آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری

آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری

خانه / مطالب و رویدادها / آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری

خطر احسان طبری را دست کم نگیرید و از تمام خطر نفاق بالاتر است و این تئوریسین جریان مارکسیسم در منطقه است

آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری

هیات احسان طبری از برجسته ترین متفکرین مارکسیسم در جهان بود که نه تنها نظیر او در کشورهای شرقی مانند هند و اندونزی (که احزاب کمونیست دارای سابقه طولانی و فعالیت نظری هستند) مشاهده نشده، بلکه در کشورهای غربی نیز (که مارکسیسم فرهنگ بومی شان محسوب می شد)، امثال او نادر و انگشت شمار بودند.

حضرت آیت الله سیداحمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، در مراسمی که به مناسبت وداع با پیکر حضرت آیت الله مصباح یزدی، در تاریخ 14 دی ماه 1399 در حرم مطهر رضوی برگزار شده بود، می فرماید: در سال های نخست پیروزی انقلاب اسلامی که در کمیته انقلاب خدمت می کردم، علامه جعفری به من فرمودند: «خطر احسان طبری را دست کم نگیرید و از تمام خطر نفاق بالاتر است و این تئوریسین جریان مارکسیسم در منطقه است»، در آن روز که احسان طبری بعث عراق را در اندیشه مارکسیسمی تغذیه می کرد، در منطقه بزرگترین تئوریسین مارکسیسم بود.

در آن سال ها، مباحثاتی که بین مرحوم مصباح یزدی و احسان طبری به وجود آمد، نه تنها احسان طبری در این مباحثات شکست خورد، بلکه تحت تاثیر نفوذ معنوی آیت الله مصباح یزدی، اعلام اسلام آوردن کرد و مسلمان شد و کتاب «کج راهه» را نوشت.

با مسلمان کردن عنصری که با اسلام آوردن او، سفره مارکسیسم در تمام منطقه جمع شد، تمام پشتوانه های ایدئولوژی های الحاد از بین رفت و تنها این یک اثر در عرصه عمر این عالم بزرگ بود که اگر نبود، مگر همین یک اثر، برای او در محضر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم، امروزی که به لقاءالله پیوسته است، یک شخصیت کم‎نظیر را به وجود می آورد

آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری
آیت الله مصباح یزدی و احسان طبری

احسان طبری، که عمری را در تحقیق و ترویج مارکسیسم گذرانده بود، ضمن نامه ای به روزنامه های رسمی کشور، در پاسخ به این سؤال که چرا پس از دستگیری به اسلام پیوسته است؟ می گوید: …خطاست اگر کسانی تصور کنند که انگیزه من در تغییر موضع گیری، ترس از فشار و عذاب، «زپانیات» مفروض و موهوم و لذا گریز بیم زده از ژرفای بی برکت کفر به زاویه پر رحمت اسلام است! چنین تصوری، ساده کردن شدید مسئله است. اکنون نیز تصریح می کنم که انگیزه عمده و اساسی من، دایر به انتقاد به مارکسیسم در تئوری و عمل و گسستن از این ایدئولوژی و روی آوردن به اسلام راستین، که امام امت در قول و فعل خود منعکس می کنند، تغییر ژرف و واقعی در بینش به عنوان روشن فکر ایرانی است. عوامل متعدد عقیدتی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی در ایجاد این دگرگونی بنیادی در بینش من مؤثر بود که هراس از فشار یا ترس از مرگ، در عِداد آنها نیست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه

Views: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *