نمی سوزه و سالهای بعد هم می مونه.قیمتش حدود سی چهل هزار تومن خودمون میشه.سال بعد فقط شارژ می خواد.
جزوه آموزش زبان عربی عراقی:
برای دانلود جزوه آموزش زبان عربی عراقی اینجا کلیک کنید.
بازدیدها: 10
ممنون از اطلاعات مفیدتون.