اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 3 آذر 94

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 3 آذر 94

روزنامه کیهان **

روند جدایی اعتدالیون از اصلاح‌طلبان شدت گرفت

یک روزنامه زنجیره‌ای که قبلاً درباره «عبور (اصلاح‌طلبان) از روحانی با رمز اعتدال» هشدار داده بود، معتقد است جدایی حامیان دولت از اصلاح‌طلبان در حال وقوع است.

روزنامه آرمان با بیان اینکه هشدارهای انتخاباتی جدی گرفته نمی‌شود، تیتر زد «جدایی حامیان دولت از اصلاح‌طلبان» و خاطرنشان کرد: همان طور که در روزهای قبل گزارشی با تیتر «عبور از روحانی با رمز اعتدال» را منتشر و طی آن نسبت به جدا شدن بخشی از نقش آفرینان ۲۴ خرداد ۹۲ به واسطه انحصارطلبی‌ها و عدم توجه به طیف حامیان دولت هشدار داده بود، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه جدایی حامیان دولت را اعلام کرد. حزب اعتدال وتوسعه همان حزب نزدیک به رئیس جمهور است که سخنگو و معاون کل نهاد ریاست جمهوری و… دولت از اعضای آن هستند اما با وجود ارزش این حزب برای اصلاح‌طلبان در جهت تحقق خواسته‌هایشان از دولت، برخی تنگ نظری‌ها سبب شد که به آن میزان به این طیف توجه نشود و آنها تصمیم بگیرند لیستی جدا از اصلاح‌طلبان ارائه دهند. هنوز خطر جدا شدن‌ها وجود دارد و به نظر می‌رسد برخی اظهارات که نسبت به جایگاه حامیان دولت در ساز و کارهای انتخاباتی اصلاح‌طلبان شده است موجبات نگرانی و دلخوری این حزب را فراهم کرده است؛ بنابراین اگر این مشکلات رفع نشود در آینده شاهد کناره‌گیری‌های دیگر نیز خواهیم بود.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفت‌وگو با «آرمان» این جدا شدن را اعلام کرده بود و برای بار دیگر درباره احتمال ائتلاف اعتدالیون با اصلاح‌طلبان در جریان انتخابات پیش‌رو، اظهار کرد: تصمیم گرفته‌ایم که رسماً در ستاد انتخابات اصلاح‌طلبان حضور نداشته باشیم، اما در معرفی مصادیق با آنها تعامل خواهیم داشت. غلامعلی دهقان اظهار کرد: طی ماه‌های آینده شاهد ارائه لیست نامزدهای انتخاباتی مجلس از سوی چهار جریان اصلاح‌طلبان، اصولگرایان معتدل، جریان پایداری و اعتدالیون خواهیم بود.

این فعال سیاسی همچنین درباره احتمال ائتلاف میان اعتدالیون و اصلاح‌طلبان با اشاره به اظهارات اخیر موسوی لاری درباره رقابت با گروه‌های مختلف گفت: آقای لاری اخیراً اعلام کرده‌اند با طیف لاریجانی رقابت می‌کنم نه شراکت. این در حالی است که ما اعتدالیون معتقدیم باید با طیف آقای لاریجانی به جای رقابت شراکت کنیم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که ضمن ستایش حسن ظن دوستان شورای هماهنگی و شورای راهبردی اصلاح‌طلبان رسماً در ستاد انتخاباتی دوستان اصلاح‌طلب حضور نداشته باشیم. دهقان با بیان اینکه در معرفی مصادیق کسب ۲۹۰ کرسی مجلس آینده تعامل زیادی با اصلاح‌طلبان خواهیم داشت، اظهار کرد: بنا به تعریفی که از اعتدال داریم امروز بخشی از اصولگرایان نیز شامل معتدلین می‌شوند.

در همین حال زیباکلام با اظهار نگرانی نسبت به روند جدایی در میان اصلاح‌طلبان نوشت: اگر اعتدال و توسعه شنبه، حزب کارگزاران یکشنبه، طرفداران آقای عارف دوشنبه، شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان سه‌شنبه، حزب اراده ملت چهارشنبه و پنجشنبه گروه دیگری جدا شود، دیگر نیازی نیست که رقیب تلاشی برای پیروزی داشته باشد. در چنین شرایطی در تهران و دیگر شهرها دو جین اصلاح‌طلب حضور خواهند داشت. زمانی که اصلاح‌طلبان به دست خود اسباب شکستشان را فراهم کنند دیگر چه نیازی به اقدامات رقیب است؟

وی در عین حال با حذف نام روحانی خواستار تدوین لیست مشترک تحت نظارت هاشمی رفسنجانی و خاتمی شد.

وال استریت ژورنال: آمریکا از هماهنگی روسیه با ایران در منطقه نگران است

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد آمریکا از هماهنگی سیاست‌های روسیه و ایران در منطقه به شدت نگران است.

به گزارش العالم روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع ارشد دیپلماتیک تاکید کرد آمریکا از سیاستهای هماهنگ ایران و روسیه در سوریه بسیار نگران است، و تلاش می‌کند در ائتلاف مسکو و تهران شکاف ایجاد کند. به همین دلیل است که باراک اوباما در نشست اخیر در فیلیپین، از ایران و روسیه می‌خواهد بین حمایت از بشار اسد و وحدت کشور سوریه یکی را انتخاب کنند.

یک منبع نزدیک به مذاکرات به روزنامه روسی «نیز اویسمایا گازتا» گفت: واشنگتن تلاش می‌کند بین مسکو و تهران اختلاف ایجاد کند، درست مانند روش قدیم امپریالیسم یا همان «تفرقه بینداز و حکومت کن»! تا از این راه همه طرفها را تحت کنترل درآورد.

به گزارش روسیا الیوم، مسکو در نظر دارد حجم مبادلات تجاری با ایران را از ۱/۶ میلیارد دلار فعلی به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد؛ همچنین ارزش‌های بلندمدت طرفین ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار است.

در همین حال روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد: روسیه قصد دارد قرارداد تجاری ۲۱ میلیارد دلاری با ایران را نهایی کند.

پایگاه اینترنتی روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت: مسکو امیدوار است از طریق امضای قرارداد صادرات صنعتی با تهران تا بیش از ۲۱ میلیارد دلار، روابط نزدیکش با ایران را بیش از گذشته تقویت کند. روسیه خود را برای اعزام بزرگ‌ترین هیئت تجاری‌اش به تهران در ماه آینده آماده می‌کند.

ایلیا تراسنکو- رئیس جدید شرکت هواپیمایی سوخو- گفت: این شرکت با تهران برای فروش صد سوپرجت مسافربری سوخو به ایران مذاکره کرده که به زودی به نتیجه می‌رسد.

فایننشال تایمز با اشاره به سفر ولادیمیر پوتین به تهران نوشت: دو کشور مواضع مشابهی در نبرد علیه گروه‌های تروریستی دارند. روسیه اعلام کرده قرارداد آغاز تحویل سامانه موشکی زمین به هوای اس سیصد به ایران را امضا کرده است.

این روزنامه ادامه می‌دهد: در پی لغو تحریم‌های ایران، تنها ذخایر بسیار نفت و گاز ایران برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست، بلکه اقتصاد رو به رشد این کشور ( به عنوان یک بازار بالقوه) نیز بسیاری از تجار خارجی را به خود جلب کرده است.

رفتار پوپولیستی از سبد کالا تا وام خودرو

«برخلاف شعارهای روحانی در انتخابات، سیاست‌های اقتصادی دولت وی کاملا پوپولیستی است.»

سایت تابناک با اشاره به برخی نقدهای حامیان روحانی مبنی بر پوپولیستی بودن سیاست‌های اقتصادی دولت احمدی‌نژاد نوشت: ماهیت شعارهای دولت روحانی عبور از چنان سیاست‌هایی بود اما در حوزه اقتصادی به ویژه چند ماه اخیر انتقادات فراوانی در مورد عملکرد دولت وجود دارد؛ انتقاداتی که حتی پا را از سطح افکار عمومی جامعه فراتر گذاشت و مستقیم به داخل کابینه روحانی نیز نفوذ کرد. این انتقادات وجوه متفاوت و متمایزی دارد؛ اما مخرج مشترک همه آنها در این است که آن «تدبیر و امید» که وعده آن به آحاد جامعه داده شده بود، تاکنون دیده نشده است. ماجرای وام ۲۵ میلیونی خودرو که به اعتقاد بسیاری ترفندی برای خارج کردن خودروسازان از رکود چند ماهه بود، و همچنین ماجرای اعطای تسهیلات خرید کالا که با محاسبه یکی از خبرگزاری‌ها تنها به ۳۵۰ هزار نفر تعلق خواهد گرفت، به خوبی یادآور ماجراهای سبد کالا در ابتدای حضور روحانی در رأس اجرایی کشور بود.

اگر در آن زمان پدیده سبد کالا با توجه به شرایط خاص زمانی تجزیه و تحلیل شد و از سکویی برای توجیه برخوردار بود، بسته سیاست جدید اقتصادی دولت به ویژه بعد از توافق هسته‌ای با این شرایط اجرایی به نظر هیچ‌گونه توجیهی ندارد. این بسته حداقل در این دو مورد نشان می‌دهد که هنوز اقتصاد کشور فاصله زیادی با سیاست‌گذاری‌های حساب شده و علمی دارد.

دولت در افسارگسیختگی ارز طرف مردم است یا دلالان؟!

«بازار ارز دوباره متلاطم شده و دلال‌ها بازی تازه‌ای را تحت عنوان نرخ عمده فروشی آغاز کرده‌اند.»

روزنامه دولتی شهروند با انتشار این خبر نوشت: بازار ارز دوباره متلاطم شده است. حالا با اتفاق‌هایی که در هفته‌های اخیر رخ داد،‌ برخی فعالان بیش از هر زمان دیگری سردرگم و حیران شده‌اند و نمی‌دانند چه در حال رخ دادن است. مروری بر دیدگاه‌ صرافان فعال بازار و کارشناسان هم موید این نکته است که تحولاتی در این حوزه در حال وقوع است اما همه درباره آن نمی‌دانند. چرا که به تازگی قیمت دلار بر اساس آن چیزی که نرخ مبادلاتی یا دولتی گفته می‌شد، دیگر تعیین نمی‌شود و با کمرنگ شدن این نرخ، نرخ سنا یا همان نرخی که سایت مورد تایید بانک مرکزی در بازار آزاد اعلام می‌کند، تعیین می‌شود. در عمل سایت سنا، مرکز مبادلاتی ارز، حواله صراف‌ها و بازار آزاد انواع نرخ‌ها در این بازار هستند و حالا هم نرخ جدیدی با عنوان نرخ عمده‌فروشی در بازار ارز و خاصه دلار باب شده است. این نرخ را که اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران در سایت رسمی خود اطلاع‌رسانی می‌کند، به عنوان یکی از ابهام‌های تازه این بازار و چند نرخی بودن دلار یاد می‌شود.

سایت‌های مرجع در این حوزه، این روزها نرخ‌های متنوعی را ارایه می‌دهد و همین باعث تشدید سردرگمی‌ها شده است. این نرخ‌ها شامل ارز مبادله‌ای، ارز آزاد، ارز عمده، ارز صرافی و ارز سایت سنا در بانک مرکزی است. در این حوزه چندی پیش هم خبرگزاری مهر از نرخ بانک پارسیان به عنوان یکی دیگر از نرخ‌های رایج نام برد که هنوز در جایی ثبت نشده و بیشتر بر تابلوی صرافی بانک‌ها از جمله بانک پارسیان نوشته می‌شود.

شهروند ادامه می‌دهد: با وجود بی‌اطلاعی مسئولان امر، چه لزومی دارد قیمت عمده فروشی که همه صرافی‌ها از قانون و میزان افزایش آن ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند، اعلام شود؟ در عمل هدف این اعلام چیست و چرا نهادهای رسمی بدان واکنشی نشان نمی‌دهند! در این حوزه به نظر می‌رسد دخالت برخی بخش‌های غیرمرتبط در بازار و اعلام نرخ‌های متفاوت، اندکی جو روانی بازار را تحت‌تاثیر خود قرار داده و نیازمند بررسی نهادهای ناظر است. حال در شرایطی که صرافان ارز (مجاز و غیرمجاز) بی‌ضابطه و قانون فعالیت دارند، هزینه برای افراد یا متقاضیان واقعی ارز بسیار بالا می‌رود و در نتیجه فعالیت اقتصادی (چه بازرگانی و چه تولید) مقرون به صرفه نخواهد بود. درست به همین دلیل، بانک مرکزی چاره‌ای جز ساماندهی بازار ارز (از دو جنبه قیمت و فعالان) ندارد.

یادآور می‌شود در ۲ سال اخیر قیمت دلار بالغ بر ۶۰۰ تومان گران شده و در این میان برخی دلالان بزرگ نظیر بانک «پ» که ارتباط ویژه‌ای با برخی مراکز دولتی دارد، درآمدهای هنگفت ده‌ها میلیارد دلاری به جیب زده‌اند. گفته می‌شود دولت به خاطر افزایش درآمدهای خود از گران شدن ارز استقبال می‌کند و این در حالی است که گران شدن ارز به معنای کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید مردم است.

۲۷ ماه آزمون و خطای دولت به رکود شدید اقتصادی ختم شده است

۶ قفله کردن بانک مرکزی باعث رکود شدید در ۲ سال اخیر شد.

به گزارش تابناک، دولت در ۲۷ ماه گذشته با محوریت بانک مرکزی سیاستی را برای مهار تورم در پیش گرفت که به رکود شدید انجامید، رکودی که بنابر ادعای وزرای اقتصاد، صنعت، رفاه و دفاع، در آستانه بحران قرار گرفته است.

کاهش تدریجی تورم اقدامی شایسته و مبارک است ولی به شرطی که به بهای رکود شدید و تعطیلی واحدهای تولیدی نباشد. مقام معظم رهبری هم در دیدار اعضای هیئت دولت در شهریور ماه ضمن استقبال از کاهش نرخ تورم و تأکید بر تک رقمی شدن آن در آینده، عنوان کردند: «تلاشی که برای خروج از رکود می‌شود- در صحبت‌های دو نفره بعضی از مطالب را به آقای رئیس جمهور هم عرض کرده‌ام – که بالاخره دارید تلاش می‌کنید برای خروج از رکود، این خیلی مهم است، چون مسئله رکود، مسئله‌ای است که هم روی تورم می‌تواند اثر بگذارد، هم روی اشتغال می‌تواند اثر بگذارد؛ امر مهمی است مسئله رکود در کشور.»

تابناک می‌افزاید: رد پای رکود شدیدی را که در اقتصاد حاکم شده، باید در سیاست‌های بانک مرکزی در دو سال و سه ماه گذشته از آغاز به کار دولت یازدهم جستجو کرد که در این بانک به روی تولیدکنندگان ۶ قفله شد.

در این میان، هنوز چند وقتی از ریاست کلی سیف بر بانک مرکزی نگذشته بود که او برای قیمت دلار در بازار آزاد «کف» تعیین کرد؛ اقدامی که بیشتر دلالان در بازارهای مختلف روی به چنین جریان‌سازی‌هایی می‌آورند تا سودهای بادآورده هنگفت نصیب‌شان شود. در همین حال، این اظهارنظر جلوی روند کاهشی قیمت ارز را گرفت و قیمت دلار در بازار میل به افزایش پیدا کرد.

در ادامه موج انتقادات از این نوع اظهارنظر سکاندار پولی کشور شدت گرفت تا اینکه وی از موضع قبلی خود عقب ‌نشست؛ ولی چه فایده که دیگر دلار ارزانی به خود ندید، ضمن اینکه وزیر اقتصاد به جای وی به خاطر اظهارنظر ارزی از مجلس نخستین اخطار را دریافت کرد.

حجم نقدینگی نیز در بیش از دو سال اخیر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و هم اکنون به بیش از ۸۷۲ هزار میلیارد تومان رسیده که همین موضوع هشدارها و نگرانی‌های کارشناسان اقتصادی را به دنبال داشته است.

در کنار این مسائل، عدم برخورد مناسب با مؤسسات پولی غیرمجاز و عقب‌نشینی‌های مکرر در این باره به خصوص ماجرای «میزان»، اطمینان نداشتن سیستم بانکی از حمایت‌های بانک مرکزی، اعطای مجوز به بانک‌های متخلف و تبعیض در اعطای مجوزها، درگیری با صندوق توسعه ملی،‌تخلف در عدم برخورد با بانک‌هایی که از دستورالعمل‌های شورای پول و اعتبار تبعیت نکردند، اختلاف بالای سود بانکی با تورم موجود کشور و نابودی تولید به دلیل نرخ‌های بالای سود بانکی در بیش از دو سال اخیر موجب شده است تا امروز نگران آینده سیاست‌های بانک مرکزی باشیم.

*********************************

روزنامه قدس **

امن‌ترین خودروی جهان در ایران

الف: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیروز به همراه مرسدس بنز مدل «اس۶۰۰ گارد» که از آن به عنوان امن‌ترین خودرو بر روی کره زمین یاد می‌شود، وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

۶ ماه زندان برای سفر بدون روادید به عراق

شفاف: حسن قشقاوی معاون وزیرخارجه با اشاره به قوانین سختگیرانه عراق در برخورد با اتباع خارجی که بدون مدرک معتبر بین‌المللی به این کشور سفر می‌کنند، گفت: براساس قانون عراق که از رژیم قبل باقی مانده، ورود به این کشور بدون ویزا تا ۶ ماه زندانی دارد.

تهدید تندروها به تکرار حادثه شیراز

عصر ایران: با وجود آنکه فرماندار اندیمشک در جمع معترضان حاضر شده و به سؤال‌های آنها پاسخ داد، معترضان تهدید کردند اگر مراسم لغو نشود، احتمال دارد حادثه‌ای مشابه حادثه شیراز رخ دهد. معترضان خواستار لغو سخنرانی مصطفی کواکبیان شدند.

صادق خرازی صاحب روزنامه شد

آفتاب: سردبیر روزنامه وقایع اتفاقیه گفت: روزنامه وقایع اتفاقیه با مدیرمسؤولی صادق خرازی از امروز در دکه‌های مطبوعاتی در دسترس علاقمندان است.

به ۹۲ برگردم، به روحانی رأی نمی دهم

جهان: منیژه حکمت تهیه‌کننده و کارگردان سینما گفت: این دولت با شعار قشنگی به اسم امید آمد، چه شده که امید اکثریت سینما ناامید شده است؟ من در دوره آقای روحانی ناامید شدم و متأسفم و اگر به سال ۹۲ برگردیم به روحانی رأی نمی دهم.

ساخت کارخانه مشروبات در مرز

تسنیم: معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ساخت کارخانه تولید مشروبات الکلی در حاشیه مرزهای ایران خبر داد و گفت: شاهدیم که فاصله زمانی تولید مشروبات این کارخانه ها تا زمان کشف کمتر از ۱۰ روز است.

تمدید بازداشت موقت بقایی

تابناک: وکلای حمید بقایی معاون سابق ریاست جمهوری از تمدید قرار بازداشت موکلش برای ششمین ماه متوالی خبر دادند.

مایکل مور خانه‌اش را به آوارگان سوری داد

فرارو: «مایکل مور» کارگردان مشهور آمریکایی با انتشار نامه‌ای سرگشاده، با انتقاد به اقدام فرماندار میشیگان نسبت به ممنوع کردن ورود آوارگان سوری به این ایالت، خانه خود را به این آوارگان اهدا کرد.

کشف ۱۱ میلیون قرص روان‌گردان از داعش

باشگاه خبرنگاران جوان: پلیس ترکیه موفق شد، ۱۱ میلیون قرص روان‌گردان را از تروریست‌های داعش در مرز سوریه کشف و ضبط کند.

بلندترین آسمانخراش دنیا در بصره

مهر: بلندترین آسمانخراش دنیا در بصره عراق با ۱۱۵۲ متر ارتفاع و با ۲۳۰ طبقه ساخته می‌شود.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از احداث کارخانجات تولید مشروبات الکلی در حاشیه مرزهای ایران خبر داد و گفت: ما شاهد هستیم که فاصله زمانی تولید مشروبات این کارخانجات تا زمان کشف کمتر از ۱۰ روز است. علیرضا گلستانی در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به ورود عمده مشروبات الکلی از مرزهای عربی و بخش کمی نیز از جنوب به کشور، گفت: علی‌رغم اینکه در حوزه مشروبات الکلی، کاهش چشمگیری را در کشور نداشته‌ایم ولی با تلاش‌های انجام گرفته در سال ۹۳، آمار کشفیات مشروبات الکلی نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشته است. وی با اعلام اینکه برخی از برندهای تولید مشروبات الکلی، اقدام به احداث کارخانجات تولید مشروبات الکلی در مجاورت مرز ایران کرده‌اند، گفت: اگرچه نمی‌توان گفت تمام محصولات تولیدی این کارخانجات وارد ایران می‌شود ولی بدون شک، بخش عمده‌ای از مشروبات تولیدی این کارخانجات وارد ایران می‌شود.

* افراطیون یک شهر اندونزی، گروه ضد شیعی تشکیل دادند. روزنامه جاکارتا گلوب، دیروز نوشت این گروه که خود را اتحاد ملی ضد شیعه معرفی کرده است روز یکشنبه در شهر «بوگور» واقع در نزدیکی جاکارتا به صورت رسمی اعلام موجودیت کرد. دولت اندونزی تلاش می‌کند مقابل گروه‌های افراط گرا و وهابیون که مواضع ضد شیعی دارند ایستادگی کند و به مناسبت ایام محرم و عاشورای حسینی نیز تعداد زیادی پلیس را برای ایجاد امنیت شیعیان در برخی شهرها بکار گرفت. «بوگور» شهری که این گروه افراطی در آن تشکیل شده به تازگی در رده نخستین شهر اندونزی قرار گرفت که هیچگونه تحمل مذهبی ندارد. سازمان دهندگان این مراسم، در دقایق پایانی به این دلیل که «بیما آریا سوگیاترو» شهردار شهر اعلام کرده بود اجازه راه‌اندازی چنین گروهی را نخواهد داد مجبور به تغییر محل مراسم شدند. «دیدین حافظ الدین» روحانی ارشد شورای علمای اندونزی که بالاترین نهاد اسلامی این کشور محسوب می‌شود، از سخنرانان این مراسم بود. «محمد نور سوکما» که به تازگی به ریاست این گروه ضد شیعی رسیده است در سخنانی، ادعا کرد هدف این گروه گسترش حقیقت است. وی مدعی شد شیعه تهدیدی برای همبستگی ملی اندونزی محسوب می‌شود. جاکارتا گلوب در خبر خود نوشت که وی در این مورد که چرا شیعیان تهدید امنیت ملی هستند، توضیحی ارائه نکرده است. اعزام داوطلب برای موعظه در مدارس، تاکید براهمیت آموزش کودکان از سنین پایین برای آشنایی با شیعه از جمله اهداف این گروه ضدشیعی عنوان شده است.

*********************************

روزنامه ایران**

پورمختار: احمدی‌نژاد احضار یا غیابی محاکمه شود

رئیس «کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی» مجلس با بیان اینکه «پرونده‌های شکایت از احمدی‌نژاد مربوط به سه تخلف و جرم است»، گفت: «براساس، قانون الزامی ندارد که دادگاه بــــا حضور احمدی‌نژاد برگزار شود، از این رو این جلسات را می‌توان بدون حضور متهم برگزار کرد.»

محمدعلی پورمختار در گفت‌وگو با «خانه ملت»، ادامه داد: «این کمیسیون، گزارشی را به قوه قضائیه ارسال کرد و دادگاهی برای بررسی تخلفات احمدی‌نژاد برگزار شد، اما متأسفانه وی در این جلسات شرکت نکرد.» وی افزود: «قوه قضائیه باید در جهت تعیین تکلیف پرونده‌های احمدی‌نژاد به صورت غیابی یا احضار وی به دادگاه اقدام کند.»

در خبر دیگری وکلای حمید بقایی، معاون سابق ریاست جمهوری از تمدید قرار بازداشت موکل خود برای ششمین ماه متوالی خبر دادند.

سید عادل حیدری و سید علی‌اصغر حسینی، وکلای مدافع حمید بقایی در گفت‌وگو با «تسنیم»، ضمن اعلام این خبر افزودند: «به‌دلیل موافقت نشدن با ملاقات وکلای آقای بقایی با وی امکان صحبت با موکل را نداریم، ولی بقایی در تماس با خانواده خود از تمدید حکم بازداشت‌ اش خبر داده است.»

نعمتی: کمیسیون ویژه «برجام» با چه مجوزی تشکیل می‌شود؟

عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس ضمن یادآوری اینکه «کار کمیسیون برجام با ارائه گزارشی به صحن علنی به اتمام رسیده»، افزود: «کار این کمیسیون تمام شده و به تاریخ پیوسته است.»

به گزارش «خانه ملت»، بهروز نعمتی در نشست علنی دیروز طی نطق میان‌دستور خود به هیأت رئیسه مجلس تذکر داد و گفت: «باید مشخص شود جلسات بعدی آنها با چه مجوزی تشکیل می‌شود.»

نامه‌ای که پنج روز بعد امضاهایش منتشر شد

خبرگزاری «فارس» که چهارشنبه گذشته خبر نامه نمایندگان به رؤسای قوای مجریه و قضائیه و با مضمون تأکید بر لزوم برخورد قاطع با عوامل نفوذی دشمن خواستار برگــــــزاری علنی دادگاه نفوذی‌ها را بدون اعلام اسامی امضاکنندگان نامه منتشر کرده بود، پـــــس از ۵ روز نام و نشان ۴۶ نماینده امضا کننده را اعلام و ۲ «اسم» دیگر را «ناخوانا» معرفی کرد.

«فارس» در متن خبر خود همچنین روزنامه «ایران» را بابت انتشار گزارش «یک نامه بی نام و نشان منسوب به بهارستان» که بر ضرورت شفافیت در اطلاع‌رسانی تأکید داشت، مورد انتقاد قرار داد و در توجیه انتشار نامه‌های بدون امضای انتقاد از دولت، به نقل از نمایندگانی که دوباره از آنان نامی نبرده، مدعی شد: «اگر اسامی ما در نامه باشد و از دولت انتقاد کنیم، دولت دیگر به حوزه‌های انتخابیه ما امکانات محدودتری می‌دهد و وزارتخانه‌ها ما را تحت فشار می‌گذارند و آنگاه امکانات از ما دریغ می‌شود و در نهایت مردم دچار مشکل می‌شوند.»

البته «فارس» این سؤال را بی پاسخ گذاشت که اگر ادعای نمایندگان منتقد دولت جدی است، چرا پس از پنج روز به انتشار اسامی خود رضایت داده‌اند؟

*********************************

روزنامه خراسان **

خبرآنلاین نوشت :

در آستانه دهمین دوره انتخابات پارلمانی، برخی از نمایندگان شاخص مجلس نهم قصد کاندیداتوری برای حضور در مجلس دهم را ندارند.سیدعلیرضا مرندی، نماینده مردم تهران با ۷۶ سال سن و محمدرضا آشتیانی عراقی نماینده مردم قم نیز با ۷۵ سال سن، به دلیل کهولت سن و منع قانونی در این زمینه، نمی‌توانند کاندیدای انتخابات مجلس دهم شوند. بر اساس قانون انتخابات، حداکثر سن کاندیداتوری برای انتخابات مجلس ۷۵ سال است .در همین حال؛ حسن تأمینی نماینده مردم رشت و الیاس نادران نماینده مردم تهران هم قصد کاندیداتوری ندارند.احمد توکلی نیز سوم آبان‌ماه امسال در گفت‌وگویی به بیماری اش اشاره کرد و گفت: ترجیح می‌دهم قدرتم را مستقیم‌تر صرف مردم کنم.

عصر خبر خبرداد :

وکیل حمید بقایی معاون سابق ریاست جمهوری از تمدید قرار بازداشت موکلش برای ششمین ماه متوالی خبر داد.

تابناک نوشت : غلامعلی رجایی در وبلاگ خود نوشت: وقتی از آیت ا… هاشمی رفسنجانی سوال کردم ازمیان کارهایی که دراین هشتاد سال کرده اید ازکدام یک خوشحال ترهستید ،گفتند: ازاتمام به موقع جنگ که باعث شد عده ای از مردم ایران جانشان محفوظ بماند. من هم به ایشان عرض کردم اتمام جنگ حتی به نفع عراقی‌ها هم شد وجان خیلی ازآنها را هم نجات داد .تایید کردند وگفتند همین طوراست چون تلفات آنها درجنگ بیشترازما بود.

خبرآنلاین نوشت :

سیدحسین موسویان مذاکره کننده اسبق هسته ای کشورمان در کتاب ایران و آمریکای خود که امسال در نمایشگاه کتاب منتشر و رونمایی شد، در بخشی از کتابش به ماجرای جلسه روایت نشده‌ای اشاره می‌کند که در آن محمود احمدی‌نژاد به موسویان پیشنهاد می‌دهد وزیر امور خارجه دولت نهم شود.بعد از دو ساعت بحث و جدل بی‌ثمر هنوز برایم روشن نبود که چرا به این جلسه دعوت شده‌ام. بالاخره او گفت: «دلیل اینکه از شما خواستم با من ملاقات کنید این بود که من ۵ نامزد برای پست وزارت خارجه در ذهن دارم. شما نخستین نفری هستید که من تصمیم گرفتم با او صحبت کنم. من از او تشکر کردم، اما پیشنهاد او را نپذیرفتم و به او گفتم: «ما دو ساعت است که درباره سیاست خارجی ایران صحبت کرده‌ایم و یک دیدگاه مشترک در هیچ موضوعی نداریم. »

عصر خبر نوشت :

روزنامه وقایع اتفاقیه از امروز سه شنبه به صورت رسمی منتشر می‌شود. صاحب امتیاز روزنامه وقایع اتفاقیه، مصطفی خانزادی است و مدیر مسئولی آن را سید محمد صادق خرازی بر عهده دارد.

*********************************

روزنامه وطن امروز**

سوء‌قصد نافرجام به جان دمیرتاش

منابع کرد، در ترکیه مدعی شدند خودروی حامل صلاح‌الدین دمیرتاش، رئیس حزب اپوزیسیون دموکراتیک خلق ترکیه، شامگاه یکشنبه در شهر دیاربکر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. روزنامه تودی زمان گزارش داد، صلاح‌الدین دمیرتاش با خودروی ضد‌گلوله خود در حال بازگشت از فرودگاه دیاربکر به خانه‌اش بود که هدف حمله قرار گرفت اما گلوله نتوانسته از شیشه خودرو عبور کند و به وی آسیبی برساند؛ پلیس ترکیه در بررسی‌های خود گفته است جای گلوله در هیچ جای خودرو مشاهده نشده است.

انفجار در معبد جنجالی در ژاپن

رسانه‌های ژاپنی روز دوشنبه از وقوع انفجار در معبدی در شهر توکیو خبر دادند. به نوشته خبرگزاری آلمان، پلیس ژاپن در حال بررسی انفجاری است که در معبد جنجالی «یاسوکنی» رخ داده است. این معبد محل دفن نظامیان و تمام افرادی است که به امپراتوری ژاپن خدمت کرده‌اند. دفن شماری از فرماندهان ارتش ژاپن در این معبد که برخی از آنها در جنگ‌ علیه چین و کره مشارکت داشته‌اند، موجب شده این محل به لحاظ سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار شود.

تظاهرات طرفداران استقلال در کاتالونیا

نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در حمایت از تأسیس دولت کاتالان مستقل از اسپانیا در بارسلون گردهم آمدند. تظاهرکنندگان از قانونگذاران محلی درخواست کردند به توافقی برای شکل‌دهی دولت انتقالی دست یابند. مجلس محلی کاتالان، یکشنبه از ۱۰ نماینده حزب «سی‌یو‌پی» و ۶۲ نماینده حزب «با هم برای بله» خواست که اختلافات را کنار بگذارند و برای دستیابی به استقلال کاتالونیا، بن‌بست موجود را از بین ببرند. پارلمان کاتالونیا تا ۱۰ ژانویه وقت دارد که رهبر دولت را انتخاب کند اما اگر توافقی تا پیش از ۱۰ ژانویه ۲۰۱۶ صورت نگیرد، انتخابات جدید منطقه‌ای برگزار می‌شود.

برادر سعود فیصل هم مرد

دفتر پادشاهی عربستان از مرگ بندر بن فیصل بن عبدالعزیز آل‌سعود یکی از شاهزادگان سعودی در سن ۷۲ سالگی خبر داد. مرگ بندر بن فیصل ۴ ماه پس از مرگ برادرش سعود فیصل رخ داد که نزدیک به ۴۰ سال پست وزیر خارجه عربستان را در اختیار داشت. بندر بن فیصل که در سال ۱۹۴۳ به دنیا آمده بود، نزدیک به ۱۵ سال برای مشاوران نظامی در دفتر وزیر دفاع، وزیر حمل‌ونقل هوایی و بازرسی کل فعالیت کرد.

اختلاف در الازهر درباره داعش

یکی از اساتید الازهر مصر در نظری متفاوت، عناصر داعش را کافر دانست. احمد کریمه، استاد فقه تطبیقی در دانشگاه الازهر با اشاره به اقدامات داعش در خون‌ریزی و سرقت اموال مردم و تعرض به نوامیس، عناصر این گروه تروریستی را کافر دانست. وی در برنامه‌ای تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا الازهر داعش را تکفیر نکرده است، اظهار داشت: من با این نظر الازهر مخالف هستم البته الازهر آزاد است.

بازداشت ۱۶ تن در بلژیک

پلیس بلژیک صبح دیروز در یک عملیات ضدتروریستی ۱۶ نفر را در ارتباط با حملات خونین پاریس دستگیر کرد، اگرچه در این عملیات هیچ سلاح یا مواد منفجره‌ای کشف نشد. اریک واندرشیپت، دادستان کل بلژیک گفت: صالح عبدالسلام، یکی از افرادی که در حملات تروریستی پاریس نقش داشت و اکنون متواری است در میان بازداشت‌شدگان نیست. در این عملیات ۱۹ خانه در بروکسل، پایتخت این کشور، تجسس شدند. به گزارش رویترز، پلیس در جریان عملیات به یک خودرو شلیک کرد اما هنوز مشخص نیست که سرنشینان خودرو با کسانی که تحت تعقیب هستند ارتباط داشته‌اند یا خیر. این در حالی است که نخست‌وزیر بلژیک روز یکشنبه پس از یک نشست با مقام‌های امنیتی اعلام کرده بود بروکسل روز دوشنبه را در بالاترین سطح هشدار امنیتی خواهد بود. به گفته شارل میشل، همچنان احتمال حملات تروریستی در بروکسل مشابه پاریس، «جدی و قریب‌الوقوع» است.

بازدیدها: 146

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *