اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 25 خرداد 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 25 خرداد 95

روزنامه کیهان **

استارت دوران پساروحانی در تیم رسانه‌ای دولت؟!

یک سایت حامی دولت نوشت تیم رسانه‌ای دولت نقش تخریبی علیه دولت دارند و برخی مدیران آن در کنار اشتغالات شرکتی، منتظر دوران پساروحانی هستند.

سایت انتخاب در این باره نوشت: ۳ سال تمام است که جریانات مخالف و موافق دولت، یکصدا از ضعف تیم رسانه‌ای دولت سخن می‌گویند؛ جریانی ناهمگون و غیرمرتبط، هم نسبت به یکدیگر و هم نسبت به دولت! که ذهن‌شان، بیش از آنکه متوجه دولت و جریانات رسانه‌ای باشد، مشغول اولویت‌های کاری و اقتصادی خود است! یا دغدغه‌ای نسبت به دولت ندارند، اعتقادی به آن ندارند و یا در ذهن مبارک خود، خرید سهم فلان شرکت توزیع یا اخذ فلان مجوز و…، فروخته شود، خریده شود و…!

اجزای این تیم رسانه‌ای غیر مرتبط، از دسته حیرت‌انگیزترین انتخاب‌های دفتر رئیس جمهور است. به طوری که جمع‌آوری این همه جزء، فرد و جریانات نامرتبط با دولت و ناهمگون با یکدیگر، از دسته هنرهایی است که تنها از پس برخی «به ظاهر دوستان روحانی» برمی‌آید!

در نتیجه هنر این دوستان، مدیریت رسانه‌ای دولت به کسانی سپرده شده که به ایده‌های رئیس‌جمهور باور ندارند و خود را مدیون رقیب روحانی می‌دانند، و چه بسا اولویت‌های دیگری دارند یا آنکه اساساً رسانه را نمی‌فهمند! و چنین می‌شود که اجزای تیم رسانه‌ای دولت، هر یک از تیم رسانه‌ای رقیب، در جایگاه‌های رسانه‌ای دولت جا خوش کرده‌اند و سوگمندانه، به دغدغه‌های دولت بی‌توجه‌اند!

انتخاب می‌افزاید: این تیم ناهمگون که اولویت‌هایش را، هر چیزی جز «رسانه» و «دغدغه‌های دولتی» می‌توان دانست، هم تبختر ویژه‌ای دارد و هم، ادعایش گوش فلک را کر می‌کند! و جالب‌تر آنکه، خود را عامل موفقیت‌های دولت می‌پندارند، و نمی‌بینند (و شاید نمی‌خواهند چشم باز کنند) آن بدنه عظیم مردمی که در سال ۹۲ به روحانی رأی داد، مدتهاست به ادعاهای دولت اعتقاد ندارد.

نکته غمبار ماجرا اینجاست، همین تیم ناهمگون، در یک ادعا مشترکند؛ آنها در پس ذهن خود و در جلسات خصوصی، به یکدوره‌ای بودن «روحانی» معتقدند، از همین رو، از هم اینک، بار و بندیل وسعت یافته خود را جمع کرده و آماده «کسب و کار» در فضای «پسا روحانی» هستند! خدا را چه دیدید، شاید در دولت بعدی (در صورت نبودن روحانی) این تیم ناهمگون، همگون‌تر از پیش به دولتی بعدی، خدمات ارائه دهد!

اپوزیسیون سر کار است /تلاطم‌ها به ثبات جمهوری اسلامی لطمه نمی‌زند

یک سایت وابسته به ضد انقلاب با اظهار افسردگی نسبت به سرانجام انتخابات خبرگان و مجلس نوشت: جمهوری اسلامی دارای مکانیزم تعادل و ثبات در پس همه تلاطم‌هاست.

گویانیوز می‌نویسد: گرچه باید از هر امکان درونی و یا قانونی حداکثر استفاده را برای تضعیف نهاد دین و ولایت و کوتاه کردن دست آن از حکومت و دولت نمود، اما دلخوش کردن به مجراهای قانونی و نیروهای داخلی این نظام و سرمایه‌گذاری تام و تمام روی این امید و دلخوشی‌ها، حداکثر می‌تواند برای مدت کوتاهی منجر به برهم زدن تعادل این نظام شود.

گویانیوز می‌افزاید: سرانجام با انتخاب احمد جنتی به ریاست مجلس خبرگان رهبری و انتخاب شدن علی لاریجانی به ریاست مجلس دهم همه‌چیز به سر جای اولش بازگشت و جمهوری اسلامی پس از یک دوره کوتاه نوسان و تلاطم، تعادل خود را بازیافت. گویی مانند شاقولی که پس از نوسان‌های گاه تند و یا بعضا آرام، باز هم به گرانیگاه خود باز می‌گردد.

بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی، در طول حیات جمهوری اسلامی، همواره معتقد بوده‌اند که این نظام هرگز روی آرامش و تعادل نخواهد دید اما تحولات و نوسانات جمهوری اسلامی بویژه پس از آغاز جنبش اصلاح‌طلبی در سال ۱۳۷۶ اما نشان می‌دهد که این حکومت با وجود عوامل گوناگون درونی و بیرونی بر هم زننده آرامش آن، همواره توانسته، پس از یک دوره عمدتا کوتاه تلاطم و مجددا به نقطه تعادل خود بازگردد و دولت و حکومت را دربست در چهارچوب دین و شرع اسلام نگاه دارد.

این سایت می‌نویسد: در مقطع سالهای ۱۳۷۶، یک جنبش قوی اصلاح‌طلب که بخشی از نیروهای درونی این نظام را به دنبال خود کشاند، آغاز گردید. اما به محض اینکه این جنبش نقطه اصلی تعادل بخش و گرانیگاه این حکومت دینی را، یعنی ولایت‌فقیه و بازوی اصلی آن شورای نگهبان را هدف قرار داد و شعار حذف نظارت استصوابی را مطرح نمود، به سرعت مورد سرکوب و حذف قرار گرفت. جنبش سبز نیز، دقیقا بدلیل هدف قرار دادن ولایت فقیه در حقیقت سمبل اسلامیت است به شدت سرکوب گردید؛ به طوری که پس از آن دیگر هیچ اصلاح‌طلبی از نسل اول جنبش اصلاح‌طلبی و سپس جنبش سبز نتوانست وارد مراجع تصمیم‌گیری این نظام گردد.

می‌توان گفت که با انتخاب احمد جنتی به ریاست مجلس خبرگان و انتخاب علی لاریجانی، فرایند بازگشت جمهوری اسلامی به نقطه تعادل و گرانیگاه اصلی آن، مراحل پایانی خود را با موفقیت پشت سرگذاشته است.

واقعیت‌های خلاف وعده‌ها /بزرگ‌ترین چالش دولت ۳ ساله

بزرگ‌ترین چالش دولتمردان فعلی این است که اگر ۳ سال پیش در موضع اپوزیسیون دولت بودند حالا نمی‌توانند از همین موضع سخن بگویند.

روزنامه وطن امروز در تحلیلی نوشت: ۲۴ خرداد ۹۲ را می‌توان مصداق واقعی برخاستن راست از دنده چپ دانست، جایابی جریان راست سنتی که به عنوان یک جریان حرفه‌ای سیاسی هیچ گاه از امتیازات سیاسی یک کنش «از پایین به بالا» برخوردار نبوده و هرگز تا قبل از ۹۲ نتوانسته بود در یک انتخابات رقابتی بزرگ از جنس ریاست جمهوری پیروز شود، در موقعیت اپوزیسیون و تغییر دهنده وضع موجود از معجزاتی بود که جز با «تکل از پشت خطرناک» اصلاح‌طلبانه در فتنه ۸۸ و نابلدی سیاسی جریان اصولگرا امکانپذیر نبود. امروز حدود ۱۱۰۰ روز از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران می‌گذرد و به نظر می‌رسد مهم‌ترین نگرانی دولت روحانی پس از ۳ سال از بین رفتن همین مزیت نسبی باشد، تغییر جایگاه از موقعیت اپوزیسیون به پوزیسیون، مسئله کانونی دولت در سازماندهی موقعیت اجتماعی-سیاسی خود در این روزهاست.

هم با مراجعه به عقل و هم با اندکی تأمل در بازخوردهای اجتماعی می‌توان فهمید که تئوری حواله کردن نارسایی‌ها و ناکارآمدی‌ها به دولت قبل تا جایی جواب می‌دهد. ساختن دو قطبی‌های کاذب در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و عقیدتی در سطوح بالای نظام برای تغییر جهت‌گیری‌های اصلی هم حتی اگر تحت مشورت حاذق‌ترین اساتید عملیات روانی باشد تا همان جا کار می‌کند، دقیقاً تا نقطه‌ای که مخاطب به جای «احساس یا برداشت از واقعیت» با خود «واقعیت» مواجه می‌شود. فردی که بنزین ۴۰۰ تومانی سال ۹۲ را ۱۰۰۰ تومان به باک ماشین می‌ریزد، کارمند متوسط‌الحالی که از دی ماه ۹۴ درگیر تورم سال ۹۵ است و تا خرداد ۹۵ از افزایش حقوق ۱۰ درصدی‌اش خبری نیست، کارگری که خود یا یکی از نزدیکانش به دلیل ورشکستگی فلان کارخانه معروف از کار اخراج شده است، دیگر کاری با «احساس یا برداشت از واقعیت» ندارد، او حالا خودش مواجهه مستقیم با واقعیت دارد، حتی اگر نداند نقدینگی که مرداد ۹۱ به ۴۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود، بیش از ۲ برابر شده و در پایان سال ۹۴ به بالای هزار هزار میلیارد تومان رسید، و رقم بودجه حقوق و مزایای نهاد ریاست جمهوری در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۳ رشد بیش از ۲ برابر، نسبت به سال ۹۲ رشد بیش از ۲/۵ برابر و نسبت به سال ۹۱ افزایش بیش از ۳ برابری یعنی ۳۰۰ درصدی را نشان می‌دهد، حتی اگر به شبکه‌های اجتماعی دسترسی نداشته باشد و خبر از فیش حقوقی چند صد میلیونی فلان مدیر بانکی و بهمان رئیس بیمه نشنیده باشد.

آقای وزیر! حاشیه‌نشینی را ۱۶ سال مدیریت لیبرالیستی تولید کرد

وزیر بی‌کارنامه راه و شهرسازی برای چندمین‌بار گفت مسکن مهر فاجعه بود.

عباس آخوندی که دیروز برای ترسیم چشم‌انداز وزارتخانه متبوعش در حوزه مهر و نقد، و مسکن و شهرسازی در مجلس حضور پیدا کرده بود، گفت: دفعه قبل گفتم و باز هم می‌گویم طرح فاجعه‌آمیز مسکن مهر با وجود اینکه هزینه صدهزار میلیاردی به همراه داشت اما بنا به گزارش وزیر کشور حدود ۱۹ میلیون بدمسکن در کشور وجود دارد و ۹ میلیون نفر حاشیه‌نشین هستند. البته وزارت راه به تکمیل مسکن مهر متعهد است.

یادآور می‌شود ۲ میلیون و سیصد هزار خانواده کم بضاعت به واسطه طرح مسکن مهر صاحب‌خانه شدند. وزیر راه با وجود ۳ سال ناسزاگویی به مسکن مهر و سر دادن شعار مسکن اجتماعی، عملا هیچ کاری جز تصویب وام مسکن‌های ۱۶۰ میلیونی برای زوج اولی‌ها آن هم با اقساط ۲/۳ میلیون تومان انجام نداده است.

وزیر راه بدون اشاره به صاحب‌خانه شدن ۲/۳ میلیون خانواده به واسطه مسکن مهر، مسئولیت بدمسکنی و حاشیه‌نشینی را نیز متوجه دولت قبل می‌کند حال آن که ماجرای حاشیه‌نشینی به اعتبار سیاست‌های تبعیض‌آلود دولت سازندگی و بی‌اعتنایی‌های دولت اصلاحات، شدت پیدا کرد و محصول ۱۶ سال بی‌اعتنایی به اقشار پایین جامعه بود اما آقای آخوندی که خود بخشی از همان دولت‌ها بوده، اکنون ژست نگرانی برای حاشیه‌نشین‌ها می‌گیرد. جالب‌تر اینکه او همین چند ماه قبل با نگاه سوپرلیبرالیستی، نظارت به قیمت‌ها و سازمان حمایت از مصرف‌کننده را سوسیالیستی خواند و تخطئه کرد.

با عنایت به سبک وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ناسزاگویی هر چند وقت یک بار به نظر می‌رسد کشور نیازی به وزیری با این بی‌کارنامگی ندارد و می‌توان ایشان را مرخص کرد و صرفا برای سهولت کار بر سر در وزارت متبوع وی نوشت «مسکن مهر فاجعه است». یا اینکه به جای گزارش دادن چند وقت یک بار به مجلس، فایل یا نوار صوتی ضبط شده‌ای را با همین مضمون به مجلس بدهند که هر چند وقت یک بار پخش شود.

عبدی: زندگی چپ‌ها فرق کرده شمال شهری شده‌اند

عباس عبدی می‌گوید: اغلب بازداشتی‌های پس از خرداد ۱۳۸۸ بالا‌شهری بودند و اصلاح‌طلبان به تدریج زندگی‌شان عوض شده است.

وی ضمن مقاله‌ای با عنوان «اصلاح‌طلبان و فرودستان» در نشریه کارگزارانی «صدا» به ماجرای شکست در انتخابات ۸۴ اشاره می‌کند و می‌نویسد: باید قبول کرد که بخشی از اصلاح‌طلبان در عمل، توجه گذشته خود به طبقات ضعیف را فراموش کردند یا کنار گذاشتند. این امر دو علت عمده داشت. علت اول فکری بود به دلیل شکستی که در دفاع از نوعی از اندیشه سوسیالیسم دولتی متحمل شدند، فاصله‌ای نظری با ذهنیت‌های گذشته پیدا کردند. آنان در عمل دو گروه شدند، گروهی اقتصاد بازار وکوچک شدن دولت و تقویت بخش خصوصی را به عنوان خط مشی اقتصادی پذیرفتند و گروهی دیگر کماکان به گزاره‌های سابق ملتزم بودند، هر چند نه به شدت گذشته ولی این دو گروه در کنار یکدیگر به زیست مشترک ادامه دادند، زیرا از یک سو دوستی و رفاقت قدیمی داشتند، از سوی دیگر مخالفت اصول‌گرایان با آنان، موجب وحدت اصلاح‌طلبان می‌شد و به همین دلیل این تفاوت‌ها در برابر وحدت سیاسی نادیده گرفته می‌شد.

عبدی ادامه می‌دهد: این همزیستی در روزنامه سلام وجود داشت، بعدها در جبهه مشارکت دیده شد، بازتاب آن در دولت آقای خاتمی هم بود و برنامه سوم به نوعی محصول تفاهم و توافق نسبی این دو جناح با یکدیگر بود، در حالی که برنامه چهارم تا حدود زیادی گرایش به اقتصاد بازار پیدا کرد. این تحول را در نیروهای غالب در جریان دفتر تحکیم وحدت هم می‌توان دید که تا سال ۱۳۷۵ غلبه با جناح چپ است و از آن به بعد کم‌کم مسایل فرهنگی و سیاسی اهمیت بیشتری یافت و نیز گرایش راست اقتصادی غلبه پیدا می‌کند.

این فعال سابقاً چپ می‌نویسد: علت دوم زندگی شخصی آنان است که به طور ملموسی باگذشته فاصله گرفته بود و بسیاری از مدیران آن در مقایسه با گذشته زندگی متفاوتی را تجربه می‌کردند. یک بار به یکی از دوستان گفتم، اگر آدرس محل سکونت کسانی که در جریان رویدادهای پس از خرداد ۱۳۸۸ به زندان رفته‌اند را بنویسی، معلوم می‌شود که بخش قابل توجهی از آنان در مناطق شمالی شهر هستند. شاید بتوان درباره محل سکونت قدری اغماض کرد، ولی زندگی آنان نیز چون گذشته نبود و نیست. بنابراین گزاره بی‌توجهی اصلاح‌طلبان به مسائل و مطالبات این قشر را به صورت کلی می‌پذیرم،‌ولی علت اصلی شکست اصلاح‌طلبان را مربوط به این مسئله نمی‌دانم. شکست آنان ناشی از بی‌توجهی به پایه‌های تحلیلی اصلاحات بود. آنان نسبت به چند پایه از تحلیل‌های خود توجهی نکردند و به همین دلیل شکست خوردند. اول موضوع ضرورت حفظ رفتار وحدت‌طلبانه پیش از رسیدن به مرحله‌ای که به طور نسبی غیرقابل بازگشت تلقی شود و دموکراسی به طور عرفی و نسبی نهادینه شده تصور شود. دوم درک نادرست نسبت به نقش درآمدهای نفتی در تغییر اوضاع سیاسی و مسئله سوم نیز عدول از سیاست اصلاح‌طلبان.

وی از موضع نسخه‌پیچی برای آینده می‌نویسد: به گمان من نیازی نیست که اصلاح‌طلبان از سیاست‌های اصلی خود دست بردارند، چرا که در این صورت دچار تناقض خواهند شد و نخواهند توانست بازی خود را انجام دهند. ولی این بدان معنا نیست که نسبت به اقشار فرودست کم توجه باشند. مسئله اصلی این اقشار اشتغال است، به علاوه تأمین حدی از نیازهای ضروری مثل بهداشت و درمان.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* مجتهد، افشاگر معروف خاندان آل‌سعود مدعی شد «محمد‌بن‌سلمان» جانشین ولیعهد سعودی برای رهائی از بحران یمن با ایران نامه‌نگاری کرده است. افشاگر معروف خاندان آل‌سعود که خود را «مجتهد» نامیده است در توییتر خود نوشت «محمدبن‌سلمان» فرزند پادشاه عربستان و وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی از حل بحران یمن ناامید شده و برای پایان این بحران‌نامه‌ای به ایران نوشته و درخواست کمک کرده است. براساس این گزارش «مجتهد» هدف از این نامه نگاری را خروج از بحران یمن عنوان کرده و نوشته است: بحرانی که حوثی‌‌ها به صورت توهین‌‌آمیزی عربستان را به دادن امتیازات مجبور می‌کنند. بنا بر اعلام مجتهد این نامه نگاری به واسطه طرف سوم یعنی کشور عمان انجام شده است. وی در عین حال به محتوای نامه‌‌ها و زمان ارسال آنها هیچ اشاره‌ای نکرده است.

* رئیس سازمان زندان‌ها گفت: بیش از ۲ هزار نفر به خاطر عدم پرداخت مهریه در حبس بسر می‌برند که باید با اقدامات موثر برای حل مشکل آنان کوشید. اصغر جهانگیر افزود: نگاه ما به مهریه نه تنها واقعی نیست که سنتی است و باید فرهنگسازی در این زمینه صورت گیرد. به گزارش ایرنا، وی گفت: در زمان حاضر فردی به بیشترین میزان؛ یعنی یک‌هزار و ۵۱۴ سکه به عنوان عدم پرداخت مهریه مدت‌هاست در زندان بسر می‌برد و همچنین در کمترین میزان مهریه هم فردی با یک سکه در استان خراسان رضوی در حبس است.

* سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پ‍زشکی با تاکید براینکه متاسفانه وضعیت پوشش در تعدادی از بیمارستان‌های خصوصی با کدهای اخلاقی کشور ما و حتی کشورهای غربی هم خوانی ندارد،گفت: اگر موضوع پرداختی به پرستاران بابت آرایش ظاهری صحت داشته باشد این پرداختی غیرقانونی و قابل پیشگیری است. دکتر ایرج حریرچی افزود: چنین اقداماتی در شان جامعه پرستاری و در شان مدیریت بیمارستانهای خصوصی نیست که با توسل به این‌گونه اقدامات سعی در جلب بیمار داشته باشند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت:‌ اگر مدارکی دال بر این موضوع بدست آوریم با خاطیان به شدت برخورد می‌شود کما اینکه هم اکنون وضع پوشش خصوصی خلاف کدهای اخلاقی و عرفی جامعه است. حریرچی افزود: نباید با اینگونه رفتارها شان جامعه پزشکی تحت‌الشعاع قرار گیرد و محیط درمانی آلوده به مسائل غیراخلاقی شود. وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت علاوه بر صیانت از وضعیت بهداشت و درمان جامعه وظیفه ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی را نیز برعهده دارد، گفت: باید با افزایش نظارتها جلوی ارتکاب خطاهای فرهنگی در حوزه سلامت گرفته شود.

*********************************

روزنامه خراسان**

انتخاب مدعی شد :

شنیده شده برخی نمایندگان جبهه پایداری در مجلس نهم که موفق به حضور در مجلس دهم نشدند و اصطلاحاً «بیکار» شده اند، جذب وزارت نفت خواهند شد. این شنیده های موثق در حالی به گوش رسیده که طبق رسم معمول، آن دسته از نمایندگان سابق مجلس ، جذب دولت می شوند که مواضع آنان، لااقل متضاد با دولت مستقر نباشد!

بهار نیوز نوشت :

اخبار دریافتی حاکی است پرونده شکایت مهندس حمید بقایی از اشرفی اصفهانی، رییس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری رسیدگی و حکم اولیه نیز صادر شده و بر این اساس اشرفی اصفهانی به دو سال انفصال از سمت فعلی و دو سال حبس تعلیقی محکوم شده است.بنابراین گزارش حکم قطعی هنوز صادر نشده و اشرفی اصفهانی در مهلت قانونی می تواند به حکم صادره اعتراض کند.

*********************************

روزنامه ایران**

گری سیک: امریکا به معامله با ایران نیاز دارد

گری سیک مشاور امنیتی سابق دولت امریکا گفت که «واشنگتن و شرکایش باید اطمینان دهند که ایران از امتیازات کامل اقتصادی توافق هسته‌ای برخوردار می‌شود و در این زمینه، امریکا باید به قول و قرار خود پایبند بماند.» به گزارش خبرگزاری صداوسیما، گری سیک در مقاله‌ای افزود: «ما باید به ایران نیز انگیزه دهیم به قول خود عمل کند. بسیاری در ایران با توافق هسته‌ای مخالفند و سعی می‌کنند مذاکرات را تضعیف کنند اما ایران کشوری در حال تغییر است. جمعیت جوان و تحصیلکرده‌اش دیدگاه‌های روبه رشدی دارند و بسیاری دوست دارند کشورشان در مسیر جامعه جهانی حرکت کند، آنها معتقد به حقوق بشر، تساهل دینی و آزادی بیان هستند.» گری سیک تأکید کرد: «نمی‌توانیم از نیاز به معامله با ایران فرار کنیم. دولت اوباما در را به روی ایران گشود، حالا وظیفه دولت بعدی واشنگتن است تا این مسیر را ادامه دهد.» وی گفت: «بتدریج و قدم به قدم، باید اقدامات مثبت ایران را تلافی کنیم و درهای خود را به روی تجارت، سرمایه‌گذاری و تبادلات آموزشی و فرهنگی با آنها باز کنیم.» گری سیک خاطرنشان کرد: «واشنگتن و تهران می‌توانند روابط گرمتری داشته باشند. در همین راستا توانایی ما در تأثیر گذاری در رویدادهای متشنج غرب آسیا، مستلزم همکاری با ایران است.»

کوهپایه‌زاده: زنجانی با وثیقه ۵ هزار میلیارد تومانی آزاد می‌شود

رسول کوهپایه‌زاده وکیل مدافع بابک زنجانی، در واکنش به اظهارات سخنگوی دستگاه قضایی، بازداشت موکلش پس از تاریخ ۹ دی ۹۴ را غیرقانونی خواند و گفت: «اموال متهم شناسایی بشود یا نشود، تکلیف قانونی از قضات رسیدگی‌کننده ساقط نمی‌شود؛ زنجانی با تودیع وثیقه ۵ هزار میلیارد تومانی آزاد می‌شود». به گزارش تسنیم، محسنی اژه‌ای در نشست خبری روز یکشنبه خود از احتمال آزادی زنجانی با قرار وثیقه ۸ یا ۹ هزار میلیارد تومانی خبر داده بود.

لیبرمن: واشنگتن در توافق با ایران منافع کوتاه مدت را ترجیح داد

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه بار دیگر از باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا به دلیل توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرد و گفت که «اوباما با این کار اشتباه کرد و منافع کوتاه مدت سیاسی را به اهداف امنیتی بلند مدت ترجیح داد.» به گزارش ایرنا، آویگدور لیبرمن در مصاحبه‌ای با رادیو نظامی رژیم صهیونیستی اظهارداشت: «توافق هسته‌ای کشورهای غربی با ایران، گرچه فعالیت‌های هسته‌ای این کشور را برای زمان محدودی محدود می‌کند اما در طولانی مدت می‌تواند به تنش‌های بیشتر در منطقه بحران‌زده خاورمیانه منجر شود.»

لیبرمن با بیان اینکه این توافق موجب آزاد شدن منابع مالی بلوکه شده تهران می‌شود، ابراز عقیده کرد که «این وضعیت موجب بروز مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد و در نتیجه، می‌توان پیش‌بینی کرد که جهان با این توافق ناامن تر می‌شود.» در همین حال، پایگاه اینترنتی روزنامه «تایمز اسرائیل» روز یکشنبه در مقاله‌ای مدعی شد که تهدید داعش تهدیدی موقت و زودگذر است اما تهدید ایران هسته ای، همیشگی و بسیار خطرناک است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

تهدید نمایندگان ترک‌تبار پارلمان آلمان به مرگ

چند تن از نمایندگان ترکیه‌ای‌الاصل پارلمان آلمان بعد از به رسمیت شناختن تصمیم آلمان برای قتل‌عام خواندن کشتار مردم ارمنستان، تهدید به مرگ شدند. براین اساس، ۱۱ نماینده پارلمان آلمان با ریشه ترکیه‌ای، بعد از دریافت تهدید به مرگ تحت محافظت پلیس هستند. همچنین وزارت خارجه آلمان به این نمایندگان هشدار داد به دلیل تهدید به مرگ، به ترکیه سفر نکنند. پارلمان آلمان اخیرا طی رای‌گیری کشتار مردم ارمنستان به دست عثمانی‌ها را قتل‌عام نامیده بود که با واکنش تندی از سوی ترکیه مواجه شد.

اسرائیل مجهز به ۸۰ کلاهک هسته‌ای

مرکز پژوهش‌های صلح استکهلم در گزارشی اعلام کرد که به نظر می‌رسد اسرائیل ۸۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد. این مرکز که مقر آن در سوئد قرار دارد، در گزارش خود نوشت: انبارهای سلاح هسته‌ای جهان در سال جاری میلادی کاهش یافته است اما روند کاهش بسیار کند بوده و ۹ قدرت هسته‌ای جهان به ارتقای زرادخانه‌های خود ادامه داده‌اند. تعداد سلاح‌های هسته‌ای در ژانویه به ۱۵ هزار و ۳۹۵ کلاهک هسته‌ای رسید که در مقایسه با سال ۲۰۱۵، ۴۵۵ کلاهک کاهش یافته است.

نبیل رجب مجدداً بازداشت شد

نیروهای آل‌خلیفه بار دیگر نبیل رجب، فعال برجسته حقوق‌بشری بحرینی را بازداشت کردند. سمیه رجب، همسر وی به روزنامه الوسط گفت نیروهای آل‌خلیفه صبح دوشنبه نبیل رجب را در منزلش واقع در «بنی‌جمره» دستگیر کردند. وی رئیس مرکز حقوق‌بشر بحرین و همچنین عضو مشورتی سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق‌بشر است. نبیل رجب در آوریل ۲۰۱۵ به اتهام توهین به وزارت دفاع و کشور بحرین در توئیتر بازداشت شد اما پس از تحمل ۳ ‌ماه زندان مورد عفو پادشاه بحرین قرار گرفت و آزاد شد.

انفجار در بیروت

انفجار بمب در پایتخت لبنان که یکشنبه شب لحظاتی قبل از افطار روی داد، خسارات گسترده‌ای به ساختمان‌های منطقه الظریف وردان وارد کرد. این انفجار پشت ساختمان یک شعبه بانک لبنان و مهجر در منطقه الظریف وردان رخ داد. خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد بمب در زیر یک دستگاه خودرو کارگذاشته شده بود؛ اما وزیر کشور لبنان گفته است که بمب داخل یک کیف جاسازی و در کنار دیوار بانک لبنان و مهجر قرار داشته است. گروه تروریستی تکفیری داعش پیش‌تر اعلام کرده بود که قصد دارد در ماه رمضان در لبنان مرتکب جنایات تروریستی شود. ژنرال بصبوص، مدیرکل نیروهای امنیت داخلی لبنان(پلیس) گفت که این بمب حدود ۵ تا ۱۵ کیلوگرم وزن داشته است. این انفجار تلفات جانی نداشته است. این در حالی است که برخی مسؤولان مدعی هستند میان این انفجار و تحریم‌هایی که آمریکا علیه حزب‌الله لبنان اعمال کرده رابطه وجود دارد.

گوشت اسرائیلی بر سفره اعراب خلیج‌فارس

روزنامه کویتی«القبس» از صادرات محموله‌های گوشت اسرائیلی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با همکاری امارات پرده برداشت. به گزارش تسنیم، این روزنامه نوشت: «یک کشتی بزرگ به نام میسورا که حامل گوسفندهای متعلق به یک شرکت اردنی در کویت بود، از بندر ایلات در سرزمین‌های اشغالی فلسطین حرکت کرده، پس از عبور از بندر العقبه وارد بندرالشویخ کویت شد. روزنامه القبس در گزارشی مصور این سوال را طرح می‌کند که آیا این کشتی حامل گاوها و گوسفندهای استرالیایی است یا اسرائیلی؟ و آیا مجوز محموله به جای اینکه اسرائیلی باشد، به مجوز اردنی تغییر کرده است؟ نویسنده کویتی در نهایت می‌پرسد: «آیا گوشت‌های اسرائیلی در سفره‌های افطار در ماه رمضان خواهد بود؟!» این اطلاعات همزمان با گزارش پایگاه انگلیسی میدل ایست ارائه شده که اعلام کرده است شیخ منصور بن زائد، معاون نخست‌وزیر امارات و وزیر امور ریاست، مالک شرکتی است که در همکاری با پسر آرییل شارون، نخست‌وزیر جنایتکار پیشین رژیم صهیونیستی مخفیانه گوشت گاو به تل‌آویو وارد می‌کند.

***************************************

بازدیدها: 48

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *