اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 14 اردیبهشت 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 14 اردیبهشت 95

روزنامه کیهان **

جمع کارگران سختکوش جای مانور تجمل و تشریفات نیست

حضور پرتشریفات و دوری‌گزینانه روحانی در جمع کارگران با واکنش‌های اعتراضی حتی در میان حامیان وی مواجه شد.

سایت عصر ایران از سایت‌های حامی دولت در این باره نوشت: حضور حسن روحانی در میان کارگران گروه مپنا با حاشیه‌هایی همراه بود، حاشیه‌هایی که انتظار می‌رفت رئیس جمهور به آن‌ها دقت کند. به گزارش عصر خبر، گشت‌زدن و بازدید کردن روحانی با خودرو در میان کارگران و دست‌تکان دادن برای آنان از داخل خودرو ظاهر نامناسبی و سؤالاتی بوجود آورده است.

کارگران زحمتکش که روزانه در کارخانه در حال فعالیت هستند زمانی که در روز کارگر با رئیس جمهور خود مواجه می‌شوند انتظار دارند که وی را در میان خود ببینند نه اینکه با یک خودروی لوکس شاهد حضور وی در کارخانه باشند.

عصر ایران می‌افزاید: این اقدام تشریفات رئیس‌جمهوری در هر صورت نادرست است چرا که اگر این اقدام به دلیل وسعت کارخانه و کمبود وقت باشد می‌توانستند که فقط به بخش کوچکی از کارخانه قناعت کنند و در همان بخش کوچک به میان کارگران بروند الزامی برای بازدید از کل کارخانه وجود ندارد همانطور که سایر کارخانه‌ها و کارگرانشان نیز از بازدید رئیس جمهور محروم بوده‌اند نه اینکه کارخانه را با خودرو بازدید کنند و کارگران نتوانند از نزدیک رئیس جمهور خود را ببینند و حس فاصله به خصوص حس فاصله کارفرما و کارگر را لمس نکنند. اگر این اقدام به دلیل مسائل امنیتی باشد باز قابل پذیرش نیست چرا که قطعاً وسعت و جمعیت کارگران این گروه صنعتی از شهرها در سفرهای استانی رئیس‌جمهور که بیشتر نیستند که برای بازدید رئیس‌جمهور خدای ناکرده مشکل امنیتی بوجود آید. به هر صورت انتظار می‌رود دولتی که خود را از مردم می‌داند مقداری از تشریفات خود را بکاهد و کمی خاکی‌تر با مردمی که با حضور خود در عرصه انتخابات به حمایت از دولت منتخب خود پرداخته‌اند.

از سوی دیگر سید یونس کاظمی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در گوگل پلاس، ‌نقد جالبی را از تویوتا سواری رئیس جمهور منتشر کرد. وی نوشت: تولید داخلی و کارگرش مردند؛ وقتی که دیدند رئیس جمهور با خودروی لوکس خارجی از وسط کارخانه تولید داخلی عبور کرد و دست تکان داد…

همچنین خبرگزاری مهر در تحلیلی با عنوان «بازدید از نماد غرور ملی با لندکروز ژاپنی نوشت: بازدید سواره رئیس جمهور از گروه صنعتی مپنا و دیدار با کارگران، اقدامی خلاف روند همیشگی بازدید مقامات از اماکن صنعتی بود که در جایگاه خود قابل تأمل است. روحانی در حالی صنایع عظیم و موفق مپنا را نماد غرور ملی و مایه افتخار ایرانیان دانست که خود طریقی متفاوت در این بازدید را بنیان گذاشت. رئیس جمهور در اقدامی خلاف روند همیشگی بازدیدها به جای دیدار چهره به چهره با کارگران و شنیدن نقطه نظرات و یا درد دل‌هایشان سوار بر لندکروز ژاپنی با آنان دیدار کرد و حتی داخل کارخانه نیز حاضر به پیاده شدن از ماشین نشد!

علاوه بر منزلتی که کارگر در دین اسلام دارد بعد از انقلاب اسلامی نیز نظام جمهوری اسلامی نگاه ویژه‌ای به این قشر زحمت‌کش داشته است بطوری که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بیان داشتند: حیات یک ملت، مرهون کار و کارگر است.

مهر با اشاره به احترام خاص حضرت امام خمینی نسبت به کارگران می‌افزاید: بازدید رئیس جمهور ذهن‌ها را به دو سال پیش برد. سال ۱۳۹۳؛ که به مناسبت روز کارگر رهبر معظم انقلاب برای تجلیل از مقام کارگر به کارخانه مپنا رفتند تا از نزدیک با روند فعالیت‌های صنعتی این مجموعه آشنا شوند. نکته قابل توجه در آن بازدید این بود که معمولاً رسم بر این است که در مناسبت‌های مختلف برنامه دیدار با رهبر انقلاب در داخل حسینیه امام خمینی انجام شود و تعدادی از هر قشر جامعه به دیدار رهبری می‌شتافتند اما در روز کارگر برخلاف رسم همیشگی این بار رهبر انقلاب بود که برای قدردانی از زحمت این قشر زحمت‌کش به دیدار آنها رفتند و پیش از سخنرانی هم ساعاتی را در میان مدیران و کارگران مپنا گذراندند و از نزدیک توضیحات‌شان درباره هر یک از بخش‌های مجموعه را شنیدند.

یونسی: پیشنهاد حامیان روحانی برای انصراف از نامزدی ۹۶ خطرناک است

مشاور و دستیار رئیس جمهور، نظر برخی حامیان روحانی مبنی بر انصراف وی از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را ناشیانه و خطرناک توصیف کرد.

علی یونسی در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد و درباره این نظر که روحانی ریاست جمهوری را رها کند و به عضویت در مجلس خبرگان بپردازد گفت: به نظر من طرح چنین مسائلی یا ناشیانه است یا خیلی خطرناک. آقای روحانی بسیار باهوش‌تر از این است که وارد این گونه مسائل شود. روحانی با آگاهی، مسئولیتی را پذیرفته و مصمم است که وظیفه ریاست جمهوری را تا آخر که ۸ سال است، دنبال کرده و طی کند.

وی می‌افزاید: اگر روحانی در برخی حوزه‌هادچار کم‌کاری و کاستی‌هایی هم بوده، به خاطر آن است که برای وی موانع و سدهایی ایجاد کردند روی هم رفته هیچ کسی نمی‌تواند با او در سال ۹۶ رقابت جدی کند.

خبرنگار آفتاب یزد در این مصاحبه پرسید «هر چند در انتخابات هفتم اسفند رأی‌آوری لیست ۱۶+۳۰ در تهران، یک پیروزی برای اصلاح‌طلبان و اعتدال قلمداد می‌شد، اما سوم شدن حسن روحانی رئیس جمهور ایران در انتخابات مجلس خبرگان هم جای حرف و حدیث داشت. به نظر می‌آید که سوم شدن روحانی در خبرگان یک هشدار مردمی به اوست. از دیدگاه شما آیا این موضوع زنگ خطری برای دولت یازدهم است؟ چرا روحانی سوم شد؟» یونسی در پاسخ گفت: تحلیل ما از انتخاب مجلس شورای اسلامی با خبرگان متفاوت است. با یک تحلیل مشابه نمی‌توانیم نتیجه هر دوی این انتخابات را بررسی کنیم. مردم به خبرگان با یک نگاه خاص رأی می‌دهند، در اینکه آنها به هاشمی رفسنجانی رأی دادند یک معنای ویژه وجود داشت. از طرفی فراموش نکنیم نفر دوم انتخابات خبرگان، یعنی آقای امامی کاشانی فردی است که از هیچ گروه خاصی مخالفی نداشته است، امامی کاشانی کسی بود که هم آرای اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان را به خود اختصاص داد، در حالی که درباره آقای روحانی وضعیت متفاوت است. او مخالفینی در میان جریان سیاسی رقیب دارد. بنابراین طبیعی است که آقای امامی کاشانی باید در میزان آرایی که کسب کرده از روحانی جلوبیفتد.

یونسی می‌افزاید: انتخابات خبرگان برای روحانی این پیام را داشت که مردم به عنوان نفرهای اول به او رأی دادند و نه نفر اول. شاید انتظار دوستان آقای روحانی این بود که ایشان نفر اول بشود اما مردم اینگونه تشخیص دادند که برای خبرگان، او جزو نفرات اول باشد.

دولت اگر به خود نیاید آمریکا ده‌ها میلیارد دلار را غارت می‌کند

اگر غارت ۲ میلیارد دلاری پسابرجامی با واکنش قاطع ایران مواجه نشود، باب غارت باز خواهد شد.

به گزارش «الف» براساس اطلاعات موثق در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیارد دلار حکم قضایی دادگاه‌های آمریکا در خصوص دریافت غرامت از ایران صادر شده و آخرین این احکام، پرداخت ۱۰ میلیارد دلار بابت دخالت ایران در حادثه یازده سپتامبر است!

خطرناک اینکه برخی پول‌های ایران در خارج از آمریکا نیز براساس همین احکام قضایی (غیرقانونی) توقیف شده که از جمله آن ۲ میلیارد دلار در کشور لوکزامبورگ است. اگر ایران سکوت کند (مثل وضعیت فعلی) امکان تسری موضوع هست. بابش باز می‌شود و همه پول‌ها به نوبت توسط آمریکایی‌ها برداشت خواهد شد. پسابرجام پولها آزاد نمی‌شود، بلکه خورده می‌شود!!

در ادامه این گزارش با طرح این سؤال که «چکار باید کرد؟» آمده است: ایران می‌تواند براساس قانون «صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی» مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۷۸ مقابله به مثل کند. تاکنون شکایت دریافت ۶ میلیارد دلار خسارت به خاطر اقدامات تروریستی آمریکا در دادگاه‌های داخلی مطرح شده که البته ظاهراً قوه قضائیه هنوز به حکم نهایی نرسیده است!

همچنین اعلام نقض برجام هم اگرچه مانع حقوقی دارد اما بالاخره یک راهکار برای اعمال فشار می‌باشد، ایجاد مطالبه عمومی برای مقابله به مثل و برخورد قاطع و بازدارنده ضروری است.

روحانی باید جهانگیری را به خاطر آزادسازی واردات لوکس مؤاخذه می‌کرد

یک اقتصاددان حامی دولت گفت عدم انتقاد از دولت خطای راهبردی است و روحانی رویکرد تک‌صدایی را در حوزه اتخاذ راهبرد اقتصادی ایجاد کرده است.

فرشاد مؤمنی در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته است: واقعیت این است که به طور مشخص در حیطه مسائل اقتصادی، آقای روحانی یک اشتباه فاحش راهبردی انجام داده‌اند و آن این است که رویکرد تک‌صدایی را در محیط پیرامونی خود برای اداره اقتصاد کشور از منظر اندیشه‌ای ایجاد کرده و این تک صدایی هم یک تجربه تلخ در دوره ۱۳۶۸ ]دولت سازندگی[ به بعد از خود به یادگار گذاشته است. شخصاً از تحلیل‌هایی که از زبان آقای روحانی نقل شده است، انتقاد کرده‌ام که چون ایشان علاقه‌مند به راه رفتن روی یک ستون هستند، قادر نبودند یا نخواستند که دیدگاه‌های کارشناسی جامع‌تر را در اطراف خود ایجاد کنند. ایشان مطلبی را در حیطه اقتصاد بر زبان می‌آورند که نسبت اندکی با توسعه ملی دارد. برای مثال وقتی ایشان این تحلیل را ارائه کردند که بحران تقاضای مؤثر در اقتصاد ایران ریشه در به تعویق انداختن خرید توسط مردمی که مشکلی برای خرید ندارند ولی انتظار سقوط قیمت‌ها را دارند، نشان می‌دهد که با بررسی‌های شخصی بیان شده است، لذا به این نتیجه می‌رسیم که گزارش و تحلیل‌هایی که به ایشان داده می‌شود از اعتبارهای کارشناسی لازم برخوردار نیست و نسبت به مسائل حیاتی کشور مانند آنچه نسبت به سرنوشت غم‌انگیزی که برای تولیدکنندگان وجود دارد- که بخش عمده‌ای از آن میراث دولت قبلی است- دولت یازدهم از همت کافی برای برطرف کردن آن مشکلات برخوردار نیست.

ادعای شما تأیید این مطلب است که آقای روحانی تیم بسته‌ای از مشاوران اقتصادی دارند که آمارهای واقعی را در برخی امور به وی اطلاع می‌دهند؟

بله، وقتی می‌بینیم که ریاست محترم جمهور کمتر از فقر گسترده و بی‌عدالتی‌های موجود جامعه صحبت به میان می‌آورند و از فشار طاقت‌فرسایی که بر بیش از سی درصد از جمعیت ایران وجود دارد در سخنانش نکته‌ای دیده نمی‌شود و به جای آن هم برخی وزیرانشان دغدغه کسانی را دارند که در جست‌وجوی بهره‌مندی‌های رانتی هستند، مانند نامه‌ای که چهار وزیر ایشان نوشتند و ما هیچ واکنشی در جهت تعقیب آن نامه که دغدغه‌های صنفی را به مسائل ملی تشخیص داده بود مشاهده نکردیم، به نظر من این عدم واکنش بازتاب رویکرد تک‌صدایی در اطراف ایشان در زمینه فهم کارشناسی از واقعیت‌های اقتصادی ایران است.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌افزاید: برای نمونه در دوره مسئولیت آقای روحانی بر قوه مجریه یعنی در سه سال اخیر یک مقام مسئول ]جهانگیری[ به صراحت در حالی که می‌دانست چه مقدار در تنگنای اقتصادی به لحاظ ارزی هستیم، آزادسازی واردات در زمینه کالاهای لوکس را ابلاغ کردند و بعد در مقام سرپوش بر این موضوع اعلام کردند که این کار در راستای اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است. ما از آقای روحانی نه به عنوان یک اقتصاددان بلکه به عنوان یک مدیر با تجربه انتظار داریم که با این گونه ناروایی‌ها برخورد کنند.

مؤمنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به صراحت اعلام می‌کنم که به مطامع رباخوارانه مسلط بر سیستم بانکی که بیشترین نقش را در فلاکت تولیدکنندگان کشور داشته، توجه نکنند. آقای روحانی باید مقامات بانک مرکزی را مؤاخذه کند که چرا داده‌هایی که می‌تواند امکان شفاف شدن این مسئله را فراهم می‌کند مهیا نکرده است و چرا این موضوع را از فهرست داده‌هایی که بانک مرکزی بر طبق قانون موظف بوده که منتشر کند، حذف کرده است.

دو دوزه‌بازی مدعیان اصلاح‌طلبی با علی لاریجانی

اصلاح‌طلبان به دو دوزه‌بازی با علی لاریجانی بر سر ریاست مجلس روی آورده‌اند.

این طیف از یک سو می‌گویند عارف باید رئیس مجلس شود و از سوی دیگر مدعی تعامل با لاریجانی و عدم رقابت با وی هستند. معنای این دو دوزه‌‌بازی کاربست فشار و فریب توأمان برای حذف بی‌سرو‌صدای لاریجانی است.

در این زمینه محسن رهامی رئیس کمیته ائتلاف اصلاح‌طلبان به ایرنا گفت: اصلاح‌طلبان با لاریجانی رقابت نمی‌کنند. به ادعای وی فهرست امید ۱۲۵ راهیافته به مجلس دارد که با ترکیب برخی نمایندگان دیگر ممکن است اکثریت پیدا کند.

همزمان فاطمه ذوالقدر منتخب اصلاح‌طلب تهران به ایسنا گفته است: توافق اصلاح‌طلبان بر ریاست دکتر عارف است.

عبدالله ناصر عضو مرکزیت سازمان مجاهدین (انقلاب) نیز به نامه‌نیوز گفت: عارف تنها گزینه مورد اجماع اصلاح‌طلبان برای ریاست مجلس است.

وی ادامه داد: نامزد اصلی ریاست مجلس برای اصلاح‌طلبان و اعتدالیون دکتر عارف است و ایشان را گزینه اصلی ریاست می‌دانند. هم در تهران و هم در دیگر شهرستانها روی این گزینه اجماع دارند.

اما کاظم‌ جلالی دیگر منتخب تهران در مصاحبه با تسنیم و در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر امضاء میثاق‌نامه بین ۳۰ منتخب لیست امید برای حمایت از ریاست‌ عارف، با ابراز بی‌اطلاعی از وجود چنین میثاق‌نامه‌ای، گفت: میثاق‌نامه‌ای را تاکنون ندیدم و کسی هم از ما امضایی نخواسته و من هم هیچ چیزی را امضا نکردم.

غیر از جلالی، بهروز نعمتی دیگر منتخب رهروانی حوزه انتخابیه تهران به خبر آن‌لاین گفت: فراکسیون رهروان بعد از مرحله اول انتخابات مجلس، یک جلسه داشت و به زودی هم یک جلسه دیگر خواهیم داشت و اساسا انحلال فراکسیون کذب محض است.

وی گفت: بسیاری از دوستان به تشکیل دو فراکسیون در مجلس دهم اصرار دارند اما ما فراکسیون سومی هم تشکیل خواهیم داد با همان مشی فراکسیون رهروان ولایت که احتمالا نام آن تغییر می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا علی لاریجانی رئیس این فراکسیون خواهد بود یا نه؟ اظهار داشت: این مسئله هنوز مشخص نیست اما ایشان حتما عضو فراکسیونی که گفتم خواهد بود. کما اینکه هم‌اکنون نیز ایشان عضو فراکسیون رهروان ولایت هستند.

وی در واکنش به خبرسازی رسانه‌ها درباره دیدارها و مذاکرات عارف و لاریجانی، نیز گفت: این آقایان تاکنون نشستی درباره ریاست مجلس با یکدیگر نداشته‌اند، اما چندین بار تلفنی با هم صحبت کرده‌اند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* یک مبلغ وهابی سعودی، همجنس‌گرایی را مستحق مجازات دنیوی ندانست و گفت: کسی با این گناه از اسلام خارج نمی‌شود. به گزارش «العالم» این سخنان «سلمان العوده» موجی از انتقادات شدید و همراه با خشم را به همراه داشت. به نوشته سایت سعودی «ایلاف»، العوده در گفت و گو با یک روزنامه سوئدی گفت: «همه کتاب‌های آسمانی همجنس بازی را گناه می‌دانند. این عمل مستلزم مجازاتی در دنیا نیست بلکه گناهی است که انسان در زندگی آینده آن را به دوش می‌کشد و این براساس قول صحیح در اسلام است که انسان آزاد است هر طوری می‌خواهد رفتار کند، اما باید عواقب آن را برعهده بگیرد». فعالان سعودی با ایجاد هشتگی در توئیتر سخنان سلمان العوده را محکوم کردند.

* تصاویر ویدئویی گرفته شده از یک گروه اروپایی وابسته به داعش نشان می‌دهد تروریست‌ها برنامه‌ای برای ساقط کردن هواپیمای مسافربری بوسیله یک موشک‌انداز در این قاره دارند. به نوشته پایگاه خبری «میرور» یک خبرنگار، با نفوذ به این گروه تروریستی در پاریس جزئیاتی را از صحبت‌های افراطیون بدست آورد. یکی از تروریست‌ها با نشان دادن هواپیمایی که بالای سر آنها در پرواز بود گفت با «یک موشک‌انداز کوچک» می‌توان فاجعه‌ای را برای کل کشور (فرانسه) بوجود آورد. این خبرنگار، که شش ماه طول کشید تا اعتماد داعشی‌ها را برای ورود به گروهشان در پاریس بدست آورد،‌ گفت هیچ نشانی از اسلام در پس نقشه‌های تروریست‌ها ندیده است. تحقیقات وی بخشی از مستند او با نام «سربازان خدا»‌ست که در فرانسه به نمایش درخواهد آمد. رئیس این گروه که جوان دورگه ترکیه‌ای فرانسوی با نام «اسامه» است، به این خبرنگار وعده داده بود که اگر یک حمله انتحاری انجام دهد، بهشت در انتظار اوست. یکی از اعضای این گروه نیز دوباره ادعا کرد که می‌توانند هواپیماهای مسافربری را بسادگی منفجر کنند. در نهایت، پلیس با حمله به مقر این گروه تعداد زیادی از اعضای آن را دستگیر کرد.

* گروه تروریستی تکفیری داعش، در انجام عملیات تروریستی در مقر پاپ در ایتالیا ناکام ماند. بعد از آنکه پلیس ایتالیا ۴ مظنون را به دلیل تلاش برای پیوستن به داعش و انجام حملات تروریستی در این کشور دستگیر کرد، اکنون مشخص شده است که این افراد قصد انجام عملیات تروریستی در واتیکان مقر پاپ را داشتند. دادستان شهر میلان گفته است ابعاد این ماجرا محرمانه بود و نمی‌توان آن را فاش کرد.

*معاون احمدی نژاد و یک نماینده اصول گرا در تبریز در مورد نتایج انتخابات اعلان تشکیک کردند معاون احمدی نژاد بعد از شکست در انتخابات و قرار گرفتن در آخرین رتبه با تشکیک در نتایج انتخابات اعلان داشته است که به منظور صیانت از آرا برای رفع پاره‌ای از ابهامات و مسائل در روند انتخابات ازمجاری قانونی پیگیری خواهد کرد. دیگر نماینده اصولگرای شهر تبریز نیز با محق دانستن خود گفته است: شخص آقای فرماندار قول دادند تا به این درخواست رسیدگی کرده و آن را اجرا کنند، هوادارانم را به آرامش دعوت میکنم و از آن‌ها میخواهم تا منتظر باشند قانون به نحو احسنت اجرایی شود. مسئولان به ما قول داده‌اند تا احقاق حقوق از مسیر قانونی ما را همراهی کنند. در انتخابات تبریز افراد معتدل از جناح‌های مختلف و مستقل مانند همیشه برای مجلس انتخاب شدند.

*********************************

روزنامه ایران**

اختلاف نظر درباره میزان بدهی زنجانی

شرکت ملی نفت ایران معتقد است بابک زنجانی ۶/۲ میلیارد یورو به این شرکت بدهکار است اما قاضی صلواتی در دادنامه‌ صادره، متهم ردیف اول پرونده نفتی را به رد یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار «یورو» در حق شرکت نفت محکوم کرده است. رسول کوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با «تسنیم» در پاسخ به این سؤال که دادگاه در حکم خود، میزان رد مال زنجانی به شرکت نفت را چقدر اعلام کرده است، گفت: «هر کسی اعم از موکل یا شرکت نفت می‌تواند ادعا داشته باشد اما مستند، رأی دادگاه است هر چند که قطعی نشده باشد.» وکیل مدافع بابک زنجانی اضافه کرد: «در حکمی که قاضی صلواتی برای موکل صادر کرده، میزان بدهی مشخص شده و موکل به رد یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار «یورو» محکوم شده است. بنابراین شرکت نفت می‌تواند ادعا کند که بدهی‌اش ۱۰ میلیارد است و ما هم می‌توانیم ادعا کنیم بدهی نداریم اما ملاک، حکم دادگاه است.» کوهپایه‌زاده ادامه داد: «ارزش اموال داخلی موکلم در جلسه دادگاه از سوی معاون دادستان، دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام شد که با یک حساب و کتاب سرانگشتی مشخص می‌شود این اموال، ۳۰ درصد بدهی موکلم را پوشش می‌دهد اما وکیل شرکت نفت بدون دقت و صحت گفته اگر اموال به فروش برسد، یک ششم بدهی را هم پوشش نمی‌دهد.»

نقد «گشت نامحسوس» در «رسالت»

روزنامه «رسالت» طی گزارشی با عنوان «باری که پلیس به تنهایی به دوش می‌کشد» ضمن مرور دیدگاه‌های مدافعان و منتقدان طرح «گشت نامحسوس» نوشت: «برخی از منتقدان روی‌آوری پلیس به این طرح را نشان از ناکارآمدی راهکارهای موجود می‌دانند و این راهکار را نیز ناکارآمد می‌دانند و اجرایی شدن آن را باعث امنیتی شدن فضای جامعه و کاهش اعتماد اجتماعی می‌دانند. امین قانعی راد، رئیس انجمن جامعه‌شناسی در نقد طرح امنیت اخلاقی و استفاده پلیس از گشت نامحسوس و اینکه آیا طرح‌های این‌چنینی از سوی پلیس، خواهند توانست در اصلاح رفتار جامعه موفق باشند، می‌گوید: «این اقدام به نحوی اعتراف به از‌کار‌افتادن همه راهکارهای موجود است. در واقع روی‌آوردن به گشت نامحسوس امنیت اخلاقی، یعنی نتوانسته‌اند از طریق برنامه‌هایی که پیش از این اجرا شده، نتیجه موفقیت‌آمیزی داشته باشند. راهکار دیگری نمانده و به آخرین راه توسل جسته‌اند؛ راهی که اگر اجرا شود، بار منفی بسیاری خواهد داشت و در صورت محقق‌نشدن شکستی دوباره است. به اعتقاد من، این طرح از همین ابتدای اجرا شکست خورده است و جز تحمیل هزینه، دستاوردی دربر‌ نخواهد داشت. وقتی بیان می‌شود که بناست گشت نامحسوس در تهران آغاز به کار کند، این خبر باید موجب تحریک و ترس شود: «ای کسانی که در رفتار خود برخی معیارها را رعایت نمی‌کنید، کسانی بر رفتار شما ناظرند و بازخواست خواهید شد» اما در عوض ایجاد ترس، شاهدیم که این خبر اسباب تفریح برخی اقشار جامعه شده است. مصداق این حرف، مطالب طنزگونه‌ای است که طرح پلیس را به چالش می‌کشد. از سوی دیگر، اگر این ساز ‌و ‌کار بتواند در جامعه عمومی ترس ایجاد کند و مردم مدام نگران باشند که نگاهی از بیرون به آنها خیره است، تهدید امنیت انسانی است. به دنبال این اتفاق با کاهش سرمایه‌های اجتماعی، بی‌اعتمادی مردم به یکدیگر و سوء استفاده از این طرح به طور مشهود اتفاق خواهد افتاد.»

امام جمعه کرمان احمدی‌نژاد را نپذیرفت

در حالی که قرار بود محمود احمدی‌نژاد پس از ورود به کرمان به دیدار امام جمعه این شهر برود، در میانه راه این برنامه تغییر کرد و محمود احمدی‌نژاد راهی جیرفت شد. به نوشته «انتخاب»، گزارش‌ها حکایت از آن دارد طی روزهای گذشته تعداد زیادی از چهره‌های متنفذ سعی در انجام ملاقات میان امام جمعه کرمان و محمود احمدی‌نژاد داشته‌اند. امام جمعه کرمان طی سال‌های گذشته انتقادهای فراوانی از محمود احمدی‌نژاد داشته است. وی هفتم اردیبهشت ماه خطاب به کارگران گفته بود: «آقای احمدی‌نژاد با ادبیات خاصی می‌خواست مملکت را اداره کند.» آیت‌الله جعفری با انتقاد از شعار افزایش یارانه‌ها گفت: «اینکه کسی با چنین شعاری وارد شود، کلاه سر مردم گذاشتن است. من با هیچ دولتی حساب خاصی ندارم و به حسب وظیفه‌ام از همه دولت‌ها حمایت کرده‌ام. اما کسی که با شعار چند برابر کردن یارانه‌ها می‌آید، حقه‌باز است. مواظب باشید برای بار دوم سرتان کلاه نرود.»

*********************************

روزنامه خراسان **

نسیم آنلاین مدعی شد:

آیت ا… هاشمی رفسنجانی در مراسم رونمایی از کتاب زندگی و زمانه خود گفت: در دوره احمدی نژاد به ویژه پس از سال ۸۸ انقلاب داشت منحرف می‌شد و به سمت اختناق می‌رفت، من موفق شدم در بدترین شرایط تا حدودی این وضع را عوض کنم و مردم با همان مردانگی که انقلاب کردند سال ۹۲ هم پیروز شدند. در سال ۹۴ هم بزرگان را نگذاشتند وارد میدان شوند و چند چهره رده سوم و چهارم توانستند ژنرال‌های رقیب را کنار بزنند. اکنون دیگر می‌توانم راحت بمیرم زیرا مردم تصمیماتشان را خودشان می‌گیرند و در این نزدیکی پایان عمر که راه انقلاب را مسدود کرده بودند آن را باز کردم.

دولت بهار مدعی شد :

علی اکبر جوانفکر در گفت و گو با این سایت، اظهارات سید محمود علوی وزیر اطلاعات درباره فرود هواپیمای حامل رئیس جمهور سابق و هیات همراه وی در یک فرودگاه نظامی در نیویورک را حیرت انگیز خواند و گفت: در تمامی سفرهای دکتر احمدی نژاد به نیویورک هواپیمای حامل ایشان و هیات همراه همواره در فرودگاه جان اف کندی نیویورک فرود آمده است.

سایت آنا نوشت:

حجت‌الاسلام علی عسگری معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به راه‌اندازی فراکسیون دانشگاه در مجلس دهم اظهار کرد: «انتخاب مردم خیلی حساب شده و آینده‌نگرانه به انجام رسیده و مردم به افراطیگراهای هر دو جناح به یک اندازه رای ندادند.»

سایت پایش مدعی شد :

در برنامه های انتخاباتی که توسط کارشناسان دفتر احمدی نژاد تهیه و به تایید رسیده، توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و به ویژه طبقات فرودست در اولویت قرار گرفته است.بر اساس این طرح، چنانچه احمدی نژاد نامزد انتخابات شود، جذاب ترین شعار انتخاباتی وی، ایجاد اشتغال برای حداقل یک فرزند هر خانوار است. در این طرح چنانچه در هر خانواده ای چند فارغ التحصیل بیکار وجود داشته باشد، دولت متعهد خواهد شد یک نفر از اعضای این خانواده را استخدام کند. همچنین در صورت نامزدی احمدی نژاد در انتخابات، او وعده افزایش یارانه های نقدی را خواهد داد اما نه به میزان۲۵۰ هزار تومان که اخیرا در رسانه ها عنوان شده است.

صراط نیوز مدعی شد:

در فاصله کمتر از ۲۰ روز تا آغاز به کار مجلس دهم، اخبار رسیده به صراط حکایت از مذاکره دو عضو شاخص جبهه پایداری با یکی از نزدیکان عارف دارد. هنوز معلوم نیست خروجی این مذاکرات چه بوده اما ممکن است در نهایت به حمایت نمایندگان متمایل به جبهه پایداری در مجلس، از ریاست عارف منتهی شود؛ اتفاقی که در صورت تحقق می تواند هم خواسته اکثریت اصلاح طلبان مبنی بر ریاست عارف را محقق کند و هم هدف جبهه پایداری برای پایین کشیدن علی لاریجانی از صندلی ریاست.

پایش مدعی شد :

حجت الاسلام سید رضا تقوی که از سال ۱۳۸۸ تاکنون رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور بوده، به زودی از سمت خود کنار رفته و روحانی دیگری جایگزین وی خواهد شد.حجت الاسلام حاج علی اکبری، نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برای تصدی این سمت صحبت شده اما وی گفته است: ترجیح می دهد همچنان در مرکز رسیدگی به امور مساجد به کار خود ادامه دهد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

شهادت ۲۰ زائر در کاظمین

در پی انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در منطقه سیدیه در جنوب بغداد ده‌ها تن کشته و زخمی شدند. یک منبع در پلیس عراق اعلام کرد در این انفجار دست‌کم ۲۰ تن کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند. شبکه المیادین اعلام کرده این انفجار زائران کاظمین در منطقه السیدیه را هدف قرار داده است. امروز مصادف است با شهادت امام موسی کاظم(ع) و هزاران شیعه راهی این منطقه شده‌اند. همچنین برخی منابع اعلام کردند تعداد قربانیان و زخمی‌های این انفجار در حال افزایش است. در همین حال هیات نمایندگی سازمان ملل در عراق (یونامی)، در گزارش ماهانه خود اعلام کرد، در پی خشونت‌های ماه گذشته در عراق دست‌‌کم ۷۴۱ تن جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد ۴۱۰ نفر غیرنظامی و بقیه از نیروهای امنیتی بودند. طبق این گزارش، یکهزار و ۳۷۴ تن دیگر نیز در خشونت‌های ماه آوریل در عراق مجروح شده‌اند.

مصر رئیس‌ دوره‌ای شورای امنیت شد

مصر روز یکشنبه ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را در ماه مه بر عهده گرفت. طبق این گزارش، عمرو ابو اللطیف ابو العطا، نماینده دائم مصر در سازمان ملل متحد، ریاست دوره‌ای شورای امنیت را از لیو جیه‌یی، همتای چینی خود که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را در ماه آوریل بر عهده داشت، تحویل گرفت. براساس منشور سازمان ملل متحد، شورای امنیت مسؤولیت اصلی حفظ صلح و ثبات را در جهان بر عهده دارد.

یورش اسرائیلی‌ها به مقبره یوسف(ع)

برخی منابع امنیتی اعلام کردند، بامداد دیروز تعدادی از شهرک‌نشین‌ها با حمایت ارتش رژیم صهیونیستی به محوطه مقبره حضرت یوسف(ع) واقع در شرق شهر نابلس یورش بردند. این منابع بدون اشاره به بازداشت و یا درگیری در این یورش افزودند:‌ شهرک‌نشین‌ها همزمان با آغاز جشن‌های یهودیان به بهانه به جا آوردن نماز، یورش‌های خود به این منطقه را با حمایت شدید نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی افزایش داده‌اند.

سودان اقدام آمریکا را تلافی کرد

وزیر مشاور در وزارت خارجه سودان گفت:‌ مقام‌های آمریکایی به سفارت خارطوم در واشنگتن درخواست صدور ویزا دادند اما دولت سودان از صدور ویزا برای آنها امتناع کرد. وی به این مساله اشاره نکرد که این مقام‌های آمریکایی چه کسانی بودند و اینکه چرا می‌خواستند به خارطوم بروند. سه‌شنبه گذشته وزارت خارجه سودان کاردار سفارت آمریکا در خارطوم را احضار کرد. پیش‌تر واشنگتن از صدور ویزا برای چند تن از مقام‌های ارشد دولت سودان از جمله وزیر کشور، آموزش و بهداشت برای شرکت در نشست‌های بین‌المللی امتناع کرده بود.

مادورو به مردم: شورش کنید!

با افزایش فشار مجلس ونزئلا برای عزل رئیس‌جمهور این کشور، نیکولاس مادورو از طرفداران خود خواست در صورت پیروزی مخالفانش در همه‌پرسی برای عزل وی، دست به اعتصاب عمومی و«شورش» بزنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مادورو در سخنرانی خود به مناسبت روز کارگر خطاب به هزاران حامی جنبش چاوزی در مقابل کاخ ریاست جمهوری گفت: «اگر الیگارشی روزی علیه من اقدام کرد و موفق شد این کاخ را تصاحب کند، من به شما دستور می‌دهم که شورش کنید و یک اعتصاب عمومی نامحدود به راه بیندازید». این در حالی است که هیأت ملی انتخابات ونزوئلا، هفته گذشته اعلام کرد مدارک لازم برای جمع‌آوری ۲۰۰ هزار امضا به منظور برگزاری همه‌پرسی عزل رئیس‌جمهور ارائه شده است.

اتحادیه روزنامه‌نگاران مصر خواهان برکناری وزیر کشور

در ادامه اعتراضات مردم و نهادهای مدنی مصری علیه دیکتاتور وطن فروش، عبدالفتاح السیسی، اتحادیه روزنامه‌نگاران این کشور ضمن محکومیت یورش نیروهای امنیتی به مقر خود، برکناری فوری وزیر کشور را خواستار شد. به گزارش تارنمای الیوم‌السابع، «یحیی قلاش» رئیس اتحادیه روزنامه‌نگاران مصر گفت: «ننگ تجاوز به مقر اتحادیه تنها با برکناری فوری وزیر کشور شسته می‌شود». یکشنبه‌شب گذشته حدود ۳۰ تا ۳۵ نیروی امنیتی با هدف بازداشت

۲ روزنامه‌نگار متحصن که در تظاهرات اعتراض‌آمیز به واگذاری ۲ جزیره تیران و صنافیر به عربستان سعودی شرکت داشتند، به مقر اتحادیه روزنامه‌نگاران یورش بردند.

بازدیدها: 124

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *