اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 11 اردیبهشت 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 11 اردیبهشت 95

روزنامه کیهان **

دولت در ستاد انتخاباتی اصلاح‌طلبان نماینده داشت

یک منتخب مجلس دهم فاش کرد دولت رسما در ائتلاف‌های انتخاباتی نقش و دخالت داشته است.

سهیلا جلودارزده در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: کسانی مانند مطهری، جلالی و نعمتی به دلیل داشتن مشی‌معتدل در تعامل با دولت تدبیر و امید بودند و به همین دلیل از قرابت زیادی با جریان اصلاحات برخودار بودند. البته دولت آقای روحانی در شورای عالی سیاستگذاری نماینده داشت. آقای مرتضی بانک این مسئولیت را برعهده داشتند.

این اظهارات در حالی است که بنابر برخی گزارش‌ها برخی وزرای دولت نیز علنا در انتخابات نقش آفرینی می‌کردند. به گفته کاظم جلالی، ثبت‌نام وی در تهران با پیگیری و اصرار جهانگیری و وزرای ارتباطات، اطلاعات و کشور انجام شد.

جلودارزاده در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: شورای عالی سیاستگذاری جریان اصلاحات مسئول تهیه و ارائه لیست انتخاباتی بود. همه احزاب اصلاح‌طلب نمایندگان خود را به شورای عالی سیاستگذاری فرستاده بودند.

وی می‌گوید: پیش‌بینی ما این بود که از لیست اصلاح‌طلبان ممکن است در نهایت پانزده تا شانزده نفر وارد مجلس شوند. این در حالی بود که مردم تهران آشنایی اندکی با سابقه و کارنامه برخی از چهره‌‌های جوان حاضر در لیست اصلاح‌طلبان داشتند و تنها چهره‌های شناخته شده را از قبل می‌شناختند.

به دلیل همین بی‌تجربگی اغلب منتخبان است که جلودارزاده می‌گوید: شورای عالی سیاستگذاری به صورت دقیق و منسجم برای این مسئله برنامه‌ریزی کرده است. این شورا درحال تدوین چگونگی عملکرد نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم است و تمام جوانب مسئله را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

برخی اصلاح‌طلبان مانند حجاریان و تاجرنیا با اذعان بر بی‌تجربگی نماینده‌های اصلاح‌طلب خواستار تشکیل پارلمان سایه! در خارج از مجلس برای کنترل و مدیریت مجلس شده‌اند.

جلودارزاده درباره ریاست مجلس دهم می‌گوید: به نظر من آقای عارف و آقای لاریجانی باید در این زمینه با یکدیگر تعامل کنند. مسئله دیگر، مردم به دنبال تغییر ساختارهای مجلس هستند. به همین دلیل ریاست آقای لاریجانی در چنین شرایطی ضروری نیست؛ به هر حال ایشان رئیس مجالس هشتم و نهم نیز بوده‌اند. در نتیجه ریاست آقای عارف بر مجلس می‌تواند منشا تغییرات مهمی در ساختارهای مجلس شود.

حاشیه‌پردازی بزک‌کنندگان برای فراموشی غارت آمریکا

روزنامه‌های زنجیره‌ای و شبه اصلاح‌طلب در ماجرای غارت ۲ میلیارد دلاری اموال ایران توسط آمریکا، همچنان شگرد فرار به جلو و طفره از پاسخگویی را در پیش گرفته‌اند.

این روزنامه‌ها روز پنج‌شنبه در اقدامی هماهنگ سعی کردند با انداختن توپ به زمین احمدی نژاد از پاسخ به پرسش‌های مهمی که در ماجرای اخیر پیش آمده طفره بروند.

بیشتر صفحات اول این روزنامه‌ها به شرح زیر است:

– ایران: گریز رئیس دولت سابق از پاسخ به پرسش کلیدی (چرا اموال ایران را در آمریکا سرمایه‌گذاری کردید؟)

– آرمان: بیانیه احمدی‌نژاد با طعم طلبکاری، ادامه دوئل احمدی‌نژاد و جهانگیری

– اعتماد: هشدار روحانی، دفاع احمدی‌نژاد

– آفتاب یزد (با عکس احمدی‌نژاد): فرار به جای عذرخواهی

– مردم‌سالاری: فرار به جلو؛ گریز از پاسخگویی

– وقایع اتفاقیه: فرار ناپلئونی احمدی‌نژاد

اکنون باید پرسید که فرار به جلو واقعی به جای پاسخگویی را کدام طیف مرتکب شده‌اند؟ اولاً آقای عباس عراقچی و برخی مقامات مطلع دیگر تصریح کرده‌اند سرمایه‌گذاری کذایی در آمریکا در سال‌های آغازین دولت اصلاحات و نه دولت احمدی‌نژاد صورت گرفته است.

ثانیاً اگر این خبر را نادیده بیانگاریم و ماجرا را خلاف واقعیت به دولت قبل نسبت دهیم، باز هم صورت مسئله اصلی سر جای خود باقی است و آن اینکه مرتکب این اقدام (سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری) هر کس که بوده باشد، خطایی استراتژیک مرتکب شده و خوش گمانی بی‌جا و خلاف منطق نسبت به شیطان بزرگ را به خرج داده است؛ که افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی برای فرار از پاسخگویی می‌گویند نباید این خوش‌گمانی صورت گرفت.

گریبان نفاق جدید و کاسبان برجام را باید همین جا گرفت. آیا اعتماد درحد ۲ میلیارد دلار به آمریکا خطا است- که حتماً خطاست- اما اعتماد کلان‌تر و بزرگ‌تر به رژیم آمریکا در توافق برجام و خسارت‌های اساسی به برنامه هسته‌ای که ارزش امروزین آن ۳۰ میلیارد دلار ارزیابی می‌شود، خطا نیست؟ اگر آمریکا قابل اعتماد نیست و باید او را دشمن خبیث و بدعهد شمرد- که واقعیت هم همین است- چگونه همین جماعت در طول سه سال به بزک بی‌سابقه شیطان بزرگ پرداخته و از دشمن قسم خورده ۶۰ سال گذشته، تصویر شریک و دولت معتدل و مؤدب و میانه‌رو ساختند؟ این همان سؤال بزرگی است که پدرخوانده‌‌های نشریات زنجیره‌ای هم پاسخی برای آن ندارند چرا که خیانت در هیچ قاموسی قابل توجیه و تأویل نیست.

نکته مهم در ماجرای غارتگری آمریکا، همزمانی آن با ملاقات نابه‌جای آقایان ظریف و سیف با وزیران خارجه و خزانه‌داری آمریکا در نیویورک است که بار توهین و تحقیر مضاعفی را با خود دارد. یعنی این غارت توأم با توهین نه در دولت سابق بلکه از دوره مدیریت دولت فعلی (دارای حسن‌ظن تمام به آمریکا در حدی که اوباما را مؤدب، میانه‌رو بخواند) صورت گرفته است.

نکته دیگری که درباره اقدام زشت نشریات زنجیره‌ای قابل تأمل است، تلاش این طیف آلوده برای انداختن توپ مجادله در زمین گروه‌های داخلی (دعوای حیدری- نعمتی میان احمدی‌نژاد و روحانی) برای ایجاد حاشیه امنیت به نفع آمریکا و مصون داشتن آن از پاسخگویی است.

آمریکا اگر پاس‌های طلایی دولت را گل نمی‌کرد جای تعجب داشت!

ساده‌اندیشی یک طیف سیاسی در خوش‌بینی به آمریکا موجب شد تا همان‌گونه که دستاورد ایران از برجام «تقریبا» هیچ بود دستاورد آمریکا نیز «تقریبا همه‌چیز» باشد.

داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب با انتشار این تحلیل نوشت: دولت تدبیر و امید برخلاف تظاهر و ادعایش نشان داده به همان اندازه که فاقد درک سیاسی و فهم استراتژیک از ماهیت دیپلماسی آمریکا در مذاکرات اتمی بود و بی‌مبالاتانه همه مقدرات کشور را به فرجام مذاکرات اتمی گره زد و آن را بی‌محابا در تریبون‌های عمومی نیز فریاد زد و از آن طریق به رسواترین شکل ممکن نقاط آسیب‌پذیرخود را به آمریکایی‌ها نشان داد.

اکنون و در فردای برجام نیز با هویدا شدن شرارت آمریکایی‌ها در ناکارآمد کردن برجام از طریق بی‌وقعی به بسترهای لازم‌الاصلاح و لازم‌الاجرا در مسیر عملیاتی شدن برجام مشخص شد پایوران دولت از درک و فهم بازی زیرکانه آمریکایی‌ها در پسابرجام نیز عاجز مانده‌اند.

این در حالی است که واشنگتن با موفقیت در حال مدیریت بحران در ایران با اهرم همین برجامی‌اند که به نقطه امید و فلاح و رستگاری دولت مبدل شده. وقتی هر عقل سلیمی می‌پذیرد وفق بدیهی‌ترین منهیات دنیای سیاست نباید از دولت متخاصمی در اندازه آمریکا تعهد و همیاری توقع کرد.

وی با اشاره به سخنان عجیب یک دیپلمات ارشد ایرانی در شورای روابط خارجی آمریکا می‌نویسد: وقتی یک دیپلمات ایرانی در اوج مذاکرات به طرف مقابل گرآ می‌دهد که، اگر به ما پوئن ندهید تندروها در ایران به قدرت بازخواهند گشت(!) چنین اتفاقی را باید به عنوان یک شاهکار سیاسی از مجموعه بی‌مبالاتی‌های شاخص در نظام بین‌الملل ثبت کرد. لذا بر روال «ولی‌الله سیف» که معتقد است ثمره برجام برای ایران «تقریبا هیچ» است! ثمره همین برجام از جوار بی‌حذفی سیاستمداران دولت تدبیر و امیدبرای طرف آمریکایی تقریبا «همه‌چیز» را محقق کرده!

وقتی یک دیپلمات نامدبرانه به دولت متخاصم چگونگی به شکست کشاندن و ایجاد بحران در ایران را گرآ می‌دهد و بارها و به تناوب در مصاحبه‌ها و کنفرانس‌های خبری و نشست‌های دیپلماتیک بر این نکته ابرام می‌ورزد که اگر برجام شکست بخورد و اگر آمریکایی‌ها به ما (دولت تدبیر و امید) امتیاز ندهند؛ تندروها برمی‌گردند(!) آیا در چنین فرآیندی و برآیندی باید از دولت متخاصم توقع داشت این پاس شیرین و طلایی را بی‌وقعی کند؟

سجادی ادامه می‌دهد: این فرجام برجامی است که طرف ایرانی را از منتهی‌الیه جوزدگی به این باور رسانده بود که آمریکایی‌ها در مواجهه با مسئله‌ ایران قائل به ربط‌اند و برای ایشان یک جناح دلبری و جناح دیگر بدسگالی می‌کند! برخی تعامل‌گرایان مدعی تدبیر و امید مسرورانه قیاس بنفس کرده که آمریکاییان نیز مانند ایشان مبتلا به شیدایی و شوریدگی و شیفتگی به امثال سیدمحمد خاتمی و منزجر و متنفر و مشمئز از امثال احمدی‌نژادند. این در حالی است که در تحلیل نهایی و در محور مختصات سیاسی آمریکا تفاوتی بین «محمد» و «محمود» نیست و اساسا هر ایرانی در محور مختصات سیاسی آمریکا بر اساس «نفر در واحد رعیت» محاسبه می‌شود.

تعامل‌گرایان وهم‌اندیشانه غافل از این واقعیت عریان‌اند که منافع ملی آمریکا بیرون از منافع ملی ایران تعریف شده و برخلاف باور دولت تدبیر و امید واشنگتن چندان در تکلف شیدایی یک جناح و مساعدت به ایشان بر علیه جناح مقابل به منظور پاسداشت منافع ملی ایران نیست.

به قول و اعتراف صریح و با تاخیر «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه پیشین ایالات متحده و برخلاف خوش‌بینی ظریف که در مصاحبه با نیویورکر اظهار داشت «ما امیدوار بودیم که تعاملی بیشتر با آمریکا در این موضوع (هسته‌ای) بی‌اعتمادی را کاهش دهد» کاندولیزا رایس وزیر خارجه اسبق آمریکا می‌گوید: «ایران همیشه تاریخ برای آمریکا و آمریکایی کشوری غیرقابل اعتماد بوده است، و هرگونه تلاشی که در جهت تغییر این استراتژی انجام شده، نتوانسته این بی‌‌اعتمادی را اصلاح کند؛ گرچه خود آمریکا نیز هرگز به دنبال اعتمادسازی نبوده است، چون در مراودات بین‌المللی آمریکا، اعتماد به کشوری چون ایران معنا ندارد».

حاملان دولت تدبیر و امید نفهمیدند و نمی‌خواهند بفهمند که آمریکایی‌ها اگر از میانه جناح‌های سیاسی در ایران روی خوش به پراگماتیسم‌ها نشان می‌دهند این از آن بابت نیست که می‌توانند با این جناح بر سر تخاصمات به تفاهم برسند. اهتمام اصلی ایشان دلبری از یک جناح است تا از این طریق در منطقه‌ای که سایز و قواره کشورها را کدخدا تعیین می‌کند(!) بتواند موجبات چالش و نزاع سیاسی در ایرانی که تن به اتوریته کدخدا نداده را با انتقال بحران به داخل، فراهم آورد.

زیان‌های برجام به مراتب بیشتر از غارت ۲ میلیارد دلاری آمریکاست

حمید رسایی نماینده مردم تهران در واکنش به اظهارات وزیر اطلاعات مبنی بر اینکه غارت ۲ میلیارد دلاری اموال ایران ریشه در دولت نهم داشته است، گفت: دولتمردان می‌گویند که دولت قبل نباید به آمریکا اطمینان می‌کرد و اوراق قرضه در بانک‌های آمریکا را خریداری می‌کرد چون آمریکایی‌ها غیرقابل اعتمادند.

به گزارش خبرگزاری بسیج، رسایی اظهار داشت: اولاً که براساس مستندات شورای عالی امنیت ملی، اصل سرمایه‌گذاری و خرید این اوراق در دولت اصلاحات صورت گرفته و کارشناسان وزارت اطلاعات همان ایام این موضوع را تذکر داده‌اند چطور وزیر اطلاعات از این سابقه اطلاع ندارد. علاوه بر این مسئولی که در دولت اصلاحات به خاطر این اقدام برکنار شده بود مجدداً در یکی از کشورهای خارجی بکار گرفته شده و مسئولیت می‌گیرد و اشتباه دولت نهم در سال ۸۵ تمدید و استمرار این روند است.

وی ادامه داد: علاوه بر این باید پرسید که اگر دولت قبل نیز چنین سرمایه‌گذاری در بانک‌های آمریکایی کرده و به تعبیر دولتمردان، به آمریکا اعتماد کرده، پس چرا دولت تدبیر و امید صدها برابر این مبلغ را در قمار برجام روی میز قرار دادند و چنین اعتمادی را به آمریکا و غرب کرده است؟!

نماینده مردم تهران با بیان اینکه دولت یازدهم با سیاست‌های خود، هزینه غیرقابل ارزش‌گذاری را در راه سازش با آمریکا پرداخته تصریح کرد: آقای روحانی با تماس تلفنی‌اش با رئیس جمهور آمریکا که در تاریخ انقلاب بی‌سابقه بود پا روی خون هزاران شهید انقلاب اسلامی ایران گذاشت تا شاید از این طریق بتواند رضایت کدخدا را جلب کرده و بخشی از تحریم‌های ظالمانه را از بین ببرد با این وجود چنین اتفاقی عملاً نیفتاد و ما همچنان تحت فشار و تحریم غرب هستیم.

وی تصریح کرد: ۲ میلیارد دلار اموال ایران که از سوی آمریکا غارت شد در مقابل سرمایه‌هایی که دولت یازدهم برای رابطه و اعتماد به آمریکا به هدر داد بسیار ناچیز بود؛ بنده نگران اموال غارت شده مردم نیستم چراکه می‌توان با تلاش‌های دیپلماتیک و پیگیری‌های مکرر آن را به کشور بازگرداند یا جبران کرد هر چند که بعید است این دولت کار خاصی در این زمینه انجام دهد.

رسایی با اشاره به خدشه‌دار شدن عزت ملت ایران در زمان دولت یازدهم، گفت: مهمتر از آن ۲ میلیارد دلار، عزت ملت ایران است که خدشه‌دار شده و همچنین ویژگی‌های جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی در برابر نظام سلطه می‌باشد که به تاراج رفته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بی‌محلی‌های پادشاه سعودی به رئیس جمهور ایران اسلامی، زانو زدن وزیر امور خارجه در مقابل امیر کویت و قضایای پیش‌آمده در مسابقات فوتبال بین تیم‌های ایرانی و عربستانی، تنها بخشی کوچک از پایمال شدن عزت ملت ایران در منطقه است که همه آنها هزینه است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* سعدالدین حریری، لحن خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران را شدیدتر کرده است. به گزارش شبکه ماهواره‌ای‌ «ال بی‌سی» لبنان، نخست‌وزیر اسبق لبنان و رهبر جریان «المستقبل» پس از دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در اظهاراتی خصمانه اعلام کرد که در مورد «دخالت منفی ایران» در منطقه و نیاز به کمک به لبنان در بحران آوارگان بحث و گفت و گو کرده‌ایم. این سخن حریری می‌تواند نشانه‌ای از توطئه جدید مشترک اردوغان و متحدان عرب وی برای به آشوب کشیدن لبنان باشد. حریری که تلاش می‌کند بار دیگر قدرت را در لبنان به دست بگیرد، روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارد.

* شگرد جدید گروه تروریستی داعش، آموزش «پدرکشی» به کودکان است. به گزارش روزنامه تایمز، داعش با دادن اسلحه به نوجوانان و شستشوی مغزی آنان، آنها را وادار به دشمنی با پدرانشان می‌کند. نام کولان، در گزارش خود در تایمز نوشت: در اردوگاه‌های داعش به نوجوانان یاد می‌دهند از پدرانشان جاسوسی کنند و حتی آنها را به قتل برسانند. براساس این گزارش، تاکنون دو هزار نوجوان در اردوگاه شهر المیادین واقع در نزدیکی دیرالزور سوریه توسط داعش چنین آموزش‌هائی دیده‌اند درحالی که پدران و مادران آنها هیچ راهی برای جلوگیری از این اقدام داعش ندارند.

* با اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی دیروز در ۲۱ استان در آرامش برگزار شد، معاون امنیتی وزارت کشور، از انجام یک تیراندازی بین هواداران نامزدها در شهرستان ممسنی استان فارس خبر داد و گفت: در پی این حادثه ۴ نفر مجروح شدند و تعقیب ضاربان ادامه دارد. حسین ذوالفقاری افزود: در کل حوزه‌ها امنیت و آرامش برقرار است و هیچ مورد سوءامنیتی نداشتیم و پیش‌بینی‌های همه جانبه از سوی نیروی انتظامی و سایر نهادهای دیگر برای برقراری امنیت صورت گرفته است. تنها در منطقه ممسنی استان فارس براساس بررسی‌های اولیه شاهد یک موضوع غیرامنیتی بودیم به طوری که واکنش‌هایی بین طرفداران کاندیداها به وجود آمد و به افرادی به صورت بی‌هدف تیراندازی شد که براین اساس ۴ نفر مجروح و به بیمارستان منتقل شدند. وی گفت: ضاربین شناسایی شده و نیروی انتظامی درحال تعقیب آنها است.

*********************************

روزنامه خراسان**

ایسکا نیوز-

سید حسن خمینی در دیدار جمعی از علما و اقشار مختلف مهاجرین کشور افغانستان که در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد، با اشاره به تلخی های حضور در غربت، ایجاد تشکل را یکی از راه های کاهش این تلخی ها دانست و بر ضرورت پیوند میان مردم و روحانیون افغان ساکن در ایران تأکید کرد. در این دیدار همچنین پدر ستایش قریشی که اخیراً به قتل رسیده بود، از همدردی سید حسن خمینی و اقشار مختلف ملت ایران قدردانی کرد.

تابناک خبرداد :

روزنامه «وال استریت ژورنال» در مطلبی به موضوع سفر پیش روی پارک گئون‌های، رئیس جمهور کره جنوبی به ایران پرداخته و مدعی شده، یکی از اهداف این سفر، تشدید فشار بر کره شمالی از طریق تلاش برای قطع کردن پیوندهای پیونگ یانگ با تهران است. به گفته سخنگوی پارک، در صورتی که دیدار با رهبر ایران امکان پذیر شود، ممکن است درباره موضوع هسته‌ای کره شمالی نیز گفت‌و‌گویی میان دو طرف انجام پذیرد.

خبرآنلاین نوشت :

باقر لاریجانی معاون آموزشی در دانشگاه ایران از توافق نامه هایی با دانشگاه های خارجی برای اجرای دوره های مشترک خبر داد و گفت: ما به دوره مشترکی که سه سال در ایران و سه سال در خارج از کشور است تاییدیه می دهیم و نه به همه دوره در دانشگاه خارج کشور.لاریجانی در رابطه با همکاری با دانشگاه های خارج از کشور گفت: ما اجازه اوفک را برای همکاری با دانشگاه های آمریکایی گرفته ایم.

تابناک مدعی شد :

صداوسیما در یک اقدام جالب توجه و رویه همیشگی سخنان دکتر روحانی رییس جمهوری در خصوص بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس در خانه ملت ، افرادی که ۲ میلیارد دلار در اختیار امریکا گذاشتند، عذرخواهی مسئولان در هنگام اشتباهات و آگاه سازی و مطلع کردن مردم از اتفاقات کشور را سانسور کرد.

تابناک خبرداد :

وب سایت اسرائیلی دبکا مدعی شده که اجلاس اخیر سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض ـ که اوباما نیز در آن حضور داشت ـ صحنه عدم پذیرش چهار درخواست مهم کشورهای عربی علیه ایران بوده است. این خواسته از این قرار است: ۱- اقدام آمریکا برای تقویت اهل سنت در عراق. ۲- اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به دلیل مسائل موشکی. ۳-تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی و امارات تا آن‌ها بتوانند با توانایی موشکی ایران مقابله کنند. اوباما این درخواست را نیز رد کرده است. ۴- دست کشیدن از همکاری با روسیه و سازمان ملل در موضوع سوریه و در مقابل تلاش مشترک با کشورهای عربی و ترکیه برای حمایت از مخالفان سوری در جهت سرنگون کردن دولت سوریه.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

بازگشت قذافی‌ها به لیبی

شورای شهر البیضاء و شورای ریش‌سفیدان این شهر درباره بازگشت بیوه قذافی و نوه‌هایش به لیبی موافقت کردند. در بیانیه شورای شهر البیضاء و شورای ریش‌سفیدان این شهر آمده است: این تصمیم در راستای تلاش شورا برای گردهم آوردن مردم و جلوگیری از فتنه‌ها و برقراری صلح و امنیت اجتماعی بین شهروندان و پایان دادن به درد و رنج مهاجران و آوارگان گرفته شده است. بیوه قذافی بعد از سرنگونی رژیم قذافی به همراه ۳ فرزند قذافی در سال ۲۰۱۱ به الجزایر پناهنده شد. او از تابستان ۲۰۱۴ در قاهره زندگی می‌کند.

استقرار نظامیان ترک در قطر

دوحه و آنکارا با امضای یک توافقنامه نظامی، روابط دوجانبه خود را که در سال‌های اخیر با حمایت مشترک از گروه‌های مسلح در سوریه در سطح بالایی قرار داشت، تقویت کردند. توافقنامه ویژه استقرار نیروهای ترکیه در قطر، پنجشنبه با حضور داووداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه و همتای قطری‌اش امضا شد. منابع ترکیه و قطر درباره سطح توافقنامه نظامی، تعداد نیروهای ترکیه‌ای که قرار است به قطر بروند و ماموریت‌های آنان اظهار نظر نکرده‌اند.

مسیحیت عراق در معرض انقراض!

انجمن دفاع از مسیحیان شرق، روز چهارشنبه، در پاریس هشدار داد حمایت از اقلیت مسیحی در عراق امری «ضروری» است. پاتریک کرم، رئیس انجمن «مسیحیان شرق در خطر» (کریدو) وضعیت مسیحیان را اضطراری ارزیابی کرد و گفت: بویژه در عراق، متاسفانه به سمت پایان موجودیت مسیحیان با قدمت پیش می‌رویم. کرم با اشاره به اینکه تعداد مسیحیان عراق از حدود ۲ میلیون نفر درسال ۱۹۷۷ به ۳۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار نفر رسیده است، افزود، صد هزار نفر نیز اخیرا آواره شده‌ و بخش بزرگ‌تری از مسیحیان نیز خواهان مهاجرت به اروپا هستند.

۳۰ هزار کشته و زخمی در اوکراین

معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی، در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد، از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین در آوریل ۲۰۱۴ تاکنون حدود

۱۰ هزار تن در این درگیری‌ها کشته و بیش از ۲۰ هزار تن نیز در این کشور زخمی شده‌اند. وی با بیان اینکه آخرین درگیری در اوکراین در تاریخ ۲۷ آوریل رخ داده، تأکید کرد، طی هفته‌های اخیر درگیری‌ها در اوکراین افزایش یافته و به حدی رسیده که از ماه آگوست ۲۰۱۴ بی‌سابقه بوده است.

هجوم به خانه‌های مسلمانان آلمان

افزایش روند اسلام‌ستیزی، فشار مضاعف به مسلمانان و تضییع حقوق آنان در کشورهای غربی، به تراژدی غمناکی تبدیل شده و هر روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. پلیس آلمان، سه‌شنبه در اقدامی غیرمعمول با هجوم به منازل و مغازه‌های مسلمانان در شهر برمن به تفتیش محیط زندگی خصوصی و محل کسب‌وکار ساکنان این منطقه مبادرت کرد. پلیس علت این اقدام هراس‌آور علیه مسلمان را «فوری بودن تهدیدها» اعلام کرده است.

رأی به رفع تحریم‌های ضد روسی در فرانسه

نمایندگان مجمع ملی فرانسه قطعنامه پایان دادن تحریم‌های ضد روسیه را تصویب کردند که این موضوع سبب خشم آمریکایی‌ها شده است. ۵۵ تن از ۹۸ نماینده مجلس بالادستی کنگره فرانسه پنجشنبه به قطعنامه‌ای رای دادند که اگرچه هنوز مفاد آن به طور کامل منتشر نشده اما موضوع آن لغو تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپایی علیه روسیه است. نمایندگان موافق این قطعنامه که بسیاری از چهره‌های هم‌حزبی فرانسوا اولاند و چند چهره کمونیست در میان‌شان دیده می‌شود، بدین وسیله از دولت اولاند خواستند اجرای تحریم‌های اعمال شده توسط اتحادیه اروپایی علیه روسیه را متوقف کند. پیش‌تر وزیر اقتصاد فرانسه اعلام کرده بود این کشور در تابستان برای برداشته شدن تحریم‌های غرب علیه روسیه، تلاش خواهد کرد. اما قطعنامه مجمع ملی فرانسه باعث واکنش‌های منفی از سوی کاخ سفید و کنگره آمریکا شده است در حالی که شرکت‌های آمریکایی از آن استقبال کرده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد حرکت سیاسی مشابهی در کشورهای یونان، ایتالیا، فنلاند و لهستان که صنایع‌شان بویژه صنایع غذایی و کشاورزی، از تحریم روسیه متضرر شده‌اند صورت بگیرد.

بازدیدها: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *