اخبار ویژه روزنامه ها شنبه ۲۵ مهر ماه ۹۴

خانه / دسته‌بندی نشده / اخبار ویژه روزنامه ها شنبه ۲۵ مهر ماه ۹۴

واشنگتن‌تایمز نوشت: ایران- دشمن دیرینه آمریکا در خاورمیانه – نفوذ خود را در عراق عمیق‌تر کرده است. مشاوران نظامی ایرانی به صورت مستقیم به انجام عملیات در عراق علیه شورشیان کمک می‌کنند، شورشیانی که هدف آنها گسترش خلافت خودخوانده‌شان در خاورمیانه است.

روزنامه کیهان **

نفوذ آمریکا در خاورمیانه به خاطر طراحی ایران روبه نابودی است

دولت آمریکا به شدت نگران همکارهای اطلاعاتی ۴ جانبه ایران، روسیه، عراق و سوریه است.

روزنامه واشنگتن‌ تایمز نوشت؛ کاخ سفید در ارتباط با استفاده عراق از یک مرکز اطلاعاتی که ایران، روسیه و سوریه آن را اداره می‌کنند، ابراز نگرانی کرده است.

براساس این گزارش، عراق بمباران مواضع جنگجویان داعش را با کمک یک مرکز اطلاعاتی جدید که ایران، روسیه و سوریه آن را مدیریت می‌کنند، آغاز کرده است. همکاری میان این چهار کشور سبب بروز نگرانی‌هایی در واشنگتن درباره تهدید منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه شده است.

حکیم الزاملی رئیس کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق اعلام کرد، این مرکز حدود یک هفته است که عملیاتی شده است و اطلاعاتی را برای انجام حملات هوایی علیه یک مقام سطح متوسط داعش فراهم کرده است. کاخ‌سفید با نگرانی واضح به این موضوع واکنش نشان داد.

روزنامه آمریکایی افزود: انتقادات آمریکا تاثیر کمی بر روند عملیات روسیه در سوریه داشته است. اقدامات روسیه سبب شده است دولت بشار اسد بتواند حمله زمینی جدیدی انجام دهد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، هواپیماهای روسی ۸۸ سورتی پرواز بر فراز استان‌های رقه، حماه، ادلب، لاذقیه و حلب انجام داده اند که در مقایسه با روزهای گذشته افزایش نشان می‌دهد.

ایجاد یک پایگاه امنیتی جدید در بغداد – جایی که دولت اوباما سال گذشته با عجله مشاوران نظامی را برای مقابله با تهدید ناشی از شورشیان داعش به این کشور اعزام کرد – نشان می‌دهد آمریکا در حال از دست دادن نفوذ خود در منطقه راهبردی و نفت‌خیز خاورمیانه است. مقامات عراقی- که از عملیات ارتش آمریکا علیه جنگجویان داعش ناامید شده‌اند- اعلام کرده‌اند در جنگ علیه شورشیان داعش به شدت بر روی روسیه – رقیب سابق واشنگتن در زمان جنگ سرد – حساب می‌کنند.

به گفته یک مقام عراقی- که خواست نامش فاش نشود-، دو ژنرال روسی در این مرکز اطلاعاتی در بغداد مستقر شده‌اند. الزاملی که یک سیاست‌مدار شیعه پیش رو می‌باشد، اعلام کرد هر یک از این چهار کشور، شش عضو در این مرکز اطلاعاتی دارند و اطلاعات را به اشتراک می‌گذارند و همکاری‌های امنیتی می‌کنند. نشست‌های آنها در منطقه سبز بغداد برگزار می‌شود، منطقه‌ای که زمانی مقر آمریکا بود. این مقام عراقی همچنین گفت: « ما بر این باوریم این اقدام به شدت مفید است. ایده ما این است که روابط را با ایران، روسیه و سوریه رسمی کنیم. ما خواستار یک هم‌پیمانی نظامی همه جانبه هستیم.»

واشنگتن‌تایمز نوشت: ایران- دشمن دیرینه آمریکا در خاورمیانه – نفوذ خود را در عراق عمیق‌تر کرده است. مشاوران نظامی ایرانی به صورت مستقیم به انجام عملیات در عراق علیه شورشیان کمک می‌کنند، شورشیانی که هدف آنها گسترش خلافت خودخوانده‌شان در خاورمیانه است.

کری: برخی محدودیت‌های برجام ۲۵ ساله یا همیشگی است

وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد این رژیم هدفی فراتر از هسته‌ای در توافق برجام دارد و در پی مهار ایران است.

جان کری ضمن سخنانی در مرکز علوم و امور بین‌الملل بلفر در دانشگاه هاروارد و در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا پس از امضای توافق هسته‌ای با ایران، آمریکا راهبرد تعامل یا مهار بیشتر ایران را دنبال می‌کند گفت: «در ابتدا باید این توافق اجرایی شود که کار بزرگی است و ما بسیار بسیار بر آن تمرکز داریم. ما در داخل وزارت امور خارجه آمریکا، دفتری برای این منظور بوجود آورده‌ایم که یکی از سفرای بسیار با تجربه به همراه یک گروه در آن حضور دارند و هر روز اقداماتی را دنبال می‌کنند که باید انجام شود و تلاش می‌کنند اطمینان حاصل شود که توافق هسته‌ای اجرایی می‌شود. فراموش می‌شود که ما دو سال در شرایط اجرای توافق موقت بودیم که براساس آن، ذخایر هسته‌ای ایران به عقب رانده شد، برنامه غنی‌سازی محدود شد و تعداد سانتریفیوژها کاهش یافت و اقدامات دیگری از این دست انجام شد. به این مسائل توجه نمی‌شود. ما دو سال را در این شرایط سپری کرده‌ایم و با توافق اخیر، بخش‌هایی برای بازه زمانی ۱۰ ساله و بخش‌هایی برای بازه زمانی ۱۵ ساله و بخشهایی برای بازه زمانی بیست ساله و بخش‌هایی برای بازه زمانی ۲۵ ساله اضافه شده است و بخش‌هایی نیز برای همیشه است. این توافق اجرائی خواهد شد زیرا ما به آنچه به دوستان و متحدانمان در منطقه و کنگره و خودمان برای تأمین امنیتمان گفته‌ایم پایبند هستیم. بنابراین، این توافق اجرایی خواهد شد و من به این مسئله اطمینان دارم. اگر این توافق اجرایی نشود، ایران پاسخگو خواهد بود.

وی افزود: درباره اینکه از این پس با ایران باید چه کار کنیم باید بگویم که آیت‌الله (خامنه‌ای) اعلام کرده که نمی‌خواهد با ما در این مقطع زمانی، مذاکرات بیشتری انجام شود. نمی‌دانم که آیا این سخن به معنای منع کامل این کار است یا خیر. رئیس جمهور روحانی و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفته‌اند به نظر آنها، ایران می‌تواند در حل برخی از مسائل منطقه‌ای از قبیل سوریه و یمن و موارد دیگر نقش کمک کننده ایفا کند.

کری گفت: ما به صراحت بسیار اعلام کرده‌ایم و در مفاد توافق هسته‌ای نیز به صراحت اعلام کردیم. ما همچنان به منع فروش تسلیحات (به ایران) ادامه می‌دهیم و ما همچنان به منع فعالیتهای موشکی خاص ایران ادامه می‌دهیم. درعین حال باید توجه داشت که قطعنامه‌های سازمان ملل متحد نیز وجود دارد که خارج از این توافق هسته‌ای است و براساس آن، چنین فعالیتهایی ممنوع شده است. ما این اقدامات را اعمال خواهیم کرد. ما باید اطمینان خاطر حاصل کنیم که ایران به اقداماتی مبادرت نمی‌کند که سبب بی‌ثبات شدن کشورهای منطقه می‌شود و دیگران را تهدید می‌کند. اگر ایران تصمیم بگیرد اینگونه اقدامات را انجام ندهد، فرصتی فراهم خواهد بود تا بتوان مسیری برای حرکت رو به جلو پیدا کرد.

ایجاد رکود اقتصادی بهای اجرای سیاست‌های دولت

سیاست‌های اقتصادی ضد تورمی دولت، به بهای رکود تمام شده است.

مرتضی مبلغ (عضو مرکزیت حزب منحله مشارکت و معاون وزیر کشور اصلاحات) در مصاحبه با روزنامه آرمان و درباره این سوال که ارزیابی شما از نامه چهار وزیر روحانی به رئیس‌جمهور چیست؟ آیا ما واقعا از رکود عبور کرده‌ایم؟ اظهار داشت: به نظر می‌رسد این نامه اعلام رسمی مسئولان اقتصادی دولت درباره ضرورت تجدید نظر در سیاست‌های ضد تورمی دولت و ورود دولت به اعمال سیاست‌های رونق‌ساز است. درباره علت این نحوه نامه‌نگاری حرف و حدیث‌های متفاوتی مطرح است و نقدهایی نیز متوجه دولت و مسئولان اقتصادی آن شده است. اما مسئله اصلی و مهم همان است که به آن اشاره کردم. دولت در ابتدا اهتمام خود را به مهار تورم معطوف کرد و در این راه نیز موفق بود اما این امر به بهای رکود تمام شده، رکودی که از حد منطقی آن تجاوز کرده است و تولید و اشتغال و رونق اقتصادی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

وی می‌افزاید: در واقع دولت در راهبرد اقتصادی خود از ضرورت توازن بین تورم و رونق اقتصادی غفلت کرد. امروز نیز همچنان بین دو راهبرد مهار و کاهش تورم از یک‌سو و رونق بازار مباحث مختلفی در بین صاحب‌نظران اقتصادی و مسئولان دولتی در جریان است اما برخی واقعیات تلخ موجود که قیمت پایین نفت نیز به آن دامن زده است، راهبرد ورود به رونق اقتصادی و ضرورت اقدام فوری نسبت به آن را ضروری ساخته است. به نظر می‌رسد دولت مجبور است از سیاست تک‌نرخی کردن تورم کوتاه آمده و با پذیرش مقداری از تورم برای رکود زمین‌گیرکننده چاره‌اندیشی کند.

روزنامه آرمان در عین حال در گزارشی با بیان اینکه دلالی ارزی رونق گرفته، نوشت: این روزها به نظر می‌رسد که بازار ارز متولی و ناظری ندارد و برخی از صرافان تمایلی به مبادلات ارزی با مبالغ کم از خود نشان نمی‌دهند و معاملات کمتر از ۱۰ هزار دلار را فاکتور نمی‌کنند و فقط خرید و فروش‌هایی که مبالغ بیش از این رقم را شامل می‌شود، از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان خود انجام می‌دهند.

یک مشتری ارز تصریح کرد: در حالی که هر یک از فروشگاه‌های سطح شهر دارای چندین دستگاه کارت‌خوان هستند، این صرافی‌ها به مشتری می‌گویند که اگر کمتر از این مبلغ ارز می‌خواهد باید پول نقد به همراه بیاورد، آنها از پرداخت مالیات متواری هستند و نمی‌خواهند که مشمول پرداخت مالیات شوند. به هر حال اینگونه برخوردهای برخی صرافان، عملا مردم را به سمت بازار غیررسمی و دلالی سوق می‌دهد، بازاری که یک زمان بانک مرکزی از جمع‌آوری آن خبر داده بود و اعلام می‌کرد که با کمک نیروی انتظامی دلالان ارزی را جمع‌آوری می‌کند اما تا زمانی که تدابیری برای اینگونه برخوردهای صرافی‌های مجاز با خریداران ارزی دیده نشده است، بازار دلالی همچنان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

آزمون و خطای اقتصادی در سومین سال فعالیت دولت

عضو مرکزیت کارگزاران خواستار تغییر مسیر سیاست‌های اقتصادی دو ساله دولت شد و گفت ممکن است سیاست‌های انبساطی جدید همراه با عوارض و درد باشد.

سعید لیلاز در مصاحبه با خبر آن‌لاین گفت: برداشت من از صحبت‌های آقای روحانی این است که دولت قرار است سیاست‌های انبساطی در پیش بگیرد که ممکن است این سیاست‌ها تا حدودی سیاست قبلی اقتصادی دولت یعنی کاهش تورم را تحت تاثیر قرار بدهد.

لیلاز در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از دومین بسته خروج از رکود دولت چیست، گفت: برداشت من از صحبت‌های آقای روحانی این است که دولت قرار است سیاست‌های انبساطی در پیش بگیرد که ممکن است این سیاست‌ها تا حدودی سیاست قبلی اقتصادی دولت یعنی کاهش تورم را تحت تاثیر قرار بدهد.

وی افزود: در شرایط کنونی اقتصاد ایران اعمال سیاست‌های انبساطی بدین معنی است که تورم همچنان دو رقمی باقی خواهد ماند این مهمترین تغییر جهت دولت در نیمه راه است.

او با بیان اینکه هر سیاست انبساطی بدون عوارض نخواهد بود، گفت: مثل این است که بگوییم می‌خواهیم آمپول بدون درد اختراع کنیم در حالی که هنوز این آمپول اختراع نشده است؛ در نتیجه اگر قرار است اقتصاد از رکود فعلی خارج شود باید عوارض جانبی این سیاستها که تورم دو رقمی است تحمل شود.

سخنان لیلاز اذعان به غلط بودن سیاست‌های اقتصادی ۲ ساله گذشته است که به رکود شدید و بی‌سابقه رقم زده است ضمن اینکه باید توجه داشت کارگزارانی‌ها با ادبیاتی مشابه در اوایل دهه ۷۰ و ادعای اینکه هیچ جراحی اقتصادی‌ای بی‌درد و خونریزی نیست، سیاست‌های تعدیل را به اجرا گذاشتند که رکورد تکرار ناشدنی تورم ۴۹/۴ درصدی را به ارمغان آورد.

لیلاز پیش از این در مصاحبه با ایرنا گفته بود با وجود محدودیت‌های اقتصادی، حجم ریخت و پاش در دولت زیاد است اما دولت پاسخگو نیست.

ماجرای خودرو ممکن است برای بانک‌ها تکرار شود

رئیس سابق اتاق بازرگانی هشدار داد که ماجرای خودرو ممکن است برای بانک‌ها تکرار شود.

یحیی آل‌اسحاق ضمن استقبال از کاهش نرخ سود بانکی تاثیر آن در رفع رکود و افزایش تقاضا گفت: همیشه نظام بانکی به دو دلیل عمده در برابر تصمیم‌گیری برای کاهش نرخ سود مقاومت کرده است؛ اول اینکه سود بانکی یک محل درآمد بزرگ برای نظام بانکی بوده و بانک‌‌ها عمدتا از معاملات پول، درآمد کسب کرده‌اند. از این رو باید در برابر این نوع تصمیم‌گیری مقاومت می‌کردند چرا که درآمد آنها را کاهش می‌دهد. دوم اینکه موسسات مالی و اعتباری که حول و حوش نظام بانکی هستند، نشان داده‌اند انضباط لازم برای پایبندی به تصمیمات مبنی بر کاهش نرخ سود را نخواهند داشت. وقتی نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند، باید نرخ سود سپرده‌ها هم پایین بیاید؛ یعنی بانک‌ها باید سود کمتری به سپرده‌های مردم بپردازند.

وی در مصاحبه با روزنامه شرق و در پاسخ این سوال که چه باید کرد که این تصمیمات اجرایی و عملیاتی شوند؟ اظهار داشت: پایین‌آوردن هزینه‌های مالی برای نظام بانکی با راه‌های مختلفی که دولت و متولیان بازار پول کشور دارند، یکی از راهکارهایی است که می‌تواند قدرت مانور بانک‌ها را جبران کند. اجرای این سیاست‌ها از برنامه‌های دولت هم هست. می‌توانند ذخیره قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی را کاهش دهند که کاهش هر یک واحد از آن نزد بانک مرکزی حدود چهار درصد به حجم نقدینگی اضافه می‌کند. یا می‌توانند جریمه‌ای که بانک‌های بدهکار به دلیل اضافه برداشت از بانک مرکزی باید بپردازند، را از ۳۶ درصد فعلی کم کنند.

آل‌اسحاق خاطر نشان کرد: واقعیت این است که قوه قضائیه و شورای نظارت بر بانک‌ها هم باید تقویت شوند. معنا ندارد که در کشور عده‌ای رسما در برابر تصمیمات تاثیرگذار بر اقتصاد مقاومت کنند. در بقیه موارد، قوه قضائیه با کسانی که آسیب جدی به اقتصاد ملی می‌زنند. در حد مفسد اقتصادی برخورد می‌کند. نه اینکه با اینها هم این طور برخورد شوداما باید با غیرمنضبطان بانکی به گونه‌ای نظارت و رفتار شود که مصوبات دولت و شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی اجرایی شود. والا قانون فقط چند سطر کلمه و نوشته است، آنچه که آن را عملیاتی می‌کند اقتدار و توان پشت صحنه است.

وی درباره سرنوشت بانک‌ها در شرایط جدید گفت: اگر نظام بانکداری ما از این حالت بانکی و سوءاستفاده‌ و سودهای بالا به سمت واقعیت برود، تعدادی از بانک‌های ما ضربه می‌خورند؛ یعنی سودشان کم می‌شود و باید خودشان را با واقعیت‌ها مواجه کنند. بالاخره باید این اتفاق بیفتد. هر چقدر دیرتر به این وضعیت رسیدگی شود، بادکنک فعالیت بانک‌ها بزرگ‌تر می‌شود و صدای انفجار آن بیشتر خواهد شد.

آل‌اسحاق گفت: وضعیت فعلی نیازمند جراحی است و جراحی هم سخت است اما بانک‌ها باید این را به خود بقبولانند؛ اگر قبول نمی‌کنند باید به زور این را قبولاند و جراحی کرد. بانک‌ها باید خود را اصلاح کنند؛ اگر اصلاح نکنند اصلاحشان می‌کنند! سازمان نظارت بر بانک‌ها وجود دارد اما خود مردم هم هستند؛ مردم در مسئله خودرو تصمیمی گرفتند و بالاخره هم اثر کرد. بانک‌ها باید هم حواسشان باشد.

*********************************

روزنامه قدس **

خیمه‌های عزای حسینی در «دیترویت»

قدس آنلاین: شیعیان آمریکا با آغاز ماه محرم، خیمه‌های عزاداری حسینی را در شهر «دیترویت» در ایالت «میشیگان» آمریکا برپا کردند.

۹ معلم بازداشت‌شده آزاد شدند

فارس: قشقاوی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه از آزاد شدن ٩ معلم بازداشت شده ایرانی در امارات خبر داد. این معلمان چندی پیش به علت نداشتن مجوز در العین امارات بازداشت شده بودند.

ادعای مانور مشترک روسیه و اسراییل

عصرایران: خبرگزاری آلمان در گزارشی مدعی شد که خلبانان روس و اسراییلی تمرین‌های مشترکی را در آسمان سوریه آغاز کرده‌اند. هدف از این اقدام، تضمین امنیت و سلامت پرواز در آسمان سوریه اعلام شده است.

افشاگری آشنا

ایرنا: حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور در حاشیه یازدهمین دوره مجمع عمومی حزب مؤتلفه اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: همه کسانی که در مذاکرات ۱+۵ با ایران، حضور داشتند به طور کامل از آنچه در برجام تحقق پیدا کرده است، راضی نیستند.

دخالت سناتورها در امور ایران

فارس: سناتورهای جمهوری خواه آمریکا در نامه ای به اوباما، توضیح کاخ سفید و وزیر خارجه این کشور درباره آزمایش موشکی ایران و احتمال نقض قطعنامه‌های شورای امنیت را خواستار شدند.

تهدید آمریکا از سوی امارات

تابناک: «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به انتقاد اماراتی‌ها از توافق هسته ای با ایران گفته که یوسف العتیبه سفیر امارات در واشنگتن در یک تماس تلفنی به وی اطلاع داده که این کشور دیگر به توافق هسته‌ای خود با آمریکا متعهد نخواهد ماند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* با این که طرح اقدام متقابل و متناسب برجام را شورای نگهبان هم تایید کرده، امام جمعه مشهد در خطبه نماز جمعه دیروز خود گفت تصویب این طرح در مجلس در پانزده دقیقه، سهل اندیشی است زیرا این طرح برای پانزده سال سرنوشت کشور را تعیین می‌کند. وی گفت ۱۷۰ نماینده مجلس در باره این طرح سئوال داشتند ولی اجازه نیافتند این سئوال‌ها را مطرح کنند و این سهل‌اندیشی است. آقای علم‌الهدی اگر به تعداد آرای موافق طرح اقدام متقابل که ۱۶۱رای بود توجه می‌کرد به این واقعیت پی می‌برد که وقتی ۱۶۱ نماینده به یک طرح رای می‌دهند امکان ندارد که ۱۷۰ نفر نسبت به آن سئوال داشته باشند.

* داوود اوغلو نخست‌وزیر ترکیه مرتکب یک گاف تاریخی شد. او برای این که دولت خود را در ظاهر با داعش مخالف نشان بدهد گفت میان اسلام ترکیه با اسلام داعش ۳۶۰ درجه اختلاف وجود دارد!! (توضیح ریاضی این که ۳۶۰ درجه مساویست با۰)!

*********************************

روزنامه خراسان**

سایت آنا نوشت

رامین پرچمی که برای بازی در سریال «در پناه تو» معروف شد پیرامون شایعات مبتنی بر اتهامش به قاچاق مواد مخدر در سال ۸۸ گفت: جرم من اقدام علیه امنیت ملی بود . وی که اخیرا برای بازی در فیلمی سیاسی به نام «فیلسوف های احمق» قرارداد بسته است در جایی از گفت وگو می گوید: شنیده ام امین حیایی را برای بازی در «قلاده های طلا» اذیت کرده اند اما واقعا فکر نمی کنم به خاطر بازی در یک فیلم چنین رفتاری با یک هنرمند درست باشد. شاید اگر من هم بودم بازی می کردم.

خرداد نیوز خبرداد

نشریه “تایمز اسرائیل” با انتشار گزارشی مدعی شده که از طریق منابع آگاه اطلاع یافته که حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس ایران از بلندی‌های جولان در روزهای اخیر دیدار کرده است.این نشریه اسرائیلی ادعا کرده که این سفر با هدف تقویت روحیه نیروهای سوریه و نیروهای وابسته به حزب ا… لبنان پس از ایجاد موانعی در جبهه جنوبی در برابر نیروهای تروریست انجام شده است.

پارسینه نوشت

یک دختر سعودی تصمیمش را برای درس خواندن در ایران گرفته است. سارا مصری حدود ده ماه پیش به ایران رفته است و پنج ماهی نیز هست که در یک وبلاگ از تجربیات خود به عنوان یک سعودی در ایران می نویسد. وی نوشته است:”اینجا برای هیچ کس اهمیت ندارد که من اهل عربستان هستم، در این مدتی که اینجا زندگی کرده ام حتی برای یک نفر هم اهمیت نداشته است که من سنی هستم.”کشور ایران و فرهنگ آن همیشه برای من جالب بوده است .تجربه من طی ۱۰ ماه گذشته بسیار مثبت بوده است. مردم بسیار مهربان هستند و برخورد بسیار خوبی دارند. اما نکته ای هست که من را غمگین می کند و آن این است که چرا توانی بیش از این ندارم تا مردم بیشتری را از واقعیت ایران آگاه کنم و این فاصله ها را هر روز کمتر و کمتر کنم.

عصرایران خبر داد

امید کردستانی یکی از مدیران ارشد ایرانی الاصل شرکت گوگل به شرکت توئیتر پیوسته است.به گزارش سی ان ان کردستانی ۵۳ ساله به عنوان رئیس جدید هیات مدیره شرکت توئیتر آغاز به کار کرده است.

ابتکار یک وزیر برای نظارت بر مدیران وزارتخانه

بر اساس ابلاغیه یکی از وزرای کابینه به تعدادی از مدیران آن دستگاه، اعلام شده است که با توجه به ضرورت اطلاع و اشراف بر نحوه عملکرد مدیران میانی وزارتخانه، مسئولان مربوطه باید در اسرع وقت نسبت به انجام یک نظرسنجی محرمانه از عملکرد این مدیران در محورهایی چون داشتن روحیه مشارکت پذیری و پذیرش انتقاد، حضور فعال و مثمر ثمر در محل کار، رعایت نظم و مقررات، توجه به شعائر اسلامی و استفاده صحیح از منابع مالی اقدام کنند و نتیجه را به بالاترین مقام مسئول آن بخش ارجاع دهند.

*********************************

روزنامه ایران**

تکذیب اعزام نیروی رزمی ایرانی به سوریه

یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه ادعای برخی رسانه‌های غربی درباره اعزام نیرو از ایران به سوریه را مردود خواند و به ایرنا گفت: «هیچ تغییری در همکاری و حضور مستشاری ایران در سوریه ایجاد نشده و خبرسازی‌های رسانه‌ها و مقامات مختلف خارجی در این خصوص تلاش برای تحریف روند جاری میدانی در جبهه‌های مختلف نبرد ارتش و نیروهای مردمی سوریه علیه گروه‌های تروریستی است.»

ادعاهای زنجانی از داخل زندان

بابک زنجانی، متهم پرونده نفتی در ادمه رجزخوانی‌های خود از داخل زندان، به انتقاد وزیر نفت واکنش نشان داد. بیژن نامدار زنگنه ۲۱ مهر در شانزدهمین همایش سراسری فرماندهان و مسئولان بسیج وزارت نفت با بیان اینکه «متأسفانه پدیده حرام‌خواری زیاد شده»، به ماجرای بدهکار بزرگ نفتی اشاره کرده و گفته بود: «این آقا هزار میلیارد تومان پول مردم را خورده و حالا گردنش را بالا می‌گیرد و می‌خندد و یک کلمه نمی‌گوید این پول‌ها کجاست.» به گزارش تسنیم، زنجانی که در زندان مانند سایر زندانیان به روزنامه‌ها دسترسی دارد، این مطلب را مشاهده کرده و در ملاقاتی که (چهارشنبه) با خانواده خود داشته، در واکنش به این اظهارات زنگنه گفته است: «در دادگاه با استناد به اسناد و مدارک مشخص خواهد شد چه کسی خدمت و چه کسی خیانت کرده است و مال حرام خورده است.»

تأیید نارضایتی رهبر معظم انقلاب از تحصن مقابل مجلس

رهبر معظم انقلاب از اقدام برخی طلاب و دانشجویان در تحصن مقابل مجلس شورای اسلامی ابراز نارضایتی کرده و خواستار جمع‌آوری آن شده بودند. به گزارش ایلنا، «خط‌ حزب‌الله» رسانه‌ مکتوب پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر معظم انقلاب نوشت: «رهبر انقلاب از اقدام برخی طلاب و دانشجویان در تحصن مقابل مجلس شورای اسلامی ابراز نارضایتی کرده و خواستار جمع‌آوری آن شده بودند.» یکی از این افراد نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: «از چند مسیر موثق، مطلع شدیم که رهبر معظم انقلاب با ادامه این تحصن مخالف هستند. لذا پس از اطلاع از موضع دفتر معظم له مبنی بر اتمام تحصن، ما نیز همانند سربازی مطیع فوراً اقدام به اتمام تحصن کردیم. در عین حال که رهبر انقلاب همواره بر لزوم نقد صحیح تأکید داشته‌اند اما بار‌ها در سال‌های اخیر در چند سخنرانی، نارضایتی خود را نسبت به اقدامات غیرمتعارف، غیرقانونی و ناشایسته اعلام کرده بودند.»

توصیه آیت‌الله یزدی به مبلغان محرم

آیت‌الله یزدی، رئیس مجلس خبرگان طی گفت‌وگویی با نشریه ویژه تبلیغ جامعه مدرسین گفت: «در آستانه پایان دوره مجلس خبرگان رهبری هستیم و من به‌عنوان عضو مجلس خبرگان، وظیفه مبلغان را آشنا کردن مردم با اهمیت مجلس خبرگان می‌دانم؛ همچنین آشنا کردن مردم با کسانی که می‌خواهند وارد انتخابات شوند و در آن شرکت کنند و وارد مجلس خبرگان شوند. کسانی باید وارد مجلس خبرگان شوند که سکاندار نظام را بشناسند؛ کسانی باشند که بدانند نظام را باید به دست چه کسی بسپارند؛ کسانی باشند که بفهمند دنیا در چه شرایطی است و دنیا دنبال چه آینده‌ای است و چه نقشه‌هایی علیه نظام ما ریخته است.»

بازدیدها: 201

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *